Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 23

• 52 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Най-красивата страна
Алета е интересно и рядко срещано име.Четох,че е татарско и се среща в кавказките републики.
Има го и в древногръцката митология.Не е измишльотина.

Алена бих го произнесла,като името на астроложката .

# 496
Имахме един Карамфил в гимназията, всички /даже по навик и някои учители/ го наричахме Карфиол
В гимназията имах учител с това лично име, по фамилия беше Георгиев. Беше ни учител по физика.
Назад беше споменато името Кева, та в този ред на мисли моята кръстница се казва Кевелина, на галено й викаха Кева/Кеве. В интерес на истината не се бях замисляла, че е странно име. Отдавна не сме се виждали, а и прекратихме връзка, та не се бях сещала за нея.

# 497
Кула и Тоска - възрастни дами, Цоца - младо момиче 😐

# 498
  • София
Цоца? Да не е съкратено от нещо? Горкото момиче.

# 499
Дано не е истина това Цоца! Грубо и ... препратка към Цоцолана....Rolling Eyes

# 500
  • софия
Баба Цоца имаме ние в блока, Цветана  е пълното име

# 501
  • София
Кула и Тоска - възрастни дами, Цоца - младо момиче 😐

Така ми липсват емитикони като във ФБ тук. Горките хора!
Н, л и т се удвояват някак с лекота. На мен лично не ми допадат заради непрекъснатата нужда напред в годините човек да обяснява как точно се пише, а и заради префърцуненост на родителите, която се налага на детето. Но така биха изглеждали:
Алла, Аллета. Даже може Аллетта или Аннетта. Авва. Стелла.
Всъщност при нас разликта в звученето е малка. На английски удвояването може сериозно да промени звученето и тогава има смисъл от него, затова в англоговорящ свят не ми се струва толкова като странно, колкото тук.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 15:58 от get_real

# 502
Мнее, не е съкратено от нещо, а си е точно Цоца. Две близначки са - Гергана и Цоца.

Сетих се, че едно време познавах една Грациела - ама беше пълничка и грозноватичка... нищо общо с грация. Joy

Това е същото като видя някоя мургава Снежа/Снежана, а сега и модерните Бела/Белослава...

# 503
Цоца.... нямам думи.

# 504
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Сега се сещам за една Цонка.
Иначе и аз познавам една Грациела която не е грациозна.......По скоро би и отивало Цоца.

# 505
Пресни предложения от ФБ :
Севлина, Данира.

Цонка, Цанка, Ценка - нормални и разпространени имена - сред по- старото поколение предимно. Познанам и Цонка, и Цанка, и Ценка.

# 506
Копчо - баща на моя приятелка

# 507
  • София
Моята прабаба беше Цанка, а сестра й - Цонка. Винаги са ми били съвсем нормални тези имена, но в училище имаше деца, които се опитваха да ми обяснят колко странни имена са. Двете сестри живееха в съседни къщи и тяхна обща съседка беше баба на име Кула. В селото имаше и баба Куна. Трябва да си понапъна акъла и ще си спомня още имена на стари хора от село, които в наши дни изглеждат странни, но на времето са били съвсем естествени. Изобщо в цялото село беше пълно с хора с подобни странни имена..
И за Съба се сетих. Отново баба от село. И нейна съседка - Бедрия.

# 508
  • София
Цанка и Цонка съм чувала, но Цоца- никога преди. Може да е характерно за някой район на България. И като е тръгнало с бабешки имена - сещам се за Въта, Митра. Митра съм го срещала само веднъж и чак сега се замислих, че е рядко име.

# 509
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
О , в моето село много странни имена има - Лимона , Кица , Капка , Кита , Китан , Марчо , Митра също има и още много.

Общи условия

Активация на акаунт