Августовски бебчета 2018

• 43 726
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Мишленце и ние тази нощ спахме много. От девет вечерта до шест сутринта. И аз като теб се питах дали е добре Joy
Ама явно беше много огладняла, защото яде два пъти от ставането досега без да връща Grinning

Хахаха, и ние ядохме много Simple Smile
Дадох й кърма от шише, събуди се една такава топличка изпод завивките, като я знам как се омазва като яде от гърдата (бодита й подгизва под врата) викам "я да нахраня чистичко" Simple Smile Изяде 120 мл и после на два пъти й досипвах по още 20 мл Simple Smile

# 181
Благодаря ви, момичета Hug

Светли, бучки и втрисане не е ок, може да си направила някое запушване на канал и възпаление от това. Аз за това пих аб седмица, но мина болката и буците веднага.

# 182
Мишленце и ние тази нощ спахме много. От девет вечерта до шест сутринта. И аз като теб се питах дали е добре Joy
Ама явно беше много огладняла, защото яде два пъти от ставането досега без да връща Grinning

Хахаха, и ние ядохме много Simple Smile
Дадох й кърма от шише, събуди се една такава топличка изпод завивките, като я знам как се омазва като яде от гърдата (бодита й подгизва под врата) викам "я да нахраня чистичко" Simple Smile Изяде 120 мл и после на два пъти й досипвах по още 20 мл Simple Smile

И ние сме така и от лакомия върна три пъти. Аз не й давам шише, по-скоро тя не иска. Дори биберона го плюе

Относно витамините аз пия за кърмачки. Много ми се виеше свят в началото и си взех.

# 183

Ами как сменяте памперса на бебето така докато спи ли? Не се ли събужда?

Моята веднага се ококорва ама няма как да я оставя с един памперс толкова много часове максимум 3 часа и спи не спи сменям.

# 184
Аз се плаша като ви чета д това спане. Ние от два три дни се радваме на 3,5 часа сън. Това се случва само веднъж на нощ. После са 2,5 и 1,5 часа. Лично аз сериозно бих се притеснила, ако спи повече от 5 часа, но това е защото не съм свикнала. Сега се чудя дали аз нещо не правя като хората Simple Smile Яде си кърма от шише с апетит, по 150мл вече. Наддава като луд, вече е 6кг, ама не спи много. Вероятно и коликите са фактор. А и съседите отгоре Sad тази нощ жената ме събуди е 4 защото викаше по едното си дете, което редовно се буди по нощите с писъци. То не ми пречи, ама не разбирам защо тя трябва да вика също. Луди хора!

А за спокойствието, аз събота и неделя доста го оставям на бащата. Вчера излезнах за няколко часа (вярно, за да купя на бебо по-дебели дрешки), ама си е друго. И кафе и закуска в спокойна обстановка Simple Smile

Edit: сега слушам пак съседката как се кара на дъщеря си на 3,5 години (плюс минус, не знам точно).. от 10 минути са истерии и "ще те размажа от бой". И ние ли ще станем такива? Нормално ли е? Sad

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 11:21 от Izzie2615

# 185
Изи, не не е нормално да се крещи така.
И не си сама с неспящото бебче, и ние сме така 😊 чакаме по-спокойни дни и нощи и това е.

# 186
И моето не спи, а когато спи е за макс два  часа и половина в най-добрия случай три часа и се събужда озверяла от глад.

Има завиден апетит.

Вчера например я изкъпах в 20 часа а тя заспа пак в 1:30, после се събуди в 3 и 30 за ядене, после пак в 6 и 30, после в 9 и то докато мине процедурата по хранене, смяна на памперс и станало време пак да яде.

# 187
  • София
Izzie и ние сме така със съня. Вечер имаме 3-4 часа по-дълга дрямка и после се събужда на час и половина два. И аз сега се чудя дали нещо не го дохранвам ли.... затова ли се буди? Но иначе и ние сме на 6 килца и не е като да гладува Grinning

Това ме натъжи малко с твоята съседка. Горкото детенце Sad

Кажете какви витаминки взимате?

# 188
Те децата са две даже. Чувала съм как ги псува на майка и какво ли още не. Писъци, истерии, тряскане на врати - ужас е Sad

А за витамините - пия същите като по време на бременността - https://shop.bb-team.org/now-foods-daily-vits

# 189
Е как майка им ще ги псува на майка, това е уникално, трябва да ги запишеш. Joy

# 190
За спането и храненията може би има значение възрастта на бебето. Моята се хранене също през 2-3 часа, спеше много повече, но с това често хранене...
Вдругиден започва 3 месец и разреди храненията, акането и доби нещо като нощен сън. Заспива към 21.30ч - 22.30 ч и се буди сутринта. Пробужда се към 02-03ч по навик сигурно, но й пъхам бибероната и си продължава съня. През деня будува много. "Говори", смее се, прави си сама гимнастиката Simple Smile
Обикновено следобед от 14ч до към 19ч ни мъчат малко колики.
Сутринта и на обяд й дадох кърма от шише, доста по-бързо е и си спестява цапаницата и преобличането, но се почувствах някак виновна, че лишавам детето от връзката хранене и мама. Тя като яде от храна право в очите ме гледа, сякаш се осъществява онази свята връзка дете-майка. Аз ли нещо перколясвам Rolling Eyes

# 191
Аз съм от клуба на мамите със спящи дечица. Днес и аз имах възможността да си пия чайчето на спокойствие. Малката яде към 8 сутринта и после спа с баща си до 11:30. Аз станах , направих закуска, пих чай(кафе не смея да пия , защото кърмя) , гледах тв. Направо си починах.
Поздрави и лек уикенд ви желая!😊

# 192
Е как майка им ще ги псува на майка, това е уникално, трябва да ги запишеш. Joy
Няма да е много трудно при тези децибели Joy И аз се чудя как е възможно, ама факт

# 193
Добре, чакайте да си сверя малко часовника. Нашето бебе яде към 20-21 часа и напоследък явно отшумяват коликите та си заспива и така до 7-8 сутринта. В тези 10-12 часа се размрънква без да се буди, може би защото както се размрънква ѝ давам да яде, преди да се е събудила. Според вас ок ли е да пробвам като се размрънка да не я храня, а примерно да ѝ дам малко вода? Тя се хранк (буди не е правилния глагол както обясних 😀 ) в 1:30-2 и после 4:30-5, тя да пробвам ли някое от тези хранения да са водичка? Четох, че нощното кърмене/хранене е много полезно за развитието на мозъка, но пък яко може така лека-полека да изключим едно нощно хранене няма да св сърдя 😀

# 194
  • София
Е значи кърмя бъдещ гений по 4 пъти през нощта,  а дано Simple Smile

Иначе да - все забравям, че възрастта има огромно значение. То седмица със седмица понякога има супер промяна и не си приличат, камо ли разлика от почти месец. Ще е добре да си отбележим кой коя е по някакъв начин Simple Smile (BTW - според моя Lilypie аз съм бременна в 46 седмица и 2 дни Grinning )

Но - Изи, значи иде и нашето време да пием сутрин кафенце, да вечеряме сладко, сладко вечер с татко... и да спра да ходя с по една почистена вежда по цели дни Grinning

Millster - вие коя седмица сте?

Общи условия

Активация на акаунт