Зимата още е далече, с трепет чакаме февруарското човече!

• 34 676
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • Benelux / Varna
Аз си взех Магнерот на своя глава. Засега го пия по 1 на ден, профилактично, но мисля че може и повече.

# 511
Но-шпа е 3х1, а магнезият е Магнефорс - 2х1/2 таблетка. Така ми ги изписа док.

# 512
Аз имах запек страшен докато не започнах да пия Диаспорал магнезий. Но моя магнезий беше нисък, изследвала съм го в лаборатория и започнах по 2 прахчета. Още на следващия ден бях във wc-то без проблем. Сега във витамините за бременни имам магнезий, но съвсем малко и продължавам с диаспорала по 1 на ден. Имам същия ефект и по-малко ми се схващат краката. В листовката пише че е подходящ за бременни.

харесах един модел възглавница, не съм виждала обаче в бг

# 513
Холи Бери, браво за хубавата новина 😊Усмивке, здраве и щастие ти пожелавам, весел празник 😊

# 514
Dundiu, аз засега спя с втора възглавница, която слагам между краката и лягам настрани. Тази, която си постнала изглежда удобна, но и аз не съм виждала подобни.
Магнезият, който пия е Магнезий диаспорал и ми е предписан 2 пъти х 1 прахче на ден. Тази доза е ок за дневен прием. Аз си вземам прахчетата, които не се разтварят във вода, а директно ги изсипваш в устата. Приятно кисели са 😊

# 515
Здравейте и от мен.Шефката много се зарадва,от 8 години работя в агенцията и сме близки целия екип,като чу че са две даже сама предложи да почна от вкъщи да работя по проектите и след ноември когато приключваме един много голям въобще и да не ходя до офиса.Ако ми е тежко се разбрахме да пращам документите и скиците по факса,приятно изненадана бях от отношението признавам си.
Моят гинеколог при които си ходя от преди бременността ми каза да се мажа с магнезиево олио срещу схващания,по ефикасно било от прахчетата и хапчетата,също така огестан пия,това са витамини и джинджифил с лимон и мед срещу гадене и досега всички симптоми ги пресичам от рано.За тоалетната и киселините много ми помага топло прясно мляко.Нямам търпение да се върне в понеделник ми е прегледа и да го изненадам,страхотен лекар със страхотно отношение,жалко че не изражда.
Възглавница за бременни няма да си купувам за сега,винаги съм си спяла на ляво и си гушкам една малка декоративна калъфчица,а мен ме гушка ММ 😊

# 516
  • София
Да стрелям директно - някоя от вас запозната ли е с процедурата при смяна на АГ за ЖК?

# 517
Да стрелям директно - някоя от вас запозната ли е с процедурата при смяна на АГ за ЖК?
Мисля, че трябва само ново направление за преизбор от ЛЛ. И може би да си вземеш старите изследвания от сегашното АГ, ако ги нямаш в теб.

# 518
  • София
Мисля, че трябва само ново направление за преизбор от ЛЛ. И може би да си вземеш старите изследвания от сегашното АГ, ако ги нямаш в теб.
Супер! Благодаря

# 519
  • София
Аз имам възглавница за бременни. Като месечина е и е доста дълга. Слагах я между мен и ММ и я гушкахме и двамата 😀 Да не кажа, че не можех да се доредя до нея от ММ. Какъфката й се сваля и може да се пере. Влезе в употреба и за бебето. Може да се връзва за двата края и става като гнездо. За кърмене също става.
Аз също ходих вчера до работата. Беше ми притеснено как ще мине, защото още съм в майчинство. Шефа много ми се зарадва каго му казах, колегите също. Видяха и малката и беше много забавно и приятно. Много се заредих от срещата с тях и определено ми олекна, че споделих.
За втвърдяването на корема не мога да кажа. Аз имах такива усещания, когато бях вече с бая голям корем. Така ми се стягаше корема, че бебето спираше да мърда докато не отпусне. Мисля си че бяха подготвителни контракции. За схващането - магнезии. На мен ми бяха изписали магнерот и една гинеколожка ми беше казала, че това е най-доброто и не случай се ползвал и в повечето болници.

# 520
И аз усещам понякога/чеато/така твърд корема си, а вечер винаги имам придърпване, тежест и бодежи, като сменя позата и ми минава. Пия дуфастон, утрогестан, но шпа, магнезий, ФК, а за запека понякога ползвам микроклизми на Мелилакс ( по препоръка на гинеколожката).

# 521
Супер! Благодаря

И аз разпитах личната,
 тя каза няма проблем решиш ли идваш при мен и даваме ново направление за смяна.

# 522
честито и от мен на голямата и малката рожденички Simple Smile Бъдете здрави и много усмихнати!

Количка вече избрахме ние и ще почакаме още малко, но знаем коя и от къде да я вземем. ... За тези възглавници не знам аз още, защото по принцип си спя на страни и не съм сигурна дали е добра инвестиция сега или да чакам да дойде време за кърмене.

# 523
А аз да попитам имате ли проблеми със запек? Страшно чудо е при мен и вече незнам какво да правя. Какво ли не ям, пия, уж за разхлабване и ефект нулев. Дайте някакви съвети, на вас какво ви помага.
Преди пиех сутрин зелен чай( кафе не пия от доста време) и си ходех нормално след него. Сега съм спряла зеленият чай и е ужас някакъв. Веднъж на 4-5 дни и се притеснявам за бебчето с тези напъни, да не предизвикам нещо.

Запекът е много неприятен. Преди няколко седмици имах, чувствах се ужасно. Т.к. приемах повече желязо на табл. поради дефицит. Спрях го, в момента си правя почивка, т.к. желязото много запича. Започнах сутрин на гладно зехтин Extra Virgin по 2 суп. лъж., много сини сливи., овесени ядки. Наистина помага. След като ми се оправи запека отново си продължавам със зехтина по 1, 2 лъжици на гладно и много вода.  По принцип бременността допълнително спомага за този проблем .
Един път използвах свещички Dulcolax , т.к.бях много зле, но останалите лв. не помагат. След това всичко се нормализира Слава Богу . Продължих със зехтина и сливите на гладно с повече вода.
Успех ! Има ефект.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 02:27 от Maika88

# 524
Здравейте, дами! Честит празник на всички! Осмелявам се и аз да се присъединя към темата вече, иначе я следя от самото начало. Но нещо имах и затруднения с регистрацията . За първи път пиша във форум изобщо Simple Smile На 29г. съм, от Пловдив, първа бременност (след една неуспешна в 4та седмица). Терминът ми е 27.02.

Общи условия

Активация на акаунт