Августовски бебчета 2018

• 43 714
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Ако бебето се гърчи и пищи до откат от коликите много смело без капки и чайчета, те малко или много спомагат за отделянето на газовете и облекчават положението.

# 136
Ние си караме без чайчета и капки Simple Smile

Абе момичета случва ли ви се бебета да плачат в таткото 🤔🙄

Да.Току що се питах същото.Не може да я укроти даже да се изкъпя.Като се появя аз и положението се оправя

# 137
Ние си караме без чайчета и капки Simple Smile

Абе момичета случва ли ви се бебета да плачат в таткото 🤔🙄

Честно казано не ми се случва често. Радва се на баща си и като че ли му обръща и повече внимание . Като му чуе гласа се обръща да го търси. Усмихва му се. Може би търси разнообразие.

# 138
Нашето човече обожава баща си, защото го занимава повече от мен с мамунджулъци Simple Smile Но, ако изляза от вкъщи, усеща и не му минава нищо.

И ние имаме колики от вчера. Горкото ми момче почти не спа цял ден, а накрая на деня и аз не издържах и се разплаках с него. Накрая двамата заспахме заедно.

# 139
Аз съм по цял ден сама с беба и като се прибере таткото и я гушне , тя мирува. Случи се един път той много бързо и рязко да я гушне, бебка се стресна и се разрева. На таткото му стана криво и виновно Simple Smile Иначе той нали по-рядко се занимава с нея и като си е вкъщи й говори, развежда я из стаите, показва й играчки, обеснява й, пее й .. Просто има повече търпение да го прави. Аз използвам това време да сготвя. И по цял ден да гледам нея и стопанисвам къщата, не ми остава много желание да се правя на занимателна книжка.
То бащите все са по-добрите от майките. Аз само забранявам Simple Smile - "не си яж ръцете, не гледай тв, не преяждай, хайде да ти сменявам паперса докато спиш, че ще изпусне, трябва още да те обличам, че захладня....." А таткото -  "Ох, на тати шушонаааа, какво прави миличка днес без мен...." и се почва целувки, гушкане, люлеене (което също е в списъка със забрани), песнички, дрънкалки...
За тати усмивки, за мама смръщени вежди Grin

# 140
Аз се сетих снощи, че два дни ядох много ябълки (обрахме градината на село) и не знам те да не са предизвикали колики. В нета пише противоречиви мнения.
С това кърмене паднах под кг преди да забременея.
Вашите бебчета кихат ли? Сега като захладня и като кихне, все я мисля дали правилно я обличам. Ръцете все са й студени, нослето и врата топли, но ръчички и крачета не.

# 141
Ръцете и ходилцата трябва да са хладни. Ако са топли значи на бебо му е горещо и е претоплен.

# 142
Привет момичета! Добре, че ви има, защото съм такава откачалка, че като ида при доктора забравям да го питам всичко, което ни мъчи, особено както слагахме всксините.
При нас от 10 дена сутрин се буди с рев, силен и жален, изаква се и после си е усмивка отново. Също леко зеленеят понякога изпражненията. Някак си на всяко акане има мъка, явно е нормално.
Спрях колийфа, за мен просто няма смисъл - на нас ни помага гушкане и разнсяне, преди баща ѝ я успокоявяше с носене в слинга, напоследък само аз се справям и то с носене на ръце - слава Богу минават за 20-30 мин. Но за зъбите не ми се мисли...

# 143
  • гр.Бургас
Здравейте мами! Да се намърдам и аз в темата нищо,че мойта бебка се роди септември Blush
Та да ти отговоря на въпроса - и моето бебе киха по няколко пъти на ден. И аз все се чудя дали не и е студено Thinking
Нослето и никога не е било топло , но пък като и пипна вратлето е топло. Не знам и аз как да определя дали и е добре все пак е на 16 дена и все още ми е трудно за някои неща , но предполагам ,че щом е спокойна значи и е добре.
По опитните мами ще кажат по добре.
Аз се сетих снощи, че два дни ядох много ябълки (обрахме градината на село) и не знам те да не са предизвикали колики. В нета пише противоречиви мнения.
С това кърмене паднах под кг преди да забременея.
Вашите бебчета кихат ли? Сега като захладня и като кихне, все я мисля дали правилно я обличам. Ръцете все са й студени, нослето и врата топли, но ръчички и крачета не.

# 144
Аз писах и в темата за бременни това, където почнаха да припадат и да зяпат, как техния нос не може да не е чист ..., но и тук да напиша ... Много преди признак на настиване, кихането е признак на непочистен нос. Бебето плаче, лигавицата се активизира, след това спира, засъхва, понякога и връщат през нослето, прах, сух въздух/влажен въздух. Кихането си е точно махане на дразнители в носа и добре, че си кихат, защото не става всеки ден да им ровим в носовете за профилактика. Ако имат сополчета - с кихането ще ги избутат напред до ноздрите и се махат лесно.

# 145
  • София
И аз не мисля, че ще има ефект от капките и чайчета , затова и не давам. Най-много някой запек да му донеса. Такава е интуицията ми, педиатърката ни ме подкрепи. Не споря, че при някои дечица има ефект, разбира се.
Вярвам , че ние се справяме много добре засега - имали сме само няколко по-тежки дни. Не се е стигало до силен рев, това мрънкане и гърчене не е чак толкова страшно, а и сутрин си се справя човечето след като се освободи.
Изчела съм сума литература вече за тези колики ...и дааа гушкането и кърмата смятам за най-ефикасни. Преди като беше по-мъничък и специалния метод на повиване на доктор Кар - даже си купихме специална пелена с лепенки.

Ice-че и аз плачех с малчо в тежките ни дни ... ще минат скоро тези неволи. Гушкайте се здраво засега Simple Smile

Millster  - ако бебенце е на кърма - зелените акита са показател, че хапва основно от "предното" мляко. Дръж го докрай на една гърда само. Ако сте и на АМ - нямам идея Simple Smile

Иначе днес бяхме на разходка с таткото - хапвахме на заведение, разхождахме се три часа в парка, а после даже и пазарувахме в Била без да гъкне от количката. Ако бях сама щях да съм гладна, полята от кафе и щях да се прибирам с половината от нещата от списъка за покупки и с бебе в едната ръка, бутайки количка с другата Grinning

# 146
Здравейте, момичета Simple Smile
За кихането е точно така, както го е описала Салсиша- педиатърката ми го обясни точно по този начин-прочистват си нослетата така 👌

При нас коликите са си все така, тези неща с напъването и рева сутрин при акането ги имаме от втората седмица май Sad Но пък човечето ми е наддало 1300 гр за първия месец и общо взето всичко е наред, като изключим едни стафилококи в носа, които борим с крем Мупироназал.

Капките за колики сякаш са създадени да имат плацебо ефект за родителите и за тяхно успокоение Simple Smile Но не смея да пробвам какво би било без Еспумизан и Биогая...

Сесилче, много се забавлявам да те чета, трябва да си направиш блог за майчинство Simple Smile)

# 147
Да, на кърма е. Всъщност не са винаги звлени, а и зеленото е зеленеене, не съвсем зелено... абе от сто неща може да е, от претопляне, престудяване, че дори от коликите... Ще израстат тези неща и ни чакат следващите 😀 Вие в момента как ги извеждате навън? Аз с боди, отгоре суичър и ританки и зимния чувал на Гроубег, най-дебелия, води се за 14 градуса, носът ѝ е топъл, но ръцете не.

# 148
И аз така го обличам, Милстерче, двуслойно и завивам с дебело одеало в количката. Носленцето щом е топло, е ок Simple Smile

# 149
  • София
Doloreska - благодаря за думите Simple Smile По принцип се опитвам да гледам с усмивка и даже малко с ирония на нещата, че иначе тежкооо Grinning Това за блога съм го чувала доста (звучейки малко нескромно) но уви -  пуста липса на дисциплина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт