Фермата 4 - Съединение - тема 3 (24.09. - 30.09.)

• 38 990
  • 815
  •   1
Отговори
# 525
На Роси детето е 8-9 г.Има време ще научи писмен българско.
Писмото беше толкова по детски чисто и наивни, толкова мило с изпращането на превръзката ако мама се нарани. Но го превърнаха в панаир, в другарски съд.
Калоян каза, че също до тази възраст, че и малко по-късно не е можел да пише, но после сам е почувствал желание и интерес да се научи.
Не е само до желание от страна на родителите. Нашата дъщеря нямаше 3 години когато заминахме за чужбина. Ходи на българско училище от 1 до 4 клас, научи се да чете и пише, но вместо да заобича българския език се отврати и сега не иска и да погледне книга на български.

# 526
  • Разпиляна във въображението
Въпрос към тези, които живеят в чужбина - възможно ли е наистина българите в по-голяма степен да се "претопяват", отколкото останалите. От филми и предавания оставам с впечатление, че други големи общности - китайци, турци, мексиканци, бежанците... - се държат за майката-родина повече, колкото и поколения вече да са в другата страна. Имах две колежки рускини. Живеят тук повече от 30-40 години и досега не говорят български както трябва. Акцент, думи на руски. Просто не желаят, не се и опитват.

# 527
Въпрос към тези, които живеят в чужбина - възможно ли е наистина българите в по-голяма степен да се "претопяват", отколкото останалите. От филми и предавания оставам с впечатление, че други големи общности - китайци, турци, мексиканци, бежанците... - се държат за майката-родина повече, колкото и поколения вече да са в другата страна. Имах две колежки рускини. Живеят тук повече от 30-40 години и досега не говорят български както трябва. Акцент, думи на руски. Просто не желаят, не се и опитват.
Изцяло си зависи от човека.

# 528
Снощи се хванаха на Роси за детето, че не пише на български.
Но никой не споменава, че има райони в България  с турско или пимашко население , където децата даже не могат да говорят български.В тези райони се изучава турски език, направени са даже и училища уж към джамиите.
В Българска национална телевизия се излъчват новини на турски език

Това се премълчава, даже и от продукцията, но снощи една майка не можа да се заеадва на писмото на детето си, понеже я разпънаха.

# 529
  • Другата България
Моля, не започвайте отново вечния спор, коментирайте епизода. Peace
Аз се подписвам под това мнение
Не знам за вас , но мен формата започва да ме натоварва.Крясъците на Хриса, хиленето на циганина и мутренското му поведение, иронията на Караньотов, май ми идват в повече.Да не говорим за намесата на продукцията и постоянните им опити да подклаждат разделение в двата отбора.
Защо беше нужно да се чете писмото да Роси пред всички, защо беше нужно да се коментира.Това е лично.Никой не уважи писмото на едно дете до мама.Веднага се заядоха за езика
Става отвратително просто.
Гледам "Фермата" от епизод 1 на сезон 1. Досега не съм била толкова отвратена от всичко, казано от Джоли, че и отгоре. Няма да падам на тяхното ниво и да използвам епитети, въпреки, че ми идват доста и все цветисти, но гледането става поне за мен неприятно преживяване, ако се продължи в същия дух. Няма такова същество като Христина, просто няма, и наистина никой не е в състояние да се справи с нея. Георги опита, не успя. Това ще крещи и прави грозните си физиономии до края, няма как да бъде изкарано по-рано. Някой в началото спомена Йори от Сървайвър като най-противния учстник в риалити евър. Не, не е Йори. Христина е. Сцената с нея и Нури беше толкова грозна и противна, как го провокираше, обиждаше, кривеше му се, седейки и нищоправейки докато той работи, че физически ми стана гадно. И до нея Ивайло с мазната си усмивка "подклажда огъня".... Stop опусумите стигнаха дъното с този сезон, това е. И разбира се, ромът, който се превърна в първа дружка на Хриса - очаквано Mr. Green, същата стока като нея. Този тандем вече ще е върха, и ако се набляга на сценки с тях ще спра окончателно да гледам. Бил със специални привилегии, този... ooooh! ooooh! ooooh!
За Росица и писмото си беше чиста провокация от страна на продукцията, явно останалото им се е сторило малко, та решиха да подклаждат още напрежение. Тъпо, грозно и абсолютно противно за гледане. С това затвърдиха моите симпатии към Росица, и тя е жената, която искам да стигне финал, ако не я откажат такива като ромът и джибрата. Все повече не ми харесва Роман с мързела си - кой къде и какво, той на масата, с Ивайло и ромЪТ, философстване, коментари, обсъждане...май Георги от мъжете въпреки самочувствието си ще излезе най-читав.
Изненадана съм от избора на Нина за съперник, много. Не съм чела спойлери, но предполагам какво пише в тях - че Нина е навън. И ще е навън, сама си е виновна. Тези приказки за това, че искат да се изправят срещу достоен съперник са несериозни предвид факта, че това е състезание и наградата са едни пари. Търсиш победата на всяка цена, а не робуваш на принципи. Ама .....

# 530
ПиснА ми от псевдопатриотизъм и осъждане на всеки отклонил се от пътя посочен ни от  И+А и всякакви организацийки експлоатиращи това свято чуство. Порицават една българка, че детето и не знае езика ни, а се избиват да запишат децата си в Италианския лицей, говори се, че популярна водеща разговаря с децата си само на английски..... патриотизма не важи ли за елита? Вчерашната сцена беше грозна, замислена да провокира разделение, осъждане на сънародниците напуснали Бг, а подигравката на Иван с "Облаче ли бяло " ме потресе. Тази песен е култова, харесвана е не само от гурбетчии, харесва се и тук заради носталгията и нежността която носи и изведнъж Иван я запява подигравателно , за да се присмее на Лили. Нали сте я вкарали заради пеенето и, защо се подигравате, кажете и да смени песните, тя знае много.
Твърдо вярвам че, всяко семейство трябва да решава само какво и кога да учи детето им, лепенето на етикети е нелепо. Иван "бил сигурен", че Роси е говорила лошо за Бг пред детето си, поне минута отделиха за подозренията му и създаване на негативизъм към нея. А аз съм сигурна, че тези двамата са толкова нелепи , че ако не обслужваха задкулисието отдавна нямаше да имат достъп до ефира.
Караниците на Рада и Хриса, Цецо обвиняващ Росица, че иска да се "покаже, да стане известна", уговорката между двете шматки да "гърчат" Нина, глупашкото изригване на Хриса срещу Нури.... Извинявайте, но местните създават такъв образ на обществото ни , че съчетано с призивите "обичай родината"  се чудя съзнават ли продуцентите какво правят? Търсят и провокират скандали , а искат всички Бг-та по всички земни кълбета да мрът за езика, българщината и т.н. Няма как да стане , дори коментарите тук го потвърждават.
Аз пък ще подкрепям Нина , не ми пречат нейните 'размисли и страсти", щом са пред камера има процент подозрение, че са уговорени. Скача на най-голямата , но е права за това,че отхвърля Хриса заради неадекватното и държание. Някой хареса ли държанието и около огъня , повтарянето и вирването на ръце и крака ? Беше ли забавно? На мен не , по скоро се сетих за думите на Митко, че "не я слуша главата".
Смайването на всички, че посмя да извика Ваня беше тотално. Mask  Айде, като е шампион да не я пипаме, ами нека да видим каква е без треньор до нея. Уважавам я за постигнатото , но нека я видим и в друго състезание. Подозирам, че тя ще победи , но нека се насладим на хубав дуел.

# 531
Без да съм гледала епизода от снощи, твърдо заявявам, че подобни подхвърляния от страна на фермерите, кой как си гледа и възпитава децата са меко казано недопустими. Нито човека е ощетил някой от тях с това как общува с детето си, нито изобщо трябва това да бъде обект на някакъв "другарски съд" за това как и какво прави във семейството си. Аман от тази прословута българска черта да надзърташ в чаршафите и паничката на съседа. Половината от тукашните участници не виждат в каква отчаяна среда растът децата им, та тръгнали за чужбинските да дават акъли....
Циганина, от ден първи заявих, къде му е мястото, заедно с разни Ванковци и прочие мутрогени - Затвора!
Смока, е ясен ако му спрете пиенето, заедно с оная въртоглавата Радкъ ще преминат от 3Д в 2Д, но не гарантирам, че ще спрат с крясъците.
Роси, жал ми става за такива хора. Опитват с добро отношение, обаче нашенеца, не го ли чукнеш през носа с тоягата не очаквай респект. Та Роси да взема тоягата и наред, като за циганина може и с мотиката.

И да хора, това е все още фермата, предаване от което би трябвало да научим нещо за живота на село, за работата около животните и полето за смирението и чистия начин по който селските отрудени хора приемат и най-грубите шамари поднесени от времето. Но вместо това... (Радкъ: "Имаааа по 100гр бяло вино за всекиииии") да ви пикая на продукцията....

# 532
  • Другата България
Караниците на Рада и Хриса, Цецо обвиняващ Росица, че иска да се "покаже, да стане известна", уговорката между двете шматки да "гърчат" Нина, глупашкото изригване на Хриса срещу Нури.... Извинявайте, но местните създават такъв образ на обществото ни , че съчетано с призивите "обичай родината"  се чудя съзнават ли продуцентите какво правят? Търсят и провокират скандали , а искат всички Бг-та по всички земни кълбета да мрът за езика, българщината и т.н. Няма как да стане , дори коментарите тук го потвърждават.
Такъв образ на българите тук и сега изградиха с подбраните персонажи в предаването, че на всяка една майка да ѝ се отще детето ѝ да остане в България. Знам, че не са представителна извадка, но все пак, грозното, пошлото и нелицеприятното преобладава при повечето от тях.
Много явно беше негативното коментиране на Роси, пред камера, публично - като линч. Mr. Green Sick Честно, аз ако съм на нейно място бих им потърсила отговорност, видяхме, че тя не си поплюва.

# 533
Моля, не започвайте отново вечния спор, коментирайте епизода. Peace
Аз се подписвам под това мнение
Не знам за вас , но мен формата започва да ме натоварва.Крясъците на Хриса, хиленето на циганина и мутренското му поведение, иронията на Караньотов, май ми идват в повече.Да не говорим за намесата на продукцията и постоянните им опити да подклаждат разделение в двата отбора.
Защо беше нужно да се чете писмото да Роси пред всички, защо беше нужно да се коментира.Това е лично.Никой не уважи писмото на едно дете до мама.Веднага се заядоха за езика
Става отвратително просто.
Гледам "Фермата" от епизод 1 на сезон 1. Досега не съм била толкова отвратена от всичко, казано от Джоли, че и отгоре. Няма да падам на тяхното ниво и да използвам епитети, въпреки, че ми идват доста и все цветисти, но гледането става поне за мен неприятно преживяване, ако се продължи в същия дух. Няма такова същество като Христина, просто няма, и наистина никой не е в състояние да се справи с нея. Георги опита, не успя. Това ще крещи и прави грозните си физиономии до края, няма как да бъде изкарано по-рано. Някой в началото спомена Йори от Сървайвър като най-противния учстник в риалити евър. Не, не е Йори. Христина е. Сцената с нея и Нури беше толкова грозна и противна, как го провокираше, обиждаше, кривеше му се, седейки и нищоправейки докато той работи, че физически ми стана гадно. И до нея Ивайло с мазната си усмивка "подклажда огъня".... Stop опусумите стигнаха дъното с този сезон, това е. И разбира се, ромът, който се превърна в първа дружка на Хриса - очаквано Mr. Green, същата стока като нея. Този тандем вече ще е върха, и ако се набляга на сценки с тях ще спра окончателно да гледам. Бил със специални привилегии, този... ooooh! ooooh! ooooh!
За Росица и писмото си беше чиста провокация от страна на продукцията, явно останалото им се е сторило малко, та решиха да подклаждат още напрежение. Тъпо, грозно и абсолютно противно за гледане. С това затвърдиха моите симпатии към Росица, и тя е жената, която искам да стигне финал, ако не я откажат такива като ромът и джибрата. Все повече не ми харесва Роман с мързела си - кой къде и какво, той на масата, с Ивайло и ромЪТ, философстване, коментари, обсъждане...май Георги от мъжете въпреки самочувствието си ще излезе най-читав.
Изненадана съм от избора на Нина за съперник, много. Не съм чела спойлери, но предполагам какво пише в тях - че Нина е навън. И ще е навън, сама си е виновна. Тези приказки за това, че искат да се изправят срещу достоен съперник са несериозни предвид факта, че това е състезание и наградата са едни пари. Търсиш победата на всяка цена, а не робуваш на принципи. Ама .....
Абсолютно правилно !Тъпо ,грозно и отвратително !Жалко за Иван и Андрей!Едно хубаво предаване имаше и него направиха  жълто и пошло !Всъщност от тях разбирам ,че има напрежение между българи живеещи в чужбина и българи живеещи в България !Срамота !

# 534
  • Варна
Tary , мнението ми съвпада с твоето.
Надявам се на хубав дуел и ще се радвам, ако Нина победи и остане.

# 535
  • София
Къде онлайн мога да гледам безплатно другите сезони на Фермата?

# 536
Не се връзвай на разни предаваниякоментари и прочие...Българите в чужбина си говорят на български учат и децата си на български,а когато са в смесено бракове няма как да се изучава само в къщи български при положение,че родата и половинката не са българи и се получава неприятна обстановка да се говори на български и другите да се чудят какво и за кой се говори....от 35г съм извън България и до ден днешен не съм разбрала липсата на децата ми от уж майчин език-просто никъде не го употребяват и не им е нужен,щом в целия свят можеш да се разбереш и на английски....според мен никой няма право да казва кой и как да си възпитава децата и да се лепкат ненужни етикето..особенно и да се търкат мнения.....

# 537
За дуела,ще стискам палци за Нина....

# 538
Предлагам да се учи само английски и лека-полека националните езици да изчезнат, щото по тази логика, Димитра, и унгарски няма смисъл да се учи ако унгарците живеят извън страната , и чешки, и полски, и фламандски...

# 539
  • Другата България
....особенно и да се търкат мнения.....
Мнения се "търкат" когато съдържат груб и обиден език, епитети и обиди към други потребители също. Поредни постове също са против правилата на форума.

Общи условия

Активация на акаунт