Кога да му разкрия ? Нуждая се от съвет!

• 19 877
  • 255
  •   1
Отговори
# 195
В началото на една връзка, споделянето на толкова съкровен проблем не е нужно. Но заживяване заедно, чуване на негови фантазии как ще бъдете с децата си в бъдеще, правене на секс и пазене от негова страна, защото явно е отговорно и свястно момче и авторката да си трае и да го прави на маймуна е адски грозно. Бих се почувствала зле на негово място, ти му си се подигравала направо. При това не е кой знае какво, като няма да можеш да имаш деца, голяма драма, няма що...не е някакво нелечимо и водещо до смърт заболяване, виж тогава е страшно. Не живееш на село или в малък градец в БГ където биха те коментирали , а си в Цюрих...адски глупаво ми звучи цялата работа, селска драма такава някаква измислена...  

# 196
В началото на една връзка, споделянето на толкова съкровен проблем не е нужно. Но заживяване заедно, чуване на негови фантазии как ще бъдете с децата си в бъдеще, правене на секс и пазене от негова страна, защото явно е отговорно и свястно момче и авторката да си трае и да го прави на маймуна е адски грозно. Бих се почувствала зле на негово място, ти му си се подигравала направо. При това не е кой знае какво, като няма да можеш да имаш деца, голяма драма, няма що...не е някакво нелечимо и водещо до смърт заболяване, виж тогава е страшно. Не живееш на село или в малък градец в БГ където биха те коментирали , а си в Цюрих...адски глупаво ми звучи цялата работа, селска драма такава някаква измислена...  

Интересен коментар.
Не мислиш , че е голяма работа това да нямаш деца ли?
Селска,глупава драма?

Никой не правя на маймуна, ако исках да го правя на маймуна,щях,без изобщо да ми дреме, не да се жалвам и да го обмислям всеки ден и вечер.
Нямаш достатъчно потенциал да вникнеш в това , което ме терзае явно.
..не те обвинявам и хора като тебе трябва да има. Иначе светът би загубил тъмния си цвят. Simple Smile

Хубав ден!

# 197
Ами всъщност не е края на света, както се опитваш да го представиш. В 21 век осиновяването не е тема-табу, както и семействата без дете не са сочени с пръст или отритвани от обществото.
Да,за някои хора вероятно би били тежко да приемат подобно нещо, но не е драмата на века.

# 198
Еее, колко грубо, как не ви е срам бе...

# 199
Джулае изплиска легена направо.
Зизу, не е драмата на века, особено ако не се отнася за теб. За авторката си е драма, защото това е нещо, което я товари от съвсем млада, на възраст на която хората дори не мислят за тези неща и че някога си щели да имат проблеми. Но е хубаво вече да спре да й бъде драма. Може би с времето и намирайки си свестен партньор ще намери мъдър начин да се справи с този свой страх и да продължи напред с леко сърце.

# 200
  • София
Е, голяма лична драма си е, ако жената иска дете на всяка цена.
Не всички смятат, че създаването на поколение не задължително жизнеутвърждаващо и основна цел и достойнство на една жена.
И тук се стига до невъзможноста да се пренасочиш и да спреш да се фиксираш  недоимъците си, а да развиваш това, което можеш и да извлечеш щастието от него.

А на младежа стана ясно, че трябва да се каже, когато има смисъл да се казва. Щом стане ясно, че връзаката е сериозна.
Щом я предпазва от забременяане, малко е изпуснат момента, може да го отчете като лъжа.

# 201
Щом я предпазва, значи още не иска деца. Като започне да не я пази, и ако още не му е казала ще е гадно.

# 202
  • София
То си е до светоусещане. За мен беше моята голяма лична драма. Беше тежко. Загърбих всичко. Блъсках се в стени, преживях много гадости, но знаех, че ще стана майка. Дали с моя яйцеклетка, дали с чужда, дали с осиновяване, просто нямах избор. Това беше силна потребност и едно такова чувство на празнота.
Колкото до казуса, редно е да кажеш. Независимо от последствията.
Бившия ми съпруг знаеше, още от деня, в който отношенията ни станаха сериозни. Такива неща не се крият.

# 203

Интересен коментар.
Не мислиш , че е голяма работа това да нямаш деца ли?
Селска,глупава драма?

Никой не правя на маймуна, ако исках да го правя на маймуна,щях,без изобщо да ми дреме, не да се жалвам и да го обмислям всеки ден и вечер.
Нямаш достатъчно потенциал да вникнеш в това , което ме терзае явно.
..не те обвинявам и хора като тебе трябва да има. Иначе светът би загубил тъмния си цвят. Simple Smile

Хубав ден!

Селската драма се случва,когато се почне едно сучене и въртене около истината и пускане на теми от този сорт.....
Инак,противно на твърдението ти,мисля,че аудиторията има достатъчно потенциал за да разбира драмата ти в личен план..
Но,,истината е,че до сега отдавна е трябвало да му кажеш.

# 204
Селската драма се случва,когато се почне едно сучене и въртене около истината и пускане на теми от този сорт.....
Инак,противно на твърдението ти,мисля,че аудиторията има достатъчно потенциал за да разбира драмата ти в личен план..
Но,,истината е,че до сега отдавна е трябвало да му кажеш.
Всъщност истината е, че ще му каже когато е готова.

# 205
  • София
Е, то номера е и да не изпусне момента. Защото от един момент нататък е малко твърде късно.

# 206
Е, то номера е и да не изпусне момента. Защото от един момент нататък е малко твърде късно.
Няма номер, няма момент. Става дума за нейния живот, за нейното светоусещане, за нейната същност. Не за тези на господина.

# 207
  • Варна
Тя никога няма да е готова, според мен. Ето и сега, пише тема, чете мнения и въпреки че повечето сме на мнение, че даже е закъсняла, пак си търси оправдания да отлага.

# 208
Моето мнение може и да не бъде прието, но закъсняла за какво? И къде е лъжата?
Не и е предлаган брак, нито деца. Повдигани са в сферата на мечтите, един ден, някога.
Лъжа за мен би било само ако и бъде зададен въпросът "Ще бъдеш ли биологична майка на децата ми" и тя каже "Да, с удоволствие."
Оттам нататък, всичко друго влиза в зоната на нормални човешки отношения между хора, всеки, от които си носи емоционалния багаж. Колкото е неетично нейното поведение, толкова е и това на мъж на 36 години, който оставя майка си да подпитва гаджето му кога ще се женят и кога ще има внуци.
Противно на очакванията в темата, жената не дължи на никого обяснения, докато сама не реши, че с този човек иска да си обвърже живота.

Но пак смятам, че ако и когато поработи върху себеоценката си и преработи тази травма достатъчно, подобен разговор ще бъде нормален и част от идентичността и, а не нещо за криене в тайна.

# 209
  • София
Няма номер, няма момент. Става дума за нейния живот, за нейното светоусещане, за нейната същност. Не за тези на господина.

Има, има. И номер и най-вече момент. Защото ако оставяш човека до теб да гради планове и въздушни кули е много вероятно да реагира остро и крайно, ако един ден му сервираш новината, след като може да те обвини с факти и доводи, че си го лъгала и заблуждавала. Та момента си е.
И колкото повече се отлага, торкова повече се натрупват нещата, заради които човека може да се засегне. Да нестане да я напусне, защото не му е казала, а не защото не може да има деца.
Мразя да съм толкова негативна, ама като чоплите

Общи условия

Активация на акаунт