Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 483
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мъжа ми пътува Дружба - Бул България за 20 мин всеки ден, чрез Горубяне, Младост 3 и 4, на кръговото и си горе. Същото ще е ако слезнеш от Цариградско чрез Горубяне, въообще не е нужно чрез Малинов да минаваш

# 196
Абе на Самоковско сутрин си е бая задръстено. Говоря 9-9:30 по-специално и особено посоката околовръстното - Цариградско.

# 197
А бе Шарки ...Шарки...ако идваш откъм Пловдив направо се катериш на околовръстното, за какво ти е да влизаш в София (иначе Самоковско е точно "през Грорубляне)".
А за Йерусалим май съм го написал... ама ...

# 198
  • София
Дончо, Дончо Simple Smile Най-голямото пълзене по южната дъга на Околовръстното е в участъка между кръстовището на Горубляне/Самоковско шосе и мини-кръговото преди Младост 4: тясно, стар асфалт и дупки.

# 199
  • София
Дончо, Дончо Simple Smile Най-голямото пълзене по южната дъга на Околовръстното е в участъка между кръстовището на Горубляне/Самоковско шосе и мини-кръговото преди Младост 4: тясно, стар асфалт и дупки.
за това минаваш чрез Горубяне-Младост и си свиркаш.

# 200
  • София
В тази връзка има ли слухове кога ще се направи Околовръстното между Младост 4 и разклона за магистрала Тракия Confused ?

# 201
  • София
Аз като казах за Waze, един вид казах само А, без да кажа и Б. Телефонното приложение Waze показва в реално време скоростта на движение на автомобилите по улиците/пътищата, отделно като всяка GPS програма смята и показва най-бързия маршрут от едно място до друго. Взима данни за движението в реално време от телефоните на другите движещи се Wazer-и. Освен това пак  Wazer-и оставят нотификации за ремонти, полицаи и т.н., така че когато се движеш по определен маршрут си информиран какво ти предстои като препятствие за километри напред. По Тракия веднага можеш да познаеш кой ползва Waze и кой не, само по намаляването на скоростта  преди да се станало видимо препятствието.

# 202
Мине се не мине и се почнат глупостите.
Някой да лобира за Дружба, сега и за ЛяоЛин е меко казано нелепо.
Макар, че от там, където идва ЛяоЛин може да му е Ню Йорк.

То и на Божинката Враца му била Манхатън, но го гледам с белия мерцсес с немската регистрация около НДК в посока Иван Вазов движи, не във Враца или ЛяоЛин.

# 203
  • София
Ами всеки прави сравнения според собствения си опит, какво лошо има?
Като цял живот си живял само в Люлин или Дружба няма как да знаеш как е в Изток или Стрелбище.

# 204
  • София
А ако си живял в Дружба и в Хиподрума?
Е, спор няма кое е по-добро, обаче за да живея във втория - ще трябва да карам на хляб и евтини кренвирши и да не излизам от къщи. Като ми домъчнее - отида при нашите, все едно си ходя на село.  Grinning
Не зная дали още е така, но преди години от ДГ на сина ми се прибирах по-бързо в Дружба (13 км) , а до Хиподрума съм отвисявала и по час за разстояние 7 км.

# 205
Така е. Даже ако идваш от Пловдив много по-бързо ще стигнеш до Дружба, от колкото до Хиподрума Simple Smile
Дружба си е як квартал, не знам какво не му харесвате Simple Smile

# 206
От Цариградско можеш да стигнеш по задни улички до Околовръстното без изобщо да се качваш на Малинов и да се нахакваш в задръстване.

Не съм обиколила зад всеки блок по продължение на Малинов за да видя какво има отзад.

Аз, като едно пловдивско чадо, никак не харесвам софийския център  (много ми е сив, мръсен, смрадлив и грозен) и никога не бих живяла там. Слизам в центъра само при необходимост. но пък го правя в 99% от случаите с метрото.  
Като цяло, пловдиският център не е по-различен, само че е много по-малък като мащаб. В частта около Капана има достатъчно смрадливи и грозни сгради. Самата Главна е ок, но ако мръднеш от нея и вече става различно.

А ти, като едно пловдивско чедо, защо смяташ, че познаваш целия софийски център, че да даваш мнение за него? Софийският център има десетки под-квартали и места, които помежду си се различават в пъти като качества на средата, а също и като цени. Разбирам, че всеки си хвали, какво си е купил (в твоя случай комплекса на Линднер зад околовръстното до Младост), но все пак е може би е добре да се замисля, преди да е категоричен за места, които явно не познава добре.
Като цяло, за да се даде мнение за "софийския център" ан-гро, ще трябва да се изпишат десетки страници по подрайони - едно е сградата на Живкови срещу Докторския, съвсем друго е около Лъвов мост - а е все център.

Лично аз смятам за достатъчен ориентир цената - тя в 80 % отразява именно предимствата на мястото, останалите 20 % отразяват състояние и други параметри на самия имот.  
Така е. Даже ако идваш от Пловдив много по-бързо ще стигнеш до Дружба, от колкото до Хиподрума Simple Smile
Дружба си е як квартал, не знам какво не му харесвате Simple Smile

Ха-ха - значи ориентир за добро местоположение в София е това къде стигаш най-бързо, ако идваш от Пловдив, така ли стана? Laughing Тогава Горубляне е супер яко, а пък комплексът при Нови хан - топ ъф дъ топ на София Laughing

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 10:58 от Анонимен

# 207
  • София
А ако си живял в Дружба и в Хиподрума?

Все така, пак съдиш според личния си опит.

Аз съм живяла все в южни квартали и нямам идея как е в другите, ама така като гледам не искам и да разбирам. Харесва ми достатъчно.

# 208
  • София
Идеален център-Дружба ми е точно 20 мин, понякога и 25 де хахах че има един светофар пред нас дето ме цака винаги. От центъра хващам зелена вълна, тъй като всичко е с регулировчици. Единствено закъсвам когато има протест, особено на Орлов мост, ония ден 1 час се прибирахме...

И да уточня! Не хваля Дружба, ето този уикенд ми се затвърди мнението защо. Пред блока беше всичко в семки от бившите полицаи, вечерта пък събота си бяха надули музика пред лафката, скара, бира и пееха на цял глас, съвсем възпитано обаче до 22:00, нали бивши полицаи Laughing. По обед събота докато стоим пред блока полицаи спряха мм и го ровиха като престъпник в раницата от която извадиха тоалетна хартия и мокри кърпички за детето, заплахи за арест да си признае ако крие нещо... Повръща ми се от този квартал, честно...

# 209
  • София
Точно Капана в момента е неузнаваем. Чаровен. Красив. И чист.

Общи условия

Активация на акаунт