Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 296
  • 628
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Картофи, колкото хапвате. Аз правя 1 кг.-1.2 кг. за три порции. Обелени и измити нарязвам на парчета, може и на шайби с дебелина 1 см. Сол на вкус, розмарин може пресен, може сушен. Слагам повечко за да е по-ароматно.
Сметана за готвене  200 или 250 мл., каквато разфасовка имам, но млечна задължително, не разни растителни измислици. Хубаво и истинско  масло - 80-100 гр. В тавичка всичко се разбърква добре и във фурната. И тук печенето е според фурната и съда, аз ги слагам в по-голяма керамична тавичка за да няма повече от два реда картофи и пека на конвектомат (пара + горещ въздух) на 180 гр. за 50 минути.

# 451
Мерси,ще пробвам. Картофи обичам всякак приготвени.

# 452
  • София
Картофки..мога да живея само на тях.
Сега сме на вълна картофки в кукър.Страхотни са.
Ще следя за предложенията ви.
И ние основно живеем на тях, за някои + дебела мръвка 😀.
И при нас тази вълна с картофите в кукър се задържа цяла година ...
Сега разнообразявам повече с други уреди и други техники, и различни подправки ...

# 453
Чийзкейк

# 454
Ще прозвучи тъпо, ама пържен хамбургски салам и печени кренвирши с кашкавал на парти грила Simple Smile

# 455
Въобще не е тъпо. А много вкусно! 😁

# 456
  • Bарна, морето, сините вълни
Ще прозвучи тъпо, ама пържен хамбургски салам и печени кренвирши с кашкавал на парти грила Simple Smile
Че защо тъпо? Аз също много обичам.

# 457
Понеже аз не обичам твърде трудоемките и времеотнемащи манджи,  често избирам месо, риба, които се приготвят много бързо.
Пробвайте речна пъстърва на тиган, става за има-няма  минути. Гарнитурата е за всеки според вкуса – салата зеле, моркови; салата варени картофи (картофено пюре); просто хляб и/или кисели краставички.

# 458
Понеже аз не обичам твърде трудоемките и времеотнемащи манджи,  често избирам месо, риба, които се приготвят много бързо.
Пробвайте речна пъстърва на тиган, става за има-няма  минути. Гарнитурата е за всеки според вкуса – салата зеле, моркови; салата варени картофи (картофено пюре); просто хляб и/или кисели краставички.
Да ме прощавате мадам, ама пъстървичката е по-добре да се направи на туч, отколкото на тиган Wink А ако има време, то във фолио във тавичката във фурната, пълнена с лимон, резенче домат,....  става разкошно !
За месото може да поспорим, че се приготвя бързо - поне печен бут или плешка върху канапе от домати и моркови - отнема към 3-4 часа, но после ... ех, защо така не стигна Simple Smile

# 459
Чакай, чакай, аз говоря за бързи меса. Пилешки гърдички, свинско филе и рибка си става много бързо на тиган. Може грил-тиган, може скара, може просто пържене. Другото си е сложна манджа и не е за тази тема. Фурната дордето ти загрее, че и докато ти се запече, си отива едно поне час.Wink

# 460
Значи се спираме на шницели и картофена салата с яйца и майонеза Simple Smile

# 461
Ох, тази салата с яйца и майонеза, ох... И кисели краставички може да се добавят, и царевица.

# 462
Ох, тази салата с яйца и майонеза, ох... И кисели краставички може да се добавят, и царевица.
Даааа и варена бяла риба с лимонов сок може да се сложи, че и маслини Stuck Out Tongue

# 463
  • софия
махам царевицата от кочана в една касеролка с малко масълце и сол./може и поръсена с малко кашкавал/ За 10 мин ометох 5 мамула, няма да се спи тая нощ Simple Smile

# 464
Замразена царевица с малко вода и сол в гювече за 5 минути в микровълнова. После примъквам "плячката" в леглото и нагъвам с лъжицата, докато чета книга.

Общи условия

Активация на акаунт