Августовски бебчета 2018

• 43 729
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Моят син има дълго спане от 21 до към 3-4 сутринта и после се почва кърмене на всеки час. А и през нощта се образува доста кърма, та си е бая ядене. Днес става на 2 месеца.

# 196
Сесилче, почти 9-та, на 31.07 се роди.
Правихте ли ваксините и как? Според календарът са две наведнъж и така ги направихме, после четох, че много майки ги разделят... Да, след дъжд качулка.
За сега ги понася добре, няма реакция 72 часа, по-опитните биха ли казали може ли да се прояви по-късно реакция или да отдъхна вече, също колко време след това е редно “да се пазят”? И в какво се изразява при вас пазенето, зящото ние си я извеждаме...

# 197
Сесилче, почти 9-та, на 31.07 се роди.
Правихте ли ваксините и как? Според календарът са две наведнъж и така ги направихме, после четох, че много майки ги разделят... Да, след дъжд качулка.
За сега ги понася добре, няма реакция 72 часа, по-опитните биха ли казали може ли да се прояви по-късно реакция или да отдъхна вече, също колко време след това е редно “да се пазят”? И в какво се изразява при вас пазенето, зящото ние си я извеждаме...

"Пазането" според нашия лекар е Да не се мокри мястото на ваксината 24 часа. Малката е на месец и половина, след две седмици ще и бият ваксината, а защо ги разделят някои майки? И друго Вие водихте ли вашите мъници на ортопед?

# 198
Защо да ги водим на ортопед?

# 199
  • Варна
Аз водих моя на ортопед, защото се роди с позиционно изкривяване на стъпалата и прасците. Оказа се, че е само на меките тъкани, кости и стави са ок. Препоръча преглед на 8 м., дотогава да не се слага детето в проходилка.

# 200
Защо да ги водим на ортопед?

Май е нещо като задължителен профилактичен, защото и нас ще ни пращат до края на втория му месец на сина ми.

Милстер,  за ваксините само за мокрене 24 часа след това знам и аз,  да не се извежда и тн не са ни казвали изрично. Иначе на моя човек му сложиха едната хепатитна само в кр на първия месец, разделиха ги двете. Втората ще му я сложат до кр на втория

# 201
И нашата педиатърка разделя ваксините. Тя ми обясни, че има два вида имунизационни календара - стар и нов. По новия се слагат разделени. Явно всеки доктор си решава по кой да процедира.

Нашия ортопедичен преглед ни влизаше в пакета при раждането. Но да, един от задължителните при раждането и на шест месеца във връзка с луксацията на тазибедрените стави.

Вчера ми казаха, че при по-големи паузи през нощта, трябва да ставам да се цедя, заради лактацията. Един вид да не намалява кърмата, ако малката спи повече.

# 202
  • София
Според мен "пазенето" също означава да сме по-предпазливи бебче да не настине или да хване нещо. Като се бие ваксината организма на бебето започва да работи, имунната система е заета да изгражда антитела срещу агента, който са вкарали и ще му е трудно да се справи с още нещо. По същата причина не слагат ваксини, когато бебето има течащ нос или температура. И пак поради същата причина  разделят ваксините, а не ги слагат наведнъж, по-лесно се приемат от организма.  Аз мисля, че са и били заедно ваксината за хепатит и тази за коклюша.

Според мен бебче се е справило чудесно Simple Smile Успех и на всички други бебчета.
Ортопеда мисля, че е задължителен. Ние още не сме били също.

Иначе моя бебок тази вечер спа над 4 часа плътно и буквално го чаках до легълцето будна, че гърдите ми бяха ужасно пълни и боляха. Аз досега не съм цедила, а май ще трябва да започвам Simple Smile

# 203
Да, през нощта пролактинът се вдига и се образува много кърма и бебетата си знаят работата, будят се и поддържат лактацията Wink

# 204
Такива за луксациите и безброй прегледи минаха те още, като се родиха, на втория ден май беше, след това не са ни назначавали за ортопед специално, може и да има на 6 месеца, знам ли ... Не би ли трябвало да проличи ако има нещо нередно до 6 месеца - затруднено или странно движение, форма на стъпалото, възможно ли е да не проличи?

# 205
Такива за луксациите и безброй прегледи минаха те още, като се родиха, на втория ден май беше, след това не са ни назначавали за ортопед специално, може и да има на 6 месеца, знам ли ... Не би ли трябвало да проличи ако има нещо нередно до 6 месеца - затруднено или странно движение, форма на стъпалото, възможно ли е да не проличи?

Аз раждах в Токуда и там правят всички прегледи и изследвания. Може би и ти
Затова не трябва да се ходи допълнително

# 206
Преглед при ортопед се препоръчва преди навършването на годинка, независимо, че е направен при раждането.

Има някои проблеми, които не се развиват на по-късен етап.

# 207
Привет!
Ние сме при определната като най-възрастна педиатърка/лична лекарка в София 😁 и тя си кара по стария календар. Ваксините ще ни ги слагат заедно. Ортопед мисля , че ми каза в края на втория. месец. Гледа гънките на крачетата дали са симетрични . Прави ехограф . Това е , което чух и разбрах . Ще ви кажа като ни го направят.
За “пазенето” и на мен ми бяха казали да не се мокри 24 часа. После се следи за реакции и при нужда се дава Панадол, в никакъв случай Нурофен. Излизането на разходки може и да си го спестя в деня на ваксината , за мое спокойствие.

# 208
Добро утро, искам да ви попитам нещо. Напоследък взех много да се взирам в пъпчето на моето бебе. Утре става на два месеца, а пъпчето все му стъчи. Не се прибира. Така ли е и при вашите бебета?

# 209
прегледът при ортопед е по ЗК в първи  шести месец.Прегледът е ехографски-ако бебето е било седалищно дълг време е хубаво да се види таза. Когато са две ваксини може да се разделят през една седмица. След ваксина може да се сложат студени лепенки Кул пач

Общи условия

Активация на акаунт