В корема шава ЮЛСКИят бонбон, наближава и нашият сезон!

• 15 909
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Загрубяването на зърната го отричат главно заради контракциите и заради факта, че зърната трябва да са еластични, а не груби. Рагади се получават и от неправилна поза или неправилно захапване. Прочетете за това в Кърмаческия и ако не схванете нещо - давайте пак ще отговарям Hug Защото когато не си го виждал на живо си е трудно, пък дори и с второ дете Wink
Да, точно, моите зърна загрубяха по-скоро. Добре, а за да станат еластични трябва ли преди раждането да се работи по някакъв начин? Да мажа ли сега с с нещо? Иначе точно за Лансинох-а четох, мерси за отговора, вече си записах.   bouquet Иначе със сигурност правилната поза е най-важната, мисля че нея я бях налучкала по някаква случайност (защото иначе адекватен съвет нямаше от кой да получа -нито от педи, нито от акушерки).

# 196
Jorito, не се шашкай сега за водите, ами изчакай да видиш дали ти се мокри бельото. Казаха ми, че води като почнат да изтичат, не спират. Така че се успокой и си проверявай бельото и ако тече и не спира, дори и по малко, ходи да те видят в болницата.
Успех и стискам палци  bouquet

# 197
Жорито, споко Hug Няма как да изтекат всичките и да не усетиш. За съжаление на мен не са ми текли, защото раждах секцио, но знам, че по принцип са мазни и слузести - т.е. течността е по-плътна от вода и няма как да не разбереш.
Лала, аз ги изтеглях под душа пръсти, намазани със зехтин. Внимателно, от ареолата към зърното изтеглях напред и издърпвах зърното. Аз съм и с плоски зърна, та това ми беше полезно, че тогава още се притеснявах, че хич ми ги няма зърната. Wink
Велмар, не давай пари в началото. Ако искаш си вземи нещо по-евтино - примерно спринцовка за 6 лв. НО кърмиш ли, искаш ли да кърмиш... просто има нужда от хубава помпа. А колкото и да ти приличат на авнтската - не могат да я наподобят изобщо. Начинът на изкарване на кърмата при авентската помпа не е само на принципа на вакуума, а и на масажирането на ареолата - точно както суче бебето. Така наистина се стига и до задното мляко, а и е много по-щадящо за зърната. Иначе вакуума ги прави на нищо.

# 198
Мами, я сега да ви питам вземането на влагалищен секрет в този период на бременността по същия начин като преди ли става - с онази "човка" дето ти я слагат първо?Чудих се снощи дали така се прави пак и дали не е опасно зе бебето? newsm78

# 199
Jorjito, стискам палци, дано да се заблуждаваш...
Velmar, и мамите от София, които още не са накупили всичко- вчера ходих до един склад, където помпите на Авент са 62 лв., и изобщо има доста неща на Чико, Нук,..., има и кошарки, колички... на много по-ниски цени. Като карате по бул. Европа, преди да завиете към Люлин, от дясната страна, след Съюза на слепите, трябва да завиете преди бензиностанция Шел надясно, после ляво и пак дясно. Уфф, дано съм обяснила сносно.  newsm78
В краен случай Авент  в аптека Ремедиум /напр. на Г. Игнатиев/ е 72 лв.
А на Чико помпата я видях в предст. им магазин/склад на „Златовръх” 50 за 80 лв... А за тези на Бертони не знам нищо.
За зърната на мамите някъде четох, че алтернативно могат да се мажат и със зехтин- също като Лансинох не се отмива. Това чували ли сте го?
Jam, аз купих 2 спални комплектчета от различни места- странни р-ри имат наистина спрямо одеалцата, които съм виждала- едното е с р-р 105/140, другото 100/150...
Лека вечер на всички.  bouquet

# 200
[Velmar, и мамите от София, които още не са накупили всичко- вчера ходих до един склад....
Благодаря ти за ценната информация.  bouquet Ще пробвам да стигна до там тия дни

# 201
  • Варна
благодаря мами  bouquet
дано съм се заблудила Praynigще си гледам бельото да видя няма ли нещо
лека вечер на всички Hug Hug Hug

# 202
хе хе хе Jorito много бързаш  Joy не се шашкай
Здравейте момичета и честито бебче на Пастел Simple Smile да са живи и здраве и двете

лека ве4ер на всички

# 203
  • София
prascho, а улицата помниш ли как се казва? Или цвят на склада и други малки подробности? Информацията ти е много ценна, благодаря.    bouquet  bouquet  bouquet
Искам само да добавя за мамите отново от София, че на Илиенци се намира склада на Чиполино, цените са с около 20-30 лв по-евтини от другите магазини.

# 204
maxin   кажи моляте къде на илиенци е склада на чиполино,аз съм от варна, но майками тази седмица ще пътува до софия и ще може да мине от там.
Вмъкни Цитат
Jorjito както и другите мами са ти казали ако са водите ще разбереш ,ако са започнали да изтичат те няма да спрат.

# 205
  • Варна
Добро утро мами sohappy
за водите  слава Богу  съм се заблудила,ама болен мозък smile3538какво да го правиш.благодаря на всички за подкрепата smile3525
днес за последно ще обиколя магазините да избера туй-онуй и утре с татито на пазар newsm19 много се радвам.най-накрая.а и утре си вземам прослувутия болничен 45 дена преди раждането
абе въобще голяма радост  Stuck Out Tongue Winking Eye
много поздрави от слънчева Варна sun

# 206
Мами, я сега да ви питам вземането на влагалищен секрет в този период на бременността по същия начин като преди ли става - с онази "човка" дето ти я слагат първо?Чудих се снощи дали така се прави пак и дали не е опасно зе бебето? newsm78
Нарина, да, по този начин става взимането на секрет, с "човката" или спекулум или както там се казваше. Нейната цел е да разшири влагалището и тя не достига до шийката на матката, така че - споко, не е опасно за бебето, само дето е неприятно усещането (както всички знаем) и всичко става за някакви секунди и готово. По-неприятното е вземането на секрет от д-то, което също е задължително, за да се провери дали и там няма инфекции. Peace

# 207
Добро утро, бъдещи и настоящи мамчета.
Ние с бебето сме добре. Имах много контракции минала седмица и мислих да си пусна две-три системи в къщи ( много мразя болниците ), но слава богу не се наложи. Успях да овладея ситуацията с конски дози Магнерот.
Отностно помпите за кърма, аз си взех на Бертони, което се оказа груба грешка. Мажът ми отдели една цяла вечер за да я накара да направи вакум, а когато накрая успя, вакума беше толкова силен, че болеше на ръката, а за гърдата направо незнам... Определено не ми се дават 80 лв за Авент... затова ще почакам да видя как стоят нешата с кърменето и тогава, ако се налага ще си купя.
Иначе с всички други покупки за бебока съм приключила.
Искам да питам мамчетата с опит, какви термометри са използвали и доколко може да се разчита на точността им. Не ми се иска да меря температурата в дупето... едва ли е много приятно, въпреки че си е най-точния метод.
Да си призная почва да ме хваща шубето... би трябвало да мога да гледам едно бебе  newsm78 ( теорията ми е в главата, за разлика от практиката  #Crazy), обаче с моите професионални отклонения и болен бременен мозък, мога да измисля хиляди лоши неща, които могат да се случат на бебето ми.
Това е от нас.
Някой знае ли как е първото ни бебе и мама Пастел и дали вече са си вкъщи?
Хубава седмица на всички   bouquet

# 208
Момичета, защо не помислите за помпа втора ръка? Моята е Авентска и я взех така за 35 лв. от форума. Просто и на мен ми се струваше безсмислен разход, въпреки, че не е така, особено ако искате да кърмите дълго. Просто добрата помпа спестява време, нерви и болка, ако ви се наложи да изцедите кърма и да излезете... или за запас във фризера, когато дойде време за захранване (пюренцата в началото е добре да се забъркват с кърма)
Някои момичета продават нови комплекти, други - малко ползвани. При едно добро изваряване проблемът с хигиената изчезва. Разбира се решението си е ваше, но парите за помпа никога не са хвърлени на вятъра. Дори може да си я пазите за следващо дете.
Просто винаги евтиното излиза скъпо Sad Аз не можех да изцедя нищо от гърдите си до 3-тия месец, когато ми се наложи да ходя на лекции и да оставям кърма. Е, една от нашите мами, която ми е комшийка, ме хвана и ме изцеди с нейната помпа (Авент), защото и цеденето си е майсторлък. Та от моите нищо не пускащи гърди излезе 110 мл. кърма за 10 минути Shocked
В този ред на мисли е добре да знаете, че авентската помпа хваща по-добре като е леко мокричък силикона на фунията. Освен това може дори с нея да не успеете да изцедите количества в началото. Това не е притеснително, защото първо няма да сте усвоили техниката още и няма да сте овладяли рефлексът на потичане. Ако искате да имате успех може да пробвате да цедите гърда, докато бебето суче от другата. И не забравяйте - Ще цедите само ако имате напрежение и то не до край, а до облекчение!!! Няма да слушате гениализмите на акушерките да цедите, че да има за бебето за следващия път. Бебето само ще си регулира нещата. Разбира се ако ви се препълват гърдите ще дръпнете 20-30 мл., колкото да олекнат и омекнат, но няма да цедите до край - може да си докарате хиперлактация, а това е проблем Confused

# 209
Добро утро, мами!
Maxin, относно гореописания склад- малката отбивка едва ли има име. Значи, пътувайки по бул. Европа в посока Люлин, подминаваш Захарна фарика, car003стигаш Съюза на слепите, и непосредствено преди бенз. Шел свиваш надясно- караш около 30 м, после- ляво- 20 м и после вдясно през една отворена бариера влизаш в един двор със складове. Този за бебешорските неща е 2-рия или третия вдясно в този двор. В делничен ден работят от 8-16 ч. Има още и бебефони, памперси, дрешки, храни, играчки.
А в Илиенци кой павилион е склада на Чиполино?
Мама Аssinka, безценни са съветите ти! Благодаря!  bouquet
Много хубав ден на всички   newsm51

Общи условия

Активация на акаунт