ФЕРМАТА Съединение - тема 1 (07.09 - 16.09)

• 58 420
  • 874
  •   1
Отговори
# 735
  • тук и там
Ами аз имам колежки помакини.Никога не са твърдели че са друго  освен българки, макар да казват че са помаци.

Но пак от тях съм чула че има такива като Нури на които им се плаща за подобен вид пропаганда
Та не се знае Нури какво точно познания и цели има.
Моите наблюдения са само на база посещения във Велинград и околията.Тоест-нямам преки впечатления, не съм живяла сред тях,но са си  точно като затворено общество.

Жълто цвете,подразни ме бързата заявка за влизане в политиката само.Не знам защо -веднага направих аналогия със онзи ром,който стана депутат след Биг Брадър. и какви ги сътвори .Бат Съли май беше..

# 736
  • London
Ми то и навън да не мислите, че няма затворени общества? Китайски квартали, индийски, квартали с фереджета и тн и тн…. Това е неизбежно.
На мен лично циганинът ми прилича на Бат Сали, лукаво ги ниже в ефир и той с надежда да вкуси медеца, там е голяма борбата за циганския вот. Да не мислите, че с друга цел е влязъл в предаването? Общо взето половината влизат за някаква медийна изява, реклама и тн….например Лилия според мен иска да я видят как пее, някак да си отвори врати в музикалния сектор. Видях, че вече е ходила в Екс Фактор търси таланти  ( не ги гледам и не съм убедена за заглавието )…., но очевидно търси някакъв начин да се лансира. 90% грам не са се загрижили за Ферма, деди, национализъм, традиции и обичаи. Всичко е пунта мара…..

# 737
  • Другата България
Напълно съм съгласна с последното мнение. Peace

# 738
  • София
На страницата на Фермата във ФБ има постове /под снимката му/, че Цветан е влязъл в предаването, защото има болно дете и се надява да спечели парите, за да го лекува.
Аз много се изненадах като го прочетох, защото обикновено опосумите не пропускат да се заиграват с такива теми, но може би той не иска да се говори за това или пък ще пуснат информацията на по-късен етап. Не видях да пише на колко години е детето и от какво е болно.

# 739
Цветан каза във визитката си, че има дете с тежка епилепсия и му трябват пари за лечение.

# 740
  • London
Лечението на епилепсията не се ли поема от здравната каса?

# 741
  • София
Аз пък като човек, живял за кратко около помаци, не видях нищо "затворено" - да, може би са по-задружни, защото много от българите ги отхвърлят като такива, или по-скоро тези, които не са живяли сред тях - виждат ги различни. Самите помаци се самоопределят като българи, някои от тях са и християни. Но да, виждала съм отношението към тях и определено не ми е харесала първосигналната на повечето "българи" реакция... все едно са втора ръка хора. И не, не се женят само помежду си.

# 742

Той каза, че иска да я лекува в чужбина.

# 743
  • София
Цветан каза във визитката си, че има дете с тежка епилепсия и му трябват пари за лечение.

Пропуснала съм.

По принцип да. Обаче има някои много редки видове епилепсия, за които докторите едва са чували, а пък за адекватно лечение и дума не може да става. Това го знам, понеже имаме много близко дете с някакъв рядък вид епилепсия. Успяха с връзки да издействат средства от ФЛД и да отидат в Германия. Там им казаха, че има доста сгрешени неща в лечението, които са довели до влошаване на състоянието на детето. По принцип този синдром (забравих му името) трудно се лекува, обаче в Бг съвсем не знаят какво да правят с такива болни.

# 744
... Самите помаци се самоопределят като българи, някои от тях са и християни.

Или си помак или си христянин, не може и двете. Помак означава помахамеданчен българин. Помаците са тези, които са си сменили християнсво за мюсулманство по време на османското иго.

# 745
  • София
... Самите помаци се самоопределят като българи, някои от тях са и християни.

Или си помак или си христянин, не може и двете. Помак означава помахамеданчен българин. Помаците са тези, които са си сменили християнсво за мюсулманство по време на османското иго.

Ами да, знам, обаче и на друго съм се нагледала - хора, които спазват както мюсюлмански, така и християнски традиции, а се самоопределят като помаци. Може би не се изразих както трябва одеве, това имах предвид.

# 746
  • London
Този Митко дето питахте наистина не го дават пък имаше забавна визитка, очакваше се поне циркове и бъзици да прави и пуска. Бил на 50 години.....изглежда по-млад, хаха минава спокойно за набор на Росица, ако не и неин по-малък брат.

Ето обаче какво пишат за него …...хора познаващи го.
Този участник наистина във Вършец го познават всички и е странно и срамно за продуцентите, че са го допуснали да участва. След като обявиха, че в този сезон се търси "човека на бъдещето", би трябвало да са проучили мнението на съгражданите му за него. Освен близкото му обкражение, абсолютно никой няма как да го определи като кандидат за олицетворение на "човек на бъдещето". Позорното му, смехотворно и предизвикващо отвъшение минало не може да се заличи с плоски лъжи за светло и чисто настояще. Единсвения логичен за мен вариант такъв индивид да попадне в предаването е да си е платил солидна сума. Това ме кара да прекатя гледанто на този формат, на който обръщах серьозно внимание в предишните му сезони. С присъствието на патологичен съдист изпитващ удоволствие да смазва от бой по слаби от него хора, включително и жени. Патриотичния патос, с който продуцентите и водещи ни убеждават, че техния продукт олицетворява чистото начало и светлото бъдеще на родината ни, за мен се превърнаха в празни приказки, които слушам всеки ден от мазните ни управници и убиха надеждата ми, че гледам нещо позитивно, честно и истинско.

# 747
  • тук и там
Отидох да проверя на първа странница кой е Митко,защото даже не се сетих че има такъв участник.
Пише,че е имал вземане -даване със групировките,и това е...Може би той е там в ролята на "мутрата" от бг обществото.

# 748
  • Вестерос
Роман се сваля с Гергана.
Симеон иска да си намери приятелка във фермата, ама нещо не виждам коя може да е от момите.
Аз пък разбрах, че Симеон НЕ търси приятелка във фермата, а търси за сега Емоция, която да измести емоцията по бившата му. Новата емоция не е задължително да е обективирана като жена, може да е като преживяване цялостно.

Кат, кога е казвал, че търси във Фермата любов? Точно думата любов да каже?

# 749
  • London
Ами аз лично разбрах, че е имал много бурна връзка и само запознанство с жена във Фермата може да му го измести като усещане, защото мястото предразполага. Искал деца, жена и тн…..така го разбрах аз.

Общи условия

Активация на акаунт