ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 558
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Д-р Славчев не е лош човек, но просто няма ясна представа за тромбофилии и терапиите, и изобщо не е подходящ за следене на рискова бременност. Когато го попитах каква доза да слагам при + тест-   НМХ от  0,4, 0,6 или 0,3  ми каза, да съм си изберяла аз, нямало значение ... Препоръчвам ти с 10 ръце, д-р Красимира Желязкова. Ще получиш необходимото внимание, съвети, прегледи, изследвания и можеш да ѝ се довериш на 100 % според мен. За съжаления моята бременност следена от нея приключи скоро, но се наложи аборт по медицински показания . Тя първа забеляза, че има проблем с бебето и ме изпрати веднага в София ...
Успех ти желая, ако имаш въпроси ми пиши лични съобщения.

Какви митации имаше при теб и тази докторка къде преглежда?

# 511
  • Варна
На 32стр. в темата в  пост съм качила снимка с мутациите, може да погледнеш. Уж се водят ниско рискови, но на мен ми правят проблеми и то сериозни. Лекарката преглежда на бул."чаталджа" 20 МЦ на Петинка Цветкова, както и в МЦ "Марешки" в Младост. Тази седмица е в отпуска.

# 512
  • София
Дарк,

В Геника е единственото място, където изследват повече от основните 4 фактора тромбофилия. Аз бих ти препоръчала да пуснеш първо основните 4, например в Майчин дом, и след това, ако има нужда, да пускаш останалите в Геника.

Колкото по-скоро изпишем тази тема, толкова по-скоро ще пусна следващата - с линкове, картинки и др.
И допълненията за прееклампсия, за които ще очаквам помощ с информация от по-знаещите по темата Simple Smile

Здравейте, искам да си направя изследване за тромбофилия. Бихте ли се доверили на Кандиларов за това изследване, защото имат ваучер на много добра цена?

И сега забелязах, че първият пост в темата е без линкове, също така липсва и една картинка. Ето за сравнение как е било в шеста тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1035912 и първи пост в текущата тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1061902 Може би е добре да се оправи, защото ако първият пост за следващата тема се копира от тази, то линковете отново ще липсват

# 513
  • София
Joankaa, първата не знаех за тромбофилията , втората бях на няква измислена терапия през ден и недостатъчна доза Нмх. Сега бях всеки ден на аспирин и всеки ден на клексан 0,4 от начало, като в 18 седмица ми излезе Антиха на долна граница и ми го вдигна на 0,6. А уж съм нискорискова мутация 4G/5G
А принцеска от 1 седмица вече си е вкъщи Simple Smile

# 514
  • София
Ама много е готина таз бебка бе, пу-пу! Flowers Hibiscus

# 515
Бамби прекрасна е! Малко съвършенство, постигнато с много борба и желание!  😍 Бъдете здрави и щастливи! ❤
За това си струва всичко през което минаваме!
Инъче и аз съм със същата терапия, назначена от имунолога, която споделя и АГ-то. Дано имаме същия успех следващия път 😊

# 516
delisardeli, и аз към този вариант се ориентирах. Първо, че щом се води основен, значи на първо време е достатъчен и второ - струва 100 лева, което се ядва някак.

Бамболинка, само за гушкане е Heart Eyes

# 517
  • София
Дарк, в Майчин дом 4-те фактора се наричат разширен панел Wink

# 518
Ох, да, права си Blush

# 519
Бамболинка, просто прекрасна е!  И какви красиви очички има:heart_eyes:Пу,пу!

# 520
  • Варна
Бамболинка, нацелувай това топлещо сърцето дете! Героиня!
Дарк, радвам се, че развоят на ситуацията е добър, прочетох в другата тема! Simple Smile

# 521
Арвен, благодаря ти много Hug Дано следващия път имаме повече късмет Simple Smile

# 522
  • София
Здравейте момичета,  хетерозигот съм по фактор  V Лайден и  PAI 4g/5g, бременна съм в 6+4 г.с в неделя получих ужасен кръвоизлив,  но след като си бих 2 инжекции прогестерон всичко спря. На терапия съм с фраксипарин 0.4 и в деня на кръвоизлива не си бих,  но от понеделник пак започнах. Имам изписан и Дицинон до петък. Вчера бях на преглед и лекуващия лекар ми каза да спра фраксипарина за сега, въпреки тромбофилията,  но мен ме е страх - реално сега нямам кървене,  но пък минах на инжекции прогестерон, освен кринон гела, което май допълнително сгъстява кръвта. Миналата година бях на преглед при проф. Паскалева и тя ми беше казала ако се случи кървене да го спра само за 1 ден. 

# 523
Извинявам се, ако е тъп въпросът ми,но доктора ми каза да не ям млечни продукти.Имам някакъв бегъл спомен,че това има нещо общо с поставянето на НМХ,но съм забравила,а както винаги не питах доктора,голяма съм шматка.Та,имат ли връзка млечните със биенето на фракси/клексан?
И има ли други като мен,още с първите инжекции фраксипарин, започнаха сърбежите и зачервяването.С предната бременност ги смених с клексан,но след 2-3 месеца поставяне на фракси.Като гледам сега доста по-рано ще трябва.Не съм пускала още ПКК да видя еузинофилите,но съм само от една седмица на фраксипарин.

# 524
  • Варна
renidimova,  по-добре си пусни изследвания и ако се установи завишение на еозинофилите сменяй Фраксипарина. Аз от 4 седмици съм го спряла и още имам сърбежи и плаки ми излизат на местата, където е било убождането. Бяха ми завишени двойно еозинофилите, още когато имах съвсем лек сърбеж. 

Общи условия

Активация на акаунт