Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим

• 348 706
  • 5 181
  •   1
Отговори
# 4 515
Защото е нужно да си достатъчно интелигентен,космополитен и развит (емоционално и ментално),за да осъзнаеш,че е напълно невъзможно да си харесван от всички и,че от критиката може да се поучиш по-добре,a не от захаросаните думи. Нужно е да имаш чувство за хумор и определено да си над нещата,за да правиш това.
Много по-лесно е обаче да обявиш "хейт" и да си заровиш главата в пясъка,още повече когато сам си наясно,че това което предлагаш не си струва.

Гледам миналогодишните влогомас на Антоанет Попова.Харесват ми.

# 4 516
Това е защитен механизъм, когато получават критика - по-лесно е да махнеш с ръка и да кажеш “те ме критикуват, защото избиват комплекси, защото ми завиждат, защото са злобни...”. Човешко е и признавам, че и аз работя върху това да приемам по-здравомислещо и разумно критика (особено от майка ми). Но аз и не съм влогър, чиято личност е открита на интернет обществото за коментар и критика.

# 4 517

Преди се влияела, сега, щото не и’ пука, трие на поразия Grinning Отделно пак всички и’ завиждат, любимата реплика.

Мхм, тънкообидната, на която не ѝ пука просто трие и блокира, за да продължава да си живее в розовия балон без комплекси. ЛОЛ

# 4 518
Не знам за кое точно трябва да и завиждам... на едни години сме, аз съм омъжена и с прекрасно 2 годишно създание у дома. Дипломирам се, развивам се във всякакви насоки и няма как да и завиждам за парцалките и чантичките, при положение че не е извадила 1 лев да си ги плати сама, и аз си позволявам много, но то е на база изкараното от мен и мъжа ми, не чакам никой да ми прати кремче или чантичка, за да се почувствам с висок сктандапт на живот 😂 ми не е идеално у нас, не е вечно излизано и подредено, но имам щастлив мъж и дете, така че и на перфектните ютюб майки не завиждам 😂

# 4 519
На фона на останалите момичета влогърки все пак , макар да мв дразни доста, Ели е интелигентна, както и Ети. Нивото им е малко по високо от на другите. Попова изобщо нз с какво може да е полезна, само като й видя заглавията и как си мацаше фдт на малките свити джуки, ми не мерси. Не я възприемам. Валери е красива, ама как не мръдна поне малко в развитието си, добре барби си, обаче това нвйното е вече затъпяване. Гледах й влог преди месеци като бешв на гости при майка й. Валерито нахилена, гримирана, фризирана, облечена, намахана и до нея майка й с тъжен поглед и смиреност, изтормозена очевидно от нелекия живот там, или от работата, или нз, но много ми стана жално за жената. И на тоя фон да се блъска тя там, да е далече, а тая младата магарица тука ми лежкундри и се оплаква, че от едни топки за елхата я заболяло и уморена.. Не е ли редно да се вземе в ръце и да прави нещо, да жали малко майка си, нз много ми стана кофти и оттогава я смятам за изключително егоистична лигла без извинение. Да, на всеки от нас ни помагат по един или друг начин родителите, ама тя демонстрира нещо, сякаш е от аристократично семейство и й остава да раздава само усмивки. Може и да греша. Оттогава не ми е толкова забавна.

# 4 520
Много ми се иска някой да качи снимки или да направи влог как се държат всички останали по време на събития. Но не правим си селфи и много се обичаме, ами другото - 10 човека скупчени и снимат с телефоните най-новата палитра. През останалото време цъкат на същия телефон.

# 4 521
  • На топло
Съгласна съм, че Пепе и Ели са класи над другите български, коментирани в тази тема, влогъри ✌
Изпипват си видеата, монтаж, дикция, качество.....
И аз не харесвам кръглите очила на Пепе, много е смешна с тях 😅

# 4 522
Цитат
Въобще не мисля, че Пепе смогва с всичко с ефирна лекота и усмивка. Сигурна съм, че и е трудно и ежедневието и е далеч от подредено, ама нали е решила да се показва перфектна, какво да я правиш.. Не съм гледала последния влог, но бас държа, че тази рутина е само за youtube.
Добавям, на мен също ми направи впечатление това за сватбата. Доста неуважително към нейната приятелка -булката. Намира време за всякакви глупости, но не и да си среши малко косата и да се приведе в нормален вид.

Вземам само повод от написаното, затова не цитирам автор.
Проблем (един от многото, всъщност) на Пепе и 9 от 10 други блогъри на пазара е, че не успяват да поддържат точната дистанция между relatable vs aspirational, която отговаря на нагласите на таргета им (ако щете го наричайте публика).
Затова се изпробват всякакви техники и похвати за manufactured authenticity (давам понятията така, за да улесня желаещите да потърсят допълнително информация) и се търси какво върши работа. Тази тема добре отговаря на този въпрос, макар и не по начина, по който изглежда на пръв поглед.
Скрит текст:
Може да се изпише адски много по въпроса. Аз не съм блогър, нямам нищо общо с бранша.

# 4 523
И от кои точно бижута да им се впечатля, че да им завиждам, никоя не е показала нещо толкова нечувано, толкова невъзможно да го има всяка от нас. Има една две с наистина много скъпи бижута, за по 20 хиляди ежедневно колие, но те пък не парадират с това. Мен с чантички, ако ще да са по 2000 лв не може да мв впечатли никоя от дамите, с дрехи, също. Гледам най много за разтоварване и да видя някоя красива нова палитра, някой хубав грим, обаче при нашите вече стана тегаво, и тепърва ще става. Понеже в един момент ще зациклят до степен да не публикуват изобщо, това с влоговете е или наистина работа, но като Тати, с цял екип зад нея, с изпратени продукти от козметичните гиганти от цял свят в опаковки, които няма как да намериш във всеки магазин, стараят се да им пращат наистина лимитирани неща, за които мога да завидя, куфарчета с всичките им червила от колекцията плюс палитрите и ружовете, ей на това да завидиш. Или е нещо като приятно хоби, което те разтоварва, ако имаш какво да кажеш и покажеш. В бг за съжаление никоаг няма да стане професионален ютубър никой, няма как. Стефи има възможности да си купи някои нвща от чужбина и да ги презентира, преди да са на нашия пазар, това е много полезно, но тя сни а, когато може и има желание, сама каза, че иначе става насила. Те повечето тръгват да са влогъри наобратно, нямат пари за всичките класни козметични продукти, които искат, затова се бутат да смвнат, и да съберат фен база с надеждата да получат ПР пратки от високия клас, да ама тая маса фенове очаква и още, и още и става една въртележка. Особено като Валери, на които феновете се оказват в тийн възраст, а тя копнее за Пр пратки от Клиник и Герлен да кажем, еми разминаването е очевидно. Просто мо ичето има нужда от лукс и красота в живота си, което не е осъдно, но с тая фен база, е смешно. Пепе има повече възможности пикрай чужденеца мъж, и децата, оттам й идва, някак аи има по голям кръгозор вече.

# 4 524
Идеята на блогърстово е да изказваш мнение за даден продукт,място,заведение,книга,а не да навираш "идеалния" личен живот.

Според мен това все повече се превръща в цел на блогърството. Наскоро чух, че го наричат "ego blogging". Идеята е да пресъздадеш един определен имидж и да успееш да го продадеш на хората, за да продължават да те гледат и да набираш спонсори, които искат да бъдат асоциирани с този имидж. Пепе е "професионален" его блогър и смятам, че и се получава добре.

Аз не помня кога последно съм видяла или прочела нещо наистина полезно от блогър/ влогър. Има, но е рядкост.

Между другото, преди време гледах някакво глупаво реалити, в което се изявяваше полу-популярна американо-мексиканска блогърка и много ми хареса какво сподели. Слагам в скрит текст, на който му е интересно (на английски)
Скрит текст:
I fall into the category of ego blogging. If you don't know what that is,
It's basically taking photos of yourself and your life but it's not just posting pictures. There is a lot that goes behind it. For me, it's also working with brands and kind of creating a concept of how to sell their merchandize. A brand can pay a blogger to kind of create a concept wearing a piece from their collection so that somebody will understand how to wear that piece in real life. Not everything you see is real. So it's kind of funny, you know, you give off what the world wants to see but it's not necessarily what you're living every day. The aspiration that i give off is kind of a life of luxury, a jet-set lifestyle but again, those trips aren't paid by me. They are paid by brands. A loving relationship all the time which most times isn't true.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 13:53 от Superficial

# 4 525
Като ви чета сe убеждавам тия адвент календари каква поредна простотия и глупост са.Как може да сложиш пиличка или шапка за баня и това да ме зарадва ? Grinning За майката на Валери и аз мисля така - жената изглежда много земна и естествена , а дъщеря й до нея  се изживява като аристократка.

# 4 526

Според мен това все повече се превръща в цел на блогърството. Наскоро чух, че го наричат "ego blogging". Идеята е да пресъздадеш един определен имидж и да успееш да го продадеш на хората, за да продължават да те гледат и да набираш спонсори, които искат да бъдат асоциирани с този имидж. Пепе е професионален его блогър и смятам, че и се получава добре.

Да, подходът й е его блогинг, но "жанрът" е slice of life. Оттам и до голяма степен е проблемът с крайния резултат, не успява да миксира успешно формат и изпълнение.

Адвент календарът е начин сам да си платиш, за да си изложен на присъствието и влиянието на една марка и да ти се напомня за нея ежедневно в най-активния откъм покупки месец. Сам си го купуваш, а щом е твое решение/избор по дефолт го считаш за добро с каквито и боклучки да е пълен, цял месец яко mere exposure effect и накрая дори да не си от процента клиенти с последваща покупка, пак вече си дал пари за ...найлонова шапка и нокторезачка. Като продукт е гениално. Функционира и като тест за интелигентност.

# 4 527
  • Някъде там
Единствения календар който си купих и от който съм очарована е чаения на Дм.
Не видях нито една да го отваря в влогмас а всичките снимат чайчета в снимките си.😊
Честно казано не използвам грим че да се вълнувам от него,но от филми книги,театър,креативни идеи и трикове да.Ако има такива канали или Инстаграм профили, моля да споделите. Много харесвам Пирина.Винаги ми дава добри идеи с нещата които показва.
Тези с по-малкото последователи сякаш са повече за моя вкус.

# 4 528
Мисля че Ивана отваря някакви чайчета на ДМ
Гледах видеото на Галя за календара на Лумене - наистина е много красив, бях изненадана колко са хубави продуктите, но там цената е малко сбъркана, май е около 200лв

# 4 529
Коя е Пирина, чета за нея за втори път:)

Аз гледам минималистичния влогмас на Ралица, това момиче много ми допада!

Общи условия

Активация на акаунт