Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 62 801
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
За печене по-скоро Делонги multifrei. Този модел на Филипс е нехерметик и готви по-бавно, но иначе хората са доволни от него. Има доста рецепти в нета.

Благодаря за мнението! Този ни допада, но цената му е сравнително по-висока от предвидения бюджет от 200-250лв. Ако Делонгито има някакви уникални приимущества може да си помислим, но така ли е?

# 346
  • Варна
Аз лично нямам такова, но във фейсбук потребителките са във възтогрг. Бих си взела на промоция или когато цената му падне. Просто печенето обикновените мултикукъри не могат да го направят като фурна.
Друг вариант е еър фрайъра. На Филипс сега са около 260 лв. като този.

# 347
Аз лично нямам такова, но във фейсбук потребителките са във възтогрг. Бих си взела на промоция или когато цената му падне. Просто печенето обикновените мултикукъри не могат да го направят като фурна.
Друг вариант е еър фрайъра. На Филипс сега са около 260 лв. като този.

Тези Air Fryer-и също ги гледахме, но явно ще се окаже, че този MultiFry на Делонги ще се окаже най-добрия избор (поради това, че е хем мултикукър, хем еърфрайър) Четох и разни чужди форуми и дискусии относно двата уреда, доста хора бяха на мнение, че Air Fryer-а е излишен - давал почти същите резултати като нормална печка, докато MultiCooker/Pressure Cooker е с доста повече възможности за готвене.

# 348
Не съм съгласна - да, можеш да използваш фурна с вентилатор, но фрайърът спестява супер много време, а вкусът е супер. Особено, ако обичате винаги да има месо на масата, е незаменим. Истината е, че всяко домакинство си има различни нужди, така че най-добре се съобразете с вашите.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:11 от Cristi

# 349
Разгледах го този MultiFry на Делонги, но независимо от името си,  той няма нищо общо с мулти-кукърите и прешър-кукърите, които се дискутират в тази тема. Все едно да се сравнява тенджера с грил. Може би прилича на Активфрай на Тефал.
Първото е, че обемът му е много малък - около 3 л беше най-големия, който видях. В такъв обем никаква манджа/супа не може да се сготви. Няма готвене под налягане, което всъщност осигурява бързото приготвяне на храната. Просто една малка фурничка с някои екстри. Не е ясно и как е с почистването - като вземе да цвърчи и да кипи, после как ще се чисти ...

Air Fryer на Филипс имам - действително върши същата работа като фурната, но за по-кратко време и по-малки количества. Когато трябва да изпека нещо за 1-2 човека, го приготвям в него, но ако ще правя 4-6 порции и трябва да ги правя последователно, заради малкия му обем - предпочитам фурната, времето за печене става същото.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 12:05 от GG_BG

# 350
GG_BG за AirFryer на Филипс или говориш или и те имат модел ActivFry като Tefal?

# 351
Не съм съгласна - да, можеш да използваш фурна с вентилатор, но фрайърът спестява супер много време, а вкусът е супер. Особено, ако обичате винаги да има месо на масата, е незаменим. Истината е, че всяко домакинство си има различни нужди, така че най-добре се съобразете с вашите.
И аз съм на това мнение. За по-малки количества ми е супер удобен фрайъра, това което не влиза в него наведнъж, слагам го във фурната. От друга страна, херметикът спестява време- но в мултикукър ястията са по-скоро задушени, а не като печени на фурна.

# 352
И аз съм на това мнение. За по-малки количества ми е супер удобен фрайъра, това което не влиза в него наведнъж, слагам го във фурната. От друга страна, херметикът спестява време- но в мултикукър ястията са по-скоро задушени, а не като печени на фурна.
Ейййй сега и фрайър ще ме акарате да купувам.... Hug Flutter Hug

# 353
Мими, като поиска малката препечени филийки, рибени пръчици, бутчета и други, само но фрайъра ги правя. Joy Но ако не консумирате такъв тип храна, а задушено предимно, не ти трябва! Hug
Рали, да се похвалиш като пристигне! А решетката къде се слага?

# 354
Всичко правя във фрайъра - пържоли, сандвичи, риба, крила, бутчета, картофи, гъби, зеленчуци печени, наденици... а останалото в кукъра Mr. Green

# 355
Кристи, нещо като броколи пекла ли си във фрайъра??? На рекламата на фрайъра от Топ шоп дават печени зеленчуци- които изглеждат варени на пара, панирани бутчета без да слагат изобщо мазнина върху панировката.....подвеждащо ми е това, едното да става като задушено, а другото като пържено без поне малко мазнина....Знам от личен опит как изглеждат домашно панирани неща без мазнина....Само полуфабрикатите стават, но те са си омазнени и полуготови....
А Мими обичат да си топят сосче, нали, Мими? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 356
Аааа, забрави съвсем без мазнина - напълнила съм си едно шишенце със олио и едно със зехтин, та ги ползвам като спрей. Вярно, капки са и не може да се сравнява с пържено, но си ползвам мазньоч.

# 357
Ох.. май най-добре ние да вземем Air Fryer за сега.. а след време за детето да правим супи, каши и тн. ще вземем и MultiCooker.

# 358

А Мими обичат да си топят сосче, нали, Мими? Stuck Out Tongue Winking Eye
Хммм, не, аз хляб почти не ям, не го обичам.....но обичам тип задушени ястия! Hug Избягвам пърженото, затова не съм взела активфрай! А и нямам вече място! Crazy

# 359
Да, Кристи, това имах предвид. И аз точно спрей-олио си имам за фрайъра- за нещата които го изискват. За картофи омазнявам с подправките в купа леко. Картофките от фрайъра давам без угризения на детето, а и ние така или иначе в маслена баня не пържим, брррррр....
А сармички в херметик как правите, момичета? И може ли са се направи крем-нишесте (от пакетчета) или загаря?
Мими, знам те, а не съм казала, че хляб ще топиш.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт