С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 130
  • 772
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Скрит текст:
Не го е напуснала сега :
Друга тема ме подсети за нещо, което написах там и копирам. Случката е моя, абсолютно истинска, предавам това, което ми разказаха, не мога да твърдя кой крив и кой прав.

Преди месец възрастна жена ме помоли да й помогна да слезе от автобуса, предложих да я заведа до блока й, защото е трудно подвижна. Разстояние под 5 минути за мен го вървяхме поне 15 и ми разказа, че синът й починал на 49  Sick от инфаркт. Имала жилище в Лозенец и го напуснала - оставила там снахата и 2 внуци, макар по документи да е нейно. И сега снахата я притискала да й прехвърли жилището. Попитах дали й помагат с нещо - познайте...
Черешката на тортата -  живее в гарсониера в най-циганския от циганските блокове в Дружба 1 - каза, че това намерила навремето за разполагаемите средства. Впрочем, на входа я поеха нейни съседки, които поне на вид не бяха циганки, може там да има общински жилища.
 Не съм от разпитващите, тя сама ми се изповяда, дори не сме се запознавали. Но успях за краткото време да се изкажа доста крайно, като все пак обясних, че разбирам как скръбта за детето й я е направила пасивна, но че не бива така.
Напуснала го е "на времето", демек когато синът й се е заженил и заживял там с жена си. И сега, близо 20г. по-късно се сеща, че си го иска ?!?  Crazy Ми да си го взима, какво е тръгнала да плюе снаха си. Ама нали трябва да има за какво да мрънка, да се изживява, като най-неоправданата баба и да хленчи. Иначе как ще привлече внимание.
Уф, стига си измисля! Снахата иска жилището, не бабата! ooooh!
Тъй де, ама защо снахата го иска това жилище? Защото бабата 20г. не е направила нищо по въпроса да го прехвъли на сина си или внуците си. А сега мрънка даже на непознати - значи си го иска за нея си. В което няма лошо, ама да се беше сетила преди 20г., а не сега.

# 631
  • София
Защо? Тя може да си го поиска когато реши? Не е и длъжна да го прехвърля. Освен това, бабата има нужда от грижи сега, а не преди 20 г. , така че е напълно логично сега да реши да го продава, за да може си купи грижи.

# 632
Скрит текст:
Не го е напуснала сега :
Друга тема ме подсети за нещо, което написах там и копирам. Случката е моя, абсолютно истинска, предавам това, което ми разказаха, не мога да твърдя кой крив и кой прав.

Преди месец възрастна жена ме помоли да й помогна да слезе от автобуса, предложих да я заведа до блока й, защото е трудно подвижна. Разстояние под 5 минути за мен го вървяхме поне 15 и ми разказа, че синът й починал на 49  Sick от инфаркт. Имала жилище в Лозенец и го напуснала - оставила там снахата и 2 внуци, макар по документи да е нейно. И сега снахата я притискала да й прехвърли жилището. Попитах дали й помагат с нещо - познайте...
Черешката на тортата -  живее в гарсониера в най-циганския от циганските блокове в Дружба 1 - каза, че това намерила навремето за разполагаемите средства. Впрочем, на входа я поеха нейни съседки, които поне на вид не бяха циганки, може там да има общински жилища.
 Не съм от разпитващите, тя сама ми се изповяда, дори не сме се запознавали. Но успях за краткото време да се изкажа доста крайно, като все пак обясних, че разбирам как скръбта за детето й я е направила пасивна, но че не бива така.
Напуснала го е "на времето", демек когато синът й се е заженил и заживял там с жена си. И сега, близо 20г. по-късно се сеща, че си го иска ?!?  Crazy Ми да си го взима, какво е тръгнала да плюе снаха си. Ама нали трябва да има за какво да мрънка, да се изживява, като най-неоправданата баба и да хленчи. Иначе как ще привлече внимание.
Уф, стига си измисля! Снахата иска жилището, не бабата! ooooh!
Тъй де, ама защо снахата го иска това жилище? Защото бабата 20г. не е направила нищо по въпроса да го прехвъли на сина си или внуците си. А сега мрънка даже на непознати - значи си го иска за нея си. В което няма лошо, ама да се беше сетила преди 20г., а не сега.

Бабата като си отиде, апартамента все на внуците ще остане, какъв е този зор сега, а? Да се беше сетила снахата докато мъжът и е жив да натискат за апартамента.

# 633
За какво да се сеща бабата преди 20 години? И тогава, и сега жилището е нейно. И тогава, и сега може да изхвърли обитателите, когато и ако пожелае.

Предполагам, че бабата вече е изкукуригала, защото в противен случай, развяването на семейните драми пред непознати оставя много грозно впечатление. Иначе, най-вероятно преди 20 години бабата е оставила жилището на сина си, за да му помогне. Това е съвсем нормално. Също така е съвсем нормално да е очаквала помощ и човешко отношение, когато тя има нужда. Това само идиотите го възприемат като купуване на грижа. Нормалните хора го наричат взаимна помощ и човещина.

# 634
  • София

Скрит текст:

Преди месец възрастна жена ме помоли да й помогна да слезе от автобуса, предложих да я заведа до блока й, защото е трудно подвижна. Разстояние под 5 минути за мен го вървяхме поне 15 и ми разказа,
че синът й починал на 49  Sick от инфаркт. Имала жилище в Лозенец и го напуснала - оставила там снахата и 2 внуци, макар по документи да е нейно. И сега снахата я притискала да й прехвърли жилището. Попитах дали й помагат с нещо - познайте...
Скрит текст:
Черешката на тортата -  живее в гарсониера в най-циганския от циганските блокове в Дружба 1 - каза, че това намерила навремето за разполагаемите средства. Впрочем, на входа я поеха нейни съседки, които поне на вид не бяха циганки, може там да има общински жилища.
[/spoiler]

Не го е напуснала сега :

"Навремето" , след като е починал сина ѝ. Чети, стига съчинява.
И не, никъде не пише, че бабата си иска апартамента, а че снахата я напъва да ѝ го прехвърли. Чети, не фантазирай.
Интересно, защо не ти прави впечатление напъна на снахата?
Нали децата ще са наследници утре, като се гътне бабата?

Да, ама това снахата не я устройва- тя иска и собственост върху жилището.......

# 635
Е, тя може да иска собственост и върху двореца на царя, дето още се съдят за него. И какво от това? Пък може и да не иска, а бабата да вижда извънземни. Все тая е. Тук няма никакъв казус. Някой, нещо си искал, пък другия дето не дава се оплаквал ...

Как точно снаха "напъва" бабичка за нещо?

П.С.: Само бабичка е в състояние да измисли подобна безинтересна история, че и да я разказва гордо, на случайно забърсани от улицата граждани.

# 636
Как да не е длъжен никой на никого . От морална гледна точка е. Снахата е длъжна поне да я чува как е и да я пита от какво има нужда , като не иска да се занимава със свекърва си да се разкара от апартамента и готово. Бабето е имала предвид, че  са я оставили на произвола на съдбата , едва ли очаква 24 7 грижа от тях. Откога станаха толкова лесни нещата в живота изгонвала ги в 14 дневен срок , ами то  трябва да си голям изрод да го направиш това , тя едва ли иска да ги изхвърли, просто иска повече уважение поради факта, че им е осигурила апартамент и какво и остава освен да се оплаче.  Аз така го разбирам . Възможно е и да е поредното побъркано бабе което си въобразява че и искат апартамента , няма как да знаем точно  как е.

Хората непрекъснато плюем хора от които имаме очаквания ,  трябва да си най големия моралист че да не го правиш. Нали за това плюем бе , щото не са ни отговорили на очакванията..

# 637
Ох, горканка, сега пък уважение искала. Тази така измерима категория ... Оная поне иска нотариален акт, кратко и ясно.

Когато си искаш/просиш уважение - не го заслужаваш. Достойните за уважение хора си го получават, дори и без жилища в замяна.

# 638
Салсиша напомни ми колко безпочвен разговор водим за тва бабенце..  толкова е субективно всичко .. няма ли някой нещо да разкаже от първо лице : (

Ама тя реално не го  проси а го очакква оф спирам ..

# 639
Мойта /дивото прасенце Simple Smile/, скоро се раздрънча на мъжа ми телефона, тя праща, праща някакви снимки, безброй и отдолу коментар : Виж! Това е братовчед ти /все едно няма да го разпознае сам/ на екскурзия в Мексико! А вие цяло лято в къщи го изкарахте!

Как да му се обясни на дивото прасенце, че с тези малки деца, недоносени на всичко отгоре, би било адски тъпо да се повлечем по разни екскурзии ... и какво изобщо и влиза в работата, какво правим или не.

# 640
Ехее чак така ли ..Сега разбирам нестихващата ти омраза към всяка съществуваща свекърва.

# 641
  • София
Колко са малки?

# 642
Много са малки. На два месеца реална възраст, 3 седмици коригирана възраст. Което тя много добре го знае, естествено, но или е толкова тъпа, че не го осъзнава, или просто се чуди как да се направи на интересна.

# 643
  • София
Мда, прекалено рано е.

# 644
Не, че на нас не ни се ходи, умираме за море всички, но няма как да ги завлача тия горките, малките да летят, да висят по плажове и всякакви такива неща, заради собствения ми кеф, толкова една година, нищо няма да ни стане.

Общи условия

Активация на акаунт