Априлските мами добрички бутат във парка колички

• 13 788
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
  • Boston, MA
Честит празник на двумесечковците и на кака Рая!     bouquet

МисЗ, вчера и нас ни набучиха с три инжекции  Cry и Дани беше като Алекса голям герой - плака около минута само. Обаче през нощта вдигна страшна температура (над 40) и давах Тайленол, днес се обадих на докторите и казах, че щом е активен днес, няма да има проблем... ей сега пак му дадох втора доза, че пак вдигна, но малко (37 и нещо). Няма да го извеждам сега в жегата, чак привечер, да видим как ще е до края на деня...

Но вече сме 5 кила и половина и 60 см...дръпна страшно това дете  Laughing

Сминшо, я като отвори въпроса да питам дали си разучила за спиралите - какви видове има и дали си се спряла вече на марка, предимствата какви са и цени абе каквото можеш да кажеш, пък и някой друг ако е разпитвал. Благодарности предварителнооооо  bouquet Hug

Цачи, аз проведох обстоен разговор с моята гинеколожка и принципно има два вида спирали: медна, която работи на принципа на чуждо тяло и хормонална, с много малко хормон. Аз за себе си реших да сложа Мирена, тя е от втория вид и била много добра. Имам час вече след около месец.

Иначе хапчетата ги забравям, слагала съм си инжекции (веднъж на три месеца), от които напълнях и ми отне една година да сваля... Мимка, лепенките (Орто-евра?) са със хормон колкото хапчета и не са за мен. 

Татяна, и Дани се стряска от хвърляне на ръце във въздуха и се разпищява, не знам от сън ли е, какво, но затова е повит през нощта и спи спокойно. Ето го:

http://community.webshots.com/photo/551329890/2123112550011233688ZypbGe

За нашия татко не можем да кажем че помага, защото ще го обидим  Laughing - ние с него гледаме Дани наравно, дори до септември той ще работи по-малко дни от мен и съответно ще го гледа повече.

Черепахова, аз цедя на работа на 3-часови паузи, а когато съм в нас, дебна да мине поне 1 час след кърмене, цедя, и после гледам да остане поне 1 час до следващото. За предпочитане сутрин, тогава има най-много кърма. Така между хранения изцеждам около 50-60 мл. На няколко пъти ще събереш една доза. Ако минат 2-3 часа, можеш директно да изцедиш цяла доза, но тогава няма пауза до кърменето. Дано разбра нещо от обърканото ми обяснение...

Енвиа, със сигурност не е нарочно неотговарянето! А и не мисля, че е наддала много Вили - имай предвид, че бебетата не растат равномерно, а на скокове, така че, е възможно да си улучила момента, в който расте много. Не се притеснявай, остави я бебка да те води!  Hug

Цвети - браво, така си създаваш нови "роднини"  Laughing

Шанс, пу да не ви е уроки за малкия сънчо!

Рени79, аз стерилизирам от дъжд на вятър, на няколко дни, мия всички шишета наведнъж вечер, частите от помпата ги приплаквам в офиса (много ми е газ с това миене и си купих сега едни специални дезинфектиращи кърпички от производителя на помпата, че то помпането 10 мин, ама подготовката и следготовката... Rolling Eyes ще ме уволнят с тия три помпания на ден) 
  Rolling Eyes

Абе все забравям да ви кажа - нашето момче се обърна от корем по гръб, вече два пъти. Като го сложа по корем му слагам ръцете пред него де, иначе той сам не може да ги дръпне ако са му мирно до тялото. Вече никакво оставяне сам на легло/диван, кой знае кога ще почне да се търкаля...

Добре дошли на новите мами! 

Ужас, спирам, от сутринта съм го почнала тоя пост... Embarassed

П.С. и цветовете накиприх Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 21:36 от burka

# 271
Бурка, мерси за подкрепата!  bouquet

Филипка, и аз да питам - защо в ръката тази ваксина? Нашата Инфанрикс ще я бият в крачето.

За ваксините - днес от една приятелка и тя с априлче-бебе чух, че нейният лекар й препоръчал старата ваксина, защото била изпитана, а на новите все още не било сигурно действието.  Shocked Освен това, по-добре било в гърба да се бият, защото в крачето имало много повече нерви, които можели да се засегнат. Какво мислите за това мнение!? Аз съвсем се обърках вече... #Crazy

Хайде да си се похваля сама  bowuu - днес използвах лошото време, та наготвих на моите момчета и на момичето ми, чрез мен, вечеря от първо, второ и трето ядене!   chef Понякога стават чудеса... Laughing Joy

Спокойна нощ ви желая! Heart Eyes

П.П. Днес слушах прогноза за времето през лятото. Юни щял да е такъв променлив и хладен. Юли - сух и горещ. Август - смесено.

# 272
Ами знам ли що в ръчичката Thinking, там.И не е тази петвалентната, а тая живата, от здравната каса.Дали сега когато са му поставили жива може следващият път да му взема от другата, умъртвена? newsm78

# 273
  • 2 етажа над тавана
Дали сега когато са му поставили жива може следващият път да му взема от другата, умъртвена? newsm78
Май четох някъде в "Настоящи и бъдещи майки", че с каквато ваксина се почне с такава трябва да се кара до края - ако искаш пусни търсачката, да не би да те подведа нещо без да искам.

Скарлет, това, че с помпата нищо не изцеждаш не е показател, че нямаш кърма - и аз не мога с помпа да изцедя повече от 10-20 мл, но иначе Магикато засуче чак се дави. Пробвала ли си да цедиш на ръка - при мен така става най-добре и успявам да изцедя доста. Но е малко уморително,де. Добре, че не ми се налага да цедя на всяко ядене.

Много се кефя - една приятелка, която е в Щатите и се очакваше да роди другата седмица е родила един страхотен момък. И то на 6 юни - даже се бъзика с часа на раждане - нали се сещате, детето се е родило на 06.06.06, само дето не успяла да го роди в 6 часа сутринта, та да е пълна шестицата!
Мен днес ме мързи много, само ви чета, ама все се отнасям нещо и не пиша. Tired

Лека нощ и приятни сънища на вас и малките съкровища!

# 274
  • София
Оттук идва проблема с лактозния дисбаланс при жени, които имат много мляко - то престоява повече в гърдите и точно тези жени трябва да са особено съвестни при оставянето на бебето да изсуче гърдата докрай. С регулиране на свръхпроизводството нещата се балансират. А кърмата се регулира най-бързо и точно с кърмене на поискване и без цедене.

Какъв е този лактозен дисбаланс? А ако се изцеждат и двете гърди след всяко хранене?

# 275
Здравейте!
Утре сме на доктор и ще ни бият ваксината, ще ни мераят колко тежим и колко сме пораснали. [Случвало ли ви се е бебоците да не искат да сучат??? Имам чувството, че кърмата ми не му харесва, а това което съм яла са череши. Дали от тях не иска да яде. Ще видим утер на докктора.  Аз ще ходя в София ленд имали и други ентусиасти?

# 276
Здравейте майчета и бебоци сладки!

Най-накрая да се отчета и аз. Два дни чета старите теми, че много сте изписали за две седмици. Ние си бяхме на село за десетина дни и затова съм поизостанала. (

Дея, мила, можеш ли да ни добавиш в списъчето с Бебоците. Предварително благодаря!!!

Сега почвам да чета тази тема, че да вляза в час.

Между другото смятам утре да ходя със Станислава в София ленд.

Лека нощ засега и целувки на поспаланковците!

# 277
аз малко касно се включвам ама нали мама е тук та мога да си позволя и сутрин да поспя.
Ние днес бяхме на консултация,биха ни Пентаксима и няма проблем .Качили сме 1.300 за 1 месец и сега тежим 5.470 и 58 см,малко множко за девоика ама каво да правя после ще отслабне като почне да ходи.
Аз няма да ползвам никакви предпазни средсва,мъжо ще ме пази.
Лека и спокоина

# 278
  • Sofia
Добро утро и от мен, тази нощ не беше лека, Ивчо постоянно мрънкаше и продължава, вчера същата работа, незнам и на него ли времето му действа като на мен, криво ми е, че не мога да го изведа на разхозка в това време, обаче днес го обличам като ескимос и ще излезем, че вътре не се издържа.
На мен педито ми каза, че Пентаксима ще ни я бие на три пъти през месец, така ли трябва да бъде, аз въобще не съм наясно с тия ваксини, обърках се напълно.
Щеше ми се и аз да отида в София ленд, ама това време, а и трябва да сменя две превозни средства, та се отказвам, но очаквам после вие да разказвате т.е. тези които са ходили.

# 279
  • 2 етажа над тавана
Добро утро, мацки.

Последните 3 дни Маги прави 5-6 часови паузи между кърменията вечер, което ме обнадеждява, че скоро ще си спи по цяла нощ Praynig Е, вярно, че засега паузите са след храненето в 20 часа, но пак си е нещо. Храня я към 20 часа, до към 22 гледа, приказва, плаче малко - от коликите и от зъбките, пада едно яко лигавене и към 22 заспива до към 1-2 часа, а аз използвам и аз да поспя.
Днес сме на консултация и ще ни ваксинират. Дано няма странични ефекти Praynig
Преди това съм решила да отида да си купя най-накрая фотоапарат, че ми писна да изпускам сладките муцунки на Маги. Ако има това, което искам, ще снимам и ще кача снимки - да ни видите колко сме пораснали.
На тези, които ще ходят в София Ленд - приятно изкарване и после да разказвате.
Лек ден, милички!

# 280
Привет! Hug
Ама аз съм много отнесена, ще ме извините.Хем вчера няколко момичета ме попитаха защо са му били ваксинката в ръката ConfusedАми щото тя беше ДТК, а полиомиелитната беше под формата на капчици през устенцата.
Утре пътувам за Варна...ще го оставя тук, не съм си и помисляла че ще ми се наложи да се разделя с него, когато е толкова малък и по такъв повод CryПредстои ми сериозно изпитание на чувствата... Cry

# 281
Филипка, стикаме палци - с теб сме!!! smile3521

Аморитка, хайде включвай се, че се забравихме!!! smile3503

# 282
  • София
Да почерпя, че нащият тати днес е рожденник. cook beer Wine Glass  party023
Довечера мисля да сготвя нещо вкусно и ще взема винце, че да попразнуваме малко. Ще издиря и свещите, че малко я бяхме позарязали романтиката напоследък.  1dating

Филипа, стискаме палци, мацка, всичко да мине бързо и безпроблемно!  newsm10

Бурка, като гледам как сте го овързали малкия Дани и се чудя нашия сладур, ако се опитам да го пашкулясам така дали ще ни чуят чак в Дружба  newsm78   Ако само се опитам да му завия ръцете  и се почва едно пищене, не е за описване...   Татенцето много обича да го цунка по ръчичките, ама малкия вече толкова ревностно си ги пази, че най-много Пепи да отнесе някой бокс в лицето. А и сме отпрали един мадамски маникюр, че  от седмица малчо не е спал през деня, а като е буден е абсурд да ги изрежа тея ноктаци.

Ей, днес много пусто тук. Май всички са в София Ленд. Дано поне да направят готин купон, че да си е заслужавало разкарването в това гадно време!

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 10:15 от renkata

# 283
Ох аз нещо не съм добре май.
Днеска съм на доктор.
След като ми свършиха лохиите ми дойде цикъла , който продължии 3 седмици с кръвоспиращи хапчета, и сега пак ме болят яйчниците се едно ще ми идва и се чувствам много, много зле.

# 284
  • 2 етажа над тавана
Мимка, мила, стискам палци всичко да е наред и тревогите ти да са напразни Hug

Общи условия

Активация на акаунт