Августовски бебчета 2018

• 43 722
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Аз ги извеждам само по гащеризон или рокля с клин, без нищо отгоре и отдолу. Ако излезе лек вятър - слагам одеалце отгоре. Ако е по-хладно - пак гащеризон, но със спалния чувал за кошчетата. Ако вали - не ги извеждам по улиците, само в градината, в беседката. Засега не е било такъв студ, да слагам два ката дрехи.

И винаги им слагам лента на главите, според дрехите, че с тия никаквите коси, приличат на момчета в женски дрехи. Simple Smile

# 151
с тия никаквите коси, приличат на момчета в женски дрехи. Simple Smile

А моят обратно, всичко го взимат за момиченце с къдриците дето е пуснал, а у нас прякорът му след баня е Елвис, като му направя съответния перчем.

# 152
  • София
На моя мъж цял живот му викат Елвис, защото една учителка го е нарекла така като малък точно заради къдриците. А  пък аз имам тонове коса и цялата на къдрици. Всички очаквахме бебе с масури като на Джими Хендрикс, но той ни изненада - има косица, не е много, но едно финно право косъмче Simple Smile

# 153
И моето бебе няма тежки кризи с коликите засега, само мрънка пъшка и се гърчи ( това не е особено успокоително, то се мъчи човечето) не смея да пробвам без Лефакс и Биогая честно казано смятам, че я облекчават а и вече знам, че от Лефакса не се запича давам го от две седмици и проблем с изхождането не е имала излиза си всичко без напъни.

# 154
Днес и вчера я извеждах  по боди с дълъг ръкав и ританки, завита с тънка пелена. На слънцето едва аз издържам. Като почне да подухва или стане сенчесто и се скрие  слънцето й слагам чорапи и суичер. Не я навличам, то тя и без това мрази обличането и всичко събува през нощта.

# 155
За коликите - Еми стигнах до извода, че изяждането по една купа на ден, не понася на беба. Два дни се гърчи и плачеше неутешимо. Без ябълки днес бе ангелче, акаше си спокойно и без плач. Даже бе много усмихната през деня.
И то не остана плод, който да ям. За динята също имам горчив опит. Днес хапнах две парчета дюля, дано не й повлияят.

# 156
с тия никаквите коси, приличат на момчета в женски дрехи. Simple Smile

А моят обратно, всичко го взимат за момиченце с къдриците дето е пуснал, а у нас прякорът му след баня е Елвис, като му направя съответния перчем.

И при мен момчето беше така, никаква справедливост! И синеок, с едни дълги мигли, всички му говореха в женски род, въпреки сините дрехи на камиончета и самолети.

# 157
  • София
Ние пък сме все гладни. ММ реши че като почне да реве и гърчи всяка вечер от седем са колики не ми повярва че е гладен  въпреки че видя че с едно мляко нещата се успокояват... аз накрая му се вързах, защото само се оплаква че съм му на контра, и дадох инфакол. Е супер докарахме си запек. Малкия всяк сутрин се напъва и почервенява и нищо...ака по веднъж на ден о то с мъки. Купих му про комбо бейби и ако утре не се оправи ще пробвам с мушкато, било по добре от термометър в д то

# 158
А с каква консистенция е акото? Защото ако ака по веднъж на ден и се напъва ако  акото не е на твърди топчета едва ли е запек.

# 159
Привет и от мен!

За щастие Вики няма силни колики и при нужда Лефакса помага , без да ѝ се отразява запичащо.
Тази седмица отидохме за няколко дни до Боровец и да съм честна, беше голям студ. Добре ,че взех дебели дрешки на беба. Докато бяхме там малката беше с памучно гащеризонче, тънко поларено гащеризонче , шапчица и зимно чувалче , в количката и с покривалото за коша за новородено. Така като се замисля май малко съм прекалила, но все пак там си е планина и не смея да рискувам да я простудя. Не казвам , че претоплянето е по-доброто решение. Днес бяхме на разходка в Южния парк с мъжа ми и малката беше много спокойна. Беше облечена с боди, памучно гащеризонче, шапчица и буйки, завих я с плътно одеялце от испанските на Piel ( признавам ги , топлят добре и са качествени, харесвам ги). Като прибавим и това , че количката е със сравнително дълбок бебешки кош , смятам ,че не съм я простудила. Нослето ѝ беше топло.
Ох.... да си призная , че и аз си поплаках тези дни. В допълнение на хормоните, свекървата не ме оставя на мира. Все по-често започвам да си мисля ,че тази жена има някакви емоционални и психически проблеми, но по-лошото е ,че започва да ми внушава какво ли не. Беше ми се обадила да ми говори  ,че не ставам за майка и някакви други щуротии, после като мъжа ми разбра и се накара и тя ми се извинява , но аз не смятам да и простя .
Интересувам се на бебешорите кога им слагаха ваксини? Педиатърката ме вика да и сложат 2 ваксини в един ден , като стане на 2 месеца, притеснявам се дали малката няма да получи някаква реакция. В комбинация с това и ще съм сама , мъжът ми няма да си е вкъщи. Дано Вики да не вдига  температура.🙁
Лека вечер! Извинете ме за дългия пост.

# 160
Не подхващай свекървите, че ще превзема темата ...

Като ти намекне, че не ставаш за майка, ти и кажи директно, че за съжаление, тя пък вече не за майка, ами съвсем за нищо не става. Прецъфтяла, кисела, мушмола.

# 161
Пълен игнор на свекървата. Не за друго,  ама си имаш по-важни неща, за които да мислиш въпреки че такива изказвания заслужават да й теглиш една дълга. Не заслужават да им се мълчи, но  аз винаги когато мога гледам да си пестя нервите. То на дърти години едва ли ще ги засегнеш/превъзпиташ, така че  няма смисъл. И все пак, ако ми се обади моята да ми каже нещо, такъв репертоар съм приготвила Simple Smile Тя звъня веднъж, ама не вдигнах, защото тъкмо се събуждах, та май по-добре стана.

По въпроса за обличането, аз досега го давах много лежерно... Правеше ми впечатление, че в парка всички са по-дебело облечени, но сега като застудя слагам боди с дълъг ръкав, ританки и отгоре едно като палтенце.. не знам точно как се води, по-дебело е от жилетка, но не е яке или нещо такова. И шапка. Оказа се, че има само една, която му става и днес следобед ще ходя да му купувам. Завивам го с одеалце и слагам покривалото на коша. Като му стане топло той си примрънква и махам покривалото и дръпвам леко одеалото. Хем искам да не се изнежва, хем да не настине Simple Smile

# 162
Добро утро мамита Simple Smile
Мойто бебе ме "пързаля" Simple Smile
Взе да мрънка и да се кокори в 08 без 10ч, че ще яде, аз станах, подготви се, направих малко кафенце и се връщам да я взимам, тя заспала с една усмивка на лицето Simple Smile Няколко пъти ми го прави това. Нищо де, тъкмо ще си пия кафето на спокойствие Relieved
Не смея да се хваля много, но ще споделя, че от 5-6 дни малката си направи устройващ ме режим - къпем я към 19.30-20.00ч, яде и се буди чак към 04.30 - 05ч. Така мама има време спокойно да вечеря с таткото и да поспи .
Искам да попитам маите, които кърмят - ако я хранят с изцедена кърма от шише и в шишета остане мляко хвърлят ли го? В смисъл тя като смуче, вкарва ли слюнки в шишета през бибата? Понякога не иска да яде и само налапва и плюва. През нощта като яде, в шишето остана към 50-60 мл. (давам й по 120).

# 163
  • София
Мишленце - много хубава приказка разказа ти Simple Smile Успях да се замечтая и аз как вечерям с мъжа ми. Обичам такива позитивни истории!

# 164
Не подхващай свекървите, че ще превзема темата ...

Като ти намекне, че не ставаш за майка, ти и кажи директно, че за съжаление, тя пък вече не за майка, ами съвсем за нищо не става. Прецъфтяла, кисела, мушмола.

Салсиша , много ме забавляваш , но пък си и права. Тя жената сигурно страда от раздвоение на личността. Ту е нормална, ту превърта. Простоо, без коментар.

Мишленце, аз хвърлям кърмата , защото ме притеснява да ѝ я дам после , но на нея рядко ѝ остава. Може би по-опитните мами ще знаят. Мога да те посъветвам да дадеш по- малко и после ако още е гладна да я дохраниш.

Общи условия

Активация на акаунт