Инвитро КИРМ гр. Плевен

• 52 110
  • 412
  •   1
Отговори
# 225
  • Столицата на "Второто българско царство"
Мисля, че те ще ти назначат необходимото.
Ние пускахме по предписание на доц. Конова
А ММ - SDI и разширена спермограма по Крюкер  + уреаплазма и микоплазма +хламидии+ хормони +Homa index.
За мен - уреаплазма+милоплазма+ хламидии+Homa index +хормони+HPV+хормони+ пакет тромбофилия +цитонамазка+ проверка на щитовидна жлеза.

# 226
Здравейте, дами.
Някоя от вас правила ли е ин витро с донорска яйцеклетка в КИРМ Плевен?

# 227
Здравейте, дами.
Някоя от вас правила ли е ин витро с донорска яйцеклетка в КИРМ Плевен?

И аз събирам информация

# 228
Май направих първото си и последно посещение в КИРМ. И за това ме отказа д-р Рилчева. Предполагам е специалист, но е най-объркващо обясняващия лекар, на който съм попаднала. За един час преглед ми наговори сто неща. Най-накрая я помолих да обобщим заедно аз какво съм разбрала и тя какво е имала предвид. Май се оказа нищо общо Grinning Приемам, че не е моят лекар. Гинекологичният преглед при д-р Гинчева беше много изчерпателен. Малко ми е странно, че нямат пос терминал, ама това да е. Иначе рецепцията бяха любезни.

# 229
Аз посещавам доц. Иванов. За сега съм доволна - обясни ми стъпка по стъпка какво трябва да направим. Акушерката ми помага много - и с разговори, и с напътствия, винаги е много внимателна и с добро отношение (а това за мен е много важно, понеже лесно се паникьосвам и имам нужда от уравновесен и спокоен човек насреща си).
Назначиха ни доста изследвания и сега си действаме по план.
Но ми се искаше да разбера дали някой има опит вече с ин витро с ДЯ и изобщо впечатления от КИРМ Плевен...
Май направих първото си и последно посещение в КИРМ. И за това ме отказа д-р Рилчева. Предполагам е специалист, но е най-объркващо обясняващия лекар, на който съм попаднала. За един час преглед ми наговори сто неща. Най-накрая я помолих да обобщим заедно аз какво съм разбрала и тя какво е имала предвид. Май се оказа нищо общо Grinning Приемам, че не е моят лекар. Гинекологичният преглед при д-р Гинчева беше много изчерпателен. Малко ми е странно, че нямат пос терминал, ама това да е. Иначе рецепцията бяха любезни.
Да - и мен ме затрудни малко това, че нямат терминал, но прецених, че не ми е много важно. И с д-р Рилчева се срещнах - назначи на мъжа ми няколко изследвания, не сме говорили много, но мисля, че ми стана ясно какво трябва да направим. Наистина малко хаотично говори, но надявам се е добър лекар.
(В годините имам опит с доста лекари и ми стана ясно, че всеки си има специфика на характера - важно е резултат да има Wink )

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 10:45 от Marina Kosta 692258

# 230
Опит с ДЯ нямам, нямам и опит с други инвитро клиники, но в КИРМ имах както успешен, така и неуспешни опити. Любезни са всички, но ако не се случат нещата тази учтивост се превръща в недоверие дали екипа са дийствали по най-добрия начив в конкретния момент. Всимко е относително. Всичко е късмет, шанс...
Дано го получите, че иначе много боли. Знам го от опит.

# 231
Да - за съжаление и на мен ми е позната болката от неуспеха. Много години живея в този филм. Не зная как е с вас, но някакси при мен целия останал живот остана на заден план и ...мисля си, че в един момент в стремежа си да има детенце човек малко се изгубва и пропуска други неща (поне за себе си тази равносметка си давам, когато се връщам назад). НО чувствам, че това е най-важно и каквото и да се случи си е струвало...дано завърши по най-добрия начин  Simple Smile Wink.
Много се радвам да разбера, че все пак сте имала успех - бъдете здрави!

# 232
Марина, всичко, което описваш като емоция ми е познато.
Дано имаш късмет и ти....

# 233
Аз бях при доц. Иванов, правихме няколко инсеминации. При последната тестът беше положителен, но не се разви заради кухо яйце. Не продължих при него, защото този толкова важен посл.преглед беше 5 мин. Коментарът за кухото яйце беше, че се случва и само, ако имам 2 такива случая се пускат допълнителни изследвания. Такива били медицинските показания. Може и да съм била афектирана, но това ми се стори като липса на индивидуален подход.  А преди комуникацията ни вървеше толкова добре. Освен това, за 4 инсеминации и не знам колко прегледа, не ми беше назначен тест за вит. Д, което се оказа критично ниско при мен, а това влияе страшно много. Друг пропуск - на цветната ми снимка е посочено, че съм с нормална форма на матката, а реално формата не се вижда ясно на снимката (3-ма разл. лекари ми го казаха). Оказа се, че имам Т-образна матка, което също е предпоставка за трудна имплантация и износване.
Това са моите впечатления. Не мога да съдя за проф.качества, но при мен пропуски определено имаше. А иначе ми беше толкова спокойно там.

# 234
  • Велико Търново
Аз съм пациентка на доц.Иванов от 2018г. Имам 3 инсеминации, 2 трансфера, 3 биопсии, извънматочна и загуба в 20г.с и сега бебе. Тайната е в това да имате вяра и доверие на доктора и да не се отказвате. Избрах го по снимката му в сайта на КИРМ и преминахме през какво ли не, но усещах, че е моят доктор.
Но ако имате някакво съмнение, сменяйте!

Всеки доктор би искал да се получават нещата, но никой не е застрахован от неуспехи. И за тях не е приятно, все пак е заложено името им.

П.С. До скоро имаха пос терминал

# 235
Аз също съм пациентка на доц. Иванов. Ако се наложи да търся пак АГ, пак него ще избера. Имам едно неуспешно инвитро и сега бебче благодарение на него. Също и на акушерката 🙂 Трябва да имаш доверие иначе си мисля че няма да се получат нещата. В такъв случай сменяш доктора и продължаваш.

# 236
Абсолютно съм съгласна, момичета - трябва да имаш вяра в лекаря, на който си се доверил, но и те са хора все пак и понякога имат някои пропуски. Ние дълго се колебахме дали изобщо да продължаваме да опитваме в БГ.
Няма да изпадам в подробности, но доста неща се случиха за последните 10 години, но въпреки всички основания (до колкото разбрах след това) никой лекар тук никога не ме посъветва да си направя генетично кариотипно изследване.
Миналата година посетихме клиника в чужбина и лекар, който за първи път ме вижда ми назначи точно 3 изследвания, каза ми, че не държи да ги правя там, може и в България (за първи път някой ми каза, че не държи да правя много скъпи изследвания в клиниката, в която работи...но това е друга тема), но познайте.... уцели.
Късмет ли е, че уцели...шанс ли е ... сами преценете.
НО да завърша позитивно Simple Smile - за първи път ще бъдем в КИРМ Плевен, избрахме си лекар и вярвам, че е правилния избор, надявам се всичко да е за добро Simple Smile

# 237
Аз съм доволна много от КИРМ, до скоро имаха пос терминал.

Рилчева съм я виждала веднъж за преглед, изкефи ме че не е префърцунена. Определено съм с добро впечатление от нея.

Иначе за АГ бях при др Бодурска и не мога да нахваля достатъчно. Благодарение на нея имаме бебе. Имахме период в който имахме много тежко съмнения за нея, защото влязох в тежка хиперстимулация, но всичко завърши с щастлив край и винаги ще я препоръчвам.

# 238
Здравейте. Аз също съм в Кирм при др.Гинчева.Много е внимателна акушерката и ня е прекрасна. Целият екип са много лъчезарни хора.
 Минах 2 пункций и 1 трансфер. Първият път не стигнахме до трансфер. Сблъскахме се и с Рилчева. Назначи лечение на мъжа ми. Това което не ми хареса в клиниката е,че  при първият пеуспешен опит се качих при ембриолозите да ми обяснят каква е причината( дали има проблем някакъв) .Там има един мъж др Мартинов който не можа да ми даде адекватен отговор но започна да ни обяснява,че трябва да отидем при Др Петров а не да стоим при Рилчева. Едва ли не, че Рилчева не си разбира от работата.
     Незнам дали знаете но Др. Гинчева няма да е вече част от КИРМ . От 4.01.2022 вече ще е на ново място.

ПС. Аз съм от миналия септември в клиниката и никога не им е работил пос терминала.

# 239
И аз вчера разбрах, че д-р Гинчева няма да е вече част от екипа им. Някой с предложение към кого да се насоча сега?! За съжаление, нямам никакви наблюдения за останалите , а преди 2 дни звъннаха, че ДЯ са вече налични при тях.

Общи условия

Активация на акаунт