В корема шава ЮЛСКИят бонбон, наближава и нашият сезон!

• 15 720
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от нас с бебка!Yolk,моят лекар също излиза отпуска от началото до края на юли  Confused ,той също е в МД.А що се отнася до другите двама за които питаш,ще чуеш различни мнения.Аз лично съм много доволна от д-р Гърчев(не ми е правил операция),просто чисто човешко отношение,а и тук във форума има добри отзиви за него.За д-р Диков,аз лично съм предубедена......попаднах на него преди 1.6год. много разочарована останах,но и това вече май е въпрос на късмет,и на моментното настроение на лекаря(което в моя случай беше ужасно).Равиа,още малко остана,ще успееш да дойдеш до Сф.Ели,много си и позволила на свекито.Май е крайно време да й покажеш кой коли и кой беси в тази къща(относно детето).Няма смисъл да й мълчиш,защото така тя си прави погрешни изводи.Давай смело с възможно най-мекия тон.....с теб сме....КУРАЖ!!!!jorjito,относно спането,аз съм точно на дргата крайност.Много,ама много спя....май аз съм повредената в случая.И през деня спя,и цяла нощ почти непробуно.Обещавам да дремна няколко часа и за теб  Wink И мен ме е налегнал голям мързел,само се мотая между РС-то и леглото...като в омагьосан кръг съм,но и нищо друго не ми се прави.Лек и усмихнат ден от нас с бебка  Hug

# 76
ох това безсъние значи мъчи доста от нас,аз като се събудя къ 4-5 часа и после не мога да заспя повече освен това  поне 4-5 пъти ходя да пишкам,но остава още малко ще издържим.

# 77
  • Пловдив
Мамо RAVIA[/color], ще ти дам едно предложение - защо не отидеш в РЗОК - гр. Димитровград, и не ги попиташ там за обменната карта?Кой трябва да ти я даде, откъде и защо НИКОЙ не може да ти даде такава информаци?
Късмет, ако решиш да го направиш! Не, че нещо, но не трябва да позволяваме да ни правят луди, особено сега! Crossing Arms
Бай, лек ден на всички мами

# 78
Добро утро и от мен!
Успях да изчета вече и старата, и цялата тази тема. Много съм доволна и ми беше интересно.
Наде, видях, че си ме питала за шийката на матката в миналата тема. Еми, имам прясна информация от вчера - 20 мм.
Док каза, че очевидно ще се раждаме по-рано. А аз се тревожех, че от толкова спазмолитици, дето пия, ще взема да пренося, а то... Сега съм обявила пълна бойна готовност към началото на юли, още с влизането ми в десети лунарен месец.
Макси, не зная дали ще видиш това, но Гери днес ще ражда с планово секцио - в 36 г.с. Ей, удържа това момиче, дори по-дълго отколкото докитата предполагаха! Гордея се с нея и й стискам палци малкия юнак да се появи жив и здрав за радост на мама, тате и кака.
Йолк, това с изолатора много ме разсмя. Laughing Така ли ти казаха?! Не му се плаши толкова. В изолатора НЕ се ражда, там евентуално се лежи пред- или следродилно. И си е стая като всяка друга. Е, вярно че преобладават ромките, но не е задължително, и българките настиват например, а настиналите ги заточват в изолатора. Преобладават ромки, защото те масово не са осигурени и нямат необходимите изследвания. Когато не си осигурен, от ДБ поемат самото раждане и минимум изследвания при необходимост, но ако си осигурена и влезеш без обменна карта и/или картон, но достатъчно време преди раждането (стига да отговаряш на някоя клинична пътека) според мен могат и са длъжни да ти направят липсващите изследвания при това безплатно по каса. А ти си осигурена и не следва да имаш проблеми. Съветвам те да отидеш в някоя болница (където избереш да раждаш) и да поговориш с някой лекар да ти обясни подробно какво е най-добре за теб. Ако трябва му дай пари, но да си наясно, защото лутането винаги излиза по-скъпо.
олкото до това да те шие стажант, и на това не му се плаши така. Мой съученик се оказа специализант (било различно от стажант newsm78, ама за мен е все тая) в Окръжна и си шие и т.н. и нямаше оплаквания от него. Още повече, че специализантите ти обръщат мнооого внимание, обясняват надълго и широко, много се радват на бебетата и затова са крайно внимателни и често поради това екстравнимание се справят доста по-кадърно и с шевовете (те не са и кой знае каква философия, щом в затънтената провинция, против всякакви правила епизотомиите ги шият акушерките, разрови се из форума и сама ще се убедиш). Пиша тия редове, за да отидеш да раждаш напълно спокойна, без значение при кого, къде и т.н. Важно е да запазиш пълно самообладание и да вярваш, че за теб ще се направи най-доброто. А коцузи могат да се случат и на най-добрия лекар и на най-довереното ти лице. Не знам дали ви писах, че моята колежка, която роди преди около месец с уговорка в Св. София (аз трябваше да съм с уговорка при същия лекар, но...размислих) с планирано секцио, се наложи да лежи повечко, докато свалят конците на Цветомирка, защото лекарят... й беше скъсал ухото "по невнимание". Представяте ли си! А е светило! Но понеже се познаваме, да не споменавам имена. Така че ... никой не е застрахован. Примери много. Бог да е с нас, другото само ще се нареди!
Целувки и лек и поспалив дъждовен ден ви желая! Hug

# 79
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Ужасно ми се спи! А и времето е едно такова... предразполагащо. Вече трети ден се будя сутрин с мисълта: "Днес не е ли вече събота?". Обаче не е! Още ходя на работа и не мога да си полягвам, когато ми се прииска. При мен отмина безсънният период - вече ставам само по веднъж на нощ и след това си отцепвам безпроблемно. И много сънувам - все ярки сънища.

И моята акушерка, с която се бяхме уговорили ще излиза в отпуск от средата на юли, а на мен термина ми е чак за края му. Няма да търся друга пък то каквото има да става... Май не уцелихме сезон за раждане!  Wink

# 80
  • София
А има ли мами с планово секцио за юни месец ?

Писана, аз ще съм планово секцио за след 25-ти юни (още не съм избрала точна дата), ако малчо не направи някоя беля преди това. иначе по термин съм за 10 юли, но няма да ме чакат до тогава.

# 81
Здравейте, майчета Simple Smile

Да се разпиша и аз в новата ни темичка и да се похваля малко  Simple Smile
Сутрината бях на последната консултация преди 45 дневния болничен . Ура и аз доживях да изляза в отпуск   - утре ми е последня работен ден и след това вкъщи .
Доки каза сутринта че бебоците растат доста големички и бебе номер 1 вече е слязло ниско долу и си е наместил главата Simple Smile И съвсем спокойно ми заявки  - "Още две седмици да изкараш и после може да раждаш"  Пък аз изобщо не съм готова психически , все си мисля че имам много време докато се родят, а то не останало почти.
И аз не мога да спя добре нощно време  - будя се  в 4 с препълнен мехур, а като се върна да си легна колкото и да се опитвам да заспя отново  -не мога поне до 6 Simple Smile 
Исках още да пиша, но забравих какво беше . Да ви се оплача  -от около две три седмици съм станала голям забраван -елементарни неща не мога да се сетя, като говоря заменям едни думи с други  -абе пълна обърквация, мозъка ми май става на каша Simple Smile Дано като се родят това да се оправи.
Хайде лек ден на всички

# 82
Здравейте и от мен  wavey
Галатея аз съм чела добри неща за този Лансинокс и мисля да съм с него.Защото може и да не се отмива.
Бъни ти защо не искаш да кърмиш? Едно момиче в болницата ми обясни че раждалите със секцио ако не могат да накарат децата да сучат/те нали свикват с беберон/използвали силиконови зърна.Така успявали да се заблудят бебенцата че папкали от шише.

jorji не си се повредила  Joy Просто термините ни наближават и мозъците ни работят на пълни обороти  smile3538

На някоя мама изписаха ли и профилактично глобули преди раждането?  newsm78

# 83
Здравейте и от мен днес.Хубаво е,че почти всички сте си от София и си обменяте инфо,а на мен просто няма никой нещо да ми каже,дори не знам как да си избера лекар,за да ми води раждането,щото в нашето родилно не пускат кой да е.А и не познавам нито акушерки,нито доктори...Абе,ужас е... SadХубавото е,че поне вас намерих,та да мога да се консултирам,ако нещо ми потрябва,защото съм си като пате в кълчища Hug.За бибероните и аз смятам да са на НУК,дано излязат свестни.
Относно спането-спя като къпана,ставам веднъж на вечер,и после си откарвам поне до 10 часа Rolling EyesДори не ми се става пак,ама кой ще готви и чисти newsm78
Иначе съм затрупана с книги за Държавния изпит,скоро и той наближава,дано само бебка да изчака да мине.Ама хич не ми се учи,всичко,което прочета и забравям или ми се приспива,докато чета smile3518Приятен ден ви желая и много  remybussiот нас с бебка!

# 84
  • София
Зравейте момичета, хич не съм по писането но реших да се отчета чакам второ дете някъде края на юли, но може да се окаже и началото на август - всеки път ми дават различен термин. Повечето време си седя вкъщи, че имам малко проблеми  и подивявам. Това е от мен Пожелавам на всички да си износят до последно бебенцата без проблеми и да родят здрави и щастливи бебета.
Ако има някоя мама наоколо /аз съм в илинден/ и скучае може да се обади да пием по кафенце или сокче . Simple Smile
Успешен ден ден на всички.

# 85
  • някъде
Здравейте и от нас с бебо!  Hug
В момента в корема ми се вихри луд купон... Joy
Ренито, така се радвам че остиска още малко... Колкото до питането ти- на мен ми изписаха Клотримазол глобули, защото казах на дока че имам обилно течение /което според мен не са гъбички/ и е придружено с миризма, и затова ми изписа профилактично да си слагам 6 дни. Пък и не било хубаво да е последните две седмици преди раждането.
За спането- аз доста си спя и денем и нощем, че направо се чудя какво ще правя като се роди бебо - как ще ставам и как ще го чувам нощем...newsm78
Аз съм си купила силиконов биберон-залъгалка на Нук и един обикновен на Камера, а шишето ми е на Авент. baby_neutral

# 86
С нетърпение чакам събота  1swing Мъжо няма да работи и аз ще използвам да пообикалям.Че в останалото време като залепне за тая кола и...ред за мен не остава.Запланувала съм пазарене за мен и за бебчо,ще ходя на фризьор.Ще се разкрася преди да дойде бебчо че после време кога  dontknow

Диди аз си поставям Полижинакс профилактично.Но съм много обезпокоена сега ако имам някво разкритие/а е много възможно вече да имам/дали не вредят тия глобули на бебето  newsm12  2 вечери само за това си мисля.  newsm78

# 87
  • София
Здравейте мами, тези дни не става за разходка, така че ми е ужасно скучно вкъщи.
Да кажа за Полижинакса, доколкото знам, той се дава на повечето майки в последните седмици от бремеността за да се избегнат бактериите и гъбичките при раждането, не вреди на плода, въпреки, че в упътването пише друго.
Мили мами аз днес за първи път спах като къпана повече от 12 часа. До вчера се будех към 4,00 часа и заспивах към 6-7,00ч. сутринта. Вчера си легнах да гледам ТВ към 18,00 и се събудих в 20,00ч., след това си легнах в 01,00 и станах днес в 12,00. Страхотно се чувствам, даже мога пак да си легна Wink, но ме чака чистене. В събота живот и здраве отиваме да купим количката и кошарката + всичко необходимо за бебчо. За да не ги гледам и суеверията ми да се пробудят още повече, ще ги оставим при родителите на мъжа ми.
Иве, много се радвам за Гери. Ще й се обадя по-късно през деня да я чуя. Да й е живо и здраво момченцето.
За сега толкова от мен.

# 88
Здравейте! И аз много не мога да спя -заспивам към 5-6 сутрин и ставам с таткото към 10-11 и веднъж на няколко дни само поспивам до 1-2 седобяд.Снощи беше кошмар  smile3511 беше ми някак нервно и не можех да си намеря място в леглото, дори ходих да ... Sick Sick Sick  и се сетих за един чай, който си бях копувала - на Биопрограма Лека нощ, направийх си на бързо един и го изпих, гледайки как вали (вече беше към 8 ч), и като легнах чак сега към 15.00ч станах, а и бързо заспах.
Дано да ви помоне изцяло билков е и е приятен на вкус.
А и на мен ми ги изписаха тези глобули Поли......, все им обърквам името Laughing От толкоз бебешки въпроси май съм изкуфяла и не помня smile3538

Като се замисля, че след 20тина дена дена вече може да се ражда и сякаш ме обзема тревога, че не съм готова, не съм купила всичко , не съм избрала лекар и т.н. , а като погледна таткото какъв е спокоен, направо му се чудя

# 89
Parvo da se izvinia, 4e pisha s latinski bukvi, no imam problem s BGto.

Az ot sedmica nasam si liagam v 22.00 i stavam v 06.00 sutrinta, sabujdam se i zapo4vam da halcam pone okolo 30 min:) Prez denia sasto mi se dospiva, no tova si go obesniavam, s fakta 4e imam izpit i sam zalegnala da u4a budjetno s4etovodstvo.
Az sasto sam ot mamite,koito oste nisto ne sa kupili za bebo. Neznam kak e pri vas , no na men vse mi se struva,4e niama da rodia. Sviknah si s kilogramite,ne mi teji, pravia dalgi razhodki,bez da me zaboliat krakata.V4era akusherkata,koiato sledi bremenostta mi, mi kaza,4e sledvastata sedmica ste mi izdade napravlenie za rajdane, no az go prieh taka,4e edva li stava duma za men. 4uvstvam se mnogo spokoina.Nashiat tati sega e na plavane i edva li ste uspee da se varna za rajdaneto, no vseki pat kato se obadi po telefona toi e po-pritesnen ot men i se nalaga az da go uspokoiavam.
Neznam dali tova spokoistvie, koeto me e obhvanalo e na dobre.
Lek den na vsi4ki.

Общи условия

Активация на акаунт