ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 555
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Момичета, а разширения пакет кога го пускате? След преценка от лекар или по собствена преценка ? Аз съм хомозигот MTHFR и носител на 4G/5G. Имам изписаха терапия от Конова с НМХ през ден. Но мисля ако имам + тест някой ден - да ида при Паскалева. Дали да си пускам разширения пакет се чудя още от сега.

# 526
  • София
Разширен пакет се пуска когато не излезе никаква друга мутация освен хетерозигот по PAI. Тогава, ако в разширения има други мутации, се назначава терапия. Но ти си имаш хомозигот по MTHFR, освен PAI, така че риск има и без допълнителни изследвания.

# 527
Аз днес пуснах разширения пакет в НГЛ. Много съм доволна от отношението.

# 528

Момичета,някоя от вас пускала ли е това изследване?

# 529
Здравейте момичета. След спонтанен аборт в 5г.с. си направих генетични изследвания за тромбофилия.
Резултат:
Хетерозиготен носител на R506Q- faktor leiden5
Хетерозиготен генотип за 677 MTHFR
Хетерозиготен генотип за1298А MTHFR
Има ли някой със такива мутации и каква е терапията,има ли шанс да износя здраво бебче.
Пак почваме опитите за бебе и съм доста притеснена. Моля да ми споделите вашите мнения Simple Smile

# 530
Здравейте момичета. След спонтанен аборт в 5г.с. си направих генетични изследвания за тромбофилия.
Резултат:
Хетерозиготен носител на R506Q- faktor leiden5
Хетерозиготен генотип за 677 MTHFR
Хетерозиготен генотип за1298А MTHFR
Има ли някой със такива мутации и каква е терапията,има ли шанс да износя здраво бебче.
Пак почваме опитите за бебе и съм доста притеснена. Моля да ми споделите вашите мнения Simple Smile
Здравей Simple Smile Разбира се,че има шанс да износиш бебе.Имаш 3 мутации и е добре,да намериш добър доктор,който разбира от тромбофилия и ще те следи.
Терапията май почти при всички е почти еднаква-аспирин протект,фраксипарин или клексан и мета форма за витамините,но това доктора го преценява.Успех и много позитивно мислене❤

# 531
Благодаря ти за подкрепата. Доста се притеснявам. А може ли да ми споделите какви витамини приемате. Досега бях на Витафолат,обаче ги свърших,а трудно се намира в аптеките и се чудя дали няма някои по -подходящи?

# 532
Благодаря ти за подкрепата. Доста се притеснявам. А може ли да ми споделите какви витамини приемате. Досега бях на Витафолат,обаче ги свърших,а трудно се намира в аптеките и се чудя дали няма някои по -подходящи?
Със сигурност знам,че трябва да се приема мета форма за фолиева киселина,където е мутацията за MTHFR,но също може да има неусвояване и на други витамини,не съм много наясно и да не те объркам.Много е важно да се консултираш с АГ,за да ти назначи правилна доза.Хубаво е да се започнат още преди бременност,както евентуално аспирин след овулация.Аз съм с два спонтанни аборта и при всички направени изследвания всичко си ми е в норма,ама въпреки всичко ще съм на профилактична терапия с фраксипарин след +тест.Дано този път успеем Simple Smile

# 533
Здравейте,
Искам да Ви попитам дали когато имаме терапия с фраксипарин може да пшем но шпа ? Някъде по спомен може би съм чела, защото не е хубаво да се съчетават двете ?

# 534
  • София
Неви,
Витафолат съдържа комбинация от витамини в някакво съотношение, но то може да е недостатъчно за теб.
При мутации в MTHFR има неусвояване на витамините от група Б, предимно Б9 и Б12. Добре да следиш нивата на Б9 и Б12 и да приемаш такова количество от всеки витамин, каквото ти е необходимо в момента.
За всички мутации в комбинация - ще се наложи при бременност да си на терапия с Фраксипарин или Клексан. Няма нищо страшно. По-подробно за тромбофилия можеш да прочетеш тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1035912

Дес,
аз лично не зная да има връзка между НМХ и но-шпа. Ако имаше, щеше да го пише в листовките.

# 535
И аз да попитам за някакви добри комбинирани витамини с метилирани форми. Търся ,но не мога да открия нищо. Не съм бременна,а кърмя.

# 536
  • София
Лимонче, и за теб важи същото - трябва да следиш нивата.
Ето, Витафолатът който пие Неви, е с метилирани форми. Ама каква е гаранцията че на теб тези количества ти стигат? Аз например само с 5mg метилкобаламин ще изпадна в дефицит за отрицателно време.
Прегръдки на вързопчето Flowers Hibiscus

# 537
  • Варна
И аз да попитам за някакви добри комбинирани витамини с метилирани форми. Търся ,но не мога да открия нищо. Не съм бременна,а кърмя.

за кърмене витамините са като пренаталните ако не и същите, аз все пак мога да ти предложа това :

https://www.iherb.com/pr/Emerald-Laboratories-CoEnzymated-Comple … etable-Caps/69768

но го съгласувай с някой преди да започнеш

# 538
Дели,аз си приемам Б12 отделно. Комбинираните ги искам по-скоро заради другите витамини, а искам да са с метилирани форми за да не приемам обикновенните форми. Дали би навредило ако пия витамини с обикновен  Б12 и си приемам отделно метилиран?  В комбинираните обикновено дозата е много малка,но знам ли.

# 539
  • Варна
Дели,аз си приемам Б12 отделно. Комбинираните ги искам по-скоро заради другите витамини, а искам да са с метилирани форми за да не приемам обикновенните форми. Дали би навредило ако пия витамини с обикновен  Б12 и си приемам отделно метилиран?  В комбинираните обикновено дозата е много малка,но знам ли.

Принципно ако нямаш мутация която да ти пречи за правилното усвояване не е проблем да си пиеш синтетичните, реално ако пиеш 1000 мкр метилкобаламин и добавяш с едни МВ още 50мкр цианкобаламин няма да има никаква разлика.

Общи условия

Активация на акаунт