Испански сериали - Тема 7

• 92 295
  • 584
  •   1
Отговори
# 315
Не съм разбрала, че няма превод на последния епизод.
Епизодите са 8, а превода е до 7.

От преди година, когато го гледах, нямаше превод на последния епизод. Предполагам, че не трябва да се надяваме, че ще има вече.

# 316
Привет и от мен. Има ли вече нов сезон на Новите съседи?

# 317
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не, дори и в Испания по телевизията не е излъчван 12ти сезон, пуснаха само 6 серии в онлайн платформа. Есента-зимата да пуснат останалите, по Телесинко пролетта да излъчат сезона и чаааак тогава по бТВ.

Cioccolata, разбирам защо така се случва. Просто констатирам.Но в голямата си част субтитрите не се правят от професионалисти като теб, даже повечето ситкоми едно време ги превеждаха ученици-студенти, така от желание.
Но идеята на поста ми беше, че като цяло модата на торентите отмина, съответно и ангажираността на всички към тях рязко намаля. Единици са сериалите, които са феномени и се качват и превеждат, останалото минава и заминава. Замундите вече приличат повече на видео-архив, отколкото на тракери с нова продукция, която всички искат да видят сега и безплатно.

# 318
Да, уви, и на мен ми се струва, че май отминава модата на торентите.

# 319
За съжаление все по-малко торенти се качват, а пък за субтитри да не говорим. Това и на успешни сериали, какво да говорим за испанските.
Много от продукцията на Нетфликс я качват и в пирата, но не всичко.
Нетфликс  продукции качват и в Stremio,по горе съм дал линк към приложението.

# 320
Между другото, понеже не съм пробвала още Нетфликс, да питам: как са там субтитрите? Добре ли са направени? Имам спомен отпреди може би 2 години, че се бяха оплакали в една голяма филмова група във ФБ, че БГ субтитрите били направени с Гугъл Транслейт и нямало смисъл да се гледа с тях. Все още ли е така?

# 321
Да, няма качествени бг субтитри в Нетфликс. Само няколко филма/сериали са с професионални субтитри. Но има дублаж и субтитри на английски и други езици и може да се гледат с тях, ако човек не разбира добре испански.
Само HBO имат качествени субтитри на всичко, включително и на испанските продукции.

# 322
Нетфликс вече не поддържат български субтитри, вече 2 години ще станат.

# 323
Питам за майка ми, тя не разбира нито английски, нито испански. Евентуално руски можи би ще й свърши работа. Но значи Нетфликс все още има този проблем.

# 324
Да, и вероятно скоро няма да им станем приоритет, пазара ни е твърде малък. На руски има и дублаж, не само субтитри.

# 325
Аз пък съм доволна много повече от субс на нетфликс отколкото от НВО. В Нетфликс има изключително много разноообразие от продукции и поредици, включително документални филми, романтика, фентъзи, екшъни, заслужава си абонамента според мен. Е, ако имате време за гледане, разбира се.
Ако някой реши да си пусне план да драсне, ще се включа.

Иначе НВО изкараха някои нови сериали, които изглеждат интересни.
Оф, той поста стана малко спам. Аз иначе питах за Новите съседи последно и видях отговора. Явно ще трябва да гледаме още 64712 пъти старите серии, не че това е проблем, всеки път са ми забавни.

# 326
На мен пък всичко след първия сериал Aquí no hay quien viva ми стои странно и фалшиво, като напъване да се продължи на всяка цена, но неуспешно. А първият сериал си беше толкова хубав.

# 327
  • София
Как е петият сезон на Телефонистки-те? Някой гледал ли го е?

# 328
На мен не ми допадна. Особено финала. Не знам дали са имали идея от самото начало да развият и приключат историята така. Отстрани по-скоро изглежда, че сякаш изкуствено се опитваха да го удължат. В началото сериалът тръгна по един начин. В последствие поеха съвсем в друга посока. Последните сезони не ми харесаха и може би беше хубаво да го приключат по-рано.

# 329
Днес (доколкото разбрах) по НВО започват да дават минисериала по "Родина" (Patria) - книгата на Фернандо Арамбуру от 2016 г., която стана бестселър и вече излезе и комикс по нея. Отзивите за сериала от критиците за момента са много добри. За мен книгата е една от най-хубавите, които съм чела изобщо някога, така че очаквам сериала с нетърпение. Нямам НВО (защото почти не гледам телевизия), та ще чакам епизодите да започнат да се появяват на торенти. Книгата е тежка - за две баски семейства, почернени от ЕТА, най-общо казано. Но е и много въздействаща и човешка. Затова препоръчвам и нея, и сериала.

Общи условия

Активация на акаунт