Какъв крем за лице използвате? – Тема 12

• 84 224
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • Берлин
Разгледах го, нямам повечето изброени проблеми, с които трябва да се справи лосиона - сухота, лющене, фото-проблеми, гъша кожа и т.н.
Имам обаче съмнение за някакво вътрешно вроговяване на кожата, в следствие от дехидратация, което води до това неприемане на кремове и изхвърлянето им навън... Така че нещо подобно може и да помогне...
Имам 3 приятелки,които се пребориха успешно с всички,описани от теб, проблеми + "вроговяването". Ако искаш,пиши лс,за да не забравя да ги разпитам. Резултатите им са зашеметяващи

# 181
  • Пловдив
някой с мнение за марката Gerovital

че се чудя за този /доставят до БГ с ДЧЛ
https://www.gerovital.net/en/gerovital-h3-derma-premium/133-lift … 943000096510.html

# 182
АНА-то трябва да се ползва с висок фактор и през по-студените месеци, защото може да докара пигментации. Иначе има един крем на Юриаж - Исеак К, много е добър, лек химически пилинг, нанасям го за през нощта от октомври до март, като през две седмици почивам. Добре ми се отрази миналата година, тази го ползвах малко, че съм отворила един серим против бръчки и няма да му дойде ред.

# 183

По аптеките продават ли се? Главно последният ме вълнува, мисля, че на моя корейски тоник му мина годността и нещо спря да действа. Появил ми се е много ситен, неприятен релеф по челото, дали ще се справи с него, че цената е леко отблъскваща Grinning

# 184
Разгледах го, нямам повечето изброени проблеми, с които трябва да се справи лосиона - сухота, лющене, фото-проблеми, гъша кожа и т.н.
Имам обаче съмнение за някакво вътрешно вроговяване на кожата, в следствие от дехидратация, което води до това неприемане на кремове и изхвърлянето им навън... Така че нещо подобно може и да помогне...
Това е основното действие на киселините.Размекват лепкавия слой от себум и клетъчен отпадък.Това вроговяване ,сама сте усетила,че пречи на кожата да поема.Порочен кръг.Струва си да се опита  като начало с гликолова киселина и други алфа.Те са с най-малка молекула и пред вид на проблема ще проникват по-успешно.
Без механично ексфолиране.
Добре е почистването също да е тип киселинно,без сапуни и мазнини.Търсете гел формули.

# 185
Значи, на кожата функцията ѝ е такава, да държи "елементите" отвън и да пропуска възможно най-малко. Кожата ти е мазна и то явно зорлем я правиш с всичкият този агресивен подход при почистването. Нито е вроговена, нито трябва да гониш резултат да изпива кремовете. 
Няма как да се "врогови" на лицето. Това е напълно твое внушение. Както каза някой по-горе, просто не ползваш подходящите продукти. Може всякакви козметички и консултантки да те съветват, но явно съветите и препоръките им не струват.
Не са толкова важни конкретните продукти като марка, а какви активни съставки имат и какви проблеми адресират тези съставки. Съветвам те да се опиташ да проучиш повече различните съставки и коя за какъв проблем е подходяща, отколкото да четеш рекламите по бурканчетата. Толкова маркетинг има в тези описания, че не остава нищо почти за действителният ефект от продукта.

# 186
  • София
Може ли да ми дадете отзиви за серията pep start на Clinique?
На 27 години съм,с нормална къл суха кожа и досега ползвах основно Moisture surge ,но се чудя дали да не разнообразя?

# 187
Здравейте, дами!
Съществува ли крем за комбинирана кожа към суха - хидратиращ, предотвратяващ запушването на порите и подкожни пъпки, а също и със слънцезащитен фактор?😀
Или направо да си купя 3...

# 188
Здравейте, дами!
Съществува ли крем за комбинирана кожа към суха - хидратиращ, предотвратяващ запушването на порите и подкожни пъпки, а също и със слънцезащитен фактор?😀
Или направо да си купя 3...

Погледни кремовете на микса, те са за проблмени кожи. Аз нямам, но ги гледам от известно време да си взема този, които се води уноверсален и с 6 % глицерин, ако не се подвеждам с друг...

# 189
В момента ползвам Clarins Paris,но все още не мога да дам отзиви,защото го ползвам от около 4-5 дни.

# 190
Мнение за тези двата? Имат ли друга разлика, освен слънцезащитата? Simple Smile

# 191
Първият се води за много суха и дехидратирана кожа, има и анти ейдж ефект, а вторият - суха към комбинирана, по-лек е.

# 192
Мисля, че моята е нормална и дехидратирана. Не пия много вода, но се опитвам да започна.
Зимата може би клони към суха. След измиване ми опъва, докато не сложа крем
 Не мога да тръгна само по серум, например. Не ми е достатъчен. Искам нещо по-подхранващо и хидратиращо.

Този гел-крем се чудя да не ми е много лек за зимата. Питах в няколко аптеки, но нямаха тестери.

На 24г съм

# 193
Дехидратирана и суха кожа не е едно и също. По серум трудно само да тръгне който и да било, защото серумите съдържат само активните съставки. Тези, които предпазват кожата от изсушаване и създават защитния филм отгоре ги няма в серумите.

# 194
  • София
Аз съм ползвала втория и бях доволна. Доста е лек обаче. През зимата, когато кожата ми е дехидратирана използвам крема от заздравяващата серия cicabio.

Общи условия

Активация на акаунт