Изневярата и поредното разбито семейство.

• 21 125
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Честно да ти кажа и аз съм мъж, ама не ги разбирам мъжете като твоя. За една тъпа п.. ка да си развали семейството. Ако ще на шпагат да му се чекне, пак не си струва. Голям глупак. Не си заслужава сълзите ти. Кураж, ще срещнеш нов и достоен мъж. Покажи му вратата, да върви на майната си. Мразя курвари и лъжци.

Всъщност той се е прикривал доста добре, а и кой знае колко дълго време. Явно е от тия “печените”, дето не си развалят уюта, щото ходят по чуждо. Чиста случайност е, че авторката се е натъкнала на чата.

Шокът е голям. Аз също няма да забравя вечерта, когато разбрах за телефонната любов на бившия.

# 31
Мишкари. И аз имах подобна пачавра. Та и в собствения ми апартамент докарала тъпкача. Долни и недостойни хора. Ще изядеш една торба сол с един човек и накрая да му се изплюеш така в лицето е толкова грозно, че няма накъде повече. Като си толкова курназ, кажи му в очите, какво ще се криеш по кюшетата.

# 32
Хора много, съвети също. Всеки интерпретира Вашата ситуация според неговия опит. Аз мисля, че е редно да поговорите със съпруга Ви. Преди това трябва да обмислите самата Вие какво желаете , като прецените +/- при съвместен живот с него и евентуален развод. Сега сте много наранена, объркана и  ще действате импулсивно. Предадена сте и очаквате той да съжали за случката. Може би той е  напуснал семейния дом , защото знае ,че го чакат въпроси , на които няма отговори?! Може би съжалява, а може би не?! Може би иска да се извини и да заживеете щастливо, а може би не?! Може би е бил успешно манипулиран или не?! Много въпроси, а  отговорите може да получите само от него. Дъщеря Ви е достатъчно голяма , за да присъства на един разговор с баща си и Вас. Тя също има право на въпроси и той е  длъжен да и даде отговори! Малкото дете...там вече е  друго. Бащата ще му липсва ,  а никой друг мъж няма да го приеме като свое (предполага се ,че ако се разведете няма цял живот да бъдете сама). Основният въпрос е : бихте ли простила, бихте ли забравила, бихте ли положила усилие да спасите брака си? Заслужава ли си да спасите брака си, мечтите, обещанията? Какъв живот сте имали с Вашия съпруг и  искате ли да се повтори? Пребивал ли Ви е, пиянствал ли  е, грижи ли се за вас?
Много от нас са минали изневяра с последвал развод, но това е най- лесно. Всеки адвокат ще ви разведе, ще ви вземе хонорар, но вечерта ще се прибере при половинката си и ще вечеря с нея, а  после ще заспи до нея. От там нататък последствията са за вас.Безсънни нощи, болка, трудности с децата, гняв и омраза,мръсни номера, злепоставяне на другия...Губите вие  и децата. Губите правото да им дадете това , което заслужават: семейни почивки, семейно възпитание, семейни вечери, семейни разходки...СЕМЕЙСТВО...в неговия истински смисъл.Предстои ви бал, детска градина, Коледа , РД, ИД, Нова година...и се запитайте какво искате Вие и децата на тези дни! Лесно е  да се избяга от проблема, трудно е да се разреши. Лесно е да кажеш "край", трудно е да се прости.
Успех и дано вземете правилното решение, което ще  е само Ваше. Слушайте сърцето си, то няма да Ви подведе. Преглътнете егото и самочувствието защото трудното тепърва предстои.

# 33
Хора много, съвети също. Всеки интерпретира Вашата ситуация според неговия опит. Аз мисля, че е редно да поговорите със съпруга Ви. Преди това трябва да обмислите самата Вие какво желаете , като прецените +/- при съвместен живот с него и евентуален развод. Сега сте много наранена, объркана и  ще действате импулсивно. Предадена сте и очаквате той да съжали за случката. Може би той е  напуснал семейния дом , защото знае ,че го чакат въпроси , на които няма отговори?! Може би съжалява, а може би не?! Може би иска да се извини и да заживеете щастливо, а може би не?! Може би е бил успешно манипулиран или не?! Много въпроси, а  отговорите може да получите само от него. Дъщеря Ви е достатъчно голяма , за да присъства на един разговор с баща си и Вас. Тя също има право на въпроси и той е  длъжен да и даде отговори! Малкото дете...там вече е  друго. Бащата ще му липсва ,  а никой друг мъж няма да го приеме като свое (предполага се ,че ако се разведете няма цял живот да бъдете сама). Основният въпрос е : бихте ли простила, бихте ли забравила, бихте ли положила усилие да спасите брака си? Заслужава ли си да спасите брака си, мечтите, обещанията? Какъв живот сте имали с Вашия съпруг и  искате ли да се повтори? Пребивал ли Ви е, пиянствал ли  е, грижи ли се за вас?
Много от нас са минали изневяра с последвал развод, но това е най- лесно. Всеки адвокат ще ви разведе, ще ви вземе хонорар, но вечерта ще се прибере при половинката си и ще вечеря с нея, а  после ще заспи до нея. От там нататък последствията са за вас.Безсънни нощи, болка, трудности с децата, гняв и омраза,мръсни номера, злепоставяне на другия...Губите вие  и децата. Губите правото да им дадете това , което заслужават: семейни почивки, семейно възпитание, семейни вечери, семейни разходки...СЕМЕЙСТВО...в неговия истински смисъл.Предстои ви бал, детска градина, Коледа , РД, ИД, Нова година...и се запитайте какво искате Вие и децата на тези дни! Лесно е  да се избяга от проблема, трудно е да се разреши. Лесно е да кажеш "край", трудно е да се прости.
Успех и дано вземете правилното решение, което ще  е само Ваше. Слушайте сърцето си, то няма да Ви подведе. Преглътнете егото и самочувствието защото трудното тепърва предстои.

Това сериозно ли? И дъщерята да присъствала?!? За останалото - също нямам думи.

# 34
Нищо не помага, само времето.
Просто бъди търпелива и гледай да не избухваш много емоционално.

# 35
Azzaazza, в какво се изразява “семейно”-то с човек, който изневерява на партньора си? Или щото не я е пребивал, всичко останало е маловажно?
Адвокатът дали ще се прибере при жена си, ми е най-малката грижа, когато до мен спи лъжец и измамник!
Децата нямат работа на подобен разговор между възрастни, освен ако не искаме тотално да им блокираме психиката!

П.С. Права си единствено затова, че жената има право на отговори, но не знам някой мъж хванат в крачка да в бил честен и откровен.

# 36
  • София
Той се изнесъл с гръм и трясък, какво има да го пита дали ще живеят заедно или не. Какви въпроси да му зададе, та да не се почувства като изтривалка? Защо изневери, защо ме излъга? Извинявай, мила, беше заета с малкото дете, срещнах нея, тя е прекрасна, писна ми от теб, имам нужда от промяна и пр. Каквото и да чуе от сорта, няма да й помогне да си стъпи на краката психически. А да намесва голямата дъщеря в ролята на интервюиращ е пълно безумие.
Ситуацията е ясна, дори няма какво толкова да говорят. Основно трябва да се разберат за имуществено-финансовите въпроси. Но за целта й трябва трезв разум и душевно спокойствие.

# 37

Много добър пост.

# 38
Искам да получа отговори. Имам много въпроси, но на този етап няма кой да ми ги даде. Защото той просто избра лесното да се изнесе. Да запази комфорта си.

# 39
  • София
В момента и да получиш отговори, те ще те наранят. Ще си готова за отговорите, когато изключиш емоциите, а за да го направиш ти трябва време.
Очевидно е бил готов да се раздели с теб, за да си вдигне багажа просто ей така. Което означава, че е емоционално увлечен.

# 40
Ъъъ не мога да повярвам, че ще кажа добра дума за изневерител, обаче е хубаво, че си е тръгнал безпроблемно като са му лъснали похожденията. Някои отказват да се махнат, че и обвиняват съпругата или пък упорито отричат очевидната истина.
Авторке, не се мъчи да си силна, когато имаш приятелско рамо до себе си. Поплачи си тогава. Пък силата ще ти трябва занапред.

Да, точно така се случи и при мен. Това е най-лошия вариант.Страшна наглост, до безобразие. Не искаше да се маха,но накрая вече нямаше как. Хубаво е, че се е разкарал твоя, поне да не те нервира допълнително.

Шокът и ударът в такъв момент са огромни.Предполагам,че не можеш да си събереш мислите още. От опит ти казвам, че е добре да се дистанцираш максимално от този човек в момента, за да се освестиш поне малко. Никакви телефони, смс-си и прочее контакти.И никакви очаквания спрямо него.Нищо.Само това помага в началото. Иначе агонията ще е голяма за теб,докато той си гледа кефа с другата.

# 41
Защо са ти отговори. Той ти е отговорил. Не си заслужава изобщо да питаш. Ще се унижиш. Накрая ще излезе, че ти си кривата. За мен няма смисъл.
Ако мислиш, че имаш вътрешна нужда да знаеш го питай. Нз. За мен няма полезен ход. Знам и колко боли. Не знам, какво да ти кажа, ситуацията е безкрайно осрана. Просто имаш виртуална прегръдка от мен.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 19:43 от Омикрон

# 42
Искам да получа отговори. Имам много въпроси, но на този етап няма кой да ми ги даде. Защото той просто избра лесното да се изнесе. Да запази комфорта си.

Какви точно отговори търсиш и защо мислиш, че отговорите им ще те направят по-щастлива?

# 43
Да, абсолютно сериозно!
17 г дъщеря "говори" за дълъг брак и щастлив семеен живот , а 17 г дъщеря говори също за жена, а не дете. Всеки може да напише "глупак, боклук, идиот...", но дълъг брак не се затрива ей така. Да, той е пълен кретен, а жените любовници са още по-ниско от мъжете, но заслужава ли си да прекрати брака си? Настървени сме, обидени и много оскърбени. Искаме да смажем другия, защото ни е болно, но мислим ли за последствията? Всеки греши, но не всеки го преодолява бързо. Ще минат 1,2,5 години докато се съвземе, а най-доброто лекарство доброто семейство. Децата ще вземат пример за подражание:какво да правят или какво да не правят.

# 44
Не бих препоръчала на никой да прави очна ставка баща-дъщеря в стил "ти защо ни напускаш, тате". Това е ужасно. Разговор между баща и дъщеря ще има, но дано не по този начин...

Общи условия

Активация на акаунт