Момичета, има седмична тема

• 3 688
  • 71
  •   1
Отговори
Чета аз, чета и все едно и също виждам - един започнал опити за бебе и хоп нова тема, друг почнал фолиевата и пак нова тема, трети забременял и решил да ни уведоми като се регистрира специално за случая.
Има седмична тема, скъпи момичета, пишете в нея, така ще се опознаем, ще станем близки и всичко - съветите, пожеланията, емоциите ще бъдат от сърце.

Аз гледам на такива нови теми от смешната им страна, но на 100 процента съм сигурна, че много от момичетата се дразнят от подобна безвкусица, а модераторите са толерантни към всички, така че от потребителите зависи да имат чувство за мярка и усет къде да споделят важните за тях моменти по пътя за бебче.

# 1
Абсолютно подкрепям, просто се чудех как да го напиша по-човешки, за да не излезне като заяждане Blush
Другото, което адски ме дразни: току що регистрирани (непознати за нас тоест) момичета, пускат тема че видяли положителен тест Tired Нито е са тука темата, нито има смисъл...
Даре, благодаря че отвори такава тема.

# 2
Дано не започнат караници... Rolling Eyes
Даре, специално за темите на момичетата видели двете чертички - старая(ем) се да отделяме такива постинги от седмичната тема, защото лично за мен е тъпо да прелиствам 1-2-3 страници и само да чета "Честито". За тва нова тема и да се знае какво има вътре. Е имало е и случаи когато лично аз съм изтървала удобния момент за отделяне (удобен за мен е когато има постинги насочени само в тази посока - честитене, а не и с други мисли в тях) и съм ги оставяла в седмичната.
Относно това - ново момиче, което не познаваме влиза да се похвали - ми щастлива е, сигурно й се иска да го изкрещи на целия свят, разбираемо е. Не може да се забрани на никой да пише където си иска...

Надявам се да не ме разбере някой на криво Rolling Eyes

# 3
А, няма такива работи, без сърденки я Crazy
Все пак е ясно в коя тема какво има, ще гледам да подминавам "непознати" такива, че да не се изумявам Sunglasses
С най-добри чувства към всички  bouquet

# 4
О.К. Сънчи, аз искам само новите момичета да влязът в седмичната, когато споделят, че са започнали опити за бебе или са започнали да меря Т, или пък да пият Фолиева, защото няма конкретен въпрос, а е просто споделяне, но в отделна тема. Мисля, че сърдити няма да има.   Wink

# 5
  • Стара Загора
О.К. Сънчи, аз искам само новите момичета да влязът в седмичната, когато споделят, че са започнали опити за бебе или са започнали да меря Т, или пък да пият Фолиева, защото няма конкретен въпрос, а е просто споделяне, но в отделна тема. Мисля, че сърдити няма да има.   Wink
Според мен това става защото не се четат закованите теми преди да се отвори нова тема. Ако се четеше щеше да се види, че в седмичната се обсъждат тези неща. Но здраве да е....важното е бебчета да има Flutter

П.П каквато съм заспала вместо бебечта бях написала бабчета Mr. Green

# 6
  • Варна
Подкрепям ви напълно, но от друга страна ... разбирам и тези момичета  Rolling Eyes Спомням си много добре как за първи път попаднах тук. Бях доста притеснена и спешно ми трябваше гинеколог, та исках да ми препоръчат някого. Поогледах се и като не намерих "подходящо" място, хоп пуснах нова тема. И естествено бях веднага пратена в Здравен справочник. С което искам да кажа, че на новодошлите не им става веднага ясно къде какво да питат. С времето всички се научаваме, дано само това време да е кратко  Peace

Хера е напълно права за закованите теми. И аз смятам, че никой новодошъл не ги чете. Едва когато зададе за пореден път въпрос от рода на "как се мери температура" се намира някой "досаден" потребител (като нас де  Wink ) да му напомни за тези теми.

P.S. Херич, простено ти е заспалото състояние  Flutter

# 7
  • BABYLAND
Абсолютно подкрепям, просто се чудех как да го напиша по-човешки, за да не излезне като заяждане Blush
Другото, което адски ме дразни: току що регистрирани (непознати за нас тоест) момичета, пускат тема че видяли положителен тест Tired Нито е са тука темата, нито има смисъл...
Даре, благодаря че отвори такава тема.
smile3501 smile3501 smile3501 Поздравления и за ДАРЕТО!   bouquet

# 8
  • Far away from here...
Здравейте от мен,
Аз съм типичен представител на групата "неориентирани" и "напълно непознати за вас момичета",които са публикували тема на неподходящо място.  ConfusedТъй като с това очевидно съм подразнила доста хора във форума,искам да се извиня,ще се постарая да не се повтаря.

# 9
Момичета, аз преди о/о година се подвизавах в този форум за няколко месеца и аз съм минала през този период на ориентиране къде каво се пише и как. Подчертавам, че още в началото, когато започнах въобще да чета форумите тук, прочетох и правилата.
Та писълта ми беше, че ми трябваше о/о седимица, за да разбера целта на седмичната тема. Първият път, когато я отворих бяха изписани само 1-2 страници и съответно започваше с честитки за новата седмица и пожелания за скорошно постигане на двете черти...Ами тогава ми стана много чудно защо трябва да се пуска нова тема за такова нещо, защото беше ясно, че всички тук искахме двете черти и ми се стори странно да си ги пожелаваме взаимно всяка седмица Blush Чак след няколко дни, когато се понатрупаха повече страници, отново отворих седмичната тема и видях дефакто за какво иде реч Grinning Та мисълта ми е, че винаги ще има такива неориентирани "новаци", както бях и аз тогава.
Сега, когато пиша в отчетните теми също има такива нови мами. Примерно идва ново мамче и пита има ли бебета родени април, а точно съседната тема пише - Априлски бебчета 2006. Ми какво да се прави, явно трябва време да се свикне с начита на писане и порядките във форумите Grinning

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 08:44 от veselina_s_p

# 10
Е сладури, много съм съгласна с Вас. Така е наистина, но все пак всеки нов не знае установените  правила, а пък по някога в стремежа си да получи малко успокоение и надежда по наболял за него въпрос не мисли кое и как трябва да направи.
Така че нека е простено на тези до тук, но след тази тема - БРАВО ДАРЧЕ Peace, нещата се оправят.
Да не говорим, че на мен пък лично ми се е и случвало (ама си мълча де) защото все пак трябва тук да се подкрепяме, а не да си крещим (не в буквалния смисъл разбира се) и обиждаме или пък показваме, коя колко повече е умна от другите, на пусната от мен тема, засягаща ЛИЧНО МЕН И МОЙ ПРОБЛЕМ ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПРИМЕРНО СЪМ ЗАДАЛА ВЪПРОС, което значи, че очаквам някакъв отговор, постепенно се включват момичета, които започват да питат другите момичета за техни проблеми и искат мнения, съврзани с моята тема.
Но Naughtyне трябва да се сърдим, тук все пак сме само за едно - ДА СИ ПОМАГАМЕ И ОКУРАЖАВАМЕ ВЗАИМНО. На всички по един голяяяяяяяяяям  bouquetи само хубави емоции.

# 11
Диди-2, а защо ако въпросът на някое друго момиче се доближава до твоя да не го зададе в твоята тема? Трябва да пусне нова ли? Rolling Eyes В такъв случай аз ще ги слея, защото са на една тематика...

Що се сърдите и нервите за глупости, момичета? Я го карайте по-леко и по-весело Peace Grinning

# 12
Ооо, не, не СЪНЧИ-ПЪНЧИ не съм се изказала правилно сигурно.
В смисъл такъв, че отговорите от тук нататък след моя въпрос, определени за мен, се свеждат най-много до първия-втория след моя въпрос.
И оттук нататък като се включи някое такова момиче, на моя въпрос вече рядко има някакъв отговор, разбираш ли - губи се връзката - може малко егоистично да звучи Blush, но така го чувствам аз, защото да му се не види, ако всичко ни беше наред, нямаше да сме тук, нали, или поне не всеки ден  bouquet

# 13
В такъв случай нищо не пречи да напомниш въпроса си Wink

# 14
В такъв случай нищо не пречи да напомниш въпроса си Wink
newsm10

# 15
Момичета, аз преди о/о година се подвизавах в този форум за няколко месеца и аз съм минала през този период на ориентиране къде каво се пише и как. Подчертавам, че още в началото, когато започнах въобще да чета форумите тук, прочетох и правилата.
Та писълта ми беше, че ми трябваше о/о седимица, за да разбера целта на седмичната тема. Първият път, когато я отворих бяха изписани само 1-2 страници и съответно започваше с честитки за новата седмица и пожелания за скорошно постигане на двете черти...Ами тогава ми стана много чудно защо трябва да се пуска нова тема за такова нещо, защото беше ясно, че всички тук искахме двете черти и ми се стори странно да си ги пожелаваме взаимно всяка седмица Blush Чак след няколко дни, когато се понатрупаха повече страници, отново отворих седмичната тема и видях дефакто за какво иде реч Grinning Та мисълта ми е, че винаги ще има такива неориентирани "новаци", както бях и аз тогава.
Сега, когато пиша в отчетните теми също има такива нови мами. Примерно идва ново мамче и пита има ли бебета родени април, а точно съседната тема пише - Априлски бебчета 2006. Ми какво да се прави, явно трябва време да се свикне с начита на писане и порядките във форумите Grinning
И аз бях така newsm10!

# 16
  • Пловдив Белащица
А да попитам, ако се спре да се пускат теми за фолиева киселина, БТ, тестове за овулация и бременност, симптоми и др., които ги има в закованите теми или в библиотеката. Ами струва ми се, че няма да има теми вече и ще остане само седмичната.
Все пак не подценявайте потребността на всеки да му се обърне индивидуално внимание, независимо колко е тъп и изтъркан въпосът за регистрираните от месеци, дори години.
 Heart Eyes

# 17
Интересна гледна точка Grinning
Права си. Донякъде, но си права Heart Eyes

# 18
  • на плажа
 MNG. Абсолютно съм съгласна с теб. Все пак нали тук е място за общуване.За всичко е говорено и писано много отдавна и от много хора. Ако е въпрос само да четем - то има библиотеки и с по-голяма база данни.Нали искаме да говорим за НАШИТЕ проблеми - т.е. ВСЕКИ ЗА НЕГОВИТЕ, но с други - живи хора, пък било то и във виртуалното пространство.

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 19:24 от iramira

# 19
Съжалявам, че може би няма да се хареса това, което ще напиша, но моят опит специално в "Искам бебе" ... не е много положителен.
Да, има седмична тема. И действително, след доста дълго време човек може да се ориентира за нейния смисъл.
Този подфорум би следвало да се ползва с най--голямо вълнение от всички момичета, защото в него се появяват мечтите и евентуалните тревоги. За повечето от нещата няма другаде къде да се сподели, даже с мъжете, даже с майките, даже с приятелките.
Затова е съвсем ествествено да се появяват повтарящи се теми, често граничещи с желание за "врачуване", едва ли не...
Това е форумът, където всичко би трябвало да се случва.
Когато някоя жена (както се получи при мен) е развълнувана от нещо, възможно най-съкровено влезе и напише тема - въпрос и в отговор получи единствено няколко линка и няколко думи, че това е многократно дъвкано - ами гадно е.

Далеч съм от мисълта за оправдаване на допуснатата нетактичност в новата тема. Но малко повече разбиране няма да навреди, а ще оживи форума. Това е само пожелание.

П.С. когато пуснах тема, без с друг ник. И сега с новия - само чета тук и съвсем не смея да пиша. Макар да съм от тези, които искат бебе.

# 20
  • на плажа
 smile3501Браво,АССА !Аз също повече чета, отколкото пиша именно поради тази причина - постоянното правене на забележки.

# 21
  • Някъде там...
Асса мястото за трепетите и тревогите, за които говориш е точно в седмичната тема. Там споделяме и се подкрепяме една друга. Не знам защо си толкова "наплашена"  newsm78 и защо мислиш, че тя е безсмислена... Аз се подвизавам в този форум вече почти 10 месеца и никога не съм пускала нова тема /освен седмичната де/, отговорите на всичките си въпроси съм намирала или в библиотеката, или от момичетата в седмичната тема. И определено не съм чувствала проблемът си пренебрегнат. Заповядай при нас - не хапем Wink
Представи си ако всяка от нас пуска тема: "Дали съм бременна", "Защо ме сърби тук и боли тук /демек кажете ми че съм бременна моляяяяя/" и т.н. форумът ще се напълни с безполезни теми с еднакви реплики вътре.
Не ме разбирай погрешно, за първи път взимам отношение по такава тема, досега просто ги четях без да взимам страна. Но честно, не мога да разбера какво ви дразни толкова...

# 22
П.С. когато пуснах тема, без с друг ник. И сега с новия - само чета тук и съвсем не смея да пиша. Макар да съм от тези, които искат бебе.

Много ме трогна твоят постинг. Жалко е, че наистина от подобни теми и от подобно отношение на някои от момичетата тук /визирам всички форуми на бг-мамма/, така наречените "новаци" вече се страхуват да кажат и да питат за това, което ги вълнува и ги притеснява. Този синдром, който го има не само в този форум, но може да се види и в почти всички други от определени "вряли и кипяли" в бг-мамма потребители, показва липсата на толерантност в цялото ни общуване помежду ни и приемане на новите и различните с пренебрежителни подмятания и завиране в очите на очевадни за тях неща, но напълно нови и непознати за неопитните. Много теми са пускани за това делене за "стари" и "нови" и явно никога няма да се свърши с това, но дано поне момичетата, като Acca и iramira да са все по-малко.
Момичета, не обръщайте внимание на подобни "доброжелатели". Пишете си без притеснение. Тези, които наистина искат да ви помогнат са много повече и ще получите много подкрепа и адекватна помощ в бг-мамма Grinning Hug

Жабче, всички сме различни и имаме различна психика. Аз също пускам много рядко теми в който и да е форум, защото мога да намеря почти всичките отговори в търсачката. Но както е написала Асса някои момичета имат нужда от лична подкрепа и съпреживяване и достигат до желание за "врачуване". Това не може да се постигне в библиотеката. А и когато си нов не е задължително да се ориентираш съвсем ведната, че може да си споделиш нещата и в седмичната тема. Пък и често се случва там да не се обърне особено внимание на подобен постинг на нов потребител или нужното за момичето внимание. И то си е нормално, там се обсъжда какво ли не и не винаги разговора се завърта достатъчно дълго време о/о проблема на момичето, за да получи тя нужната й информация или съвети.
Попринцип винаги ще има ухапани от тази тема и в повечето случаи такива теми се заключват, за да не се стигне до "пускане на кръв" Wink

Просто би ми се искало, от позицията на потребител от немалко време в бг-мамма, да призова всички момичета: БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ и най-вече дръжте се така с другите, както искате другите да се държат с вас.
Поздрави на всички  bouquet

# 23
Нека темата не се превръща в бойно поле на "дъртите ветерани" и "ощипаните моми".
На всички ни е ясна идеята тук, въпросът е че едно мнение няма да се достигне. Всеки е написал дотук вярни и искрени неща. Всеки си има своята истина. Така че нека спазваме правилата и всичко ще е ок Heart Eyes Мисля че от неспазването и пренебрегването йм идват всички проблеми. По целия свят Simple Smile

# 24
не, не съм наплашена. Не е това думата.
Отблъсната. Това е по - точно.
И какво, ако се напълни форумът с подобни теми?
Каква му е целта?
Да стои за всяка седмица по една тема? И нищо повече? Ами тогава да не е Искам Бебе... А Седмични трепети и перипетии - поне да няма объркване.
За кого ще са безполезни такива теми?
За тези, които са повече време тук.
За тези, обаче, които сега се появяват, биха могли да бъдат много полезни. И вероятно те постепенно ще се насочат към седмичната тема. Между другото, появяващите се, може да имат повече време в опити, отколкото тези, които са тук отдавна...

както и да е ... намирам, че идеята за този форум е прекрасна, но ... някак опорочена.

всъщност не ми е работа да давам оценки, извинявам се много, ако някой се почувства засегнат

# 25
Аса, не разбирам какво точно искаш да кажеш newsm78
Кое не ти допадна тук и от кое си недоволна?
Сериозно питам Blush

Вижте, мисля че ако всеки нов прочита закованите важни теми, поне 50 % от темите йм няма да ги има тук...просто, хиляди пъти съм казвала, че от там се минава най-напред, за да се запознае всеки с основното, базисното инфо. После, ако нещо не е ясно, не е разбрано, има нужда от обяснение - пуска се тема. Много е просто и не разбирам защо трябва все да водим тоя спор Sad

# 26
Явно съм разбрана погрешно, но ако искате се върнете пак към първото ми изказване по въпроса. Няма нищо общо с писаното по-долу. Не може да има тема `От днес пия Фолиева киселина`, ами добре, но тя е за седмичната, за споделяне, защото не сме страшни.

Цитат
Този синдром, който го има не само в този форум, но може да се види и в почти всички други от определени "вряли и кипяли" в бг-мамма потребители, показва липсата на толерантност в цялото ни общуване помежду ни и приемане на новите и различните с пренебрежителни подмятания и завиране в очите на очевадни за тях неща, но напълно нови и непознати за неопитните. Много теми са пускани за това делене за "стари" и "нови" и явно никога няма да се свърши с това

С това не само, че не съм съгласна, но се бунтува цялата ми същност, защото е лъжа. Много от новите или малко писалите момичета, които вече са бременни ще го потвърдят.
Цитат
както и да е ... намирам, че идеята за този форум е прекрасна, но ... някак опорочена.
Когато се прави подобно заключение, то неизбежно иска мотивация, защото в противен случай е несериозно и тенденциозно оплюване.

Мотивирах се защо не са подходящи някои теми.
Първо някой си пуска теми за това, че направил тест, но има друг също нов потребител, който си е пуснал преживяванията в седмичната тема и пак му се обръща внимание.
С две думи, някои от нас знаят как да намерят място за вълненията си, а други не са се ориентирали. Добре, случва се и по тази причина обясних, че има седмична тема за тези нервни, психически и както искате ги наричайте вълнения.
И момичета, които искате бебета няма от какво да се страхувате, казвайки едно здрасти в седмичната тема и споделяне на това, което ви вълнува в момента.
И още нещо -- не е от най-приятните усещания да си стар потребител. Наистина НЕ ви го пожелавам. Hug

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 08:09 от Дара

# 27
Дара, нали не се съмняваш, че разбирам какво имаш предвид и в първия, и в последния си постинг.
Прекрасно разбирам, че не е за предпочитане да си стар потребител.

Поднасям още веднъж извинененията си, че може да звучат думите ми грубо. Но не се отказвам от тях.

Просто правилото, че разни неща се пишат в седмичната, не би следвало да се налага толкова строго. И в другите форуми има постоянно потарящи се теми. Да, и там се правят бележки, че темата е дъвкана, но върпеки това, се получават и отговорите.

# 28
Добре Асса, но аз не говоря за дъвкани теми, ами ние нали само около едни неща се въртим, не сме `Клюкарник`, говоря за теми, които звучат като - `От днес започнах опитите`, `Как мислите имам ли шанс`.
Просто ги пускайте в седмичната.
Има и още нещо, по-старите потребители, когато поне мъничко ви знаят проблема, ще се радват или тюхкат искрено с вас, а няма да е отговор по задължение, пътьом из форума.

# 29
Снощи писах, писах километричен постинг с много разсъждения по темата, нета ми се затри и  #Cussing out не ми се пише пак...Искам само да кажа - оставете на модераторите да решават коя тема какво да я правят. Сливали сме теми със седмичната, вадили сме постинги от седмичната... по наша преценка. Ако някоя тема ви се струва абсурдна или дъвкана и ви е писнало от нея - не пишете в нея. По-добре премълчете, отколкото да напишете нещо и да засегнете макар и неволно пусналият темата... Все ще се намери някой да отговори Wink
Веселина хубаво го е казала:

БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ и най-вече дръжте се така с другите, както искате другите да се държат с вас.

# 30
С това не само, че не съм съгласна, но се бунтува цялата ми същност, защото е лъжа. Много от новите или малко писалите момичета, които вече са бременни ще го потвърдят.

Ами и при мен се бунтува цялата ми същност от това, но това не значи, че лъжа, че то съществува...След, като има момичета, които са се отказали да пишат вече заради лошо посрещане или отношение, значи не е съвсем мой мираж /за много голямо съжалеие/ А също така има доста теми, както вече казах, пускани по този повод и в Клюкарника и в други форуми, следователно явно има и други такива съзаклятници, като мен. Аз лично никога не съм имала проблем с отношението във форума нито, като "новак", нито сега /пък и честно казано не намирам защо да е толкова лошо да си стар потребител newsm78/ Но това, че към мен, към теб или още стотици момичета тук, не е имало лошо отношение, не означава, че няма и такива, които да са и от другата страна на бариерата. Аз лично съм виждала теми, в които точно към новите момичета някои потребители /не говоря за масово явление/ се прави един пренеблежителен постинг от сорта, ама ти тъпа ли си или какво та не си видяла еди какво си, там го пише, или, когато се обсъжда нещо и има постинг на момиче, което е непознато за форума, има някои изказвания, че едва ли не тя е от скоро тук и нищо не разбира та да дава мнение...Наистина това съм виждала да се случва рядко и по-често в Клюкарника, където някои хора пишат само, за да се разтоварят от отрицателните си емоции, но не означава, че не се случва и в другите форуми.
Пък и пак казвам /май много трябва да се повтаряьм, за да бъда разбрана/ всички реагираме различно. И, ако ти и аз не обърнем особено внимание на някой, който ни е скастрил "мило" в началото на нашето "пребиваване" тук, то ще има момичета, които може да се отдръпнат веднага след неособено дрожелюбните или хладни думи, с които са посрещнати...Ето примерно ти сега се засягаш от това, че се негодува срещу мнението ти и веднага казвах, че тук си измисляме разни конспирации и да искаш разни доказателства за това или онова. А можеше да реагираш много по-спокойно и просто да кажеш, че не си имала точно това предвид и, че не си искала да засегнеш никого, мисля, че щеше да има доста по-добър ефект...Но това си е до човек. И аз съм била обект на агресия във форума, не може да не станеш, все пак тук сме хиляди различни хора, но това не значи, че съм слагала разни крайни определения, просто съм си защитила мнението и накрая се получава един хубав и културен спор, а не махленска караница...

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 08:54 от veselina_s_p

# 31
Веселина, в този случай става дума за стар потребител тук в този форум, опитващ се да забременее отдавна...

# 32
А, ясно, извинявам се Blush

# 33
  • Варна, морето и сините вълни!
Не че ме питате, ама аз да си кажа, па после ме набийте  Mr. Green Mr. Green
Доста време се подвизавах тук,тук се чувствам като у дома  Sunglasses

В един момент форума стана доста популярен, станахме много потребители,разделихме са на няколко подфорума.
Някои момичета доста се постараха да създадат "Библиотеката".
Искам да ви уверя че това не е никак лека задача! Наложи се да се  събере много информация, за да може като влезеш с конкретен проблем да потърсиш и да намериш отговора веднага, а не да чакаш някой да се включи и да ти отговри, или да те напъти с линк към някоя тема!
Ми прочиташ, помисяш, па ако не ти е ясно питаш.
 Всички сме били новаци!
Нужно е старите кучета да са по - толерантни, но е нужо и новите повечко да четат!

# 34
  • София
Еее, недейте така, не сме толкова лоши, нито хапем. Wink От някои постинги излиза, че едва ли не сме най-враждебно настроения форум срещу новаците. А не е така! Забележете само колко много момичета влизат просто, за да съобщят, че са видели двете чертички и без да са писали преди това, получават поздравления. А освен това, ако някой се е почувствал обиден или пренебрегнат от заядлив отговор на потребител, то непременно се намира и друг, който да даде отговор на въпроса му.
И мисля, че ние, т.нар. "стари кучета" сме достатъчно толерантни. Просто от по-дългото ни пребиваване във форума сме научили правилата, кое къде се пише и т.н. И Дарето е дала приятелски съвет. Не се обиждайте като малки деца.
И въобще не виждам защо толкова продължи този спор newsm78 Нима наистина сме толкова заядливи Rolling Eyes или някои са прекалено чувствителни....Истината е навярно по средата, но само ще кажа на новите момичета - пишете спокойно за всичко, което ви вълнува! Всички сме минали през тези трепети, всички някога сме били новаци и ни е било страх как ще бъдем посрещнати.Хайде, мир да има  bouquet

# 35
Да бе, стана една..Явно съм изтълкувана погрешно и с риск да се повторя две извадки от постинга ми

Цитат
Има седмична тема, скъпи момичета, пишете в нея, така ще се опознаем, ще станем близки и всичко - съветите, пожеланията, емоциите ще бъдат от сърце.

Цитат
от потребителите зависи да имат чувство за мярка и усет къде да споделят важните за тях моменти по пътя за бебче.

Успех на всички, може пък някой да е разбрал какво съм целяла с изказването си. Laughing

# 36
  • на плажа
  Даренце, абе на мен ми е ясно ти какво искаше да кажеш, но има тук някоя и друга заядливка, която смята, че като пише по-отдавна тук има право да поучава и обижда другите. Мен лично това ме подразни. Не съм била нападана като "новак", но съм попадала на такива постинги насочени към други хора. Не е етично. Аз лично комуникирам с определени хора от форума, които смятам за толерантни и поне от написаното ми се струват приятни. Просто е!

# 37
право си признавам - чувствам се отвратително поради факта, че се намесих и отгоре на всичко не съм обяснила достатъчно добре, какво имам предвид... всъщност за последното най-много, защото определено не традиционните противопоставяния между "стари" и "нови" имах предвид.
Момичета, много, ама много се извинявам и сега ше се опитам още веднъж да обясна, пък дано има ефект...

С времето се придобива яснота, кога, къде и какво се пише и чете. Но, когато си начиняещ, е възможно да се допускат неволни грешки - да, да се пита за 1001 път едно и също нещо; да, да се отвори нова тема за нещо, което засяга само теб и на другите не им е това в главата. Нормално е.

Разбирам, създал се е определен стил в този подфорум. Той е подходящ и удобен за пишещите повече време тук. Никак не подценявам, даже напротив, възхищавам се на усилията на тези, които са подредили библиотеките.

Но, не осъждайте твърде строго, когато някоя от нас от летящ старт тупва на първа страница "своята" тема. Няма по - нормално от това. Естествено е. Може в съответната тема да се даде съответен коментар, насока, порицание, ако щете. Но не може да се иска - влизаш тук, влизаш в седмичната, казваш/питаш там и там получаваш всичко, което ти е необходимо - и подкрепа, и съвет.
И още веднъж искам да кажа - момичетата, които за сефте се появяват тук, ще отидат в седмичната, но най-често няма да стане веднага...

# 38
Влизам с мир.
Ами хайде новите по-скоро да влизат в седмичната, че на някои ни омръзна поддържащата роля, хи-хи Wink, искаме си `главната роля` в бебешката пиеса и деветмесечен отпуск . Mr. Green, ех, мечти.

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 13:56 от Дара

# 39
Даре, пожелавам ти няколко пъти по много повече от девет-месечен отпуск...

и аз съм за мир ... Simple Smile

# 40
Извинявам се, че се намесвам в спора, защото гледам е между няколко потребителки, но искам да си изкажа мнението по повод неразбралите нови потребители. До преди 5 месеца и аз бях от тях. Преди 8-9 месеца - година почнах да чета в Библиотеката, но всичко ми беше пълна мъгла Crazy След 5 месеца пак почнах да чета, тъй като вече се бяхме решили сериозно за бебе. На мен също не ми стана ясно за какво е седмичната тема веднага. НО почнах да чета от време на време и почнах да влизам в час. После се представих, прочетох и останалите как са се представили, запознах се един вид с всяка... В началото задавах въпроси, но отговор нъцки.  Naughty Така няколко пъти, след което реших, че няма да питам... докато Дарето и Данидан не ми писаха на лични, относно трепетите ми и че са насреща за всякакви въпроси и да не се притеснявам и т.н. Мисълта ми е, че не можем да очакваме  като влезем във форума и всички да ни обърнат мнимание или всички да ни станат приятели. Минава време докато те опознаят и докато ти ги опознаеш - както ми каза Данидан и най-вече да съм опорита, което имаше ефект и в момента се чувствам страхотно, в къщи съм, радвам се и рева заедно с певечето бъдещи и настоящи мами.  Hug
Новите - не се отказвайте толкова бързо, ако един път ви скастрят или няма отговор на въпроса ви !   bouquet
Извнете ме за дългия пост !  Blush
Даре, браво за темата !

# 41
Даре, поздравления за добрия тон, с който си започнала и продължаваш по темата! Не разбрах само кой и защо се обиди от твоята изрична покана да заповяда в седмичната тема. Даже мисля, че не е лошо темата да се закове, за да се ориентират новите потребители за какво иде реч, че изглежда не на всички става ясно.

Моето лично мнение се покрива почти с това на Жабче. В продължение на два месеца преди да се регистрирам четях като гост. Накрая се станах потребител, защото компанията ми се стори приятна и защото реших, че не е лошо да споделям с някого чакането. Макар, че се подвизавам и в други подфоруми за мен „Искам бебе“ си остава роден дом. Що се отнася до така наречения „конфликт на стари и нови потребители“, аз лично не виждам такъв. Напротив във форума има приемственост, което е нещо много ценно!

Към обидените: не е неуважение да ти кажат, че темета е обсъждана и да ти пуснат линкове към стари теми. Хората са си направили труда да ти отговорят и да потърсят вместо теб темите, което изисква време и добро отношение. Ако ви се сопнат (макар, че не това е точната дума) на темата „Моля ви, кажете ми, че съм бременна“ ви правят услуга. Чакането не е приятно на никой и колкото по-рано започнете да приемате спокойно нещата, толкова по-добре за вас, щадете си нервите, момичета, ще са ви нужни. Темите от рода: „Току що се регистрирах, за да ви кажа, че съм бременна“ би следвало да се публикуват във форумите на майките и отчетните. Толерантността е нещо прекрасно, но тя на първо място означава спазване на правилата!

# 42
Изобщо не смятах да пиша, но мноого ме засърбяха ръцете... (Даре, ще прощаваш че се възползвам от изместения фокус на темата ти)

Съни го е казала най-добре: "оставете на модераторите да решават коя тема какво да я правят." ... "Ако някоя тема ви се струва абсурдна или дъвкана и ви е писнало от нея - не пишете в нея. "

Марлийс, не съм съгласна с последния абзац на постинга ти - аз лично отдавна не пиша в Искам Бебе - повече чета и доколкото мога се осведомявам за това какво се случва тук - включително и твоите трепети проследих Wink Но това, че съм направила личен избор и не пиша отдавна не значи, че когато един ден и мен ме споходи радостното чудо няма да искам да се похваля, пък макар и много малко вече да ме помнят - а тогава определено ще спадна към групата на "„Току що се регистрирах, за да ви кажа, че съм бременна“ ".
А що се отнася до толерантността, когато има свобода, колкото и правила да има, то те не могат да се спазват на 100%, така че толерантността включва и положително отношение към `грешките` на новите.

# 43
  • Far away from here...
Здравейте,момичета,
Ще си позволя да се намеся отново,тъй като (както казах и преди) точно потребители като мен са причината за този дълъг спор.
"Моята" тема беше цитирана многократно като пример за тема,поставена не на място.Че това беше така-спор няма,разбрах. Но също така осъзнах,че емоцията,която продиктува публикуването й,определено е била излишна,поне за по-голямата част от останалите тук.И няма да си кривя душата - много ме заболя от това.
Съжалих многократно за грешката си и се включих в седмичната,както ме посъветваха,но "онова" чувство си остана...
Знам,че съветът,който ми отправиха,беше съвсем добронамерен и въреки всичко се чувствам излишна тук.А иначе имах огромното желание да стана част от вас...
Надявам се да не засягам никого.Желая на всички лек и успешен ден и най-вече-да се сбъдне мечата ви,която е наша обща мечта  bouquet

# 44
Viktoria, не бива, мила, да изпитваш чувството, че си "излишна".
Остани си тук, защото всеки има своя "кредит за грешки".
Аз имам нужда от теб, както и от всяка душа, която се стреми към това най-голямо земно щастие.
Дано имаш късмет за бързо преминаване към отчетни.

# 45
  • Far away from here...
Асса,благодаря ти за топлината и подкрепата!  Hug
Дано късметът,за който говориш,споходи всички ни...Нали, в крайна сметка, това е причината да сме тук и да споделяме една с друга макар и "малките крачки",които правим. Това означава,че вече сме тръгнали по дългия път...

# 46
Стига сте се държали по детски, мили момичета.
Ами и аз днес искам да крещя на света, криво ми е, идва ми да убия мъжа си, ама трябва ли да пусна тема `Дойде ми, какво става?` или пък `Дойде ми, дали имам шанс да забременея`.
Тези неща са за седмичната, където ще се включат всички момичета, които могат да ви станат приятелки и да си `клюкарите` заедно без задръжки.
Не ми приемайте лично забележката, тя е обобщение на теми пуснати от много потребители.
Най-важното е да сестигне до двете черти нали?

# 47
Правя последни ремарки, като се надявам наистина да бъда разбрана правилно. Аз лично не се дразня на подобни теми и по принцип съм от лошите какички, които просто не отговарят. Когато се е случвало да ми накипи, съм се извинявала. В крайна сметка хората, които винаги са насреща и обръщат внимание на "най-глупавите" въпроси, биват титуловани като заядливи, ами не знам какво просто какво да кажа на това! Във форума е като в живота с едни хора можеш да се сприятелиш, с други просто не си пасвате, така е устроен света. Няма да споменавам думи като възпитание, вежливост и обща култура, че ще заприличам на учителка (само да не ми се обидят учителките, друго имам предвид Wink). Просто не виждам място за сърдене. Както повечето са написали всеки избира дали да пише тук или не, но моля ви недейте да злословите по "Искам бебе", защото с това засягате много хора.
Ая, много добре знаеш, че момичетата тук те познават и с радост ще приемат новината, че си бременна, за друго иде реч.
Виктория, наистина не разбрах кой с какво те е обидил, съжалявам, или загрявам трудно или нещо не съм в течение.

# 48
  • Far away from here...
Марлийс,
не си спомням някъде някога да съм писала,че някой ме е обидил??? Thinking
Казах,че ме заболя,когато нарекоха теми като моята "безвкусица",  затова защото не е сложена на правилното място.
След тази забележка не съм публикувала смешни теми на неправилно място,няма и да го направя,защото си взех поука.

# 49
  • на плажа
  Момичета, хайде да приключим тази тема Hug. Ще се научим и ще започнем да се ползваме по-добре с цялата база данни!Хайде Hug Hug Hug!

# 50
  • Стара Загора
Ами да удрям катанеца тогава Rolling Eyes

# 51
Ами да удрям катанеца тогава Rolling Eyes
Удряй! Удряй!  Peace

# 52
Cheta wi ot skoro(3 sedmici nqma) i ne sym naqsno,za towa pitam-Kakwa e celta na sedmichnite temi? Ne se zaqvdam,prosto ne mi e qsna. Kakyw e problema da se pochwat nowi temi? Prosto pitam....
P.S. Sorry ama nqma kirilca na toq komp Sad

# 53
Проблемът е,че на един и същи въпрос ще трябва да отговарям колкото пъти се зададе-така аз ще спра да отговарям, защото ще ми дотегне а и повечето ходим на работа все пак .... WinkА в седмичната се събираме като компания/ на площадката на пейката никогали не сте се събирали приятелки да си говорите и обсъждате???/Та така......А за кирилицата-горе вдясно има едно синьо квадратче-Кредор му викат-та там отиваш и проблемът е решен Hug

# 54
  • Някъде там...
...подкрепяме се взаимно, споделяме различни неща - кой овулирал, кого посетила лелката. Говорим по въпроси, които не са свързани директно с бебеправене. Поставят се често нищени въпроси и се дават отговори. Въпроси от типа - "Бременна ли съм?", "Да правя ли тест?" и т.н. Влез и прочети...
Също така ако искаш се регистрирай и заповядай при нас  Peace

# 55
Е,добре,днес разбрах,за какво била тая седмична тема! Колко месеца се чудех,на неспирният ентусиазъм на някой да пуска 'седмична тема". Честно ви казвам,днес разбрах за какво била и че трябвало да се пише в нея!
А иначе и аз ви чета от много време,ама "несмея" да пиша.Ма днес ме провокирахте Simple Smile

# 56
май не е за заковаване още темата ... има какво да се каже/обсъди в нея...

# 57
Blagodarq za byrziq,podbroben i mil otgowor momicheta!
(obache mojto "sinio kwadratche w dqsno" e izbqgalo nqkyde newsm78)

# 58
Ама  чакайте сега-то не е задължително GrinningОт трябва до искам има разлика PeaceХубаво е да искате да пишете там, а не като задължение и само и единствено там.Има моменти и теми, които ще си пускате и отделно-нещо важно, специфично...Но нещата от сорта на ежедневната кл'ка -там си я бистрим.Там си казваме и графики и лелки и овулации, стискаме си палци, плачем заедно-това е седмичната.Солидарност му викам аз... със преживяванията на виртуалните ти приятели.
Питаща-регистрирай се.....ако искаш де, незнам защо ти го няма Кредора... newsm78

# 59
всъщност търси не квадратче, а надписа KREDOR

# 60
  • Варна
Питаща, KREDOR се появява само когато влезеш с потребителско име.Когато влизам като гост, не се вижда.

# 61
  • UK
 А здравейте... Искам да знам аз като сам нова означава ли това че ще ме "подминавате" за да не ви изомявам... както виждате сам тука от вчера и все още се оглеждам в обстановката... Не саздавам нови теми защото си ги има всички и са мо достатъчни за да си излея душата когато ми тежи както направих днес и сам благодарна на тези които не ме "подминаха"... Едва ли мога да изумя някой от гореспоменатите с думите си и смятам че това че сам нова не би трябвало да ме дискриминира по някакав начин... На всеки му идва времето... до преди 1 год не сам мислила за бебета а сега мисля... и смятам че щом форума е отворем за външни лица значе всеки има право на избор...                    Благодаря за вниманието!!!   smile3516

# 62
Megita, точно в това е въпроса. Разбира се, че някой ще ти обърне мнимание, но в крайна сметка, както в живота, така и тук не може всички да са ти приатели и всички изведнъж да ти отговорят, пък и както се казва не и длъжни. В седмичната тема, вече са написали момичетата, какво се обсъжда. Също така можеш да прочетеш по-горния ми пост и ще разбереш какво се случва с новите.   Peace

# 63
  • Някъде там...
А, Мегита няма такова нещо, откъде ти хрумна  Shocked Сама видя, че днес ти беше отговорено на всички въпроси. Ясно е че всеки "новак" минава през период на адаптиране и запознаване с "обстановката", но скоро ще се чувстваш като у дома си Wink
Заповядай и в седмичната темичка  Peace

# 64
  • UK
А, Мегита няма такова нещо, откъде ти хрумна  Shocked Сама видя, че днес ти беше отговорено на всички въпроси. Ясно е че всеки "новак" минава през период на адаптиране и запознаване с "обстановката", но скоро ще се чувстваш като у дома си Wink
Заповядай и в седмичната темичка  Peace

newsm20          БЛАГОДАРЯ

# 65
  • Пловдив Белащица
Аз да попитам пък, защо само я лансирате седмичната тема и каните всички там да пишат. Аз ако имам проблем предпочитам да задам въпрос и да се говори за това, а не да чета измежду други пожелания и други проблеми, от друго естество. Специално за мен е скучна седмичната тема.
Това е моето мнение де. Не искам конфронтации, но просто смятам че всеки има право да направи избор сам къде да пише.

# 66
  • UK
   Аз съм нова но мисля че мога да отговоря... както виждаш се пиши навсякаде... поне днес аз пиша в 5, 6 теми... седмичната тема е обща за всеки... има индивидуални за всеки проблем и въпрос и никой не е казал че там няма да се отговори... след като искаш да ни задаваш твоя тема давай никой не те спира...  Hug Hug Hug

# 67
  • Пловдив Белащица
Мегита, идеята ми не е дали и къде ще пиша, а това че днес отворих тук 2-3 теми и видях, че масово се прилага предложението за седмичната в тон, "защо отваряш нова тема" или поне на мен така ми звучи. А щом на мен така ми звучи, какво остава за някой нов.

# 68
  • UK
Мегита, идеята ми не е дали и къде ще пиша, а това че днес отворих тук 2-3 теми и видях, че масово се прилага предложението за седмичната в тон, "защо отваряш нова тема" или поне на мен така ми звучи. А щом на мен така ми звучи, какво остава за някой нов.

Еми явно има жени които си мислят че в седмичната тема има всичко... не се нерви Hug Hug Hug  Приемай всичко на шега   bouquet

# 69
  • Някъде там...
Манго аз например редовно пиша въпросната култова реплика когато отговарям на някое ново момиче. НО не съм влагала умисъла, за който ти говориш. Каня я в седмичната, за да се опознаем, споделяме и т.н. С повече хора е по-весело, а и много от момичетата не смеят да пишат в седмичната, защото се притесняват че всички се познаваме и че няма да са на мястото си.
Мисля си също че повечето новички не са запознати с този "изконен" спор, че да намират такова звучене пък чак...

# 70
Аз да попитам пък, защо само я лансирате седмичната тема и каните всички там да пишат. Аз ако имам проблем предпочитам да задам въпрос и да се говори за това, а не да чета измежду други пожелания и други проблеми, от друго естество. Специално за мен е скучна седмичната тема.
Това е моето мнение де. Не искам конфронтации, но просто смятам че всеки има право да направи избор сам къде да пише.

Ами то това е като в живия живот-или умееш да комуникираш с другите и да станеш част от някакво общество, или не.Ако те интересува само и единствено твоят проблем и искаш само и единствено за него да се говори-сама ще си говориш... Tired
И тонът не е задължаващ,а подканящ.Каним новите момичета да заповядат в седмичната, както Жабче е казала-да се опознаем-тогава можеш и по-адекватни съвети да даваш....Нови теми никой не е забранил да се пускат-това е смешно...Жалко е,е така интерпретирате нещата.

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 21:23 от пенелопа

# 71
Верно обаче форумите са като в реалния живот. Била съм с мои познати в други форуми и ми е правило впечатление, че който не се вписва и по принцип в живота, не успява да се впише и във форума. Кой както се държи с хората които среща, така и с форумците които не вижда и общо взето впечатлението, което човек създава пишейки някъде се препокрива с това, което би създал ако срещата на живо.
Изключвам когато става въпрос за флиртове ...
Там е опасна зона, почти взривоопасна!

Общи условия

Активация на акаунт