Изневярата и поредното разбито семейство.

• 21 134
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
За мен лично, изневярта е целенасочен избор. И да, боли, тежи и всичко в което си вярвал се срива пред очите ти.
Въпросът тук е, можеш ли да простиш изневяра?! Трябва да знаеш, че дори да опитате, нищо вече няма да бъде същото. Винаги ще приемаш нещата със съмнение, ще ги проверяваш, ще има нон стоп скандали, а в крайна сметка от това страдат само децата. Друг вариант е да бъдете поредното "нормално" семейство за пред хората, което всъщност всеки от партньорите прави каквото си иска, без да дава обяснения на другия. В интерес на истината, този тип семейства са изключително много, просто хората ги е срам да си признаят. От известно време насам, разбрах за много наши близки, че само изглеждат щасливи и влюбени, а всъщност ходят да се ебът за живи и за умрели...
Истината е, че случилото се е факт, колкото и да е тъжно, но не можеш да върнеш времето и да промениш нещата. Решил е, направил го е, а сега ти просто трябва да го приемеш и да отвориш нова страница в живота си. Погледни на нещата така, утре ще срещнеш човек, когато най-малко очакваш. Същият този човек, може да ти даде много повече от това което до мента са ти давали. Човек, които да те цени, теб и децата ти. Няма по-добро от това.
Аз съм идиот и все още вярвам в истинската любов, без скрити помисли и предрасъдаци. Погледни просто позитивно на живота, децата са ти живи и здрави, а за теб най-доброто тепърва предстои.

# 151
Интересно как вие, които не познавате съпрузите, чувствата им, живота им, желанията им, миналото им, конкретната ситуация и най- вече не сте на мястото на никой от тях, как давате съвет да го напуска, че я бил напуснал, че дори знаете подробности за изневярата, знаете за чувствата на съпруга към любовницата, знаете кое е най- добре за съпругата??? Странно е  как хората имат права над живота на другите! Отправяте квалификации и  дори сте сигурни, че той е сложил край. Убедени сте кое е  най- добре за жената. Странно, но  е факт. Много от вас не знаят какво  е семейство или да обичаш лудо. Много от вас не знаят какво е повече от 17г брак и  как се запазва до 17г! Много от вас нямат и  брак, което е  различно от съжителство дори и да има дете. Аз и давам кураж, ако го обича (със сигурност е така и той още я  обича) да не слага край на брака си. Не е срамно да простиш, да продължиш и да преглътнеш. Всичко е нормална човешка реакция.
Преди години бях с друго име в този форум и съжалявам , че послушах съветите на хората от форума, защото само ми навредиха.
Не е срамно да прости ,за своето благо и  благото на други хора! Срамно е  колко потребителки от форума са били любовници или в момента имат любовник...Не конкретизирам никой.

# 152
Интересно как вие, които не познавате съпрузите, чувствата им, живота им, желанията им, миналото им, конкретната ситуация и най- вече не сте на мястото на никой от тях, как давате съвет да го напуска, че я бил напуснал, че дори знаете подробности за изневярата, знаете за чувствата на съпруга към любовницата, знаете кое е най- добре за съпругата??? Странно е  как хората имат права над живота на другите! Отправяте квалификации и  дори сте сигурни, че той е сложил край. Убедени сте кое е  най- добре за жената. Странно, но  е факт. Много от вас не знаят какво  е семейство или да обичаш лудо. Много от вас не знаят какво е повече от 17г брак и  как се запазва до 17г! Много от вас нямат и  брак, което е  различно от съжителство дори и да има дете. Аз и давам кураж, ако го обича (със сигурност е така и той още я  обича) да не слага край на брака си. Не е срамно да простиш, да продължиш и да преглътнеш. Всичко е нормална човешка реакция.
Преди години бях с друго име в този форум и съжалявам , че послушах съветите на хората от форума, защото само ми навредиха.
Не е срамно да прости ,за своето благо и  благото на други хора! Срамно е  колко потребителки от форума са били любовници или в момента имат любовник...Не конкретизирам никой.

Донякъде разбирам позицията ти, но тя е много субективна в тоя случай. А подчертаното е направо нелогично, не мислиш ли?

# 153

Голям си манипулатор, само това ще ти кажа. Срамно е!

# 154
Дългият брак не значи нищо, ако между партньорите се появи нерешим проблем. Щом този мъж е явно така залетял, че си пишат с любимата как си липсват, вероятността да си зареже новата тръпка клони към нула. Това са житейски ситуации, които в 90% от случаите са предначертани.

За мен след залитане - сериозно - на единия партньор, вариант за добро семейство няма. Всичките ми познати, които се сблъскаха с това, много отдавна са разведени. Просто факти. Остават заедно семейства, в които и двамата обичат забежки, приемат нещата хумористично и не си пречат Simple Smile Което също е един добър вариант. Но единият да кръшка, а другия да чака бяла лястовица и вярност - хехе - мега тъпо и никой не се навива.

# 155
azzaazza,
А на теб изневяра от най-близкия ти човек, на който си посветила хубави години обич, случвала ли ти се е ?
Ти гледаш на семейството като на функционираща машина, а не като на съвкупност от взаимовръзки , доверие и уважение.
Моля те , отграничавай двете неща. В случая авторката участва в темата , не ни е питала дали да остава с него , а и шокът и е голям. Тя си води темата. Не раздавай непоискани съвети, положението и без това е деликатно.
Много потребителки го написаха , и аз ще го напиша - изчезне ли доверието, това вече не е семейство във вида , в който е било.
Най- важното липсва. А оттам и уважение, самоуважение, и т.н и т.н.

# 156
Повечето споделиха реалния си опит, макар и горчив...който има глава на раменете може да отсее какво би му било от полза. И няма какво да се лъжем и да си говорим сладки приказки. Жената обикновено е в по-неизгодната позиция и прибързаните решения често вредят. Раздялата е трудна и болезнена, но при предадено доверие една прошка е малко или много компромис със самия себе си, да не кажа и с бъдещето на самия човек.

# 157
Tays, да след 15г брак и моят мъж изневери. Действах импулсивно и се разведох. Късно разбрах, че другата е била нищо за него, а егото ми беше по-голямо да простя.
Истинската любов е безусловна и безгранична. Ако един мъж/ жена обичат така ,както обичат децата си и им прощават всичко, това е истинска любов. Да простиш и да забравиш, да имаш силата да продължиш- това е истинска любов.

# 158
А как разбра, че другата за него е била нищо? И ако толкова сте били всичко един за друг, защо не сте се събрали пак?

# 159
Azzaaza, на всичко стана ясно, че ти не си преживяла развода си. Разбрахме, че би простила всичко, може би и физическо насилие - нали все пак никой не знае чувствата на мъжа в тоя момент.
Въпросният господин се е изнесъл, по силата на закона това в брачна вина. Стига вече сипа обвинения срещу жена му, на която тоя любовен триъгълник й идва изневиделица, както и изнасянето на въпросния мухльо.

Ако има шанс - събери се с бившия си мъж. Ако любовта ви е така силна и всеопрощаваща. Щом ти можеш да простиш всичко, той да ти прости, че си се развела с него.

# 160
Tays, да след 15г брак и моят мъж изневери. Действах импулсивно и се разведох. Късно разбрах, че другата е била нищо за него, а егото ми беше по-голямо да простя.
Истинската любов е безусловна и безгранична. Ако един мъж/ жена обичат така ,както обичат децата си и им прощават всичко, това е истинска любов. Да простиш и да забравиш, да имаш силата да продължиш- това е истинска любов.

А бившият ти опита ли се да обясни, да покаже колко е сгрешил, даде ли шанс да чуеш и видиш позицията му?

# 161

За съжаление, ти звучиш по-объркана от авторката, която в момента е в окото на бурята.

# 162
Я сподели каква е разликата? Аз живях с мъжа ми,имахме деца и нямахме брак. От няколко години имаме брак,продължаваме да живеем заедно и децата са налице. Разлика не намирам,само халката на пръста!

# 163
azzaazza,
Ако не се беше развела, а беше останала с мъжа си след предателството и изневярата , сигурна съм, че сега щеше да " пееш в хора" ни. Аз също съм опитвала, и опитвала, и опитвала да простя изневяра. Не се получава това , когато човек има чувства, а и се губи нещо изключително важно в отношенията : авторитетът.
След такова нещо пътища много . Но никога вече същият път, извървян дотук.

# 164
Ако един мъж и една жена се обичат толкова,няма да тръгнат да се праскат с някой друг,който не е нищо за тях. Да да,ала бала глупости! Щастлив и обичащ до лудост човек не изневерява! Ако залитне,има причина и тя определено не е "щото много те обичам скъпа,за това реших да помачкам чаршафите с Данчето"...

Общи условия

Активация на акаунт