В корема шава ЮЛСКИят бонбон, наближава и нашият сезон!

• 15 901
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
момичета, здравейте!
днес си взех направлението за хоспитализация /2 бр./ и обменната карта от ЖК.
акушерката ме успокои, че главичката на бебо е високо разположена и има около 15-20 дена докато слезе надолу.
спират ми МагнеБ6  Sad ще се започне с контракциите, а аз до сега не знам какво е това.
ще пиша по-късно, че сега ще бягам към Столичния дом за радостни събития  Laughing май ще подписваме!

# 211
Привет на всички мамчета и бебчета Hug Hug Hug

Ние с бебка сме добре.Това ми е последната седмица на работа и излизам в така очаквания 45 дневен болничен Grinning Нямам търпение вече, а и имам чувството,че тази седмица ще ми се види бая дълга. Да ви се оплача,че тия два дни имах някакви странни бодежи ниско долу Sad Коста ли ме наболява какво незнам newsm78. Надявам се бебка да си стои на топло,защото и е рано да излиза а пък и не сме готови въобще с покупките за съжаление Cry
Ако на някой му се е случвало да има такива болки моля да сподели.

Поздрави от нас и галки по тумбаците Hug preggo

# 212
..... че сега ще бягам към Столичния дом за радостни събития  Laughing май ще подписваме!

Варвара, ако не се откажете  Grinning Grinning Grinning , ще чакаме разказ и снимки как е минало!
newsm51 Честито! Дълъг и щастлив семеен живот  и много деца ви пожелавам!    txtloves Two Hearts Heart Eyes

NAN,  bdbaloni
Честит Рожден Ден! Много радост и щастие, а скоро и малко здраво бебече!   smile3510

Максин, какво става с кумата ти? Тя докога ще е без нет? Много поздрави да и предадеш.  Heart Eyes

Поздрави на всички и успешна последна работна седмица (следващата седмица би трябвало вече всички юлски мами да са в болничен)!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 213
  • София
Складът на Чиполино на Илиенци не е отбелязан по никакъв начин, да не говоря за табела; намира се малко по-навътре в базара, като влезете от главния вход се пада от дясната страна. Не се виждат от алеята с щандовете. Складовете са в окаяно състояние точно там, едни кафеникаво-червени, на Чиполино се пада в дъното на една алея в дясно. Можете да познаете алеята по едно дървено кафене в ляво /правят палачинки вътре  Sick/, а срещу него се намира склад за Уреди за вграждане Bompani, продължавате надолу, накрая на алеята се вижда паркинг, точно преди паркинга се намира и склада на Чиполино. Самият склад е по-малък и от някой квартелен магазин за детски стоки, но явно някъде навътре са складирани количките и кошарите, защото казаха, че имат всички модели. Склада се държи от двама мургави събратя, но определено си разбират от колички, каквито и въпроси да имахме ни отговаряха, показваха и залягаха, а пък точно тогава заваля ужасно силно, а те явно имаха работа и трябваше да си ходят и не бяха страшно вежливи, но чинно ни изчакаха, докато решим че сме се нагледали. Затвориха след нас като че ли някой ги гонеше  Laughing
Дано съм обяснила добре  Laughing
Наде, кумата Пърли е перманентно без нет с изключение на 1-2 часа прекарани в някой клуб.  Днес ще я видя и ще й предем много поздрави. И на нея й е мъчно, че не може да ви чете постоянно, но гледем да я осведомявам за всичко.

# 214
  • София
Забравих да кажа, че днес в 13,00ч. аз, Пърли, вероятно и КетиК имаме среща с мама Равия в Бирария "Петте кьошета" на Петте кьошета Wink, която от софийските мами иска да дойде е добре дошла, можете да ни познаете като единствените бременни в бирарията Wink

# 215
  • През девет земи в десета
Здравейте мами и аз след 5дни си взимам болничния,слава богу,само незнам как ще се оправят в работата без мене.Къде се намира тоя склад на Чиполино аз изобщо не можах да го намеря.

Вълшебница моята зълва си купи помпа на Авент преди две години и нещо не беше очарована,първо я виж ако някой около тебе има такава.Аз съм се изцеждала на ръка и двата пъти и то перфектно,просто трябва да се научиш и не влагаш средства. Simple Smile

Магне Б6 го спрях преди два дни да не ми изчезнат накрая съвсем контракциите,вие пиете ли го още?

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 00:33 от pigi

# 216
Здравейте и от мен  Hug
Аз вече се движа.Но магнеротът ще го пия още 3-4 дни.После се започва с чакането.
Жоржи ако имаш изтичане на води няма как да не разбереш.Налага се да си сменяш бикините непрестанно.
На съседката ми по легло така и ставаше 1-2 дни.И после и текнаха изведнъж по краката  #Crazy

Асинка хубаво е че те има.  Heart Eyes Че в последните дни напрежението расте.  smile3556

# 217
Beni,
И аз имам от време на време,а в последните два дена и постояноо силно разтягане и болки ниско долу.Миналата седмица ме гледаха на видеозон за това и ми казаха,че най-вероятно е от продължаващото нарастване на бебето,тъй като видимо матката ми била спокойна.С една дума,Нямаш ли втвърдяване на корема,спокойно...Аз още си пия конските дози Мегнерич,тъй като и без тях ме наболява,а не искам да си представя какво би било иначе.
На софийските  мами пожелавам малко повечко слънце като при нас Laughing

# 218
Бени, и аз от известно време имам бодежки и се шашкам от време на време, но след това съм ходила на лекар и нищо не ми каза, така че явно е нормално, бебето се намества или тазът се разширява.
Аз продължавам да пия магнерич, че ме е страх да не се учестят контракциите( все още имам по 3-4 на ден).
помпа за кърма няма да купувам за сега, а ако потрябва.
чаоооо

# 219
Здравейте!!!
Ние много шаваме днес,направо не ни се седи вече вътре май!
Тази седмица ще ходим да се видим на видеозон и ще видим как са нещата,,защото и контракцийки си имам, та да няма разкритие нещо! newsm78

Ех на мамите с Равия приятна среща и да се снимат, та и ние да гледаме!

Мами, я сега да ви питам вземането на влагалищен секрет в този период на бременността по същия начин като преди ли става - с онази "човка" дето ти я слагат първо?Чудих се снощи дали така се прави пак и дали не е опасно зе бебето? newsm78
Нарина, да, по този начин става взимането на секрет, с "човката" или спекулум или както там се казваше. Нейната цел е да разшири влагалището и тя не достига до шийката на матката, така че - споко, не е опасно за бебето, само дето е неприятно усещането (както всички знаем) и всичко става за някакви секунди и готово. По-неприятното е вземането на секрет от д-то, което също е задължително, за да се провери дали и там няма инфекции. Peace

Пламе на тебе така ли ти го взеха секрета?На мен въобще не беше така ,а само с едно памуче намотано на клечка съвсем в края си взе секрет,а за аналния ми дадоха сама да се оправям!И никакво бъркане нямаше!

Асинка мерси много за съветите ти,иска ми се даже някои неща да ги принтирам,та после като се почнат спорове да имам доказателства! Crossing Arms
А за помпа от форума почти всички си ги продават без шишетата,явно са много добри и не ги дават!Та след твоите доводи,реших все пак да купя!Все ще трябва!

Хайде поздрави!!  bouquet

# 220
  • софия
Здравейте тумбачета и мами  Hug!
Аз от четвъртък съм в официални болнични и не знам как ще се добутам до тогава. До сега си свалях разни работи на CDта, та като се върна да съм сигурна, че нищо няма да се е затрило (имам лош опит с "гърмене" на 2 диска).

