ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 641
  • 738
  •   1
Отговори
# 375

Момичета, поради високи ТАТ И МАТ изследвах този имунологичен панел за да се  види дали  проблема е в щитовидната жлеза или имунологичен. Оказа се ,че причината е хашимото .Препоръчват ми  терапия с трансфузия преди трансфер, някой може ли да коментира.Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 10:45 от Анонимен

# 376

Момичета, поради високи ТАТ И МАТ изследвах този имунологичен панел за да се  види дали  проблема е в щитовидната жлеза или имунологичен. Оказа се ,че причината е хашимото .Препоръчват ми  терапия с трансфузия преди трансфер, някой може ли да коментира.Simple Smile

Аз правих вливки на Октагам общи три пъти. 7 дена преди трансфер. След плюс тест и последната в 8 седмица. Направи я!

# 377

Обаче на мен ми се струват че тези резултати са в норма. Някой да ме поправи, ако греша. Аз също съм с Хашимото, но не знаех че и заради него трябва някакви системи, пия само еутирокс 75мг.Иимам и НК клетки завишени, за които вливам Интралипид.

# 378
Действително на снимката не се виждат ТАТ и МАТ, за които Fatmagul спомена. Но отдолу пише - с оглед на анамнестичните данни - тоест това е информация, която е предоставена от пациентката.
На мен пък ми е странно, че заради антитела ще се вливат имуноглобулини. Аз доколкото съм чела имуноглобулините- които същност са антитела, могат да влошат състоянието при автоимунни заболявания. Затова трябва много да се внимава. Поправете ме ако греша, дано не е така Simple Smile

# 379
Здравейте ,не съм ги качила стойностите на тат и ...мат🙂
Но лекарят процедира така и заради тях.

# 380
На мен доц. Конова ми препоръча да направя вливка на Имуноглоболин заради завишен ТАТ. Вливката трябвало да се направи при визуализация на плоден сак. Не знам дали ще я направя, по-скоро не!

# 381
Здравейте, момичета имам завишени стойности на
CD16+ CD56+ NK cells -18%реф. Граници <12%
Преди година и половина са били 15%
Тогава докторката ми каза да не пия предписаните ми хапчета от имунолозите, защото било малко завишението. Сега пак имам изписан Агапурин SR 1 таблетка от 400 мг. на ден. Имали момичета повлиали се от това лечение?
Иначе хормоните на щитовидната са:
Пролактин (Prolactin) 299 mIU/l
TSH (ТСХ) 1,42 mIU/L      0,38 - 5,33
fT4/fT4 13,17 pmol/l        7,86 - 14,41
TPO - Ab (MAT) 0,4 IU/ml   0 - 9,0
Tg-Ab (TAT) 0,1 IU/ml         0 - 4,0
Аз не разбирам много, но смятам че са перфектни. За сметка на витамините:

25-OH Vitamin D     13,42ng/ml           Препоръчителни нива >30ng/mlГранични нива: 21-29g/mlНедостатъчност: <20ng/ml Тежъкдефицит: <10ng/ml
Витамин В12/Vitamin B12     219,70pmol/l           145-569

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 15:13 от Jordanka Dimitrova 590585

# 382
Този агапурин така ми сваляше кръвното,че ми прималяваше. Ефект много слаб, след 2-3 месеца, почти нищо. И ги спрях. Дано на теб да ти помогнат Simple Smile

# 383
  • София
Имаш завишени НК клетки - 18% при референтни 12.
Витамините са ти около долна граница - трябва да са около горна граница преди забременяване.

Здравейте, момичета имам завишени стойности на
CD16+ CD56+ NK cells -18%реф. Граници <12%
Преди година и половина са били 15%
Тогава докторката ми каза да не пия предписаните ми хапчета от имунолозите, защото било малко завишението. Сега пак имам изписан Агапурин SR 1 таблетка от 400 мг. на ден. Имали момичета повлиали се от това лечение?
Иначе хормоните на щитовидната са:
Пролактин (Prolactin) 299 mIU/l
TSH (ТСХ) 1,42 mIU/L      0,38 - 5,33
fT4/fT4 13,17 pmol/l        7,86 - 14,41
TPO - Ab (MAT) 0,4 IU/ml   0 - 9,0
Tg-Ab (TAT) 0,1 IU/ml         0 - 4,0
Аз не разбирам много, но смятам че са перфектни. За сметка на витамините:

25-OH Vitamin D     13,42ng/ml           Препоръчителни нива >30ng/mlГранични нива: 21-29g/mlНедостатъчност: <20ng/ml Тежъкдефицит: <10ng/ml
Витамин В12/Vitamin B12     219,70pmol/l           145-569

# 384
здравейте отново момичета
днес бях на първия си ехограф след + теста,засега всичко е наред има сърдечен ритъм и си отговаря на седмиците ,аз си следвам терапията на конова но гинеколожката днес много се възпротиви на аспирин протекта който взимам каза ми да го спирам честно направо се възмутиха със сестрата сега съм объркана кой прав кой крив ...

# 385
  • София
Добре е да си намериш АГ с опит с проблемна бременност и тромбофилия. Успех!

# 386
Здравейте, момичета. След два спонтанни аборта си направих доста изследвания . И това което се откри е тази мутация mthfr a1298c. Имам запазен час за лекар чак за края на другия месец. Информация за точно тази мутация трудно намирам. Много искам да разбера дали тя е била причината за тези аборти ?! Имала ли е някоя от вас този проблем и какво направихте? Някоя със същия случей и след това успешна бременност и кое помогна за това? Моля ви ,ако можете да помогмете с някаква информация ще съм много благодарна.

# 387
  • София
Я дай да видим резултата от изследванията. В темата за тромбофилия можеш да намериш полезна информация.

# 388

Това са изследванията

# 389
Добре е да си намериш АГ с опит с проблемна бременност и тромбофилия. Успех!
мутацията която имам е свързана с неусвояване на фолиева киселина,мисля че тромбофилията е съссем друго нещо...

Общи условия

Активация на акаунт