ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 992
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Хммм, аз Фраксипарина го слагам около 8.30 сутрин, часът ми при Паскалева е в 9.20... Дали да не го слагам, мога да си го взема с мен де и там после да ми го сложат... или през нощта да стана да си го сложа Rolling Eyes

Едит: ясно, ще ставам по-рано.

Спокойно можеш да го издърпаш назад, тоест да го сложиш в 5,20 ч. , докато ти мине часа

# 211
Момичета, привет! Едва сега открих тази тема. Включвам си, защото и аз съм с установена тромбофилия. Бременна съм с третото си дете. През втората бременност на феталната морфология д-р Сигридов откри тромбофилия и назначи терапия с фраксипарин 0.4 веднъж дневно. За съжаление последните месец и половина от бременността нямах възможност да го посещавам и лекарят на ЖК каза да спра поставянето на фраксипарин. Тогава започнах да вдигам високо кръвно. Бебето се роди с ниско тегло-2450 гр.
Сега с тази бременност изследванията в 7-8 г.с. показаха това http://tan4a.snimka.bg/travel/rome.5130650.38835273, като веднага започнах прием на витамин В 12, витамин D, и аспирин протект веднъж дневно. На първата фетална морфология кръвотока към бебето не беше добре, на втората се беше нормализирал. По препоръка на д-р Сигридов спрях само аспирина в 25 г.с. Междувременно отново започнах да вдигам кръвното и почнах прием на допегит. Сега предстои трета фетална в 30 г.с. на която ще се прецени дали да приемам фраксипарин. Притеснява ми това, че цял месец ще съм без аспирин протект или фраксипарин. Според вас трябва ли да ме притеснява това?

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 07:55 от Tiana

# 212
Никога не се спира аспирин, точно в трети триместър, с доказан риск от прееклампсия и влошен кръвоток. Спира се преди самото раждане, не и в 30та седмица. Точно тогава започват сериозните проблеми.

За фраксипарин - едва ли има какво да решават, вече е късно за него. По-скоро да добавят витамини, протеини и съдоразширяващи към аспирина.

Кръвосъсирването се следи с Аспи тест и Анти Ха, не как е станал тази сутрин Сигридов. Потърси друго мнение и НЕ стой без аспирин дотогава. Сигридов не е хематолог и няма изгледи скоро да бъде, а назначаването и спирането на лекарства по интуиция, никак не е професионално.

# 213
В първият пост на темата виждам, че хематолог е само проф. Паскалева. При нея час скоро едва ли ще намеря. Кой друг препоръчвате? Живея в Плевен ако това е от значение.

# 214
  • Стара Загора
В първият пост на темата виждам, че хематолог е само проф. Паскалева. При нея час скоро едва ли ще намеря. Кой друг препоръчвате? Живея в Плевен ако това е от значение.
Отиди при доц. Конова, тя е от Плевен и има опит с такива мутации. Аз имам същите мутации. Пих аспирин до 12гс, бих клексан до последно, но нямах кръвно. Аспиринът прави повече бели, ако се прекали, аз бих си продължила поне инжекциите , ако не знаех какво да правя и докато намеря лекаря.
Износих си детето и без да ходя при Паскалева.
Не оставяй нещата така, имате толкова специалисти в Плевен, чак не ми се вярва, че си ходила при Сигридов.!

# 215
Защо не Сигридов? Посочен е в темата като вариант. Конова съм я посещавала по друг повод за детето ми, може и с нея да се свържа. Виждам, че доц.Русев идва в Плевен, евентуално с него ще опитам да се свържа. Дали той е би помогнал?

# 216
  • Стара Загора
Нищо за Сигридов не искам да кажа, а за добрите специалисти в Плевен. Русев също би помогнал.

# 217
Конова назначава някаква антитромботична терапия, но не се затимава да я следи. Много пациентки споделят, че след гова не могат да осъществят контакт, за да им мониторира назначената терапия.
Нека се има предвид.

# 218
  • Стара Загора
Е как да не я следи?!?! Що за глупост??!? Аз по- специална ли бях, че ме следеше и винаги съм имала връзка с екипа й, реагирали са адекватно и дори в ситуации, некасаещи терапията, но самата бременност.
Просто във форума има момичета, които върло пропагандират конкретен доктор и отричат другите в областта.
Еми момичета, Паскалева не е единствена на света, която да води до успешен край една бременност.
Герда, ти статистика ли водиш в този форум за пациентките, които споделяли, че не могат да се свържат?

# 219
Maria, не така агресивно в темата.
Тук всеки на всеки се опитва да помогне всячески.
Никой не цели да възхвалява или очерня даден лекар, целта е да се помогне.

# 220
Аз съм от доволните от Конова и екипа й в Пловдив,но Конова е имунолог.Мисля,че в случая има нужда от консултация с хематолог.
Герда,заради случая с братовчедка й е наясно и затова дава такъв съвет.Съгласна съм,че всеки в тази тема иска да помогне.

# 221
Здравейте отново момичета,
Припомням си състоянието - бременна съм, вече в 15г.с, проблем с кръвотока, назначена терапия Аспирин 150мг вечер и Фраксипарин 0.4 сутрн, наследствени тромбофилии:    

MTHFR Мутация С677Т   Хетерозиготен носител на мутацията (С/Т)            
MTHFR Мутация A1298C   Хетерозиготен носител на мутацията (А/С)            
Мутация PAI-1 4G/5G   Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G)

Днес бях при Паскалева, пусна ми следните изследвания:

D-Dimer 0.47 (реф. 0.3 - 1.2)
Аnti Xa 0.28 (реф. тер. обл. (0.5 - 1.20), нис. проф. обл. (0.2 - 0.4), вис. проф. обл. (0.2 - 0.6))
Фибриноген 3.74 (реф. 2.9 - 5.4)
ASPI test (Inhib.) 17 (4.0 - 30.0)

Не знам какво значи "нис. проф. обл.", но каза, че това е моята референтна група. Според нея терапията ми е ок, добре съм профилактирана и единствено би намалила малко Аспирина от 150 на 100 или 75мг, но каза, че това е решение, което ще вземе АГто и трябва с него да коментирам, цитирам "АГто е водещо". Според нея мутациите ми не са сериозни и за момента "не съм разредена" и добре понасям всичко. Нямало нужда от други изследвания или следене на определен период, но ако продължавам да съм на тази терапия след 20-24г.с. е добре да пусна все пак същите неща и да се видим.
За разликата в стойността на Фибриногена за 2 седмици (от 4.9 на 3.7) каза, че не вярва на другата лаборатория и как са го направили, защото било специфично Anguished Пък аз в Цибалаб едва ли не пускам всичко, защото уж им имах доверие. Споделям го просто като нещо странично, което много ме учуди.

Е, това е момичета, продължавам до следващ преглед при АГ и дано всичко завърши добре. Пиша всичко това за някоя девойка, която като мен ще се филмира като ги види тези мутации и ще се чуди какво да прави.
Желая ви здраве!

# 222
  • София
Точно тези съойности се гледат - профилактичните, не терапевтичните. Профилактична е защото си на 0,4 , ако минеш на 0,6 ще си вече в терапевтична .Много добре ти изглеждат изследванията!
Успех, всичко ще е наред!
Тя и на мен казваше , че може би ще се наложи да съм на аспирин 150 на ден, но до последно ме остави на 100.

# 223
150 е доза за тежки състояния, наистина говори с АГ за този аспирин.

# 224
Здравейте, включвам се и аз в темата, мого е полезна и научих много неща благодарение на вас. Аз съм с два мисед аборта от тази година 8 и 10 седмица. Правих мого изследвания и имам установени MTHFR Мутация С677Т T/T хомозигот и  Мутация PAI-1 4G/5G   Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G). Също така имам и повишени тромбоцитно левкоцитни агрегати. Оказа се също, че имам седловидна Т образна матка и миома на кофти място, които бяха поправени хирургически преди няколко седмици. Според мен дефектите на матката са основната причина за абортите и понеже скоро пак ще започваме опити за бебе съм в голяма чуденка с моите мутации. По принцип имам назначена терапия от Доц Русев с аспирин и фраксипарин през ден ( ако ще я започвам фраксипарина ще е всеки ден) , накупила съм си ги, т. к живея в чужбина, но много ме е страх нещо да не се обърка и да не се окажат излишни или да не навредят. Тук съм на преглед на 18. 12 и ще видим какво ще кажат, но съм почти сигурна какво..., а именно че нямам нужда от терапия. Доктор Калчев, който ме оперира каза като забременея да отида на преглед и ще решим за терапията, но мен ме е страх да не е късно. Като цяло  съм много объркана и не знам какво да правя. Ще се радвам да чуя и вашето мнение и опит по въпроса.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 09:48 от Poppy14

Общи условия

Активация на акаунт