Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тестът на Кумбс и защо се извършва по време на бременност?
Какви са изследванията ТАТ, МАТ и FT4 и каква е целта им по време на бременност?
Какво представлява електрическият стерилизатор за бутилки и съвместим ли е само с бутилки от същата марка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тестът на Кумбс и защо се извършва по време на бременност?
Тестът на Кумбс се провежда по време на бременност, за да се открие потенциален резус-конфликт между кръвните групи на майката и бебето. Ако резултатът е положителен, това означава, че майката произвежда антитела срещу кръвта на бебето. Това може да причини проблеми. В такива случаи се прилага инжекция за спиране на производството на антитела.
-
Какви са изследванията ТАТ, МАТ и FT4 и каква е целта им по време на бременност?
Изследванията ТАТ (тромбоеластография), МАТ (микроагрегат тест) и FT4 (свободен тироксин) са свързани с функцията на щитовидната жлеза по време на бременност. ТАТ и МАТ се използват за оценка на състоянието на кръвта, докато FT4 измерва нивата на свободния тироксин в кръвта. Тези тестове се провеждат за наблюдение на здравето както на майката, така и на бебето по време на бременността.
-
Какво представлява електрическият стерилизатор за бутилки и съвместим ли е само с бутилки от същата марка?
-
Какви са препоръките за диета и хранене по време на бременност?
-
Може ли да се използват различни бутилки в електрическия стерилизатор?
Реално с бебето се разбираме, той ме буди само към 5, че явно му е време за гимнастика, разтяга се и рита 20-ина минутки и пак си заспиваме.

Нямало какво да се направи. Препоръчаха ми обаче един масажист-физио терапевт, ходих при него няколко месеца и спряха както дългогодишните болки в гърба, така и в пръстите. А преди това ми се ревеше от болка. Сега от около 6ти месец започнаха пак да ме болят пръстите и да изтръпват, можех да ги свия само след разтягане и упражнения и до за около 15мин и след това отново боляха. Накрая си записах пак час и само от едно ходене почувствах страхотно облекчение. Иначе по време на разтяганията, които той правеше, ми падна кръвното, стана ми лошо, имах киселини, не можех да дишам по гръб
спирахме сигурно 10 пъти, за да се изправя и освестя. Той ми обясни къде в ръката ми е проблема и защо моите разтягания помагат само временно. Обясни ми и какви упражнения да правя вкъщи. Някой ако се интересува (за София) мога да дам тел. Много дълго стана, но толкова години страдах от болки и в гърба и в пръстите, че ми е много присърце темата.
Ние после отскочихме и до АИКО за матраче и още някакви дреболии, така че съм много доволна от днешния пазар.
Ще се пръсна от смях. Бременен мозък... А точно преди това оглеждахме една кола на Горубляне и съответно и мъжът ми за друго си мисли