Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 843
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • България моята родина
На мен също ми е трудно-ако на едното око е добре на другото никога не ми се получава същата опашка и се ядосвам,за това рядко слагам .А купих и като писалка и още една по-различна,все едно е положението. Grinning

# 496
Аз не мога да разбера какъв е този зор с очните линии. В смисъл защо изобщо е зорът да се правят, като може да не се правят? Голямата красота.

# 497
Като с много други неща и очните линии са въпрос на практика, често повече, отколкото си представяме и ни се иска.

# 498
Аз не мога да разбера какъв е този зор с очните линии. В смисъл защо изобщо е зорът да се правят, като може да не се правят? Голямата красота.

Аз например си правя очната линия с коригираща цел, съвсем леко променям формата на окото си, тъй като смятам, че е малко безформено в началото. Та не е каприз, а по-скоро естетична нужда.

# 499
Усмихнаха ме "естетичните нужди" - и аз съм от тези, дето имат много такива и ми се налага да се гримирам Grinning

Връщам се с едно видео за начинаещи...

И разбира се квинтенсенциалната Лиза Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 01:07 от Agent Provocateur

# 500
Защо не си купиш направо четка на Зоева или Морфи? Аз при всички случаи бих предпочела вторите.

Нямам нищо против да се техни, само някой да ме ориентира като номера Simple Smile

# 501
Аз напоследък нещо удрям на дърво, тъй де - на камък -  с очните линии. Точно този CALIGRAPH на Catrice, при мен се представя много зле. Първо, че никак не пише плътно и второ, че като го ползвам върху сенки понякога съвсем отказва да пише.
Взех си и една с четчица на AURA за чувствителни очи уж. От нея ми щипе на клепачите, но геройски търпя. Нищо, че после докато я махна хубаво пада голямо търкане.
Няма да си взема пак Мастърпийса на Мейбълин, ми се мъча с експерименти.

Джойкилър, много ми хареса жълтия ти грим? Ти какво ползваш за очна линия. Не знам защо имам някакви спомени, че навремето беше споделяла нещо за молив и се чудех как може молив да изглежда толкова фино нанесен.

Междудругото, пробвах номера с тъмните цайси. Подобрение определено има Simple Smile Благодаря ви много за този съвет, Алена и Агент!

# 502
Явно при всеки е различно. Спомням си и за една очна линия на bell вярно, че е евтина, но я взех заради това, че е за чувствителни очи, тя също добре стоеше през деня.Аз сенки за очи рядко ползвам и не си спомням как са се държали върху сенки.

# 503
  • някъде под слънцето...
За цветна очна линия използвам мастиленолилавата(гел) на инглот.
За черна супермаркетската

http://trendsoffashiongirlblog.com/2013/08/19/eyeliner-deliplus/

Издържа върху сенки и без сенки цял ден.Но при сълзи си заминава бързо.
Вътре има нещо, което при разклащане издава звук , и я разбърква равномерно  за да не засъхва.
От както я открих изхвърлих всички останали черни ( клас селективен и менстрийм ).

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 10:33 от sl

# 504
  • София

Джойкилър, много ми хареса жълтия ти грим? Ти какво ползваш за очна линия. Не знам защо имам някакви спомени, че навремето беше споделяла нещо за молив и се чудех как може молив да изглежда толкова фино нанесен.

Ползвам очна линия на Wycon, но вече ми привършва и ще трябва да си намеря алтернатива, че те вече нямат магазин в София, а тази я бях взимала от Италия.
Има една на Сефора, матова, която също много харесвам, та сигурно нея ще взема.
Молив не ползвам, защото седи някак не толкова плътно, иначе за фина линия - мога и с молив, но плътността на очната линия е друга бира Simple Smile

За сенките на Революшън някой беше писал, че освен шоколадовите, другите не държат.
Не съм съгласна и се противя на това твърдение Simple Smile

Жълтият ми грим си седя на мен от сутринта, до към 12ч вечерта и си беше су пер!, а е от голямата им палитра, на която и аз не възлагах особено големи надежди, но ме изненада приятно.

# 505

За сенките на Революшън някой беше писал, че освен шоколадовите, другите не държат.
Не съм съгласна и се противя на това твърдение Simple Smile

Дам, аз писах. За мен сенките им са боклук. На мазния ми клепач и с база издържат макс 4-5 часа. (Говоря за по-старите палитри, които съм купувала през 2017, за новите им чувам добри отзиви, но аз лично нова палитра на Революшън не бих купила.)
За сравнение други сенки от типа на Too faced, Urban decay, Colourpop издържат по 12 часа. Но за когото вършат работа Революшън, нека си ги ползва със здраве.

# 506
Препоръчайте ми очна линия. Сегашната ми е на Буржоа- тип писалка, ако може горе-долу в същия ценови клас. Като мигна няколко пъти и е изчезнала.

Тази - https://remedium.bg/make-up/loreal-super-precision-liner-black.html. Обаче не съм сигурна дали все още може да се намери Sad .

# 507
Ох, умирам за очна линия с опашчица, но заради тъпия астигматизъм, рядко правя.
Да се оплача - забравила съм отворена една очна линия на Мейбълин (онази с тъъъъъничкия писец и чупката - много ми хареса!) и е изсъхнала. Капна й една капка вода и я пракирах да седи надолу с писеца, нооо...гредЪ, не иска да пише. Идеи, може ли да се оправи някак или да я изстрелвам в le кофа?

# 508
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но какво общо има очната линия с астигматизма?

# 509
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но какво общо има очната линия с астигматизма?
Когато с едното около си полу сляп , е трудно да се гримираш еднакво на двете очи.

Общи условия

Активация на акаунт