Кога да му разкрия ? Нуждая се от съвет!

• 19 997
  • 255
  •   1
Отговори
# 150
Дори и да е излъгала, нещата все още са поправими. Ако момичето сподели с него всички тези свои страхове и притеснения, мисля, че ще я разбери и ще прости за лъжата.
Колкото до самият проблем с невъзможността за имане на деца, познавам две двойки с такива категорично поставени лекарски диагнози. Мъжете в тия двойки са абсолютен бетон по отношение на любов и всеотдайност. И двете двойки успяха да си осиновят деца и са много, много щастливи

# 151
Може и да пропускам нещо, но останах с впечатлението, че кандидат свекървата е говорела за деца/внуци, не той.
Не само тя. Той също. И технически погледнато може да не го е излъгала, но реално погледнато премълчаването на истината си е абсолютна лъжа. Той я пази като правят секс, тя си мълчи, че няма нужда, това какво е? Тук не сме на съд, че да извъртаме нещата по адвокатски. От чисто човешка и от морална гледна точка абсолютно го лъже.
Аха, значи наистина съм го пропуснала (храня една база данни в момента). Значи реално погледнато, не е длъжна всеки път като прави секс с някого, да си разправя медицинското досие и впоследствие да става дъвка в устата на всички (Ако ти не знаеш какво е отхвърлянето на човек с проблеми и колко е гадно съжалението и отдръпването на околните, аз го зная от личен опит). Заедно са отскоро, отношенията им преминават на друго ниво и тя решава да му каже честно и почтено. Няма лъжа. И няма адвокатстване. Няма да е лесно, но трябва да премине през това.

# 152
Да, но има огромна разлика между това съзнателно да избереш тоя път в живота, и да те въвлекат в тоя път посредством лъжи и да се окажеш пред свършен факт, без полезни ходове.

Това, че един човек може да даде някакви неща, освен деца, не значи, че може да ограби другия от възможността да има деца, ако на другия това му е целта в живота.

А целите си ги има и не може ей така човек да се отказва - да, дори и за любов. Партнори много, ще се намери такъв, който да отговаря на целите. Иначе да си направиш компромис с живота не е добре, дори да имаш добър живот след това - но не такъв, какъвто искаш.

# 153
  • Варна
Значи реално погледнато, не е длъжна всеки път като прави секс с някого, да си разправя медицинското досие и
Даже като живеете заедно ли? Не говорим за гадже за една нощ все пак. Аз лично, за да реша да живея с някого значи го приемам много, много сериозно - него и отношенията си с него. Той не е "някой си там", а доста повече.

# 154
  • София

Не съм. Просто съм премълчавала , че не мога .
Или съм сменяла темата винаги ,когато е ставало дума за това.
И съм си държала сълзите при всеки филм,всяка случка,видяна от нас, подобна на моята.

Да, до момента, в който сте заживели заедно или в който той усилено те е пазил............

Както и да го въртиш, вече си в зоната на лъжата и ако не сложиш картите на масата веднага, ще изгубиш дори и възможността да разбере защо досега не си му споделила.
Собственото чу чувство за обида от това, че си го правила на глупак ще надделее.

# 155
Има разлика, да. Но "съзнателно" също е доста относително понятие.
Аз също никак не подкрепям дългото криене и лъгане, след като си видял, че човекът хлътва и мисли за сериозни неща.
Но от друга страна, човек колкото си мисли, че много избира, така и понякога животът избира вместо него.  Не са малко случаите, уж единият с някакъв сериозен детероден проблем, пък после се окаже, че другият, дето даже хич не е знаел, се оказва с още по-голям проблем от подобно естество. Но, да, всеки е свободен със или без деца да си подири щастието, където си мисли, че ще го намери.
В случая на авторката кое ще е свършен факт? Хайде, тези, дето забременяват лесно, приемат бременността като свършен факт.
Най-общо погледнато обаче, за никого няма гаранция, че край, като се е обвързал с някого, човекът няма да се промени.

# 156
Значи реално погледнато, не е длъжна всеки път като прави секс с някого, да си разправя медицинското досие и
Даже като живеете заедно ли? Не говорим за гадже за една нощ все пак. Аз лично, за да реша да живея с някого значи го приемам много, много сериозно - него и отношенията си с него. Той не е "някой си там", а доста повече.
Да, живеенето заедно само дава някакви данни дали този човек ще стане нещо повече в живота й. Едва когато стане повече от "някой си там", може да се довери... напълно ирационално.

# 157
  • Варна
Няма ли да е малко късничко? След сватбата ли трябва да се признае подобно нещо според теб, щом съвместното съжителство не е достатъчно?

# 158
И още нещо. Ето, в случая на авторката, тя си знае от еди колко си години, че има този специфичен проблем. Този проблем й тежи, чуди се как да подхожда към мъжете итн.
Само че има и жени, които едва когато дойде време за деца и вече са доста сериозно обвързани или омъжени, се усещат, че явно нещо не е баш наред. И ето ти ситуация - значи мъжът уж съзнателно е избирал, гледал, мислил, обаче след 2-3 години липса на бременност, отиват на лекар и чак тогава става ясно, че жената има проблем, заради който не може да забременее и износи.
А сега си представете същата ситуация, само че със стерилитет при мъжа.
Гореописаното в никакъв случай не искам да го използвам в подкрепа на премълчаването и лъжите. Просто покрай съзнателният избор се сетих за тези примери. Които всъщност не са никак редки.

# 159
  • Варна
И тук не разбрах замисъла. Да, има много такива случаи. И какво от това?

# 160
Няма ли да е малко късничко? След сватбата ли трябва да се признае подобно нещо според теб, щом съвместното съжителство не е достатъчно?
Не пише да и е предложил вече брак, за неговите чувства може да се съди само от нейните постове (какви са в действителност тя/ние може само да предполага/ме), живеенето в един дом е показателно само за това дали привичките им няма да са взаимно дразнещи, съвместното съжителство е вид тестов период към брак/живот на семейни начала, но може и без него, а и не гарантира непременно изхода "... и заживели честити и щастливи".
Значи не е късно, защото в случая са важни нейните чувства и израстването й до готовността да поеме риск да се откаже от най-голямата си любов до момента евентуално, за да му даде правото на информиран избор. Накратко, в случая тя поставя неговите потребности над нейните. Според теб това не е ли достойно за уважение?

# 161
Месечинке, в тези случаи според теб трябва ли някой да се чувства излъган? И трябва ли в тези случаи някой да се чувства виновен?
И по-малко ли тежи проблемът, ако си знаеш за него от съвсем млад, или когато го научиш изневиделица, мислейки си че всичко е наред, тръгнал с голямата кошница и мечти за голямо многодетно семейство?

# 162
  • Варна
Няма как в тези случаи някой да се чувства излъган, защото никой нищо не е крил и никой не е лъгал. Няма как да излъжеш за нещо, което не знаеш. Нито да обвиниш някого, че лъже, при положение, че е в неведение. Ама сериозно ли няма разлика според вас?
Аниш,
днес явно бавно стоплям. С кое поставя неговите чувства над своите?

# 163
Няма как в тези случаи някой да се чувства излъган, защото никой нищо не е крил и никой не е лъгал. Няма как да излъжеш за нещо, което не знаеш. Нито да обвиниш някого, че лъже, при положение, че е в неведение. Ама сериозно ли няма разлика според вас?
Аниш,
днес явно бавно стоплям. С кое поставя неговите чувства над своите?
Тя може да загуби, той не. За нея това ще означава сериозна регресия в емоционален план и с непредвидими последици, за него ще е просто една провалила се връзка, без да е бил виновен. Жени много. Познай кой от двама ще продължи спокойно напред в живота си.

# 164
Със заживяването заедно връзката вече е на друг етап. А и предполагам, че самото заживяване е било обсъдено, не е станало спонтанно. Е как обсъждаш с някого съвместен живот и не казваш подобно нещо? Значи заради лъжа от такъв мащаб мъжът си е в правото да прекрати връзката, пак повтарям, не заради невъзможността за деца.

Общи условия

Активация на акаунт