Противогрипна ваксина сезон 2018/19

• 32 944
  • 416
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Много малоумно изявление лечугитка... Мислиш, че ще ме уязвиш ли? Simple Smile
Мия си ръцете и не боледувам. Да му мислят тия, дето са нон-стоп болни, пъшкат, охкат и ахкат как със седмици и месеци влачат болести и вируси.

# 331
Не боледуваш, защото или си ваксинирана или живееш на гърба на тези, които са ваксинирани. Нито чистите ти ръце те пазят, нито това което ядеш, морбили не се интересува от тях.
 Ние сме тези, които те пазим, ние ти осигуряваме илюзията и комфорта да фантазираш глупости. За благодарност заради хора като теб в момента в цяла Европа върлуват отдавна забравени болести. Хора с медицински проблеми и малки бебенца са в опасност заради конспиралници като теб. Хубавото е, че вече почти навсякъде са ви вдигнали мерника и няма да можете още дълго да разпространявате болести без сериозен отпор.

След пет години без морбили: Неваксиниран турист върна заразата в Коста Рика
Предполага се, че заболяването е пренесено от 5-годишно момче от Франция

https://btvnovinite.bg/svetut/sled-pet-godini-bez-morbili-nevaksiniran-turist-varna-zarazata-v-kosta-rika.html

# 332
  • In the land of Never Never
Има заболявания, които са осакатяващи или силно животозастрашаващи, там нещата са еднозначни, ваксинацията спасява и трябва да е задължителна. За останалото, според мен, трябва да е въпрос на убеждение. Ако има аргументи в полза на това, хората ще бъдат убедени и ще го правят. Но както винаги, това се налага, без да се обяснява на родителите.
Ако те или децата им се разболеят, да кажем от грип, или от дребна шарка, то това е било техния избор, защото са решили да не се ваксинират. Държавата разбира се, предпочита ваксинирането, за да няма масово болни, защото това означава епидемия и хората да отсъстват от работа, или от училище, което е проблем.
Не бива да следваш сляпо 100% това което се налага отгоре. Причините зад това могат да са най-различни интереси, особено от страна на фармацевтичните компании, и корумирани чиновници. За това убедете хората конкретно за всяка ваксина защо е наложителна. Това не се прави.

# 333
то това е било техния избор

Така ли? А бебетата под 1 годинка, прекалено малки за ваксина, които разчитат на това в едно цивилизовано общество да не циркулират опасни вируси, които отдавна трябваше да са изчезнали, техният избор в случая къде е? Ти може утре да решиш, че като пиеш караш по-добре, но обществото има право да ти каже не, особено когато с действията ти застрашаваш други хора. 

# 334
  • In the land of Never Never
Ясно е че за децата решават родителите, както за много други решения в тази възраст.

# 335
Добре, тогава бъдете така добри и да приемете последствията от този избор. Щом обществото е решило, че не желае да ви допусне до ясла, детска градина, училище, университет, работа и т.н. ще трябва да се съобразявате.

# 336
Пълен абсурд е да се направи "типов имунизационен календар" за целия ЕС, защото никой в Европа няма да иска да се ваксинира с/у туберкулоза, примерно. Това е болест, широко разпространена в България, поради мизерните условия, в които живее населението и явно задължителната ваксина не помага особено. В Европа не ваксинират с/у туберкулоза и няма да започнат да го правят заради българската мизерия.

Тези лъжи ти ли ги изфабрикува или някой ти ги диктува???

Кой ти каза, че ТБ е широко разпространена у нас??? Мноооого отдавна не  е!!!  Още през 50-те е започнала да намалява заради масовото приложение на ваксината, употребата на лекарства, които преди 1950г. са липсвали и отдалечаването от гладните военни години. От 1950г.  до 1970г. е намаляла 10пъти! Това малко ли ти се вижда??? Вярно е, че след 1990г. се увеличи 2пъти, но през последните 7-8г. отново намалява.....Нима не знаеш, че Румъния и Русия са с 2степени по-зле от Бг??? Сърбия и Испания-също, но с една степен.
В Англия и Франция даже не са се отказали от БЦЖ и я прилагат на рисковите контингенти!

Ето я картинката:

https://www.google.com/search?q=%D1%82%D1%83%D0%B1%D0%B5%D1%80%D … rc=4WSQvrU6Qf-EHM:

За пореден път оспамваш темата, а тя не е за ТБ!

# 337
Според д-р Ангел Кунчев за миналата година има подадени 108 сигнала за странични реакции след ваксини на фона на 2 милиона и 200 хиляди извършени имунизации. Системата е напълно отворена и абсолютно всеки може да подаде сигнал, дори комшията. Става дума за някакви преходни състояния като зачервявания, подувания и т.н.  Реално това са едни от най-високо технологичните, проверени и безопасни продукти, защото се слагат на милиони/милиарди здрави хора. И мисля с това да сложа край вече на тези безумни спорове, защото темата е друга.

# 338
Скрит текст:
Има заболявания, които са осакатяващи или силно животозастрашаващи, там нещата са еднозначни, ваксинацията спасява и трябва да е задължителна. За останалото, според мен,
трябва да е въпрос на убеждение. Ако има аргументи в полза на това, хората ще бъдат убедени и ще го правят.
Скрит текст:
Но както винаги, това се налага, без да се обяснява на родителите.
Ако те или децата им се разболеят, да кажем от грип, или от дребна шарка, то това е било техния избор, защото са решили да не се ваксинират. Държавата разбира се, предпочита ваксинирането, за да няма масово болни, защото това означава епидемия и хората да отсъстват от работа, или от училище, което е проблем.
Не бива да следваш сляпо 100% това което се налага отгоре. Причините зад това могат да са най-различни интереси, особено от страна на фармацевтичните компании, и корумирани чиновници. За това убедете хората конкретно за всяка ваксина защо е наложителна. Това не се прави.
Абсолютно.
Аз например, не съм боледувала от грип от ...."сто" години.Дори не знам дали изобщо съм била болна от грип или съм карала обикновени настинки.Както и да е, не съм боледувала от години.
Е, кое тогава ще ме накара да си направя ваксина срещу нещо, което не фигурира в моя живот?
Само защото някой си така иска?

# 339
Ама никой не ви кара да се ваксинирате срещу грип. Който иска да се ваксинира. Аз също смятам, че е най - добре да се ваксинират рисковите групи. Останалите - няма нужда, според мен . Споровете се водят за другите ваксини, които са задължителни, но пак питам - защо в тази тема след като тя е за грип???

# 340
Аз не мога да разбера поради що няколко човека коментират тема, по която реално нямат какво да кажат, освен "аз не се ваксинирам против грип". Ми ОК, не се ваксинирай. Тук съм, за да чета коментарите на хора, които са се ваксинирали, а не които философстват защо няма да се ваксинират. Все пак темата е за конкретната ваксина, а не за мнението на някой си за ваксините.

# 341
Edit: Ето сега чета, че шефът на агенция Фокус Красимир Узунов, който почина преди 2 дена е починал от инфаркт след тежко боледуване от грип. Грипът по принцип увеличава риска от инфаркти и инсулти, като статистиките показват, че смъртността по всички причини се увеличава винаги след всяка епидемия.

Ваксината срещу грип не е задължителна по две причини, ваксината не е с такава висока ефективност както другите ваксини и второ ваксината е различна всяка година. Затова ваксината е препоръчителна за рисковите групи - възрастните хора над 65 години, малките деца, хората с хронични заболявания, бременните и всеки друг, който желае.

От грип реално боледуват повече хора, отколкото е видно с просто око. На всеки един с проявени симптоми, трима други боледуват без да проявяват симптоми. А това, от кои ще бъдем ние, зависи до голяма степен и от гените ни.

Проф. Алексей Савов: От генетиката ни зависи дали ще се разболеем от грип

Някой ден, дай боже, когато се създаде високоефективна универсална ваксина срещу грип, вероятно ще стане част от задължителния календар и тогава вече грипът ще спре да тормози хората всяка година.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 10:26 от LillyM

# 342
  • София
Не боледуваш, защото или си ваксинирана или живееш на гърба на тези, които са ваксинирани. Нито чистите ти ръце те пазят, нито това което ядеш, морбили не се интересува от тях.

Темата не е за морбили или ваксините по принцип, а конкретно за противогрипната ваксина/и.
С/у грип никога не съм била ваксинирана, боледувала съм само в детска възраст, не помня откога точно, но от десетилетия.

п.п. Чудех се, от какво може да почине такъв млад човек като КУ и сега разбирам, че е от инфаркт...
Което без съмнение е свързано с начина на живот, а не с циркулиращите грипни вируси. Т. че, пазете си здравето, внимавайте какво ядете и пиете, не пушете, движете се и по възможност - по-малко стрес.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:51 от Alexandria*

# 343
Никой от семейството ми не се ваксинира. Пиша го, като чета толкова хора, са клиенти на бизнеса с ваксините. Един организъм трябва да може да се справи с гриповете, ако има имунна система.  Още в началото на грипа, хапнете няколко лимона (безценен плод).

# 344
Вие си ги хапвайте лимоните в началото на грипа.  Прясно извадени от парници с пестициди, хибридни сортове, набрани зелени, вероятно инжектирани със специален препарат, за да издържат по-дълго, натоварени на самолет и после ламбуркани с камион, стояли на топло/студено/ пак топло, та да втасат съвсем, изобщо нямащи нищо общо с вкуса и качествата на лимоните от детството.

Общи условия

Активация на акаунт