Сладко бебче хубавее, ОКТОМВРИЙКА дебелее...

• 17 978
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета!

Пак сте изписали мнооого, едвам изчетох всичко!   party041 и от мен на всички рожденички!! Наистина сме много близначките в този форум, мен даже малко ме е яд, че бебока няма да е близнак, аз много си харесвам зодията, но пък ще имаме разнообразие!

Ние уикенда изкарахме на Велинград и някои се къпаха и плуваха по цял ден, а други ги гледахме и им завиждахме. Нали плуването е най-добрия спорт за бременни, но нашите басейни не са препоръчителни за ползване и така...

И аз днес съм на фетална при Мазнейкова и съм много разочарована от това, което казвате, че претупва работата. Аз явно все на такива доктори случвам, така ми се искаше да позяпаме на воля на 3Д и да ни направи запис... Но важното е наистина всичко да е наред.

Целувки и до довечера, ако има с какво да се похваля от Мазнейкова!

# 151
здравейте мами!
въпреки облачното и мрачно време тук (иначе и много приятно хладничко), от сутринта се чувствам супер newsm68 , защото ходихме на лекар преди да отида на работа и наистина съм доволна от избора си на лекар. най-сетне се установих на този, който искам да ми води ЖК до края. Много мил и спокоен човек, всичко обяснява, ако имам въпроси, отговаря на всичките без да бърза или да ме пришпорва. Жалко само че хубавия му скенер беше на ремонт (той е 4Д), та гледахме бебчо на 2Д ама пак беше хубаво. Миналия преглед бяхме с тенденция да сме мъничко напред в развитието, сега сме дръпнали с цяла седмица!  newsm44 Тоест бебчо отговаря за 24 навършени седмици, а днес приключвам 23та Simple Smile Хмм, не бих се учудила ако бебчо е септемврийче с това темпо (пък може и на рождения ми ден да дойде, няма нищо лошо Simple Smile Пак спинкаше за прегледа, та не можах да видя какво точно прави когато корема ми смешно подскача. Той сутрин по принцип само за малко се събужда и после дълъг сън до късно. Вечер е шоу програмата   jumpuu  С кг  goodscale съм +5 от началото на бременността и мисля че това е добре. Ама изобщо не съм си променила начина на хранене, нито количеството... И аз се чудя откъде тези кг...  newsm78 То само коремчето ми (и бебчо вътре) расте... 
ами това е от мен засега. Оставам си с едни изследвания засега, но и с добро настроение, щом бебчо е добре Simple Smile Желая ви слънчево настроение в този облачен ден!  sun  newsm51

# 152
Mimita, честит рожден ден!   bouquet
Тази сутрин нямаше никой на училището. Оска, честита награда за художник на корем! Твоята рисунка от миналата седмица определиха като най-хубава. Наградата ти взе Цвети.
А темата беше много сполучлива - за и против секциото и докторката изтъкна много причини да се ражда нормално, освен ако няма изрично показания за секцио. Аз не знаех, че не е добре за бебето, не само защото може да не го измерят добре и да го извадят по-рано, но и при секциото не се стимулирало разгъването на белия дроб на бебето и често се налагало да го сложат на кислород. Каза също, че едно секцио влече в 90% от случаите второ и трето при следващите раждания. И между тях е най-добре да се изчака 4-5 години.
Барабана, до -6/-7 на двете очи дават да се ражда нормално и специално лекарката уточни, че това не е показател за секцио. Проблем може да има ако са ти правили вече очна операция, имаш проблеми с очното налягане и т.н.
Аз като ги чух всичките тези неща днес още повече се наплаших, дано не ми се наложи  Sad.
Лек ден и весело настроение на всички!

# 153
Здравейте и от мен Hug
 nbirthday на всички мами близначки. И ние вчера бяхма на рожден ден на един колега и по този случай днес не съм на работа и спах до обяд Laughing
За Мазнейкова и нас много ни претупа не съм искала запис и то както разбирам по-добре, взе ми 50лв. и прегледа беше точно 5мин. Но моят лекар така ме беше наплашил с главичката на бебка, че бях най-щасливия човек като ми каза, че всичко е наред Hug

А за секциото, дано не ми се налага, но никой не е застрахован може и в последния момент да се наложи секцио. Важното е всичко да мине добре за бебчовците.

Поздрави от мен. Явно ще чакаме по-топли дни за сладоледената среща Sunglasses

# 154
Здравейте и от нас!
Мимита, честит рожден ден и традиционното вече пожелание за най-прекрасното бебенце наесен!  Heart Eyes
Честито на Оска за наградата за творчество - ако можеш сложи снимки!
Евелинка - супер инфо, ти си нашият таен агент!

Например до 5м е трябвало всеки път да ни вземат урина......, е, на колко от нас е правено ????? На мен-не.

Не знам дали трябва да се пуска всеки месец урина, но наистина трябва да се направят кръв и урина в пети месец, а моята ще ми ги направи в 24 седм, когато май влизам в шести?!

Галенце, наистина най-интересно е как не си променяш хранителния режим и как в същото време наддаваш, но тя майката Природа си знае работата!

Моята нова фобия е токсоплазмозата. Имаме котарак, който отглеждаме от миналия август, когато го намерихме изоставен /майката беше прегазена, а другите две котенца починаха/. Та напоследък съм се зачудила дали това че е вкъщи от бебе и че сме го ваксинирали и не яде сурово месо е достатъчно, за да няма токсоплазмоза. Освен това той се катери навсякъде със, естествено  Laughing, същите лапички, с които ходи в тоалетната. Аз не чистя тоалетната и гледам да го отбягвам, но страхът си остава в мен. Лекарката ми каза, ако искам да се изследвам, но като знам колко грешни резултати има се чудя дали има смисъл. Някоя от вас изследвала ли се е? А имате ли котки?

Засега това, чао до скив!

# 155
Здравейте всички! Simple Smile
Леле Кала, точно и моите мисли прочете! Simple Smile Аз от сутринта съм на вълна токсоплазмоза. Днес си направих изследването за 3-ти път. Първите два пъти беше в една друга лаборатория. Не знам дали си запозната с тълкуването на резултатите, но в общи линии е такова:
под 2 - отрицателна
2 - 3 - сива зона
над 3 - положителна
Ако си боледувала някога от токсоплазмоза, то нормално е да имаш нисък положителен резултат, който показва наличието на антитела. Ако ги имаш, то не можеш повече да се заразиш и да заразиш съответно и бебчо! Simple Smile
На мен първия резултат ми беше 3.2, втория отрицателен, а днес ме изкараха с 4.1!!! Да ти кажа много се притесних, докато не говорих с лекаря си, който каза, че това е резултат доказващ наличието на антитела. А и аз си мислех, че съм боледувала. Още от 5 годишна имаме котета и едно куче сме отгледали. Верно е, че от 2 години нямаме животинка, но е нормално все да съм се заразила през тези 20 години! Simple Smile
Що се отнася до теб, мисля, че и ти си я изкарала, но за да си спокойта, можеш още утре сутринта на гладно да си пуснеш на частно едно изследване. Цената е 10-12 лв. Моята генеколожка не ми дава направление за токсо и затова аз всичките си ги правя частно.
Аз направо станах спец по тази ГАДНА токсоплазмоза!!! Толкова се бях притеснила...
Да ви кажа, че и хемоглобина ми е доста нисък - 104. Ще се наложи да пия желязо.
Утре съм на консултацив, а в петък съм на преглед частно. Много се надявам да видим пола на бебочко, който от 1 седмиоца е много, много активен, което ме кара непрекъснато да се усмихвам без видима причина! Wink
Приятен ден на всички и  Kissing Heart

# 156
Барабана, според теб 50 лв е без запис, а 70 става със записа ли? Ох, не съм сигурна вече...  кой доктор е добър и кой не. Но една приятелка беше ходила при нея, седяла над 30 мин. и без запис й взела 70 лв. А на мен ми се иска да имам запис, за да покажа бебока и на нашите (майка ми вече си напрви устата и тя да дойде да гледа, но й казах, че ще е прекалено). Теб на 3Д ли те гледа, нали някои казват, че гледа на 2Д пък само някой път включва 3Д-то?

# 157
# 158
Веничка, видях въпроса ти до Барабана и си позволявам и аз да се включа - след като рових из интернет вече съм убедена, че вчера Мазнейкова ме гледа на 2Д и за това ми взе 50лв като ми даде само 1 снимка и не ми направи запис на диск. Може да й е развален апарата или пък ако не си посикаш изрично, да смята че 2Д-то е достатъчно за фетална морфология и затова да не те набутва с излишни пари. Което ще е доста странно, но все пак е вероятно, а и се потвърждава от инфото, което сме чели.

# 159
  • София
Веничка, видях въпроса ти до Барабана и си позволявам и аз да се включа - след като рових из интернет вече съм убедена, че вчера Мазнейкова ме гледа на 2Д и за това ми взе 50лв като ми даде само 1 снимка и не ми направи запис на диск. Може да й е развален апарата или пък ако не си посикаш изрично, да смята че 2Д-то е достатъчно за фетална морфология и затова да не те набутва с излишни пари. Което ще е доста странно, но все пак е вероятно, а и се потвърждава от инфото, което сме чели.
Феталната по принцип се прави на 2Д, защото 3Д-то дава обем и не се виждат органите. Но Мазнейкова напоследък явно попретупва, особено като чуе за добър резултат от БХС. При мен, преди един месец беше така - преглед 5-6 мин. на 2Д, 3Д - за около 1-2 мин. + 1 снимка = 70 лв. newsm78 През цялото време нищо не съм и казвала, тя сама си реши какво да прави.

# 160
Привет от мен! HugВече се завърнах.
 nbirthday newsm51 newsm51на Кала,Мимита и Миньон, Честита годишнина на Хера - желая ви много любов, здраве и чудесни бебчета наесен!
По критиките за докторите - мен миналата седмица ме пратиха в болница заради резките промени в кръвното налягане и за да ми направят подробни изследвания. Диагнозата с която отидох беше някаква Прекламсия, която предполага задължително раждане секцио, защото рискът при майката е голям......И така пак преглед при влизането, от който веднага заключиха, че диагнозата е Заплашващ аборт,което първо нямаше общо с моите оплаквания и 2-ро с нищо не помогна за това,закоето ме пратиха. Общо взето ми направиха задължителните при постъпване в болница ехограф, електрокардиограма, изследвания /които им носих от предния ден,но чак след като ме бодаха видяха, че те важат/ Sick,абе просто купон...Резултата : 4 дни лежане на супертвърдо легло,което ме посини и нерви вместо успокоение...
Няма да ви занимавам повече, искам само да питам тук някой беше писал за крем за гърдите - ако не ви затруднявам кажете ми марката. Praynig
Целувки и поздрави на бебчетата!  bouquet

# 161
Божеееее, eli_gu, тва пък е върха вече!! Нямам думи на какво ни подлагат тия хора и тва ми били доктори.... newsm61 Надявам се поне всичко да е било само плод на въображението им и да ти няма нищо в действителност!

Кала, благодаря ти за инфото, явно нещо и тая Мазнейкова се е смахнала, защото преди всички казваха, че обръща доста внимание, пък и на мен би ми било интересно да видим бебока на 3Д, нали иначе само на 2Д си ходим повечето. Уф, както и да е, дано поне не ме стресира и тя с някоя странна новина, че като гледам случва се редовно!

# 162
Ели, съжалявам че ти се е наложило да се възползваш от услугите на ужасните ни болници. Миналата година и аз изпробвах АГ отделението на ВМИ и се зарекох никога повече да не стъпвам там. Стари практики, излишно лежане повече отколкото трябва, консервативен начин на лечение и отношение и несъобразяване с това какво всъщност е необходимо да се направи. Имаше едно момиче, което го държаха 3 дни на легло преди да благоволят да го прегледат да видят дали е добре а тя си беше и й предстоеше сватба след няколко седмици. Милата какво ли е изживяла... Аз самата на своя глава се изнесох от болницата на втория ден че издивях там. Сърдиха ми се ама на мен не ми пукаше. После разбрах че правилно съм постъпила. Радвам се че вече си на свобода и дано вече всичко е наред с теб и който ти поставя диагнози да си разбира от работата и да не те шашка излишно. И бебчо да е добре, а наесен да си го гушнеш живичко и здравичко и много да те радва!
А за крем--за мазане на гърдите или на зърната? За зърната е Гармастан, за гърдите всеки крем против стрии става.

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 16:38 от galentse

# 163
  • Някъде в Европа...
eli_gu , боже, съжалявам! Дано вече всичко е наред. А къде лежа, в коя болница?
И аз в началото на бременността лежах в ВМИ - отидох да ме прегледат по съвет на джи пи, те пък ме оставиха, не било нищо необичайно, но за по-голяма сигурност (и за пустите им клинични пътеки, според мен), и още на втория ден питах кога ще ме изписват- отговора бе че по клинична пътека ще ме държат 5 дни и моята диагноза беше заплашващ аборт. И така 5 дни си ме дупчеха (без да ми дават каквито и да е обяснения за какво е всичко това, ами добре че ми попадна картона та си прочетох), а аз на втория още нямах вече розово течение, (което впоследствие разбрах, че не е нещо необичайно за началото на бременността)
Айде пак се нервирах!

# 164
Благодаря ви момичета за съпричасността, наистина системата е голяма простотия.
AIR, разбира се че бях във ВМИ Mr. Greenи първия път в началото на бременоста,когато действително имах болки и сега пак.
Галенце, мерси за инфото имах предвид за Гермастана-нали не е рано да се почва отсега? То вече сме в 6-ия...
Веничка,предварително не си мисли за стресиращи новини, пък и факта, че тук разбираме за кви ли не небивалици и ужасии...например Барабана-тя сигурно изживя най-големия си ужас и в крайна сметка...доктори.

Айде, без повече нерви на всички и си отпочивайте следобед-тук в Пловдив позаваля, така че предразполага към почивка. Party   

Общи условия

Активация на акаунт