ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 912
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Тромбоцитите ми са 144 при долна граница 130,много са паднали,с предната бременност чак толкова не са падали,да се притеснявам ли, възможно ли е да е от клексана? Фибриногена винаги ми е бил висок по време на Б.При предното изследване беше към 6 и сега  и той изведнъж-4,65.

# 691
Моите тромбоцити са падали на 123 и ми казаха че няма място за притеснение. При мен подозирам че се получава от АП.  Но аз не съм бременна и не знам какви стойности при бременност се считат за притеснителни.
      При 144 мисля че няма от какво да се притесняваш, но все пак се консултирай с док дали не е добре да ги следите по-често щом си забелязала че се понижават.

# 692
Направи консултация

# 693
  • София
Паскалева ми беше казала- паднат ли до 140 да отивам веднага. Бях и на аспирин и на клексан. Но, доколкото знам падат от аспирина......

# 694
Да не се окаже, че АП (по Русев) през ден е адекватно дозиране? Като чета последните страници, имам чувството, че никак не е безобиден и че може да направи повече бели, отколкото НМХ (за който пък дотук не съм прочела за някакво негативно влияние).

Мен затова ме е страх да почвам ей така с фракситата и АП, щото може да се окаже, че си имам балансирана "система" и вкарвайки й нещо отвън, мога да загубя този баланс и след това да е необходим як контрол. Затова се дърпам като хванато в плен животно с почването на неубедително предписаната ми терапия и имам нужда някой специалист да ме убеди в това. Дотук нито Паскалева успя да ме убеди, че не ми е необходима, нито АГ-то ми, че ми е.

# 695
Аз съм с мутация pai 4G/ 5G и съм на терапия с аспирин протект три месеца преди да забременея, та до сега 26 гс.В 6гс имах леко зацапване. От тогава съм на утрогестан. В момента и магнерот или алеракт ,нош па. Друго не са ми назначавали. Преди това имам 2 мисед аборта в 6 и 11гс. При първият бях с кървене. Не е от лекарствата за разреждане на кръвта.

Fevruari, при кой доктор си (който ти е назначил АП)? Аз съм с 4G/5G, въпреки че съм доста 'боса' точно какво означават тези мутации. Записах се за консултация при Русев след месец, защото ми се ще този път да успея да си завърша бременността както нормалните хора, та сега събирам мнения  за доктори, с които да се консултирам.

И да попитам тези девойки, които имат антитела ТАТ и МАТ - вашите лекари обръщат ли им внимание? Предприемат ли нещо, за да ги подтиснат и доколко това е безопасно за имунната система?

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 09:49 от The Little Giraffe

# 696
Прави се аспи тест.

# 697
  • София
Да не се окаже, че АП (по Русев) през ден е адекватно дозиране? Като чета последните страници, имам чувството, че никак не е безобиден и че може да направи повече бели, отколкото НМХ (за който пък дотук не съм прочела за някакво негативно влияние).

Мен затова ме е страх да почвам ей така с фракситата и АП, щото може да се окаже, че си имам балансирана "система" и вкарвайки й нещо отвън, мога да загубя този баланс и след това да е необходим як контрол. Затова се дърпам като хванато в плен животно с почването на неубедително предписаната ми терапия и имам нужда някой специалист да ме убеди в това. Дотук нито Паскалева успя да ме убеди, че не ми е необходима, нито АГ-то ми, че ми е.

Ами аз си го пиех всеки ден и проблеми не съм имала, нито прокървявания. На мен ми беше изписан заради висок риск от преекламсия и недобър кръвоток към бебето. Когато има причина да се изписва е ок, а не просто ей така. За сравнение- тази бременност вдигнах кръвно чак когато ми го спряха АП, заради риск от раждане. Предната бременност го пиех през ден и си вдигах  кръвно от началото, както и кръвотока се влошаваше, вместо да се подобрява.
Така, че, когато е оправдано назначението му, не мисля, че има причина за паника. А , виж, това, че го изписват превантивно ей така, според мен си е риск. Правехме Аспи тест всеки месец

# 698
Аз аспирин не приемам,но днес прочетох доста страшни неща при падане на тромбоцитите.Сигридов ми беше казал да следя и тях ,ако почнат да падат да намаля дозата на фраксипарина или да разредя.Но мен ме е страх през ден.Нищо друго не приемам,така че ниските ми единици по пътя на логиката са само от НМХ.При риск от прееклампсия имаме ниски тромбоцити и високо кръвно.Днес мерих кръвно, кръвна захар също-перфектни са.И в допълнение,че имам белтък в урината и кетони,освен ниски тромбоцити... направо ще се побъркам.Нямс къде да отида на преглед, просто в Русе не стават.И ми остава да се моля и да чакам ММ след месец,за да ходим в София.

# 699
При прееклампсия ниските тромбоцити са с високи Асат и Алат.
Направи си копсултация, не отлагай.Ащо имаш телефон на лекар му пиши смс с резултата и лекарствата, които приемаш.

# 700
Момичета моите мъки продължават.Днес звъннах на АГ -то да ми погледне изследванията.И...щях да падна какво ми каза(сестрата ми го предаде по-точно):при наличието на кетони-следи и белтък в урината-опал, тромбоцити 144 и аРРт на долна граница,каза да разреди фракси през ден и да редувам със синтривал.А,да и ФМ се правела една по време на Б,в 22-24 г.с.май каза,нямало такова нещо като ранна....направо....щях да припадна.Така,знаем кое определя дозата на НМХ,но да приемем,че той също следи показателите на Русев и Сигридов,е,аз съм според тези изследвания със сгъстена кръв....Белтък и кетони в урината,ок,приемам,че може да са от замърсена проба и от това ,че последния месец не ям,вода не пия, основно повръщам.Ама той дори не каза да повторя изследването на урина.Тсйа че,утре отивам и пускам кръв,урина.Не исках да правя ФМ в Русе,но утре отивам,защото това е единственият начин да ми проследят кръвотока,понеже моя АГ каза,че е рано,чак след 20 г.с.И не си мислете ,че има по-добри специалисти в града,предната ни Б беше при друг,но пак с много напрежение и самолечение от моя страна.Извинявам се за дългия пост,но няма с кого да споделя, близките ми мислят,че се вманиачавам да правя изследвания и да ходя по лекари,но ...само ние си знаем какво ни е

# 701
Здравейте, записвам се и аз в темата след една биохимична преди година и един мисед в 6г.с в началото Март, след който се изчистих сама без кюретаж.
Ходя в клиника Малинов. Назначиха ми изследвания за тромбофилия, които още  не са разчетени, но в заключението пише, че е установена вродена такава. Другата седмица имам час при доц.Русев. Това са ми резултатите 👇🏼 Момичета имате ли представа какво означава всичко това? надявам, че с точната профилактика ще стигна до нормално износване  🤗 Днес бях на преглед при гинеколога ми, който каза, че в момента предстои спукване на фолукула и според него може още този месец да действаме отново. Аз не бих поела този риск и не желая да преживявам този малък ад.

# 702
  • София
Здравейте, записвам се и аз в темата след една биохимична преди година и един мисед в 6г.с в началото Март, след който се изчистих сама без кюретаж.
Ходя в клиника Малинов. Назначиха ми изследвания за тромбофилия, които още  не са разчетени, но в заключението пише, че е установена вродена такава. Другата седмица имам час при доц.Русев. Това са ми резултатите 👇🏼 Момичета имате ли представа какво означава всичко това? надявам, че с точната профилактика ще стигна до нормално износване  🤗 Днес бях на преглед при гинеколога ми, който каза, че в момента предстои спукване на фолукула и според него може още този месец да действаме отново. Аз не бих поела този риск и не желая да преживявам този малък ад.

Имаш 4 мутации- 1 високо рискова и три нискорискови, но всички взети заедно са си бая рискови. Русев отсега мога да ти кажа какво ще ти изпише - аспирин и фракси/ клексан през ден.
Ако имаш възможност посети Паскалева, аз с терапията Русев/Сигридов не успях ....

# 703
Аз да се отчета-много съм доволна.Сутринта като отидох да пускам кръв и урина се загледах в брошурата на Цибалаб (лаборатория Здраве).Щях да припадна-имат анти Ха! Естествено,че го пуснах веднага,да струваше ми 50 лв,с транспорта до Германия,да,ще отнеме десет дена да е готово,но ...сега нямам възможност да ходя до София.
Изследванията ми са супер,всичко в норма,тромбоцити 165,белтък нямам,само кетони,но ще пия повече течности.Абе,има си значение лабораторията,винаги само в тази съм ходила,ама заради този АГ с тази Б ходех в Рамус.
И последно,дано не съм ви отегчила, докторката на ФМ беше очарована,че знам толкова много неща.Поздрави ме,че знам,че само анти-Ха определя дозата на НМХ и нищо друго.Каза,че мъжът и е кардиолог и е запозната по темата.Абе...приятно се изненадах,че има такъв АГ в Русе и май май ще се преместя при нея.Това е😁

# 704
  • София
Аз не бих разчитала на този резултат. Тази проба трябва да се работи до 2 часа след взимането на кръвта. Не знам какъв резултат ще имаш след 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт