Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 124
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Ню Йорк
Я да питам тези, които са отслабнали значително и са над 35-40г., имат ли осезаемо набръчкване по лицето? В групата за гастрален балон, в която пиша една дама е отслабнала около 30 кила за малко над година и като видях снимките направо се уплаших. Когато е пълна изглежда доста млада /на 38 е/, но сега изглежда направо ужасно, поне на 60.  При вас как се отразява?

# 301
Я да питам тези, които са отслабнали значително и са над 35-40г., имат ли осезаемо набръчкване по лицето? В групата за гастрален балон, в която пиша една дама е отслабнала около 30 кила за малко над година и като видях снимките направо се уплаших. Когато е пълна изглежда доста млада /на 38 е/, но сега изглежда направо ужасно, поне на 60.  При вас как се отразява?

На 38 съм. Нямам никакви бръчки.
Хората ми дават 25 години. Преди ми казваха, че изглеждам даже над 40 години, като леличка. Сега ми казват, че съм като детенце  Laughing
А тази дама е свалила доста за кратко време. Това също е от значение. Затова трябва да се сваля бавно.
И аз имам познат - мъж, свалила 50 кг. Но той не е правил почти никакъв спорт. И сега е сбръчкан.
А може да е просто до организъм.

# 302
Аз имам позната, която отслабна от леко пълна до стройна - май диета и каране на колело във фитнес (в парк човек не карал правилно колело....) фигурата й стана страхотна, но около очите и външната част на ръцете се сбръчкаха страшно много. Може би е до организъм.

# 303
На всеки кожата е различна и различно се отразява отслабването. Спорт със сигурност помага за това, на спортуващ човек тялото по принцип произвежда повече колаген от на неспортуващ, но пак си е и до ген и какво ли не. Ако се сваля по-бавно уж повече има време да се събере и кожата, особено ако не се отслабва с глад.
Аз също имам опасения като сваля още къде какво ще ми увисне, на 36 съм и вече не е като на 20...
Скрит текст:
а имам и много голям бюст, дето силно се надявам че няма да си го загащвам в панталона след време Laughing

# 304
Аз мислех, че циците ще ми изчезнат. Никога не съм имала големи гърди. Но добре, че спортувам.
Намалили са се, но малко. А това, че корема е изчезнал, те всъщност стърчат и все едно са ми са се уголемили.
А откакто правя и упражненята с гирите, много се стегнаха.

# 305
Проблемни са ми ставите на китките и с гири не се занимавам много много... трябва нещо да измисля. Моите няма да изчезнат, най-много да отидат твърде далеч на юг Grinning Големи си бяха и като бях слаба. За сега не намирам разлика, но аз и малко съм свалила до тук, има още много.

# 306
Я да питам тези, които са отслабнали значително и са над 35-40г., имат ли осезаемо набръчкване по лицето? В групата за гастрален балон, в която пиша една дама е отслабнала около 30 кила за малко над година и като видях снимките направо се уплаших. Когато е пълна изглежда доста млада /на 38 е/, но сега изглежда направо ужасно, поне на 60.  При вас как се отразява?
На моменти съм. Като цяло - всички казват, че съм се подмладила много. Бръчки имам само мимически и засега само когато се усмихвам. Но понякога, ако не съм спала добре, ако съм в период преди цикъл - повече си личи едно отпускане в долната част на лицето. Поне аз си го виждам, на друг не прави впечатление толкова. Децата ми поне не биха пропуснали да ми кажат, че съм като пеликан или нещо такова Grinning Казваме си такива неща вкъщи спокойно, шегуваме се с тях, никой не се обижда.

Много зависи какъв е типът стареене на всеки човек. На руски съм го чела това, не мога да дам линк на български, но има и илюстрации: https://kosmetologa.net/tipy-stareniya-kak-vy-budete-staret/  Преди да отслабна си мислех, че съм от третия тип - деформационен. Очаквах със свалянето на килограми като булдог да стана. Сега като се гледам, мисля, че съм комбиниран по-скоро.

Впрочем, обърнете внимание на петия, мускулен тип. Характерен е за азиатците и при него измененията настъпват късно. Нали знаем, как "не стареели" китайките, японките. Да не повярвате ако ви кажат, че е само от козметиката Wink Че съм чувала такива работи - корейската козметика вършела чудеса, вижте корейките.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 07:21 от Бледолилава

# 307
  • Sofia
Аз съм в потрес! Реших ей така от любопитство да премеря КЗ на децата. Единият (по-слабият, който рядко яде сладко) е с 6.7, другият (който в момента е на ВМНВХ) е с 6.3! Направо в ужас изпаднах. Утре ще звъня на ендокриноложката да видим какво ще каже.

# 308
Преди или след ядене я мери тази кръвна захар?

# 309
Големи сте мързелани Naughty
Трябва да спортувате. Не може да очаквате да свалите 40-50 кила, да не правите гимнастика, и после да искате изваяно тяло, никакво увисване, че и оформени мускули.
Аз също съм мързелива относно спорта. И все още съм. Даже гимнастиката си я правя бавно. И бавно отслабвам. Казвала съм, за никъде не бързам  Laughing Както апетитът идва с яденето, така е и със спорта.
Отчитам, че и петте тибетци са ми помогнали. Те наистина подмладяват. Преди години когато ги правих от дъжд на вятър срещнах 60 годишна жена. Тя изглеждаше на 30-35 максимум. Каза, че от 30 години прави тибетците + дишане. Като е била на 30 е била пълна и е изглеждала много по-възрастна.
Леля ми като беше на 30, напълня. Отслабна рязко и кожата и увисна. Напълня пак. И реши да отслабне бавно. Но почна да прави тибетците + друга йога и дишане. Тя също сега е на 60. Изглежда на 35. Разведена е. Последният и приятел беше на 38. Не му е казала, че е на 60, че да не го уплаши. После е разбрал. Много шашнат  Laughing
Но и кардиото което правя, не ми беше достатъчно. Много ми висяха ръцете. Бедрата също.
Тъй като съм с дискова херния, преди години лекаря ми каза, че единствения спорт за мен е плуване. Не можело да правя друго. Не можело да вдигам гири, да карам кростренажор. Можело само велоергометър.
Добре, че имам навика да не слушам лекари. Или слушам избирателно  Laughing
Като станах 95 почнах кростренажора. Ама внимателно и постепенно увеличавах. Проблем с кръстта нямах.
Гирите още ги неглижирах. Нали да не вдигам тежко. Правих някакви упражнения с гири от 1 кг, ама това е нищо. Колкото са по-тежки гирите, толкова ефекта и отслабването е по-голямо.
И тъй като тежко не трябва да вдигам клипа от Ева ми дойде като манна небесна. Ми да, за да не товаря кръста - легнала ги правя повечето упражнения.
Ето го
https://www.fitnessblender.com/videos/kellis-upper-body-workout- … ulders-upper-back
Ще го прибавя следващия път в първия пост.
Вчера купих гири от 3 кг. Започнах от 1 кг. Увеличих на 2, но вече не ми достигат и те. Затова купих от 3.
Виждала съм снимки на Ева. Много хубава жена. Има прекрасно оформено тяло. Нищо не и виси.
Но тя прави упражнения със собствено тегло. Тези упражнения са важни. Гири, клекове, планк, напади, кофички, лицеви.
Бях намерила една много хубава статия защо трябва да се правят тези упражнения, но не я запазих.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/58475
Тук добре се обяснява.
Кардиото не е достатъчно. Трябват и силови тренировки.
Упражненията от клипа на Ева ги правя от следващия ден като ги сложи тук. До момента разликата е огромна. Гърдите, които преди висяха, сега са повдигнати и по-стегнати. А ръцете ми са с оформени мускули. Висящата част отдолу, която беше много дълга е стопена. Остава ми още малко.
Лицевите опори винаги са ми били проблемни. Мога да направя 1 лицева. Всъщнос половин. Навеждах се и рухвах  Laughing Вчера се сетих, че е време да ги вкарам и да видя колко мога да направя. Все пак правя планк, гирички вдигам. Заякнала съм.
Направих пет лицеви без проблем. В цикъл съм трети ден. Утре ги вкарвам и тях в комплекса.
Създайте си режим за гимнастика.
На мен тибетците са ми сутрин. Като се прибера от работа ми е задължително отделянето на 20-30 минути силова гимнастика - клекове, планк, гири, коремни преси, кофички. Имаме почти всеки ден през седмицата гости - роднини, живеят при нас. Дори и това не ме спира. Не ме интересува дали са гладни. Аз заявявам, че ще вечеряме след като си направя гимнастиката.

savina_33, успокой се. Знам, че апаратчетата не отчитат много точно.
Най-добре им направи изследвания в лаборатория на гладно. Вземи направление за кз, холестерол, триглицериди, пикочна киселина, гликиран хемоглобин. Инсулина ще го платиш отделно.
Възможно ли е тайно да си чопват нещо.

# 310
.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 17:16 от Lemy

# 311
Не, Елрора, не ме мързи, природата ми пречи Satisfied Само да кажа, че отивам да плувам и веднага червен флаг, дъжд, тайфуни, урагани Laughing

Направих си една таблица с резултатите, но нямам време сега да я коментирам. Нека стои тук. Нали се чудех преди защо инсулинът е висок при ниска КЗ. А тук вече се вижда, как пада и при не толкова ниска захар, ама след като са свалени доста от килограмите. А килограмите са свалени най-вече в периода на кетоза - там дето пише "следи" само няколко дена преди това увеличих въглехидратите, тъй че си е същото през останалия период.

Скрит текст:

Хайде, отивам да плувам. Ако чуете за цунами в Черно море - заради мен ще да е Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 312
Не, Елрора, не ме мързи, природата ми пречи Satisfied Само да кажа, че отивам да плувам и веднага червен флаг, дъжд, тайфуни, урагани Laughing

Айде оправдания сега  Crossing Arms
Природата и пречела.
Плуването е полезно, ама ако искаш да стегнеш проблемните зони, няма да ти стигне плуване.
Клипа на Ева е над 40 минути. Но аз не правя толкова много.
От всяко правя 3 по 10. Бавно и сменям упражненията. И става бързо.
Трябваше да направя снимка на ръката си преди месец и половина и сега да щракна, за да видиш фрапиращата разлика.

# 313
  • София
Аз засега се мажа с кокосово масло. По принцип обичам да бягам, преди го правех доста, не обичам силови упражнения, но по- натам ще ги включа.

Савина, за съжаление диабетът е наследствен и обременеността си я има. Трябва още от сега да внимават много да не ядат никакво сладко.

# 314
  • Sofia
Кз беше на гладно. После им премерих 2ч след хранене - и на двамата 6.2. Много странно. Ще говоря утре с докторката да видим. А че спираме веднага сладкото, бялото брашно, ориз, картофи и бобови е ясно. Поне докато разбера какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт