Испански сериали - Тема 7

• 92 298
  • 584
  •   1
Отговори
# 330
Тези дни подхванах два нови сериала по нетфликс. Първият е No te puedes esconder. Мексиканско-испанска продукция с интересен крими сюжет. Другият е La Barriera. Сюжетът се развива се в бъдещето. Малко е мрачен на фона на пандемията.
Ако успеете да ги намерите някъде си струва да се пробват Wink

# 331
Днес (доколкото разбрах) по НВО започват да дават минисериала по "Родина" (Patria) - книгата на Фернандо Арамбуру от 2016 г., която стана бестселър и вече излезе и комикс по нея. Отзивите за сериала от критиците за момента са много добри. За мен книгата е една от най-хубавите, които съм чела изобщо някога, така че очаквам сериала с нетърпение. Нямам НВО (защото почти не гледам телевизия), та ще чакам епизодите да започнат да се появяват на торенти. Книгата е тежка - за две баски семейства, почернени от ЕТА, най-общо казано. Но е и много въздействаща и човешка. Затова препоръчвам и нея, и сериала.

Благодаря за препоръката, днес от 22 часа са първите две серии по НВО3.

# 332
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Изглежда интересен:

# 333
  • Испания
Здравейте, може ли някой да ми каже,къде мога да изгледам алтернативните финали на  El Principe.Сериалът е страхотен,така ме завладя,но финалът не ми хареса.Благодаря предварително.

# 334
Гледах Hierro, много ми хареса, жалко, че е само един сезон.

# 335
La Casa de Papel кой е последният епизод?
Четвърти ли е?
Благодаря

# 336
  • Mediterraneo
Епизод или сезон? Сезонът е четвърти.

# 337
4 сезона са на La casa de papel, не 4 епизода. Предстои да излезе последният сезон.

А на Hierro били започнали да снимат втори сезон още март месец, така че ще го чакам, живот и здраве.

# 338
Някой гледа ли Родина/Patria? Мисля да му дам шанс, и без това няма друго за гледане.

# 339
Аз засега само свалям епизодите на "Родина", но съм убедена, че ще бъде хубав. Все пак книгата е страхотна. На мен лично ми е голяма слабост, ставало е въпрос и друг път, а за сериала четох, че бил много добре направен.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 12:52 от Cioccolata

# 340
Видях, че книгата не е преведена на български, така че към момента няма как да я прочета, а би ми било интетесно.

Изгледах първия епизод, върви ми бавно и мъчно, иначе е хубаво направен и ми харесва.

# 341
Да, не е преведена, уви. Дано някой ден да се появи и на български.

# 342
Дано. Като цяло много малко испански книги се превеждат. Колко интересни книги съм си набелязвала във времето, ама няма превод.
Много харесвам Долорес Редондо - но не стига, че само 3 нейни книги са издадени, ами и те са изчерпани и не ги преиздават. Въпросната трилогия е за провинция Навара, но като почна Родина и веднага ме връхлетя дежа вю - същият дъжд, реката, каменните къщи, мъглата...Много подобна атмосфера.

Между другото, тези книги са филмирани, ако на някого му се гледат криминални филми препоръчвам. Само първия има български субтитри, за останалите - английски.

# 343
Аз лично съм говорила с двама издатели за книгата, но за момента не срещам успех. Може да се пробвам и с още някого. Все пак не съм загубила напълно надежда.

# 344
Супер, дано ти се получат нещата!

Общи условия

Активация на акаунт