Как да простя?

• 12 864
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Ама жените вече не търпят като преди, това е разликата.

# 46
Ама жените вече не търпят като преди, това е разликата.
То не се и налага. Хайде, в миналото са били принудени от социалните норми и искат не искат търпели са. Но сега не са длъжни - като се убедят, че не става - чао. Нито обществото ще ги отхвърли, нито без средства ще останат. Така де - все още никой не е забранил (отново) на жените да работят и сами да да се грижат за себе си.

# 47
Всички сме хора с достойнство и чест и не сме намерени на пътя никой било то мъж или жена не бива да търпи нито изневяра нито побой нито пиянски издънки нито дори обиди.Това прави хората нещастни и подтиснати.Според мен характера на човек не се променя.Напуснах първия си съпруг за когото се омъжих на 20 г. и на 22 г. се разведох заради това че искаше да си ходи по жени после имах приятел когото напуснах понеже ме биеше и тормозеше и друг който пък пиеше.Баща ми пък правеше и трите!От моя опит мога да кажа че ако някой е правил веднъж тези неща ще ги прави и в бъдеще...

# 48
Според мен има голяма разлика, когато нещо такова се случи по време на брак и по време на връзка(под връзка имам предвид сравнително краткотрайна - 2,3,4 години). А когато има намесени и деца, съвсем.

Аз лично съм прощавала изневяра, случи се съвсем в началото(4-5 месеца след като станахме двойка) и на пияна глава. Отне ми може би около 3 години да подтисна случилото се, никога не бих простила или забравила. Това обаче не пречи на отношенията ни, нито го обичам по-малко, дори напротив. Но това е удар върху самочувствието ми и е белег, който ще си остане. Избирам обаче да градим заедно бъдещето си, да се подкрепяме, тъй като ако изключим случката сме един за друг по всички "критерии".

Въпреки това, човек трябва да реши дали е по-добре да са разделени и въпреки това наранени или да се опитат да го преодолеят, заедно. А стане ли въпрос  за семейство и за деца, вече няма място за егоизъм. В НИКАКЪВ случай не защитавам постъпката на мъжа, но е факт, че е избрал семейството.  Може би е по-добре да се направи опит да се спаси положението. Почивка извън града, подаръци, повече интимност, мили думи...всичко това е клиширано, но променя нещата малко по малко, дори в началото да не можеш да го гледаш и да ти е досадно.

Всичко това обаче при условие, че повече не се случи. Това, трябва да бъде изяснено с достатъчно разговори.

# 49
100 поста с глупости на търкалета, а истината е една - изневяра се преглъща по-лесно на яхта в Средиземно море, отколкото в панелка в Люлин.

# 50
Добре де, каква е тази самозаблуда и сляпа любов, че да прощавате изневяра. Да, модерно е, по филмите често се практикува, но само там. Само си помисши - въпреки че сте създали дечица и сте изградили семейство, той не само е загледал по по-особен начин друга  жена, че чак се е влюбил дори. И сега недейте с онези клишета как сърцето няма господар. Това важи за свободните или хората, намиращите в начален ,,опипващ" стадий на връзка. Фактът, че бързо е забравил за вас и ви е изневерил с някаква евтина к*урва, разбивачка на семейства, сам по себе си доказва, че не му пука и не държи на Вас. Щом вече е сторено предателство, всякакви захаросани думи може да Ви изговори (хората сме добри в това), но действията са тези, които говорят най-силно. Според мен дълбоко се залъгвате, веднъж изневерил, много е вероятно да продължи. А прощавайки му, Вие се самопотъпквате и смирявате, като също изглеждате слабачка в неговите и чуждите очи. Гаранция. Една истинска жена никога няма да прости изневяра, просто е под достойнството й. Недейте и Вие, може да има примери, които звучат мирно, но никой не знае какви ги мъти ,,опростеният". Продължете живота си с някой истински мъж с ценности, принципи, уважение, признателност и любов. Другото е сигурно обричане на двойно нещастие и практиката го е доказала, продължава да го доказва и ще го доказва и за в бъдеще!

# 51
Добре де, каква е тази самозаблуда и сляпа любов, че да прощавате изневяра. Да, модерно е, по филмите често се практикува, но само там. Само си помисши - въпреки че сте създали дечица и сте изградили семейство, той не само е загледал по по-особен начин друга  жена, че чак се е влюбил дори. И сега недейте с онези клишета как сърцето няма господар. Това важи за свободните или хората, намиращите в начален ,,опипващ" стадий на връзка. Фактът, че бързо е забравил за вас и ви е изневерил с някаква евтина к*урва, разбивачка на семейства, сам по себе си доказва, че не му пука и не държи на Вас. Щом вече е сторено предателство, всякакви захаросани думи може да Ви изговори (хората сме добри в това), но действията са тези, които говорят най-силно.

Какъв фанатизъм!
Барабанче, животът не е черно-бял, има много нюанси, а и бракът не е прав път. Дори и най-големите праведници са грешили.
Не разбрах и защо другата жена е непременно к*рва, при това евтина?
Предполагам нито имаш стабилна връзка, нито си женена. Такива категорични мнения са характерни за много млади особи и почти без опит в семейния живот.

# 52
  • софия
Винаги има друга жена.

# 53
Не мисля. Черното си е черно, бялото - бяло. Не можеш да ги объркаш. Естествено, че бракът е смесица от различия, спорове, проблеми, любов и щастие. Но изневярата си е предателство. Това, че някои прощават и същевременно непрекъснато живеят с вътрешния страх, че отново ще им изневерят, не значи, че изневярата е нормална и чак трябва да бъде "част от брака". Айде по-сериозно, то бива сляпа обич, ама толкова пък...

А това пък за жената ме навежда на мисълта, че ти си се оказвала в тази роля. И да, евтина е и е боклук, защото тя започва тайна връзка с ясно обвързан, та чак женен мъж с деца. Ако една жена е стойностна и истинска, ще постави условие мъжът да се разведе и чак тогава ще бъде с него, а няма да разбива семейства подмолно. Това е самата истина.

# 54
  • София
И да, евтина е и е боклук, защото тя започва тайна връзка с ясно обвързан, та чак женен мъж с деца. Ако една жена е стойностна и истинска, ще постави условие мъжът да се разведе и чак тогава ще бъде с него, а няма да разбива семейства подмолно. Това е самата истина.

Тц! Това е само едната страна- твоята "теоретична " истина.
Има и друга- практична истина.
Започва връзка "тя" с женен, който я сваля като за световно или поне поддава, та от километър се забелязва.
Да, ама кой може да гарантира, че ако изчака първо да се разведе, а после да се сгаджосат, ще си подхождат, а няма да е грешка, довела до развалянето на едно семейство?

Едно не можеш още да разбереш- семейство не се разбива от един човек
Винаги за тангото трябват двама. Peace

# 55
Много се ядосвам като чета за такива квалификации за жените, имали връзка с женен мъж. Жената може да си е много свястна, с всички достойнства и качества. Това, че женения мъж не уважава и не държи на семейството си и е тръгнал по чуждо, прави ли свободната жена автоматично- " евтина к...а"? В крайна сметка не тя има отговорност към  съпругата, и не тя и се е клела във вярност,  че тя да мисли за неговото семейство, за което мъжа не го е грижа. Мъж, който си обича жената и няма намерение да залита, и Памела Андерсън да го сваля, пак няма да поддаде. А и за да се влюби в  друга, значи е изстинал към жена си, иначе не виждам как ще стане.

# 56
Аз за това и не бих простила такова нещо. Защото влюбването не минава за 1 ден.

# 57
Финансово зависима ли си от този мъж?
Ако е било еднократен секс бих разбрала прошката, но щом си е признал, че е влюбен- никога.
Какво спасяване на семейство, какви 5лв . За никое дете не е добре майка му да е с разбита психика и нерви и да живее в панаири.
Да спи с теб, а да си представя, че е с любимата му?  Outta Joint Sick

# 58
Много се ядосвам като чета за такива квалификации за жените, имали връзка с женен мъж. Жената може да си е много свястна, с всички достойнства и качества. Това, че женения мъж не уважава и не държи на семейството си и е тръгнал по чуждо, прави ли свободната жена автоматично- " евтина к...а"? В крайна сметка не тя има отговорност към  съпругата, и не тя и се е клела във вярност,  че тя да мисли за неговото семейство, за което мъжа не го е грижа. Мъж, който си обича жената и няма намерение да залита, и Памела Андерсън да го сваля, пак няма да поддаде. А и за да се влюби в  друга, значи е изстинал към жена си, иначе не виждам как ще стане.
Абе, баш такива са си. "Нашата" колежка се е нацелила в него и е почнала да го обикаля точно докато бях бременна. А аз бях с проблема бременност и съответно имаше къде да се намърда. Прекратиха се нещата, де, но той до последно не вярваше, че е имала нещо друго, освен приятелски подбуди.

# 59
100 поста с глупости на търкалета, а истината е една - изневяра се преглъща по-лесно на яхта в Средиземно море, отколкото в панелка в Люлин.

На яхта ама не с изневерилия предполагам...

А пък относно любовницата, за мен разбивачът на семейства е този, който разбива собственото си семейство. Без неговото разрешение и участие никое семейство не може да бъде разбито. А пък дали другата е лека и евтина жена и ку.ва или пълна с качества, моето мнение е че качества може и да има, но определено е и с големи комплекси и ниско самочувствие, иначе не би се съгласила да играе унизителната роля на тайна любовница.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 00:33 от Anastasiya_S

Общи условия

Активация на акаунт