Сладко бебче хубавее, ОКТОМВРИЙКА дебелее...

• 17 971
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен  Heart Eyes

Днес нямам много време да чета, но за сметка на това пък ще ви се оплача!

Излезнаха ми резултатите от вагиналния секрет - сдобила съм се с много бактерии Ешерихия коли. С триста зора се свързах с доки и тя каза да слагам глобули Полижинакс, да пусна стерилна урина и след резултатите ще види дали да ми изписва и антибиотик. Много се притесних, защото каза, че по принцип е опасно за бебето, макар и да не уточни за какво става дума. Попитах я от какво може да се е получило, но тя каза, че не може да се разбере, просто по време на бременността се получавали такива неща.
Та така, сдухана съм днес, защото се чудя дали не ги влача тези бактерии отдавна и дали не са навредили на бебка. Дано не е така  Praynig

Поздрави на всички

# 181
кала,
стискам ти палци всичко да е наред и лечението да не навреди на бебчо! Питай все пак за това какъв е риска за бебчо, щото на някои лекарства пише че трябва да се прецени дали да се вземат според това кое е по-важно-твоето или здравето на бебето... А иначе за бактериите мисля че е съвсем нормално да се появяват такива точно сега, щото средата става по-благоприятна за тях. Аз миналата бременност имах Кандида например. Сега нищо. Ей така си се появяват май...

# 182
Привет и от мен!

Кала, горе главата, взимай каквото ти е казала докторката и всичко ще е наред, с едни бактерии ли няма да се справиш! На повечето тук вече им мина през главата.  Peace

Някой се беше оплакал от задух, не помня кой беше, но и аз съм така... Не само като ходя или качвам стълби, ами даже и като си седя така. Вчера даже се изкорках доста, сякаш дробовете ми работят с 1/5-та от капацитета си. Имах намерение да питам Мазнейкова, че моята докторката е в отпуска, но тя нали се държа неприятно вчера и ми изхвръкна от главата. Та някой ако вече се е консултирал с лекар по тоз въпрос, ще ми бъде полезно ако сподели. Май и носът ми е доста запушен....

# 183
Здравейте моми4ета,и аз да се разпиша за днес.
Ние с беб4о сме добре,подритва ме цял ден като футболна топка.
Мами аз да ви питам вие по4нахте ли да се задахвате ве4е по баира, 4е нещо аз взех да се задахвам ве4е,а и корема ми е станал направо огромен ,по-барзо по4нах да се умарям и ми се спииии ама много като се има в предвид 4е спа като бебе цяла ве4ер.
Ми това от нас и целувки по шкимбите  bouquet

# 184
  • Ботевград
Здравейте сладки!
И аз ще се оплаквам  Sad и аз също лекувам кандиди, не ми стигат те, ами днес ми станаха изследванията от кръвта и доки ме зарадва, че съм била станала анемична  .... а аз отначалото на бременността си се храня нормално, даже 5 килца съм качила, сега вече имам по една шепа лекарства да пия  #Crazy
kala678  и аз се притеснявам за същото като теб, но дано всичко да мине добре и много скоро да забравим всички болежки!
Момичета, да Ви попитам личи ли Ви вече коремчето? При мен изобщо не ми личи още - притеснено ми е, все пак 18 седмица си е почти средата на бременността, а пък не ми личи въобще Sad
Vesseto s  честит мъж! Да ти е жив и здрав и дано повлечеш крак - искам и аз мъж Simple Smile
Целувки на всички! И ме извинете много, че се наоплаквах!

# 185
Привет и от нас мамита!
Веничка, Русавелке, задъхването нищо не е. Освен него, аз съм станала и много мързелива и сънлива. През ноща се чудя каква поза да заема, а след 7.30 вече трябва някой да е много нахален, че да ме вдигне.
Кала, не се шашкай мила. Чувала съм, че тези бактерии трябва да се излекуват до към края на бременоста, за да са чисти пътищата за нормално раждане на бебчето. Моята лекарка например до осмия месец съветва за бани със сода, а след това взима вагинален секрет и дава Полижинакса, ако има нужда.
Целувки на всички! Hug 

# 186
Здравейте коремчета,
и аз да се включа относно задъхването.Ами то си е напълно нормално,понеже 25% от кръвния ни поток отива към бебо и това накратко казано затруднява иначе нормалната дейност на нашите органчета.Бебо черпи всичко от нас.За това трябва да упражняваме различни дихателни техники,които много помагат.
Kala не се притеснявай за бактерийките,дано се отървеш бързо от тях.
На мен доки ми предписа свещички за засилената секреция,което било нормално при бременни-Gyno Pevaril или нещо такова.
Zlatna и на мен доскоро не ми личеше коремчето,но вече съм в 6 месец и започва да расте видимо.То изведнъж ще изкокне ,не се притеснявай.
Пожелавам на всички мами да се чувстват добре и лека вечер от нас Hug

# 187
  • Откъм Варната
Здравейте и от мен,
доктора ми се кара че сум качила 9 кг от началото, ама на мен не ми пука, казва да се разхождам, движение трябвало, ама аз докато си свърша работата в къщи и се изморявам, кръста така ме боли, че в легнало положение ми е най- добре, пък да не говорим че ако изляза трябва от тоалетна на тоалетна да ходя, така че съм рещила да не се притеснявам за килцата колкото толкоз после ще му мисля, най-важното сега е бебчо да е добре

Поздрави на всички  newsm03

# 188
     Здравейте,мам4ета.
     4естит рожден ден на патерици на вси4ки празнували и 4естита годишнина на Хери4.На вси4ки тях пожелавам леко раждане на есен. smile3525
     Тази нощ се събудих в два и до пет неможах да заспя та си джитках на PC-то.Не знам какво ми стана ама не ми се спеше.В4ера пък ме тресяха хормони та циврих няколко пъти за глупости и татето трябваше да ме успокоява като малко дете.Луда работа. smile3545 cry
     Във форума в "Нашето дете" има една теми4ка с адреси да се свалят детски песни4ки,има приказки,стихотворения и все такива истории и аз като съм дале4ко и тук не мога да си купувам български книжки много се  изкефих,защото вси4ко е накуп и няма да се ровя в нета с 4асове да търся.
     В петък сме на втората ехо(нали тук правят само три),която е наи важната за цялата бременност.И малко се вълнувам.Все ми е едно дали ще е моми4е или мом4е,само искам да е здрави4ко,милото.Стискайте палци. newsm10
     Лека ве4ер и да спинкате добре вие и беб4овците. smile3524

# 189
Здравейте,Коремчета!
Мойто малко човече вече много деликатно ми известява присъствието си:)В събота вечер ходихме на кино и аз като се закротих за...2ч и половина,и осъзнах,че там вътре наистина има някой:) Колко пуканки изядохме с малкия!
 Аз до скоро не смеех абсолютно нищо да купувам,ама преди малко направих сефтето. До нас има магазин за прежди и гоблени,има и списания с плетки и за бебета. Та мойта мама здраво се е амбицирала и плете яко терлици изкарва по един чифт на ден-оплете вече на всички познати бебета:) Та аз реших да и купя едно списание да смени асортимента,че какво ще ги правим толкова терлици. И видях много сладки лигавничета,като в долната им част има панама и конци и можеш сам да си избродираш мотив по желание. Аз си взех 3 различни и мисля да потворя някой ден. За обичащите да шият гоблени е добро забавление:)
 Иначе в събота ходихме до тоз прословут МОЛЛ и в Теранова си намерих добър ленен панталон като за мен,имаше и други размери.Просто не можах да повярвам,че не е от магазин за бременни.
 Кала, Е.коли са чревни бактерии. Може да са се озовали във влагалището по съседство Sad( Аз правех ужасни уроинфекции преди няколко години и на микробиологията все излизаха коли бактерии. Пих антибиотици,положението ми беше доста трагично,накрая аз лично преустанових лечението,направо се бях натровила от АБ и от тогава съм ОК. Дано не са ти в голямо количество,то през бременността кой знае кви съкровища въдим. Първото нещо,което аз лично мисля да направя след като мойта д-р се върне от отпуска,е микробиология. Омръзна ми това течение вече 6ти месец:((
 Айде дано утре се видим с някоя от вас:)
 Поздрави и ритници!

# 190
Здравейте,
Аз за сега не се задъхвам, обаче как ми се спии Sleeping, а нощем как се въртя и не ме хваща сън, лошото е че сутринта съм на работа и съм като парцал.

KikiNiki какъв е този магазин МОЛЛ и тези панталони за които говориш в Теранова с ластик ли са горе? Имам ужасна нужда от панталон, а не мога да си харесам Crossing Arms

поздрави от мен и да слушате внимателно лекцията утре Hug

# 191
KikiNiki какъв е този магазин МОЛЛ и тези панталони за които говориш в Теранова с ластик ли са горе? Имам ужасна нужда от панталон, а не мога да си харесам Crossing Arms
Значи магазина МОЛЛ всъщност е MALL Sofia ама не ми се сменяше кирилицата,магазина е като ЦУМ и е на Опълченска и Стамболииски. Та там има магазин наTerranova,както и още мнооого други магазини. Панталоните са ленени,с ластик горе-като другите ми за бременни,но ластика е по-малък,не обхваща целия корем. Имаше ги в черно,зелено и едно бананово- оранжево. Предполагам,че същите ги има и в Терановата на Витошка,провери там.
Барабанке,желая ти успешно намиране на панталони:)

# 192
  • Кюстендил
то и на мен многооооооооо ми се спи,ама каката не ми дава тази възможност.А за задъхването се пригответе да става и по-зле с растенето на кг и корем4ета,но пък се свиква

# 193
Здравейте на всички:)
Как сте със запека?
Според вас може ли от запек(повече напъване-в рамките на що-годе нормалното) да се получи разкритие на шийката на матката?
Много ви моля,ако някой знае да ми помогне!
Благодаря!

# 194
Здравейте и от нас!
rodi_d, напъването при запек е опасно.По принцип има лекарство, което се изписва на бременни, когато положението е критично, но не знам какво точно е лекарството; трябва да попиташ.Моята лекарка ми препоръча да си купя сладко от рози-било много ефикасно за бременни.Е, купих си, ама за мен е отвратително на вкус.Засега оправям положението с кафе рано сутрин.А що се отнася до задъхването, течението, лошият сън, безпричинните сълзи, качването на килограмите(вече съм +6)...да не изреждам още, сякаш съм събрала всичко на куп.Но си казвам, че трябва да изтърпя всичко заради бебчо.Приятелките ми, които имат вече деца ми казват, че всички проблеми се забравят много бързо след това.Само да се появи слънчицето живо и здраво.
Пожелавам на всички живи и здрави дечица!Чао!

Общи условия

Активация на акаунт