Професионални серии за коса - тема 121

• 78 811
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
 Бонибон кой каза,че Алпецин не е профи  Laughing Hug? Споко то и всичките компоти от масла,с които се плескаме не са ама не са ни убили с камъни в темата  Laughing Laughing. Щом ти действа значи е твоят продукт.

Sneakers  Медисютикълс са медицинска профи кометика. Спокойно можеш да си ползваш Биокленс постоянно-балансиран е и да сменяш само маските. Не съм забелязала да ми свиква косата с шампоан,а редовно като се отплесна по някой любим мия с него месеци. Така беше навремето с Хроноложист,после с Архитект/груба грешка заради него стигнах до Меди/. Сега трета седмица съм с Лалга.

# 631
  • Пловдив
Получих маската на sebastian professional penetraitt, поседях десетина минути с нея и отмих, резултата много ми хареса жилава и гладка коса без лигавост и разпиляване 💝 Благодаря за споделеният опит за тази маска❣

# 632
Принцеске, мерси много! Знам, че харесваш хидрокленз, но мислех, че си пробвала и фолиген. Както и да е де, заради теб поръчвам от тази марка :Д Доста си доволна от нея явно и се надявам и при мен да е така. Взех фолигена и трябва да дойде до събота. Поръчах обаче и един спрей за скалп "Нуминокс". Толкова много избор има, че ми се иска да пробвам от всеки шампоан, балсам и спрей за скалп.

Иначе за ламината- има го в безцветен вариант, шоколадово кестеняво, еспресо, карамелено кестеняво-моето любимо- и разни други за червенокоси и блондинки. Струва 54 евро за 500 мл, които стигат за около 3 пъти да кажем, т.е. за 3 месеца. НЕ е боя, но е нещо много оригинално-покрива като боя дори русо. Без оксидант е, съдържа кератин и подхранва, запечатва косъма и го прави мек и бляскав. Повечето хора забелязват обаче от различните цветове различен ефект откъм блясъка. Казва се Cellophanes. Учудва ме, че не е познат продукт в темата, има го от много години на пазара и е нещо като фризьорски трик, понеже наистина е щадяща алтернатива към боя или като ламинат върху боя. Единственият проблем е, че е доста силиконов и при някои хора може да се отрази хм контрапродуктивно. Изисква ползване на шампоан за боядисана коса. Ползва се така: намазва се от тубата директно като боя/балсам. Аз я нанасям с фриз. четка. Косата се прибира в шапка за боядисване и 30 мин се стои под каска или 30 мин се духа със сешоара на най-висока степен. Аз суша с 2 едновременно, за да покрие равномерно. Косата се оставя да изстине за няколко минутки и се измива със спец. шампоан. Гадното е , че винаги при къпане пада малко от боята и може да се вижда оцветена вода, ако не е приложена достатъчно топлина при сушенето. Затова най-добре под каска в салон. НО тук в германия една целофан терапия струва 60 евро-била съм веднъж и стана супер и доста равномерно, НО скъпо.
Благодаря, че толкова подробно обясняваш! Simple Smile Аз го видях в сайта им и много се зарибих. А когато се отмива, косата възвръща ли си естествения цвят или става като след боя. Съответно изсветлява ли?

# 633
  • софия
Момичета предложете ми шампоан  за проблемен скалп -появява ми се пърхут на 2 ден от измиването с шампоан.Имам подхранващия на Олиосета,дпш на Лакме и един за боядисана коса на Лакме.И от трите на следващия ден скалпът ме сърби и е с пърхут.

# 634
  • София
На Филип Кингсли шампоана за сърбящ и лющещ се скалп + терапията на същата марка за след миене при мен работи. Може и някакви ампулки за преди шампоана да вземеш - тези на Лакме за суха коса са чудесни и могат да се ползват 2-3 пъти.
Дължините обаче трябва да ги третираш с хубава хидратация и да редуваш с протеин, че шампоаните с тази насоченост са пагубни за тях.

# 635
  • Варна
 Медисютикътлс-който и да избереш ще свърши работа. В момента са намалени даже. Мий няколко пъти да се успокои скалпа после пробвай пак Лакметата. Много вероятно е проблемът да е от тях. Нямам спомен да имаш чувствителен скалп,но понякога се случват такива неща. Предимството на Меди е,че са чудесни и за скалпа и за дължините дори на изрусени коси. Балансирани са.

# 636
  • Велико Търново
Дъщеря ми /12 год./ е с много чувствителен скалп - почти от всички шампоани й се появява пърхут. Ако използва бебешки пък, не се измива добре пуберитетската вече грива Wink От скоро ползва моя Биокленз на Медисютикълс и засега й действа добре - вече шампонира само веднъж / преди, с детските слагаше по два пъти, за да измие добре/, не я сърби скалпа и няма пърхут. Мисля да й взема и един Филип Кингсли за мазни корени и сухи краища, че на втория ден вече й е замърсена косата, а както е и права, мазните кичури отпред направо ми вадят очите Smirk

# 637
Момичета, втората стъпка от колорПлекса- как го ползвате? Масажирате ли скалпа или само дължините?

# 638
  • Варна
 Само дължините като маска. Това след боядисване или при терапия,защото има бая разлика?

# 639
Моля. Simple Smile не изсветлява, поне моята коса си остава естествена, но при русокосите може да се промени цвета, понеже те по-лесно поемат пигменти. Иначе и Лореал Диа лайт или дори диа ричес не изсветляват. Диа ричес минимално. Изсветляват само перманентните бои или семи перманентните с 15 вол. Brassy hair се получава дори при бои като иноа, защото макар и безамонячна е перманентна. За да е перманентна, трябва да лифтне силно и окончателно твоя пигмент и да го замени с този на боята. Tone on Tone формули като диата или colour touch нямат този ефект освен в силната им форма. За такива ламинати без оксидант или други глосове да не говорим.

# 640
при боядисване

# 641
  • Варна
 Отмиваш боята с хидратиращ шампоан или такъв за боядисана коса,подсушаваш леко с хавлия и нанасяш втората стъпка като маска. Аз поне не втривам в скалпа слагам шапка за баня и си постоявам колкото имам възможност.

# 642
Здравейте, извинявам се за "спам"-а, но не намирам къде другаде да попитам за съвет.

Трябва ми сешоар, с много гъста коса съм и с дебел косъм, труден за изпичане. Моля да ми препоръчате, засега съм се ориентирала към моделите на Remington, но приемам мнения и за други.

Благодаря!

# 643
Момичета спряла съм се на шампоаните на Napura и Mediceuticals кой от тях ще ми препоръчате против косопад ?

# 644
  • Варна
 Зависи от косопада и вида на косата,а и само с шампоан трудно ще стане.  И двете марки са ОК,но шмпоаните на Напура са малко специфични. Нанасят се на суха коса като серум и не се пенят кой знае колко. Аз лично бих взела Меди и някоя и друга ампула на Напура.

Общи условия

Активация на акаунт