Жена шофьор? Да-да!!!

• 9 435
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Обещавам тук повече да не пиша за да не мислите че го защитавам.
Ако искате можете да го накъсате той това си го поиска  Joy

# 106
Обещавам тук повече да не пиша за да не мислите че го защитавам.
Ако искате можете да го накъсате той това си го поиска  Joy
Тогава адвокат ше му стана аз-щото, първо, устата ми знае доста, и второ-неговата теза е и моя.
Разрешаваш ли? Party Mr. Green

# 107
Имах търпението да прочета цялата тази тъпа тема, от рода на кой е по-по-най. Kondev, не знам с каква цел си пуснал темата точно тук. Нито пък ме интересува. Пишеш, че опита ти на шофьор със 17-годишен опит зад волана, те е научил да разпознаваш, кога в дадена кола шофира мъж или жена. Аз също от позицията си на активен шофьор с вече 20-годишен стаж, мога да ти кажа, че това дали си добър зад волана зависи не от пола, а от опита. Колкото по-често караш, толкова по-добър ставаш. Ако една жена шофира само в случаите, когато мъжа й се е почерпил, е няма как да бъде сигурна в действията си. За тази несигурнаст има и друга причина - много мъже, всячески набиват в главите на благоверните си, че жените не стават за шофьорки. Правят го толкова усърдно, че накрая, милите, вземат, че наистина се вържат на тази простотия. Crazy
Също така, не мога да отрека, че жените са по-зле с паркирането. Факт е. Относно толерантността на пътя, тя зависи на 100% от възпитанието на човека зад волана, било то мъж или жена.
Kondev, сега ще ти напиша, как аз разпознавам, кога мъж стои зад волана :
- когато колата тръгва с мръсна газ, така, че и глухият цар да чуе изсвирването на гумите
- когато без мигач, от лявото платно колата завива в последният момент на дясно, както и обратният вариант от дясно платно - ляв завой
- когато колата се движи с бясна скорост и в последните метри, преди сфетофара набива спирачки, така, че гумите оставят черна следа по асфалта
- когато тръгна да изпреварвам някой, който се тътри по пътя едва едва и в момента в който се изравня с него, прави опит да пробие пода на колата с педала на газта. Аре бе, ква е тая, та ще ме изпреварва. #2gunfire
Що така Kondev , какъв ви е проблема, не само на теб, а на всички мъже-шофьори? По-големи ли се чувствате? 

П.П. Мисля, че е по-добре по темата да пишат само хора, които поне имат шофьорски книжки и елементарни познания по ЗДП. Пишете от личен опит. Не е нужно да се цитират вменени от някого мисли.

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 21:46 от Tonita

# 108
  • София
Щях да пиша, да дам примери аз как се справям и как мъжът ми (по-зле от мен) и статистики да вадя, ама няма смисъл. Това е като пиянските разговори в края на купона кои са по-добри - жените или мъжете...
Просто ми се прищя да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 109
аз имам няколко вероятности Mr. Green

-тая па къде се бута сега, ммм няма да спирам, щото после тръгването ми е трудно - ще си имам проблеми с другите.

То са хубави тия лафове и още един има "карам на втора с 20, 'щото ми е трудно да сменям скоростите"  Laughing, но пък на светофарите успяваме и да спрем и да потеглим, така че всяка от долупосочените причини е по-вероятна.  Mr. Green

Tonita  newsm10, ще допълня:
- жълтия сигнал на светофара е знак да дадеш газ до дупка, независимо че си на 200 метра от кръстовището и да профучиш на червено, естествено ако няма "тъпа шматка" пред теб, която с "цялата си некадърност" да вземе да спре.  #Cussing out

# 110
  • До хладилника, който обичам
Да припомня:

Да разлаем кучетата I: Achtung Baby - жена зад волана!

# 111
Имах търпението да прочета цялата тази тъпа тема, от рода на кой е по-по-най. Kondev, не знам с каква цел си пуснал темата точно тук. Нито пък ме интересува. Пишеш, че опита ти на шофьор със 17-годишен опит зад волана, те е научил да разпознаваш, кога в дадена кола шофира мъж или жена. Аз също от позицията си на активен шофьор с вече 20-годишен стаж, мога да ти кажа, че това дали си добър зад волана зависи не от пола, а от опита. Колкото по-често караш, толкова по-добър ставаш. Ако една жена шофира само в случаите, когато мъжа й се е почерпил, е няма как да бъде сигурна в действията си. За тази несигурнаст има и друга причина - много мъже, всячески набиват в главите на благоверните си, че жените не стават за шофьорки. Правят го толкова усърдно, че накрая, милите, вземат, че наистина се вържат на тази простотия. Crazy
Също така, не мога да отрека, че жените са по-зле с паркирането. Факт е. Относно толерантността на пътя, тя зависи на 100% от възпитанието на човека зад волана, било то мъж или жена.
Kondev, сега ще ти напиша, как аз разпознавам, кога мъж стои зад волана :
- когато колата тръгва с мръсна газ, така, че и глухият цар да чуе изсвирването на гумите
- когато без мигач, от лявото платно колата завива в последният момент на дясно, както и обратният вариант от дясно платно - ляв завой
- когато колата се движи с бясна скорост и в последните метри, преди сфетофара набива спирачки, така, че гумите оставят черна следа по асфалта
- когато тръгна да изпреварвам някой, който се тътри по пътя едва едва и в момента в който се изравня с него, прави опит да пробие пода на колата с педала на газта. Аре бе, ква е тая, та ще ме изпреварва. #2gunfire
Що така Kondev , какъв ви е проблема, не само на теб, а на всички мъже-шофьори? По-големи ли се чувствате? 

П.П. Мисля, че е по-добре по темата да пишат само хора, които поне имат шофьорски книжки и елементарни познания по ЗДП. Пишете от личен опит. Не е нужно да се цитират вменени от някого мисли.

Не виждам какво място имат тук "мръсната газ", "следите по асфалта", "ляв завой" и разни такива... Жените просто нямат усет към движението и влагат прекалено много лични чувства във всичко, което става на пътя. Когато една жена е засечена на някое кръстовище или й е отнето предимството например, тя се чувства обидена и го приема сякаш другите искат да й направят мръсно. Най-често жената на пътя е убедена, че всички гледат нея (което всъщност е истина, но просто поради инстинкта за самосъхранение на околните) и мисли, че е центъра на целия автомобилен свят.

# 112
Мили дами! Нали не ви пука за мнението на г-н X ,за това дали сме добри шофьори? Аз съм шофьор,но не очаквам да получа признание от някой си!За мен е важно ,че не съм зависима когато трябва да отида някъде!

# 113
  • Sofia
Мили дами! Нали не ви пука за мнението на г-н X ,за това дали сме добри шофьори? Аз съм шофьор,но не очаквам да получа признание от някой си!За мен е важно ,че не съм зависима когато трябва да отида някъде!
Ами това е! Не мога да паркирам добре, но паркирам! Не мога да карам перфектно, но се справям....Карам кола от 17/и аз Laughing/ години.Винаги съм имала лична и не съм зависела от някого когато трябва да се закарам някъде. Без кола не мога-след като ми откраднаха предпоследната, 3 дни по-късно си купих друга кола...Т.е. имам много километри зад гърба....Не ми се е налагало да вземам пари от застрахователи, с изключение на тези за кражбата на колата/винаги съм била с пълно каско/. Нямам акт,освен един, когато паяк ми вдигна колата/спирах си там,но в един момент сложили знак Embarassed/. А през това време имам няколко инцидента докато са ме возили мъже-шофьори....По-добри са сигурно, но и по-самонадеяни. А от там и въпросът: Всъщност не е ли крайният резултат най-важното?

# 114
Да !!! Той е най-важен!

# 115
- когато тръгна да изпреварвам някой, който се тътри по пътя едва
Не виждам какво място имат тук "мръсната газ", "следите по асфалта", "ляв завой" и разни такива... Жените просто нямат усет към движението и влагат прекалено много лични чувства във всичко, което става на пътя. Когато една жена е засечена на някое кръстовище или й е отнето предимството например, тя се чувства обидена и го приема сякаш другите искат да й направят мръсно. Най-често жената на пътя е убедена, че всички гледат нея (което всъщност е истина, но просто поради инстинкта за самосъхранение на околните) и мисли, че е центъра на целия автомобилен свят.

Е вече тотално си глътнах граматиката. По всичкото, което сте написал дотук г-н kondev Вие приемате прекалено лично всяка жена на пътя. Или преминаването от едно платно в друго без сигнал и завиването на ляво от дясна лента и на дясно от лява са по-малко опасни от карането с 20 по-средата на пътя.  Shocked
И определено не приемам поведението на другите участници в движението лично, но позволете ни, моля, да не се възхищаваме на невероятните умения и майсторлък на гореописаните господа.  Sick
И напоследък процентът на жените зад волана се увеличава значително и при положение, че всяка от нас е "центъра на целия автомобилен свят", то доста "разцентрован" ще да е въпросният свят.   newsm78
И малко офф искам да Ви попитам при все целия Ви опит и компетентност спазвате ли ЗДП, или сте от тези, които считат, че това са прищявки на някой болен мозък и единствената цел на закона е финансовото благоденствие на служителите на КАТ?

# 116
... искам да Ви попитам при все целия Ви опит и компетентност спазвате ли ЗДП, или сте от тези, които считат, че това са прищявки на някой болен мозък и единствената цел на закона е финансовото благоденствие на служителите на КАТ?

Винаги карам с колан. Никога пил. Винаги съм нащрек, защото движението дори и когато е спокойно, може да ти поднесе много изненади. На кръстовищата може и да съм нахален понякога, но предимства и знаци спазвам. За скоростта: стремя се да съм в границите на позволеното, но признавам, че не винаги успявам и то предимно когато се налага и съм преценил, че пътя го позволява. Е, в нарушение съм почти винаги, когато знаците нямат нищо общо с реалността (например ограниченията от 50км в час в началото на Цариградско - при Враня). Не рядко си позволявам да спирам там където не дават. Актове и фишове от 10г нямам, но не защото не съм си ги заслужил, а може би защото съм "обаятелен" Wink когато се налага.

Относно КАТ: според мен задължително трябва да ги оборудват с непрекъснато работещи записващи камери, защото това е единствения начин за спиране на "дребната" им корупция, а с нея оправия няма.

# 117
 Peace
Просто ми беше интересно, защото повечето "перфектни шофьори", които познавм считат, че това са "препоръчителни" правила и не важат за тях.  Crazy

# 118
Peace
Просто ми беше интересно, защото повечето "перфектни шофьори", които познавм считат, че това са "препоръчителни" правила и не важат за тях.  Crazy

Не зная, питай перфектните шофьори. Аз вече 10 пъти казах, че не се слагам в такава или други подобни категории.

# 119
  • София
kondev, разбрахме и от тази, и от другата ти тема, че си привърженик на мнението, че жените трябва да си правят това, което могат и мъжете също.
Може би и ти трябва да се заемеш с тези мъжки неща, а не да стоиш в женския форум, опитвайки се докажеш бог знае какво и най-вече бог знае защо (освен ако наистина не се опитваш да ядосаш някого).

Общи условия

Активация на акаунт