На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 18

• 126 407
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • до едно тепе
Някой да е купувал Бактробан за в носа. Пуснах го в търсачката обаче ми излиза,че имат само обикновения. Пише че е крем и pomad( това не ми е ясно какво значи). Тук преди беше обикновен и назал. Та имат ли за в носа или е само обикновен Rolling Eyes

# 361
Алекс, сърдечно благодаря за подробното обяснение

# 362
Инфо от последния час : ако някой се интересува - 31 ст е лирата на шела преди Свиленград

# 363
В 7ч има дълга опашка в Лесово, дано да действат по бързичко и да не чакаме много Sad

# 364
  • Горна Оряховица
В 7ч има дълга опашка в Лесово, дано да действат по бързичко и да не чакаме много Sad
ние също сме се запътили към Лесово, стискам палци да минем бързо 😓

# 365
Някой купувал ли е скоро от борсите, таблетки за съдомияла Феери?
да каже на какви цени Simple Smile
Не от борсите Феъри платинум 90 бр 40 лири
Здравейте,
обмислям пътуване с кола до Одрин и по конкретно ме интересуват цените на спалните комплекти на Тач  newsm78. Ако някой може да ми помогне с актуална информация или брошура на Тач ще бъда много благодарна. Чета темата с интерес от доста време и от сега си правя списък на покупките..........глася се за яко пазаруване. Ходила съм един път до Одрин но миналата пролет и долу горе се ориентирам кое къде се намира.

Какви? Единични ,двойни,с колко калъфки, с покривало или без,хасе,ранфорс,памучен сатен,сатен?

Двойните за спалня които са, с две може и четери калъфки, без покривало. Искам да знам ориентировъчно цените. Благодаря предварително.

# 366
  • Пловдив
Някой да е купувал Бактробан за в носа. Пуснах го в търсачката обаче ми излиза,че имат само обикновения. Пише че е крем и pomad( това не ми е ясно какво значи). Тук преди беше обикновен и назал. Та имат ли за в носа или е само обикновен Rolling Eyes
Аз също искам да купя бактробан назал и ще питам там по този код АКТИВНА СЪСТАВКА D06AX09 (МУПИРОЦИН). Но тъй като е антибиотик не знам дали ще го продоват без рецепта„

# 367
Здравейте,
обмислям пътуване с кола до Одрин и по конкретно ме интересуват цените на спалните комплекти на Тач  newsm78. Ако някой може да ми помогне с актуална информация или брошура на Тач ще бъда много благодарна. Чета темата с интерес от доста време и от сега си правя списък на покупките..........глася се за яко пазаруване. Ходила съм един път до Одрин но миналата пролет и долу горе се ориентирам кое къде се намира.

Какви? Единични ,двойни,с колко калъфки, с покривало или без,хасе,ранфорс,памучен сатен,сатен?

Двойните за спалня които са, с две може и четери калъфки, без покривало. Искам да знам ориентировъчно цените. Благодаря предварително.

Добро утро,

бихте могли да се ориентирате от тук:  https://www.tac.com.tr/

# 368
  • Горна Оряховица
Опашката на Лесово в 8.20 е поне 2 км... ужас, до сега не сме чакали толкова, вече 40 мин и сигурно и 1 км не сме минали. Ще идвам пак като е по-висока лирата 😂😂

# 369
  • Варна

Благодаря! А от къде си купи таблетките?

# 370
Опашката на Лесово в 8.20 е поне 2 км... ужас, до сега не сме чакали толкова, вече 40 мин и сигурно и 1 км не сме минали. Ще идвам пак като е по-висока лирата 😂😂
И вчера беше така... 3 часа чакахме на влизане

# 371
Здравейте,

Добро утро,

бихте могли да се ориентирате от тук:  https://www.tac.com.tr/

Благодаря много.

