Помощ, тъщата идва!!!!

• 12 123
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Ако е такъв случаят има оправия - бабата е тук, те са там, не е много близо, може да се дистанцират тотално. Но това е краен вариант, ако наистина отношенията станат непоносими. Докато има шанс да се търпят някак за сравнително кратко гостуване, да търсят начин. Но жената на автора постъпва доста подло и малодушно, според мен. Вижда, че има проблем, но отказва да опита да го реши, за нея единственото решение явно е да си мълчат и търпят. Не е правилно.

# 31
Я вземи покани и ти майка си за месец, но по възможност все да върви след жена ти и да й намира кусури, пък тя да й прощава, нали го може?

# 32
Ако идва да е за не повече от 10 до 15 дни...Ако е за 3 седмици вече идва  много-от личен опит го казвам.
Иначе какво да ти кажа-има много тъщи,които не са доволни от зетя си,не го харесват по някаква причина.Все някакъв кусур ще намери.Все ще си недостоен и не на нивото,която тя е очаквала за безценната ѝ дъщеря.Все не може да и угодиш на изискванията, особено ако е такава с претенции,която е свикнала тя да раздава командите в дома си и другите да се въртят около нея и да изпълняват плановете и идеите ѝ.За това не се и опитвай,няма да ѝ угодиш.Гледай вие да сте добре ,да живеете спокойно и хармонично с жена ти без странична намеса.
Дръж се уважително,но поставяй ясни граници и не се оставяй да ти се качва на главата.
Жена ти може и да е малодушна,за това ти дръж положението да е така,че да не се внася напрежение.
То не е по-различно от положението при снахи и свекърви,където и синчетата почти винаги имат сливи в устата и не поставят родителите си на място,а ги оставят да се дразнят със снахата и младите да се карат после заради тях.
Не е никак добра идеята като се пенсионира тъщата да идва при вас...Тя къща няма ли си?Нито е стара престаряла ,нито има нужда от грижи...само дрязги ще се появят.
Иначе съм виждала пенсионери тук в Англия,но са на възраст над 80г.вече.Такива,които наистина няма при кого да останат и за това ги взимат.Но то тяхното вече не е живот а само едно съществуване-нито имат среда тук,нито познати,нито говорят езика ,нищо...по цял ден гледат телевизия и чакат децата да се приберат от работа да си кажат две думи.В никакъв случай не се съгласявай.

И моя мъж трудно понася майка ми...и за това гледам много много да не се засичат.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 10:33 от Zhani

# 33
И моята майка е изключително властна и контролираща, винаги е права и т.н. Не си позволява да обижда, защото е умна жена, но това я прави и по-опасен противник. Joy Много е трудно да се опълчиш на такъв родител, защото с това си свикнал и за теб си е нормално. Аз чак като се отделих като студентка си дадох сметка как ме командва тази жена Joy и се разбунтувах. Тя винаги ще си е такава, промяната трябва да дойде от дъщерята, за да се ограничат пораженията доколкото е възможно.
Според мен единственият правилен ход е разговор със съпругата, но не упреци и обвинения, или опити за отваряне на очите, а по-скоро целта да е вдъхване на увереност и сигурност във вашето си семейство, че вие сте си най-важни и майката и да се понацупи нещо, няма да е края на света.

# 34
Естествено ти си прав за себе си. В твоята къща важат твоите правила. Ако реши да идва трябва да играе по твоята свирка. Сядате с жена си и дискутирате проблема заедно, за да нямате бъдещи конфронтации по между си. И аз мисля, че живеенето под един покрив със родители влияе отрицателно на връзката.  4 седмици ще ги преживееш. Но постоянно съжителство НЕ!

Аз 4 седмици не бих я изтърпяла. Иначе съм на същото мнение.
Не бих позволила никой да ме обижда. Аз  да не съм парцал. Ще ме обижда  и ще ми сяда на масата? Как ли пък Не.

# 35
Бих и купила билета на тъщата с 3 дни разлика - от 26 до 29 декември 🤣. Само с ръчен багаж 😁.

# 36
Стигам до извода, че само мъжете майки са ги раждали. Жените явно гарги са ги ср*ли. Добре, че после се омъжват и намират безценичкия.

# 37
Като цяло във форума родителите за нищо ги нямат. Simple Smile Свекърви, тъщи, дразнещи бащи (независимо чии) - пазете се! По-добре да сте мили, да изпълнявате команди по-съвестно от добре обучено куче, да не губите времето на децата си и да не се разболявате, че.... А, и прехвърляйте навреме апартаментите, че ако имате някоя кофти любовница, дечицата ви да я разкарат вместо вас, защото вие сте твърде изкуфели и ви използват.

Най-страшното в семейни отношение е да се спомене мъж, който е привързан към майка си. Автоматично развод значи това, амаха! Мамино детенце такова. Или да я закопава или развод.

# 38
Тази тема е пързалка.

# 39
Тази тема е пързалка.

Как разбра?

# 40
Я вземи покани и ти майка си за месец, но по възможност все да върви след жена ти и да й намира кусури, пък тя да й прощава, нали го може?
Това е идея. А най-добре свекървата да дойде, когато и тъщата е там. Само ако може за мен един билет на първия ред.

# 41
Явно е супер проклета жена.
Какво толкова ис е връзваш - като спреш да се засягаш и тя става безсилна. Бъзикай я! За всяко нещо. Смей се и и се подигравай разумно като на изкукала бабичка.

Какво си седнал да и се доказваш!

# 42
По-добре да сте мили...

Ама много ясно, че е по-добре да са мили, всички хора сме по-симпатични за общуване като сме мили, независимо сме деца или родители.
Иначе две неща ми направиха впечатление в тази тема: Първо, че тъщата на автора не му е нито на парите, нито на образованието, нито на житейския опит и второ, че Кристина малко завижда на хората с починали роднини. Първото, ако е споделено, намеквано и подчертавано пред тъщата с необходимото високомерие, може и да обясни напрежението и недобрите отношения. Второто, колкото и да ми е симпатична тя от други теми, ако не иде реч за психическо/физическо насилие, подобно твърдение е леко обидно за хората загубили близки.

# 43
Звучи много травмирано, явно не е видяла хубаво от майка си, не звучи обидно към никакви хора, що за нагло заключение ... просто казва заобиколно, че предпочита майка и да е починала.

# 44
От доста време чета тук, пързалките си личат. Особено такива, пуска тема и не се връща да напише нито ред. Ник свързан с темата. Прекрасен правопис, за човек който от дълго време живее в чужбина и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт