Кога да му разкрия ? Нуждая се от съвет!

• 20 000
  • 255
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Как да му кажеш - ами, когато 'стане дума'.
...
Да 'стане дума' имам предвид - някоя близка забременява, или приятелска двойка се жени, племенници, изобщо всичко свързано с деца и обвързване може да се използва.
Или още по-добре - следващия път, когато той реши "да я пази" при секс.

# 136
Да, вкоренено е, но не оправдава лъжата. Едно е да предполагаш, че ще ти предложи брак, както представи нещата в първия си пост и съвсем друго е вече да живеете заедно, а ти тепърва да се чудиш кога да му кажеш. А с лъжите за цикъла вече е абсолютно брутално. Как да ти има доверие после? Че ти щом за толкова важно нещо лъжеш, какво остава за друго? Как се живее така? Аз не бих имала доверие в някой, който мълчаливо се е нанесъл с мен в едно жилище, изслушва пак мълчаливо мечтите ми за деца и след няколко години ми казва - ама аз не мога.
Доверие... Там е проблемът - дали той означава наистина много за нея, че да му се довери (защото подобна аномалия не е нещо, което да се разнася под път и над път като за здравей-здрасти). Явно се е убедила, че е така. В нейния случай изчакването е било оправдано. Фактът, че е решила да му каже и се чуди как да го направи, и прави чест. На нейно място бих му казала преди той да заговори за брак/деца:  "така и така, значиш много за мен, обичам те, искам да имаме общо бъдеще и затова трябва да знаеш нещо, което не споделям с хора, на които не държа". Но пък не съм и точно в нейните обувки, въпреки, че съм правила подобно нещо и съм приела развръзката лично в моя живот.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 13:02 от Аниш

# 137
Страхът, авторке, те е вкарал яко в блатото на лъжите. И затъваш все повече. Спри с това възможно най-скоро, ако искаш да имаш изобщо някакъв шанс с този човек.

Много добър пост. Тук с две думи е изкарана цялата есенция на всички правилни съвети. Послушай го.

# 138
Синът ми е с вродено заболяване, лека форма. Не спирам да му повтарям, че много хора имат различни дефекти, заболявания, проблеми и т.н., не е само той. Т.е. опитвам се да го науча да не се чувства 'специален', 'различен', 'ударен от съдбата' и т.н. Давам примери с други хора около нас. Така че същото ще кажа и на теб. Както виждаш, доста хора тук разказаха реални истории, подобни на твоята. А човекът, който се е разделил с близката ти след 7 години, просто не е бил за нея. Просто е, нашата работа е само да приемем нещата такива, каквито са.
А за родителите й - как я били научили - само ще кажа, че има много хора, които се подиграват откровено на децата си с недъзи и какви ли не други жестокости и изродщини има на тоя свят, така че нищо чудно не е за мен да не е проведен с нея разговор изобщо по темата как се чувства тя, какво да прави във връзките занапред и т.н. и момичето пита във форум.
Аз не знаех що е то цикъл до деня, в който ми дойде, майка ми не си беше направила труда. Изобщо за много малко неща е говорила с мен, учех се сама в движение.

# 139
Вашите деца никога ли не са си позволили да ви излъжат? От страх?
И мъжете ви лъжат, от страх.
Сравняваш несравними неща. На детето си ще простя много неща, които на друг не бих простила.
Това е добра причина да те излъжат. Детето е човек, хората са деца - друг ъгъл за смилане на информация давам.

# 140
  • Варна
Нищо не разбрах. Не коментирам причините да се лъже, ясно ми е, че причини много. Коментирам как ще се приеме лъжата от отсрещната страна. Аз може да разбера много добре причината и пак да не простя лъжата.

# 141
Нищо не разбрах. Не коментирам причините да се лъже, ясно ми е, че причини много. Коментирам как ще се приеме лъжата от отсрещната страна. Аз може да разбера много добре причината и пак да не простя лъжата.
Аз същото коментирам. Общата нагласа е такава, затова и хората лъжат.  Знаят си, че няма да ги приемат и лъжат, за да бъдат приети. Става мазало. Все някой трябва да спре тоя порочен кръг.

# 142
Технически погледнато, не го е лъгала, че може да има деца.

# 143
  • Варна
Не, но е подкрепяла умишлено заблудата му, когато той е говорел ясно за такива. Това е равно на лъжа.

# 144
Технически погледнато, не го е лъгала, че може да има деца.

Не съм. Просто съм премълчавала , че не мога .
Или съм сменяла темата винаги ,когато е ставало дума за това.
И съм си държала сълзите при всеки филм,всяка случка,видяна от нас, подобна на моята.

# 145
Не, но е подкрепяла умишлено заблудата му, когато той е говорел ясно за такива. Това е равно на лъжа.
Може и да пропускам нещо, но останах с впечатлението, че кандидат свекървата е говорела за деца/внуци, не той.

# 146
  • Варна
Не. И той е говорил, по-назад споменаха.

# 147
  • София
Извинявайте, но да кажеш на партньора си, че си в цикъл, когато е бил в командировка, а ти  изобщо да нямаш такъв си е чиста лъжа. Аз, само заради това бих се обидила.
П.С. Моя комшийка си осиновиха второ момиченце - сестричка на първата, която също е осиновена. Просто биологичната майка ги ражда и ги оставя, сега това мило семейство има две дъщерички. Малката е на година и половина, голямата е трети клас, знае си, че е осиновена и си ги нарича "мама" и " тате", има и баба. Онзи ден в един дъжд, таткото си съблече тениската и остана гол, за да покрие главата на малкото, докато се приберат

# 148
  • Варна
Може и да пропускам нещо, но останах с впечатлението, че кандидат свекървата е говорела за деца/внуци, не той.
Не само тя. Той също. И технически погледнато може да не го е излъгала, но реално погледнато премълчаването на истината си е абсолютна лъжа. Той я пази като правят секс, тя си мълчи, че няма нужда, това какво е? Тук не сме на съд, че да извъртаме нещата по адвокатски. От чисто човешка и от морална гледна точка абсолютно го лъже.

# 149
Лъжите за мен са най-сигурния убиец на една връзка. Особено лъжи, които няма как да не се разберат.

След като се изясни ситуацията, е ясно и къде е основната грешка в случая, ясни са и причините за това, ако мъжът обича една жена, би простил в случая и ще са си на кота 0 (т.е. както би било ако беше споделила когато е трябвало). С времето ще става все по-трудно да прости.

За мен непростимите лъжи са лесни за дефиниране - припокриват се със законовите изисквания при граждански брак и необходимите документи Wink

Скрит текст:
Една седмица преди насрочената дата за сключване на граждански брак, двамата желаещи трябва да се явят в Ритуалната зала и да представят:

Документите си за самоличност;
Медицински свидетелства, които да установяватм че не страдат от болестите, които са пречка за брак (медицинските свидетелства са с валидност 30 дни от датата на издаването им);
Квитанция за платени такси;
Попълнен формуляр с имената и данните на младоженците и кумовете;
Допълнителни документи, ако са необходими и има такива (например свидетелства за предишни разводи и др.)
Младоженци с чуждо гражданство трябва да представят:
Документ за семейно положение с апостил.
Законодателна справка,че държавата признава брак,сключен в чужбина. Пак с апостил. (Тези 2 документа се издават в съответната държава и се превеждат в България, в някоя от оторизираните за това фирми.)
Паспорт
...
Страните не могат да сключат брак, ако:

Не са навършили 18 години. Брак могат да сключат и лица, навършили 16-годишна възраст, ако имат разрешение от председателя на районния съд по местожителство на единия от тях;
Са свързани с друг брак;
Някой от тях е поставен под пълно запрещение или страда от душевна болест или слабоумие, които са основание за поставяне под пълно запрещение;
Страдат от болест, която представлява сериозна опасност за живота или здравето на поколението;
Страдат от болест, която представлява сериозна опасност за живота или здравето на другия съпруг. Брак може да се сключи, ако боледуването е известно на другия съпруг;
Намират се в роднински връзки по права линия помежду си или по съребрена линия, до четвърта степен включително, т.е. брат и сестра, чичо и племенница, вуйчо и племенница, леля и племенник, първи братовчеди, а също ако поради осиновяване са създадени отношения на роднини по права линия или на брат и сестра.
Та не е толкова сложно Simple Smile За нещата от личната карта не е никак добре да се лъже. За нещата в свидетелството за семейно положение - също. Напоследък се сещам за поне 2 теми, в които ставаше въпрос за някой, който прикривал семейно положение (в единия случай брак, в другия дете). За болест - ако е от типа, за който искат Васерман - определено не се лъже.

За неща като семейна обремененост, фертилност, болести, които не застрашават живота и здравето на другия и/или на поколението - може да се прости лъжа до един момент, аз бих простил. Естествено колкото повече време минава, толкова по-трудно ще бъде да се прости. Наистина не ми се коментира толкова класически сапунено-оперен казус като в тази тема, но бих простил лъжа от страх в случая. До един момент. Естествено това не значи, че ще приема по-лесно новината с всичките последствия от нея.

Уточнявам това, защото най-грешното нещо за човек в подобна ситуация е да почне да се страхува И от това, че се е оплел/а в лъжи. Понеже обикновено това става - една лъжа води след себе си втора, после трета и в някакъв момент човек се страхува повече от това, че е навързал цяла торба лъжи отколкото от причината за лъжите.

Та шансове за благополучно развитие има някакви, но ще стават все по-малки с времето и най-вече с добавянето на нови лъжи, които да покриват старите.

Общи условия

Активация на акаунт