# 372
Скрит текст:
Здравейте, вчера (9. 09 - неделя) се разходихме до Лозенград. Сутрината минахме на М. търново към 7. Бяхме сами и минахме веднага. Посетихме BIM, A-101, MIGROS, EGEM и голямата KIPA  в края на града.  Основно търсих тетрадки. Навсякъде бяха кът. Малък формат има само с малки квадратчета, а с редове едва 10-тина намерих. Накупихме сладки неща, масло, кисело мляко, кашкавал, сирене, прах за пране, веро и др. В Waikiki и DeFacto напълнихме по две чанти с дрехи за цялото семейство. Все още няма много есенно, но поне беше по-спокойно от Одрин и не е разхвърлено. Обядвахме в едно ресторантче и останахме много доволни и нахранени. Собственика говори български и  ни помогна с напътствия как да открием единствената отворена в неделя дежурна аптека.  От центъра си купихме баклава, от онази която ми препоръчахте. НЕВЕРОЯТНА Е! Благодаря ви!!! Само ме е яд, че не успях сладоледа му да опитам, но другия път.
На връщане имаше опашка на границата , но неголяма. След нас обаче стана навалица. Опашката стигна и задмина първия завой.Чакахме повече от час докато минем. Много бавно и мудно се случваха нещата.
Отново съм доволна от покупките си.
Здрвейте, моля да обясните откъде в Лозенград сте купили баклава. Ние в неделя се прибираме от Кушадасъ и мислим баклавата да я купим от там. Каква й е цената? Благодаря!
[/quote]

В скрит текст ти копирам мнението на  beljata от миналата тема.
Скрит текст:
Баклаваджийницата, която препоръчвам, е USTA ELLER и се намира тук.
Като ви спрат автобуса срещу KOZA, вие тръгвате надясно от нея, пропускате първата пресечка и стигате до тази улица с червените павета и бетонни топки по протежението й. По нея нагоре вдясно има и BIM. Триста метра е разстоянието до баклаваджийницата от кръговото, където паркират автобусите. Намира се вляво, а вдясно леко напред ще видите малък площад/парк. До нея има и друг супермаркет - EGEM.

И местни си купуват баклава от там, което за мен е показателно. В другата местни не съм виждала да пазаруват конкретно баклава.
Обикновено има поне 7-8 вида баклава, на различни цени. Прави "каръшък" кутии на средна цена. Правят и млечна баклава, с по бадемче върху всяко парче - чудна. Продават се и тулумбички. Има и пейнир халвасъ. Ще ви почерпят, най-вероятно, за да ви спечелят като клиенти.
На нас ни я даде на 30 TL/kg.

# 373
Здравейте. Ние вчера ходихме организирано до Одрин. Много сме доволни. Досега, само веднъж бяхме ходили в петък, затова и повечето сме купували храни и хигиенни материали. Буквално се раздадохме на пазара Simple Smile. Ако ще съм полезна, давам цени на каквото помня от пазара, защото в предни постове имаше доста за цените на стоките от борсата.
Пижами - 20 лири,  мъжки боксери-5 лири,  5 чифта мъжки чорапи за 10 лири, детски анцузи между 30 и 50 лири, много хубави кутии за съхранение на баница, правоъгълни и квадратни (аз поне не съм виждала такива в БГ) - 15 лири, кош за пране-между 20 и 35 лири, в зависимост от размера и материала, дамски домашни панталони-15лири лири, двоен комплект на Тач-60 лири, долни чаршафи с ластик на Тач-25 лири (160/200). Не се сещам май друго.
И една скоба, много съществена според мен. Повечето пътувате с коли, но има и такива като нас, които го правят с група. За първи път пътуваме с фирма ГлобАл турс. Нарочно уголемих "А" - то, защото има и ГлобУл турс, от които сме много доволни. Та тези Глобал, лоша организация, слаб и хаотичен екскурзовод, а върхът, което и ме провокира да пиша, беше, че оставихме една жена в Одрин и тръгнахме, защото беше закъсняла за уречения час. В крайна сметка, след настояване и дори викове на възмущение от наша страна,  и дори зплаха, че ще се обадя във Външно министерство, се обадиха в консулството и офиса в София и се разбра, че нищо лошо не й се е случило (ние така мислехме, защото закъсня много и не вдигаше телефона си), а се  в объркала, взела такси и ни чака на границата. Не оправдавам и нейното поведение, но тяхното беше скандално!Ако не се бяхме развивали, щяха да си заминат за София, без да им мигне око. Да не говорим, че така нареченият екскурзовод, непрекъснато ни строяваше и държеше тон, всякаш ни води даром и с нещо сме му длъжни. Та така, никога повече ГлобАл турс! Дано повече хора прочетат това. Извинете за чаршафа, но е важно да се знае.

# 374
  • у нас
Как е възможно да оставят човек от групата и да тръгнат? Направо недоумявам. Нормално е човек да се загуби, особено ако е за първи път. Какви са тези фирми, какви са тези екскурзоводи? Уж, отговорност носят.

Общи условия

Активация на акаунт