Американски колеж - тринадесета тема

• 67 339
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
С 15лв в ръчичка, препчето отива на щанда на рецепцията и си взема катинарчето лично. На края на годината, като върне катинарчето си получава 15-те лева обратно (ако шкафчето не е пострадало междувременно).
Шкафчетата не се раздават. Шкафчето се заявява от ученика ЛИЧНО на рецепцията в дадените срокове. Ако не заяви - не получава.
15-те лева са залог, които искат от всички заявили. Даже от препчетата Simple Smile

ПС Свиквайте с подхода. Никой няма да ги гони да им дава нещо. Било шкафчета, било клубове, било консултации. ТЕ гонят Simple Smile Не гонят ли - не хващат Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 12:57 от Ezhko

# 301
Това едва ли е нужно, след като на всички ще дадат тия дни. Simple Smile

# 302
  • София
За шкафчето тийнът получи мейл с датата, на която да си вземе катинара, както и указания откъде и при какви условия. Не знам да е заявявал нещо сам. Вече го ползва активно.

# 303
Датата е от кога МОЖЕ  да отиде на рецепцията. Може и да не отиде...
На място си подписва формуляра, оставя депозита и си взема катинара.

# 304
Извинявам се за грешно употребената дума "раздават" .
8 клас имаха мейл , в който беше описана ясно процедурата , но с ясното уточнение , че ще ги информират допълнително кога да отидат да си заявят или както се казва ползването на шкафче.  Предполагам , че съвсем скоро ще се изчисти този "проблем".

# 305
Мдааа, както казахте, клуба по математика не започва добре. Днес уж първо занимание. Чакали децата и накрая някой се обадил на Колев и той им казал, че днес няма да има. Ами не е сериозно това. Толкова комуникационни канали имат в колежа. Може поне да ги предупреди за да не стават рано в почивния си ден.

# 306
Аз в крайна сметка послушах съвета ви относно присъствието на родителски срещи и отложих другите си ангажимети, обаче.... си тръгнах леко разтревожена. Първо, никой не можа да ми отговори на въпроса къде е г-н Кортезов?! Само за деня ли отсъства или по принцип....Второ, по информатика се изучава език за програмиране Piton, който според моя приятелка, учител по информатика в друго у-ще, не е одобрен от МОН. Одобрените са Baisic, Java, C# и съответно върху тези езици ще изпитват децата в края на 10кл. Ако бях наясно с изискванията на МОН, щях на място да попитам госпожата как ще учат едно, а ще ги изпитват на друго, но го разбрах това вчера.... Някой има ли идея какво се случва по някой от двата ми въпроса?!

# 307
  • Cobrs
Според мен г-н Кортезов няма да им преподава, защото друг учител щял да води клуба по математика (който Кортезов водеше до момента). Нямам отговор на втория ти въпрос, но през ноември ще има втора родителска среща, за която ще можем да се подготвим по-добре!

# 308
Бояна,

Математика за напреднали електива и клуба по математика се водят от Емил Колев. Малкия син вижда Кортезов основно по състезания и то отдалече. АКС не е СМГ. Но по математика е бих казал поне наравно с НПМГ Simple Smile

За програмирането не бих се притеснявал. Python е възможно най-доброто въведение в обектно-ориентираното програмиране. Казвам го и като специалист в областта и като бивш преподавател по информатика. Ще учат и Java по-нататък, и то на достатъчно високо ниво. И ще са готови с изпитния материал на МОН навреме. Меко казано. Това съм го тествал с двамата си сина на същото място Simple Smile Не виждам основания за притеснение в случая.

# 309
Несериозно и обидно е да има школа по математика в събота и преподавателят да не отиде.
Ами АК да си назначат някой по-обикновен и не толкова известен учител, било то и не от ранга на Колев и Кортезов /те са много заети със състезания, лагери, школи и скъпи уроци за платежоспособни родители/.

# 310
... по информатика се изучава език за програмиране Piton, който  не е одобрен от МОН. Одобрените са Baisic, Java, C# и съответно върху тези езици ще изпитват децата в края на 10кл. ...
Нещо не разбрах за какво изпитване става дума... НВО в края на 10 клас са БЕЛ и математика за всички!
Чужд език и информатиката са по желание...
Скрит текст:
Наредба 11
Чл. 52. (1) Националното външно оценяване по чл. 47, ал. 1, т. 3 се провежда в края на обучението по съответния учебен предмет в Х клас.
(2) Освен основните цели по чл. 44, ал. 1, т. 1, 2 и 4 националното външно оценяване в края на първия гимназиален етап на средната степен на образование има за цел и измерване степента на постигане на отделни компетентности, свързани с българския език и функционалната грамотност в областта на четенето, както и на математиката и математическата грамотност, придобити в класовете от етапа.
(3) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 са по учебните предмети български език и литература и по математика и се провеждат под формата на тест.
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език - английски, френски, немски, италиански, испански, руски, изучаван в задължителните учебни часове, чрез който се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на чуждия език, и/или по учебния предмет информационни технологии, чрез който се измерва степента на постигане на отделни ключови компетентности в областта на дигиталните компетентности, придобити в класовете от етапа.
(5) Преди началото на всяка учебна година министърът на образованието и науката със заповед може да определи и други учебни предмети извън посочените в ал. 3 и 4, по които да се проведе национално външно оценяване по ал. 1. В заповедта се определя и форматът на теста.
(6) Тестът по български език и литература включва задачи с избираем отговор, задачи с кратък свободен отговор и/или създаване на текст.
(7) Тестът по математика включва задачи с избираем отговор и задачи със свободен отговор.
( 8 ) Тестът по чужд език включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък свободен отговор, както и създаване на писмен текст, а за проверка на компетентностите от компонента „Говорене" - и задачи за самостоятелно устно изложение, участие в диалог и/или отговор на въпрос.
(9) Тестът по информационни технологии включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък свободен отговор, както и практическа задача.
(10) Националното външно оценяване по ал. 1 се провежда във всички училища, в които се осъществява обучение в Х клас.
Но бъди сигурна, че задължителните изисквания на МОН ще са покрити Simple Smile

За математиката: Втора година чувам за пропуснати часове (по-рано не съм...) на електива, изключително несериозно да не се съобщи на децата предварително при толкова организирани информационни канали в АК!  Аз бих написала мейл до ръководителя на катедра математика със съответните въпроси! 

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 12:55 от peneva_a

# 311
С уточнението, че не става дума за информатика, а за информационни технологии.

# 312
Пропуснатите сбирки са от КЛУБА по математика, а не от електива.
В събота имаше родителска среща и нямаше клубове. Подобни са и другите случаи. Несериозното е не че не са имали сбирки, а че липсва комуникацията.

# 313
Пропуснатите сбирки са от КЛУБА по математика, а не от електива.
В събота имаше родителска среща и нямаше клубове. Подобни са и другите случаи. Несериозното е не че не са имали сбирки, а че липсва комуникацията.
Моя грешка "клуб" <-> "електив" Hands V 
 И аз същото казвам за "несериозно"
...изключително несериозно да не се съобщи на децата предварително при толкова организирани информационни канали в АК!  ...

# 314
  • софия
Президента не се е появявал скоро, всичко наред ли е с него? Изненадана съм, че не го видях на род. среща.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 18:51 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт