ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 010
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Моята тромбофилия е PAI 1, 4G и ми казаха, че се проявява само с допълнителни фактори, като бременност и  лекарства. До момента обсъждам какво следва само с имунолога и АГ-то си. С хематолог не съм се срещала. Втори месец мина от кюретажа (12г.с) и бях на противозачатъчни, които АГ-то сега ми каза да спра. А питах за този аспирин и ми казаха да го започна чак при наличие на бременност с фраксипарина. След 10 дена съм на преглед, за да проследим дали всичко е наред и дали имам овулация. Каза ми, че тогава ще обсъсим нещата по-подробно. Успокояват ме, че с правилно проследяване и прием на лекарствата другия път всичко ще е наред, но аз много се притеснявам Sad

# 256
  • София
Йоана, хетерозигот или хомозигот?
Ако е хомозигот по мутантен алел си е достатъчно условие за всякакви проблеми.

# 257
  • София
Аз тази ( успешната бременност) , понеже се следих при доста лекари - всеки ми казваше различно за тромбофилията . Единия Аг каза само аспирин 150 мг, другия само Фраксито,третото Аг каза да си слушам само Паскалева за терапията, а тя ще ме наблюдава често с доплер,  имунолозите казаха нищо- нямало нужда, защото съм била с нискорискови фактори 4/5, Специалиста по Фм каза само аспирин.
Така, че от толкова мнения съвсем се объркваш. Но аз и без това си бях решила да си слушам само Паскалева.

# 258
Хомозигот по мутантния алел.

# 259
  • София
Хомозигот 4G-4G (цял дефектен ген) си е достатъчно условие за терапия и без други мутации. При хетерозигот (половин нормален и половин мутантен ген) се колебаят лекарите и търсят допълнителни мутации.

# 260
Бамболинка, Паскалева на кое ти правеше доплер? На маточни? На мен дори не ми спомена за нещо такова, попита ме дали имам кървене, зацапване, от носа или венците, но тя да ми направи доплер не е ставало на въпрос. АГто ми прави...
ПС. Как е малката? Simple Smile

# 261
  • София
Бамболинка, Паскалева на кое ти правеше доплер? На маточни? На мен дори не ми спомена за нещо такова, попита ме дали имам кървене, зацапване, от носа или венците, но тя да ми направи доплер не е ставало на въпрос. АГто ми прави...
ПС. Как е малката? Simple Smile

The doors , Паскалева не ми е правила доплер , тя не е Аг . Или аз не съм го написала правилно или ти не си разбрала написаното Wink 
Казах, че третото Аг при което се следях , каза да слушам за терапията Паскалева, а тя ще ме следи с доплер ( Аг- то ) .
Малката е добре - 1,400 кг е вече .
А аз съм болна и 2 дни не съм ходила и сърцето ме боли  Sad 
И баща й не е тук ...  Дано не помисли миличкото ми , че съм го изоставила  ..Sad

# 262
Горката, сигурно ти е много скапано. Мен ме изписаха на следващия ден след секциото, но тях не и се пренесох горе в отделението за специална грижа. Чувствах се виновна даже, когато отида да спя и ги оставя там сами в стаята със сестрите ...

# 263
  • София
Горката, сигурно ти е много скапано. Мен ме изписаха на следващия ден след секциото, но тях не и се пренесох горе в отделението за специална грижа. Чувствах се виновна даже, когато отида да спя и ги оставя там сами в стаята със сестрите ...

Не ми говори  Sad  Чувствам се ужасно ....... Даже си го изкарах на тийнейджъра, че го домъкна тоя вирус от училището...

# 264
И аз съм на аспирин след овулация за 10дни....с една загуба, с тромбофилия и имунолог ми е предписал при полож.тест през ден фраксипарин и аспирин (да се редуват) до 12 или 16г.с. и после всеки ден фраксипарин...
В кои случаи се налага съгласуване на терапиите с хематолог, защото не съм се консултирала,а като чета е наложително... При мен все още няма нова бременност...вече почти година от аборта, но искам да съм подготвена..?

То затова е наложителна консултацията с хематолог , а не имунолог...... Като почнат с тези терапии през ден....
Нмх действа 24 ч, а останалите 24 часа като е през ден  какво те пази ? Ей така загубих аз бебе в 20 седмица , на терапия през ден и дози, непроменящи се с покачване на килограмите ми...... Не искам да плаша никой, но за мен тази терапия се назначава от хематолог и се следи единствено с изследването Анти ха за НМХ и Аспи тест за аспирина.Също и аспирина не се спира така рязко, и то особено ако има проблем с кръвотока , като това се следи от акушер гинеколога - така наречения доплер.
Даже само по терапията ти мога да позная кой ти я е назначил.... Конова?

От доц.Конова ми е тази терапия - да, позна.....ами ще търся мнение и от хематолог (само при такъв не съм била), може би ще ми трябва АГ, който да е по-специализиран с тромбофилиите, защото като чета доста от нещата ги решава АГ-то.......ако някой може да препоръча за гр.Пловдив добър хематолог и репродуктивен гинеколог спец. по тромбофилии ...?!

# 265
Банболинка , целувки за малката сладурана , да е жива и здрава и голяма да порасне ! Да радва мама и тати !

# 266
Бамболинка вече толкова е добра, че има кристална топка и познава кой е назначил терапията.
Разсмях се.

# 267
  • София
Бамболинка вече толкова е добра, че има кристална топка и познава кой е назначил терапията.
Разсмях се.

Герди , ми то само като видя терапиите на двамата - Русев и Конова , те 80 % са еднакви за всички .  И това през ден ..... направо като го видя и ......

EL777 , благодаря ти Simple Smile  Да ти се връща това щастие  Wink

# 268
Kalina аз през цялата си бременност се следих в София и бях през 2 седмици на преглед. Живея в Хасково , шофирах до последно сама - даже се закарах сама в болницата с контракции на 7 минути ( последния месец бях в София). Няма да ти е проблем да отидеш за консултация и изследвания за терапията ти до София.

# 269
О, мен даже ме блъснаха с колата в началото на деветия месец.

Общи условия

Активация на акаунт