Бени, и аз имам болежки, даже и сега ме боли корема все едно стомах, когато не бях бременна (вече не помня кога е било това). В петък съм на консултация, дано всичко е ОК. Освен това, от времето ли, от що ли, събота и неделя така зверски ме е болял кръста и левият яйчник, че просто не е за приказка. А и като че ли имам едно такова чувство на тежест, от време на време, ниско долу. Дано е нормално, защото на бебка й е още рано да излиза  Praynig

Започнах да се замислям за съхранението на кърма. Асинка, в какво да я съхраняваме в камерата  newsm78?
Тук намерих една табличка, която ми изглежда много полезна като за начало за всички, които ще кърмим.

Склада на Чиполина на Илиенци е точно, където го е обяснила Максин - отгоре има една табела "Макси- нещо-си"

spoko spoko  Hug Hug  Heart Eyes Heart Eyes на тумбачетата!

P.S. За сега с Кети и Пърли ще ходим на лекцията на "9 месеца" утре - 09.30 ч. в Upstairs "За и против цезаровото сечение”

# 221
EEEE Zvunche mnogo mersi za tablichkata Hug

И аз съм до края на седмицата и от понеделник съм Free така,че ще избутаме. Ще ни се види тегава и дълга тая седмица ама няма как Laughing
Да ти кажа и аз имах някакви болки в яйчниците тези дни.Незнам на какво се дължеше newsm78
Дано бебките останат още на топло,че им е бая рано ми се струва.
Поздрави на Pearly утре и й кажи да драсне някой друг SMS да знам как е Laughing

Целувки от нас с бебка  bouquet

# 222
Мами моя телефон го смених днес,че да можем с татито да говорим по-ефтинко помежду си!Взех от тези номера на мтел които между двете карти са на 8 ст минутата!Та сега номера ми е:

0889376609
Това е!
Аз сега опраВЯМ  БАГАЖА ЗА БОЛНИЦАТА ЧЕ МИ Е ЕДНО МНОГО ПРИТЕСНЕНО ВЕЧЕ,ПЪК НЕ СЪМ ВЛЕЗНАЛА ОЩЕ В ДЕВЕТИЯ ! #Crazy

# 223
  • някъде
Здравейте мами и от мен! Hug
Аз помпа за кърма не съм си купила, но ми дадоха една тип спринцовка- поне за родилното пък после ще му мисля... Rolling Eyes
И аз имам болки ниско долу понякога- снощи докато си вършех нещо и като започна да боли направо се шашнах- помислих  че са контракции и че ми е дошло времето... и като почнаха разни мисли да ми минават прз главата- ама как така аз още не съм готова бебо да излиза... #Crazy
А пък в неделя като ме схвана кръста- УЖАС, такава болка беше... Sad
Аз от вчера вече съм в 9-тия месец и вече чакаме бебо да се появява, но ако може да постои още 2-3 седмици в корема на топло ще е супер... Praynig

# 224
пак съм аз  Laughing

Nadejda, няма отказване  Grinning... този петък ще подписваме. благодаря ти за пожеланията! обещавам да кача снимки. с моя любим сме големи терци... умувахме, чудехме се, отказвахме се, после пак обмисляхме + и - , та сега решихме да подпишем. вчера си купихме халките и днес вече имаме дата и час за сключване на граждански брак.  дано в сряда успеем да си вземем медицинските  Praynig

малко ще ми е напрегнато, но мисля до другата седмица да съм уредила всичко със смяната на фамилията и адресната регистрация и ще се опитам да си извадя нова лична карта.

zvanche, мерси за таблицата   bouquet

утре мисля да пропусна лекцията и да се наспя, че тази сутрин съм хукнала по поликлиники от 8 часа. zvanche, ако някоя от вас ще се записва за лекцията на 15.06, моля да запише и мен (Валентина Арабаджиева). благодаря предварително!

що се отнася до помпите за кърма, аз си купих от най-най-обикновените на Чико /6 лв/, колкото да имам под дръка. ако се наложи после ще си купя някоя по-хубава, но мисля да пробвам с ръчно изцеждане по примера на сестра ми.

цунки по тумбачетата и лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт