ВАРНА ,МОРЕТО, СИНИТЕ ВЪЛНИ (5)

• 18 267
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
Дано не е истина.  Praynig Но все пак не е много добре да се пускат такива теми, без да си 100% сигурен, защото много момичета на които им предстои раждане там ще се уплашат. А за тези, които е първо раждане е още по травмиращо.
Предполагам, че ако наистина е станало нещо подобно, отдавна щеше да е разпространена информацията, защото Варненки сме много и се познаваме с още повече хора и все някой би пуснал информацията.

# 106
  • tardis
Здравейте, варненки:)
Имам си едно проблемче и ми трябва повечко информация. Та, въпрос към тези, които са подавали наскоро документи за еднократна помощ за раждане и живеят на сем. начала с таткото - къде и какви точно документи ви искаха (защото, виждам, е различно в различните градове... и в зависимост от сем. положение, независимо какво пише на сайта им).

Моята адресна регистрация е варненска, работя/живея във В.Търново, а Яна е родена в Горна Оряховица. Малко  е объркано..., трябва да подавам документи във Варна, но подозирам, че някои неща ще трябва да се издадат от общината в ГО. Не ми се иска да ме мотаят между двата града за разни документчета, затова питам преварително.

А, търсих и координати на варненската Дирекция за СП, но не ги намерих нещо...

Ще съм ви благодарна на всяка информация, която ми дадете   bouquet
Лека вечер на всички от мен Simple Smile

# 107
Аз няма да раждам в Майчин дом,а в АГ ВИП-а,но това плаши всички,на които ни предстои раждане/особено първо/.Смятам,че няма значение толкова избора на болнично заведение,колкото успешното и безпроблемно секцио.Дано "фала"там е само лош слух или вид "антиреклама".Пожелавам на всички,които ще раждат скоро във варненските болници- КЪСМЕТ!!! Peace

# 108
аз пък от личен опит мога да ви кажа ,че съвсем ясно си попитах преди да родя какви инциденти са имали ,имат ли смъртни случай и други такива неща ,на което ми отговориха с подробности за всички случай които са имали.Нямаха смъртни случай ,а само няколко на реакция към упойката.Даже ми обясниха и какви оплаквания са имали майчетата.
Мисля че там са мого големи специалисти и прифесионалисти и ще отговорят на всеки зададен въпрос ,дори и да е неприятен.
  bouquet

# 109
за Майчин дом говоря де ....ако не съм била ясна  Embarassed Mr. Green

# 110
Има случай, ако не се лъжа - от пролетта - момичето е раждало секцио и в кома в момента след мигновена реакциа на оранизма.. Има пусната тема за нея - Елвира, в отчетните форуми по градове.. Момичетата се молят за нея, за да излезе от тази будна кома и да си види момченцето, което е живо и здраво. Секциото е направено много добре, това е реакция на организма към епидуралната упойка (мисля, че такава беше).. Упс, стана грешка - публикувах май вече отговор.. Но ти не мисли за това - знам, че е тъпо да ти го кажа, но е така ще е по-добре наистина!! Успех и леко раждане!!!  bouquet

# 111
Здравейте мили бъдещи и настоящи мамчета  Hug

Искам да поканя всички бъдещи и вече настоящи майки да се включат заедно с малките си бебчета в Световната Седмица на Кърменето. На 5 август - събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземат участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят!

За тези от вас които са или ще се намират във Варна програмата е следната:

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна
31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08.  - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Надяваме се да ви бъдем полезни и да можем да отговорим на въпросите, които бихте искали да ни зададете. А ако нямате такива, разходете се с нас и ни подкрепете  Hug

Желая на всички, които още не са си гушнали малките съкровища, скоро да се сбъднат най-топлите и мили прегръдки между вас. Обичайте много бебчетата си, защото те са нашето богатство!

# 112
Virginity имаме среща на кърмещи майки в понеделник в 11 на заведенията пред аквариума, ако искаш ела да се запознаем и да си поговорим. Който иска да се чувства поканен.

# 113
Здравейте  newsm51 казвам се Елена живея във Варна сега 4ак ви открих и реших да ви се представя моят термин е на 7.08.06 парво бебе и за сега вси4ки лекари казват 4е е мом4е stork-boy... 6е раждам при д-р Георгиев в  АГ исках да ви попитам за добър педиатар в района на Вазраждане защото все още не сам намерила.....благодаря ви предварително newsm53

# 114
  • Откъм Варната
За Майчин дом-Варна мога да кажа:

1. По здравна каса преглеждат само стажантите, за добрите лекари си плащаш

2. Там работи "добрия чичко доктор" който ми каза навремето че няма да мога да забременея по нормален начин или много трудно би се случило това, а аз за три години 3 бременности, как става това незнам, човека явно много разбира

3.Там също така изражда и наблюдаващия ме лекар за когото чувам ммнооого добри отзиви, който обаче за мое съжаление не работи със здравна каса и няма да мога да си позволя да раждам при него

# 115
Според мен най-важно е да имаш доверие в лекаря си. Навсякъде могат да станат фалове, да бъдат допуснати лекарски грешки, или небрежност .... Лично аз нямам инфо, но все пак ще следя темата, защото моя приятелка иска да ражда пак там ...

# 116
  • Варна
Всеки човек допуска грешки,просто при лекарите са фатални.Знам че е трудно бъдещи майки,но се помъчете да мислите само за положителни неща.Успех и безпроблемно раждане ви пожелавам Hug

# 117
  • Варна
Virginity имаме среща на кърмещи майки в понеделник в 11 на заведенията пред аквариума, ако искаш ела да се запознаем и да си поговорим. Който иска да се чувства поканен.

мерси за инфото   bouquet  ще дойда!  Grinning

# 118
  • Варна
Има случай, ако не се лъжа - от пролетта - момичето е раждало секцио и в кома в момента след мигновена реакциа на оранизма.. Има пусната тема за нея - Елвира, в отчетните форуми по градове.. Момичетата се молят за нея, за да излезе от тази будна кома и да си види момченцето, което е живо и здраво. Секциото е направено много добре, това е реакция на организма към епидуралната упойка (мисля, че такава беше).. Упс, стана грешка - публикувах май вече отговор.. Но ти не мисли за това - знам, че е тъпо да ти го кажа, но е така ще е по-добре наистина!! Успех и леко раждане!!!  bouquet

значи за тоя случай знам от едни много близки приятели,жената ражда Март месец заедно с това момиче. момичето е раждало секцио, не по належащи причини, а по собствено желание и след операцията не могли да я събудят.затова я откарали с линейка до Спешния в Окръжна, в кома.
станало е неочаквано, явно е имала проблеми с кръвното за които не е споменала или не е знаела.
в Окр. са я събудили и са я върнали в МД успешно на другия ден,постояла е малко повече под наблюдение в МД.
Никой не е умирал, вестниците щяха да гръмнат  Wink така че спокойно
и най-важното: Предупреждавайте лекарите за всякакви нередности във здравето си! И не раждайте със секцио освен ако не е абсолютно наложително  Naughty

# 119
Струва ми се че изместихте темата от Варна , морето ,сините вълни! на ЗА и ПРОТИВ Майчин Дом,
този въпросен съпруг защо не се разтършува и за случаи за окр.болница и за АГ-то там са страшно много, което е нормално където има работа там има и грешки. Мисля си, че в майчин дом са супер стриктни-точно защото знаят че са непрекъснато под лупата на обществото. Ясно ми е, че страх и въпроси стягат всяка майка преди раждане, но пък колкото по- малко се знае толкова по -добре. Не сте първите нито последните, които ще раждате така че споко.
И откъде го измислихте това, че само стажантите работят по здравна каса, лекарката която ми водеше секциото си е действащ лекар, отдавна е минала стажантските години и работи по здравна каса. Естествено, че ще я подкрепя нали съм доволна от нея.
И хайде стига с този майчин дом , дайте нещо по- весело.

Общи условия

Активация на акаунт