Августовски бебчета 2018

• 43 724
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ех, тия свекърви, все нещо са криви. Само дано не забравяме, че някой ден и ние ще бъдем такива Wink

Моят юнак е много добричък, пу пу. Единствено имаше лек рефлукс и му купух мляко против повръщане и го размесих едно към едно с обикновеното и спря повръщането. Порастнал е много от раждането, за няма и два месеца е качил 9см и 2,3кг. Много гука, усмихва се, контактуваме си хаха. Малко ми е трудно да го опазвам от баткото, който е все със градински сополи, ама някакси ще трябва, че тепърва ваксини предстоят.

# 166
  • София
Браво Буена Simple Smile Чудесно расте юначето!

Момичета да ви кажа все се удивлявам на тези мами в парка дет си четат книжки, а аз тука тоя пост се опитвам да го напиша от 2 часа и 40 мину..

# 167
Аз обичам с боди с дълъг или къс ръкав, дрешки с дълъг ръкав и отгоре слагам горнище. Ако е много студено слагам одеало. Иначе покривалото на количката е задължително.
Ваксините ги сложихме и двете наведнъж. За щастие нямаше проблем.
Аз ако ми остане повече мляко в шишето не го изхвърлям.

# 168
Аз млякото го приготвям непосредствено преди всяко хранене, ползвам стерилизирани шишета и биберони( използвам електрически парен стерилизатор, не микровълнова) за всяко хранене, остане ли мляко го хвърлям веднага и си измивам шишетата, които стерилизирам преди следващото хранене.

Запазих се яко с шишета и уреди от всякакъв тип.... Какво ще ги правя после идея си нямам имам два парни стерилизатора, два нагревателя, уред за приготвяне на адаптирано мляко, уред за готвене на пара.... И какво ли още не.
Някои неща си ги закупих сама и после ми ги подариха същите (каква ирония)...

# 169
Здравейте, случвало ли ви се е бебето да кашля по 3-4 пъти на денонощие докато спи. Ивайло се задави веднъж докато му давах с лъжичка капките и сега така се прокашля вече втори ден. Филмирам се и май ще ги водя на доктор в понеделник.

Обличам го с боди без ръкав или с къс ръкав, отгоре гащеризон или комплект ританки и камизолка и терлички или чорапки отгоре.

# 170
Не ги броя, но се случва да се задавят от собствените си плюмки и лиги. Simple Smile
Не могат да преглъщат, а понякога се събира лигичка в устата, или пък връщат няколко капки и им е трудно да ги гълтат. Тогава кашлят. Вече само на едното де, другото свикна, даже вода му давам само с лъжица - това е злото. То яде всичко - чаршафи, ръце. Другото като му предложа вода и прави егати и драмата, аз и в друга тема писах - като тая котка.

https://www.youtube.com/watch?v=64knNnybyuM

# 171
И моето бебе като му дам вода направо си сменя физиономията направо с ръце избива шишето от устата си, а е само на 1 месец и от известно време сама започна да се преобръща в леглото.

# 172
Здравейте,
най-накрая успях да пиша и аз
Моят термин беше за септември, но бебка реши да избърза и се роди на 30 август
Редовно ви чета, но не смогвам да пиша.
Както пише Сесилче, не знам как другите майки седят и си четат книжките...

За навън и аз винаги съм в чуденка. Обикновено е с боди с къс ръкав и гащеризон, завита с одеалце. Предишните студени дни й обличах отгоре тънко космонавтче, плюшено

За прокашлянето и ние го правим. Но не мисля, че е нещо сериозно. Дори си похъркваме от време на време. Слагам в нослето сутрин и вечер физиологичен разтвор в нослето.

Надявам се вече да съм по-сериозна във включването. Все пак днес ни е първата месечинка - ставаме на един месец

# 173
Момичета, аз пак да се оплача и да сверя часовника си с вас.
Още от 6ти, 7ми месец на бременността ме хванаха големи болки в коленете и глезените (стъпалата). Мислех, че с раждането ще отшумят, но те се засилват. Мислех, че е заради качените кг, но с раждането си заминаха една част, трябваше да има някакво подобрение.

Чета из нета, че било свързано с хормоналните промени и отшумявало. В семейството си имаме обаче хора с артрит (баба, татко) и се страхувам да не ме е споходил и мен толкова рано 🤔

Вие имате ли подобни болки? Дали може да е от липса на калций в следствие на бременността, кърменето и тн?

# 174
Добро утро мамита!
Аз не чета книжка, но пък за първи път след раждането пия спокойно кафе. Всичко вкъщи спи. Явно като се застуди времето и на буба не й се мърда от топлите завивки. Спи от 22ч снощи, премрънка нещо през нощта, завих й ръцете, че все ги вади навън, лапа бибата и още спи. Чак леко се прокарва мисъл в мен дали всичко е наред. 10 часа вече спи.
Мама стана, отиде спокойно до тоалетната и банята, направи си кафенце и легна на дивана в хола пред тв - блаженство. Беба и таткото спят в спалнята. Мислех да правя закуска, но се отказах. Я да си използвам тая възможност за релакс - таткото може и да не закусва Simple Smile
Ако беба продължи и напред така да "мисли" за мен, аз мога да запланувам второто Smiley

И тя връща понякога, киха и покашля. Но мисля, че е нормално

# 175
Момичета, аз пак да се оплача и да сверя часовника си с вас.
Още от 6ти, 7ми месец на бременността ме хванаха големи болки в коленете и глезените (стъпалата). Мислех, че с раждането ще отшумят, но те се засилват. Мислех, че е заради качените кг, но с раждането си заминаха една част, трябваше да има някакво подобрение.

Чета из нета, че било свързано с хормоналните промени и отшумявало. В семейството си имаме обаче хора с артрит (баба, татко) и се страхувам да не ме е споходил и мен толкова рано 🤔

Вие имате ли подобни болки? Дали може да е от липса на калций в следствие на бременността, кърменето и тн?

След първото раждане бях така. Имаше момент, в който не можех да се изправя от болка в коленете. Тогава баткото не го кърмих и можех да пия лекарства. Ортопедът така и не ми обясни от какво е тази болка. До ден днешен помня лекарството, което ми изписа, защото се преродих с него. Беше ми изписал Пиаскледин, но не се пие по време на кърмене. Отделно ми изписа и диклак, но от него ми стана много зле на корема и не го пих

# 176
Мишленце и ние тази нощ спахме много. От девет вечерта до шест сутринта. И аз като теб се питах дали е добре Joy
Ама явно беше много огладняла, защото яде два пъти от ставането досега без да връща Grinning

# 177
И аз така с голямата бях качила повече кг, и колената много ме боляха последните месеци. След раждането болката се запази. Няколко месеца след това бях свалила доста кг, дори 5-6 под нормалното ми тегло и болката изчезна сама.
Сега с второто, по-малко кила, не са ме боляли коленете или др.

# 178
  • София
Doloreska, аз съм с този проблем също. Особено вечер като ставам за кърменето и дрункането на бебето едвам стъпвам първите стъпки. И при мен се появи с бременността. Килцата свалих почти всички (бях качила над 15), но според мен носенето на бебчо ежедневно -  той си е вече 6 кила ме натоварва също толкова. Иначе вече не пия нито витамини, нито шуслерови соли както по време на бременността, а вероятно покрай кърменето това е необходимо. Ще те държа в течение след като го обсъдим с моята докторка да видим какво ще ме посъветва.

# 179
  • Варна
Ох така ме успокоихте, от няколко дни и аз имам болки в кокалите - основно краката и гърбът. Сутрин едва ставам. Вече се чудех каква е тая настинка, а то какво било. И не е от кг, аз качих само 8.
За капак от вчера следобед съм с буци в гърдите и ме втриса цялата нощ.
Не ставам за гледане.

Общи условия

Активация на акаунт