Къща около София

• 73 353
  • 910
  •   1
Отговори
# 825
Доста имоти не стигат до обяви. Много често някой от входа или от квартала търси за роднина или нещо от сорта - нямате представа колко често се случва. В много случаи брокерът води клиенти още преди да е качил обявата. И т.н. Личен опит.

# 826
Най-добре е да си харесате селото и после да питате кмета/кметския наместник, те са добре информирани в общия случай и с удоволствие споделят информация, забелязах аз.

# 827
  • София /Абсурдистан
Най-добре е да си харесате селото и после да питате кмета/кметския наместник, те са добре информирани в общия случай и с удоволствие споделят информация, забелязах аз.
Както и бабите по пейките пред къщите. Те знаят всичко.

# 828
Съгласна съм с това мнение. Нашата къща на село точно по този начин я намерихме. Единственото нещо което създаде трудност беше събирането на всички наследници, което отне малко повече от 6 месеца.

# 829
  • София
Здравейте Simple Smile

Виждам, че темата е леко позамряла, но все пак ще поискам съвет от вас. С ММ изключително много харесахме няколко парцела в с.Бистрица и бих била благодарна, ако някой разкаже за плюсовете и минусите, свързани с живота там. Интересувам се основно от безопасността в района, тъй като сме харесали по-отделените парцели, далеч от централните части на селото. Какви са общите ви впечатления от Бистрица?
Благодаря предварително.

# 830
Бистрица е много хубав район, но проучете внимателно в каква зона попада парцела, за съжаление местните понякога не казват цялата истина. Безопасността смятам, че е ок, там живеят доста заможни хора, има действащ СОТ. Общо взето доста приятно място за живеене, ние имаме там парцел, на който в момента тече процедура по регулация. Ако имаш конкретни въпроси питай, ще се радвам ако мога да помогна.

# 831
  • София
Капаните за вас са - присъединяване към ток и вода, както и достъпност до имота зимата. Чистят се основните пътища, периферията е зле. Ако сте много нагоре ви трябва превоз нон стоп.
Всичко друго е уредено много добре.

# 832
  • София
Благодаря за отговорите.

Дали бихте могли да препоръчате агенция, която се занимава с имотите в този район? Вие вашия парцел чрез брокер ли сте купували?
Ние днес обикаляхме в района няколко часа и видяхме много свободни парцели, които предполагаме, че се продават, съответно търсим начин да се свържем със собствениците. Харесахме парцелите след улица Клено, там в-з Манастира ли се води?

# 833
  • София
Утре ще ви дам телефон на местна брокерка, ако го намеря.
Доста обикалях, но имах претенции за имота.
Не знам коя е улицата, но спрямо бюджета гледайте по централните части и да има читава документация

# 834
  • София
Благодаря!

А ние всъщност точно централните части избягваме. Какво не е наред с отдалечените? 😅  Иска ни се да е някак по-уединен имотът. Търсим парцел до около 90к евро и площ около 800-1000кв. м

# 835
  • София
Нашият е вътрешен с тупик, декар и е много спокоен и тих, пък сме в центъра, дет се вика.
Искам да ми е близо магазина, месарницата, спирката - капризна съм Grinning
Разстоянията не са малки, нищо, че така изглежда.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 11:46 от Ms.Gorgeous

# 836
Хубавите празни парцели на примамлива цена обикновенно имат проблем с документите, тези които са по-отдалечени могат да попадат в зона без застрояване, а това не го пише в документите, това имах в предвид като казах да внимавате. В самото село има райони с високи подпочвени води и такива на които е ветрилник целогодишно, подземния кодастър също трябва да се провери, защото от долу минават комуникации и трябва да се спазват сервитути, това пак не го пише в документите за собственост. С други думи трябва си сериозно проучване, защото там цените не са ниски, а крият подводни камъни.

# 837
Според мен Бистрица е най-хубавото място от Витошката яка, но и аз като Горджъс смятам, че е добре да е близо до центъра, там са магазините и спирките, и  там се чисти зимата.
Нашият е вътрешен с тупик, декар и е много спокоен и тих, пък сме в центъра, дет се вика.
Искам да ми е близо магазина, месарницата, спирката - капризна съм Grinning
Разстоянията не са малки, нищо, че така изглежда.
И според мен това е много важно, хем да си на тихо и спокойно, хем да си близо до центъра. Hands Plus1 Важи за всяко място в София, не само в Бистрица. А и не само в София, всъщност, в целия свят. Но пък е най-трудното за намиране.
За подводните камъни при парцел вече са казали, може би да търсите парцел със стара къща, която да съборите или да доизградите, приятели така направиха (на друго място), купиха със стара къща и я вградиха в новата, получи се чудесно, но и двамата са строителни инженери, та може би това има значение.  Или да търсите готова къща за ремонт, която да ви допадне като разпределение. Според мен е много трудно да се намери нещо  при всички тези изисквания в толкова малък периметър на търсене, но пък кой знае.

# 838
  • София
Ние така направихме, ама тоя коптор като за къща го плащахме. После бутане, извозване, депониране....
Но, хубав парцел и чист - почти невъзможно.

# 839
  • София
Ние така направихме, ама тоя коптор като за къща го плащахме. После бутане, извозване, депониране....
Но, хубав парцел и чист - почти невъзможно.

Точно това се опитваме да избегнем, затова и в момента търсим чист парцел. За нас спирки и магазини не са приоритет, по-скоро искаме хубава гледка и уединение, доколкото е възможно.
Колкото до документацията и всевъзможните други препъникамъни, ясно е, че ще падне голямо проучване, каквото и да решим да купуваме.

В интерес на истината, явно районът е много привлекателен, защото вчера, освен нас, имаше доста други хора, които обикаляха в търсене на имот. Според вас цените дали ще падат заради кризата сега? Доста банален въпрос, знам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт