Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 2 329
Това с обезщетенията просто тури чертата на цялото ни наследствено право Grinning

# 16
# 17
 • София
 • Мнения: 11 069

Боже, колко великодушно от страна на КФН - хората ще могат да платят втори път една и съща стока.
Тайна, стискам ви палци за успех.

# 18
 • Пловдив
 • Мнения: 2 357

Боже, колко великодушно от страна на КФН - хората ще могат да платят втори път една и съща стока.
Тайна, стискам ви палци за успех.

И бонус - на доста по-високи цени вече.

# 19
 • София
 • Мнения: 13 331

Боже, колко великодушно от страна на КФН - хората ще могат да платят втори път една и съща стока.
Тайна, стискам ви палци за успех.
Много ми е интересно, как ще го поискаме от гаранционния им фонд в Кипър.Така са казали , от Кипър да се търсят обезщетенията.

# 20
 • София
 • Мнения: 11 069
В много лоша ситуация попаднахте, дано се разшуми повече и да се намери решение за засегнатите.

# 21
 • София
 • Мнения: 2 269
Подайте си заявление за прекратяване на застрахователния договор. Моят брокер ми изпрати такова заявление и го подадох при него. Каза, че има шанс да се върне неусвоената сума.
В случая при мен е Каско, но важи и за ГО.
Аз чакам да ми изплатят щета по каското и би трябвало при фалита да бъдат удовлетворени такъв тип задължения.

Иначе се питам, къде е държавата в този случай? От къде на къде ще позволява да се събират средства от български граждани без никаква гаранция и протекция?
Трябва да направим петиция за промяна на поредната дупка в закона (само, че не съм юрист и не мога да я оформя) Моля, ако ви попадне такава, дайте линк тук.
За пореден път се убеждавам, че държава няма. И чистосърдечно се надявам децата ми да я напуснат, за да живеят нормално.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 17:26 от Lara

# 22
 • Sofia
 • Мнения: 3 236
Не е възможно да не подлежат на никакъв надзор и ако в случая е КФН трябва дело за неизпълнение на надзора. Както казах и преди - не е плод-зеленчук, а застраховател. Търсете и европейски орган за жалба на първо време:

https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/banking-and-fina … er-eea-country_en

http://ec.europa.eu/eu-rights/enquiry-complaint-form/home

# 23
 • Мнения: 46
А след като брокерът ти е взел парите след датата на поставяне на особен надзор, без да предупреди клиента за това, брокерът не трябва ли да бъде подведен под отговорност?

Защо брокерът да бъде подведен под отговорност?Да не говорим, че 90% са само посредници,след като Май месец им отнеха лиценза на Олм от КФН заявиха на всички занимаващи се със застраховки, че е ЗАБРАНЕНО да сключват нови полици поради обясними причини.Единствено можеше да се събират вноски докато не си изтече покривноста на цялата го.Също така никой брокер/посредник не е длъжен да обяснява след като никой не гадае какво ще стане и има позволение да пуска вноските.Това ,че има такива които сключват на тяхна глава е отделно.Само казвам как стоят нещата страна в такъв спор не се заема но от километри си личи и без да умуваме че това си беше ИЗКУСТВЕНА работа в един ден скок 100 лв. отгоре и обявяване на фалит.

# 24
 • Пловдив
 • Мнения: 2 357
Ако отваряте този линк от фейсбук (понеже не ми се занимава да прикачвам тук снимка заради откачения начин целящ по-скоро да не се прикрепят снимки) , един гражданин е качил полицата и се вижда, че има вноска по гаранция.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2185969701445155&set … ype=3&theater

# 25
 • Мнения: 46
Четете каквото искате,моето не е заяждане просто това работя и казвам реално как стоят нещата.Отговарям на въпроса.

# 26
 • Пловдив
 • Мнения: 2 357
Четете каквото искате,моето не е заяждане просто това работя и казвам реално как стоят нещата.Отговарям на въпроса.
NicoleH, постът не беше към вас, а по повод това дали има или няма гаранционен фонд.

# 27
 • Мнения: 1 163
В кипьрското законодателство няма фалит, ликвидацията е офицялна форма на закриване, както при несьстоятелност, така и когато дружеството просто прекратява дейността си. В момента Олимпик има ликвидатор ( лицензиран), който защитава интересите на друвеството до момента на назначаване на ликвидатор от сьда, от когото зависи исплащането на обезщетенията


https://cyprus-mail.com/2018/08/14/olympic-customers-told-to-fin … nsurer-by-friday/

# 28
 • Мнения: 1 993
Затова винаги трябва да се избира застраховател с многогодишна дейност и авторитет,а не най ниската цена на застраховка.На брокера му е все едно,той си взема комисионната от всички .Без съмнение  има вина и Застрахователния надзор,който е разрешил работата на тази компания при условия различни от тези за сериозните застрахователи.Сега всички потърпевши ще  пият една студена вода.

# 29
 • Мнения: 1 399
Е, КТБ беше една от най-толерираните банки на пазара, далеч не малка и неизвестна, но това не я спаси.
Дружества фалират, не е толкова странно, грозното е че държавата досега не е заявила намерение да посредничи (и едва ли ще го направи тепърва без обществен натиск) в уреждането на исканията към гръцкия гаранционен фонд. Едва ли аз мога да вдигна телефона и да кажа “дайте си ми тука едни пари”, но в крайна сметка тези пари за гаранционен фонд затова се удържат от всички, за да се ползват в случаи като този и със сигурност има начин да се прехвърлят между двете държави (или там какъвто е редът в ЕС).

И отказвам да се съглася, че за услуга, която не ползвам (никога не съм завеждала щети по ГО), но съм длъжна да плащам, трябва и проучване на международния пазар да правя. Освен това за различните класове (години, обеми) автомобили и градове дори, различни застрахователи дават най-ниски цени, така че внушението “сами сте си виновни” е много неуместно. Ако ще трябва сама да се грижа за проверка на надежността на разрешени от общността институции, каква ще е ролята на българската държава тогава? Да люпи семки и да хубавее?

Общи условия

Активация на акаунт