Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 151
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
savina_33, от колко време си на режима?

Невена, мислех, че спорта помага да се смъкне захарта  newsm78
Аз сутрин правя петте тибетци, а вечер редувам. Една вечер кростренажор, а на следващата силовите упражнения.
Впрочем преди да мина на тоз режим като ядях пълнени чушки с ориз, после бях все гладна. Но нали съм инато говедо се научих да не изяждам половината тава.
Та преди като изям чушките и салатата си бях гладна.
А миналата седмица 2 вечери вечерях пълнени чушки с ориз. Имаше и гъби де. Аз съм казала, чушките вече не може да са само с ориз. Трябва или месо да има или много гъби.
И се наситих да ти кажа. Хич не бях гладна пет минути след като приключих с вечерята. Което означава, че добре ми реагира организма.
А преди освен, че щях да омета 5 огромни чушки със салата, после щях да посегна на някой пакет сладичко  Laughing
И преди съм яла чушки с ориз и гъби, но не съм имала засищане, а сега направо съм изумена.

# 406
Момичета,четох доста ... Не мога да се ориентирам,кои са симптомите за инс. резистентност? Най-честите симптоми...
И какви са мерките ,които вземате най-напред ?
Сега се връщам да чета предишните теми, благодаря Ви.

# 407
  • Sofia
Елора, 3,5 мес.
Според мен също спортът сваля КЗ. Онзи ден като ми беше 11 отидох да карам 1ч колело и после беше 7.

Невена, горе-долу нещо подобно е моето хранене, без закуската. Рядко събота и неделя закусвам. Сутрин хем не съм гладна, хем нямам време, а и ще ми станат много калориите. А като ми станат много спирам да свалям. Та гледам да ги държа под 1500. Вчера например съм яла 1/2 вратна пържола с 1/2 краставица на обяд, после един протеин във фитнеса (с 2 гр ВХ) и вечерях татарско кюфте със зелева салата. И две кафета с кокосово масло и сметана.

# 408
Майко мила, аз с половин пържолка и половин краставица ще съм гладна след около.......10 минути.    Laughing
Направо ви се чудя как оживявате с подобно хранене, честно.

# 409
  • София
То от спадането на инсулина ти се променя апетита, обаче докато не го изпиташ лично, е трудно да го разбереш.

# 410
  • Sofia
Наистина намалява апетита. Не знам колко ми е паднал инсулина, но от метформина със сигурност намалява апетита. Но вчера нямах време за повече просто, обядвах в движение между задачите. Днес ще обядвам смути, което е около 450-500 ккал. А и аз имам още много за сваляне, така че не мога да си ям колкото си искам.

# 411
savina_33, това че не закусваш не е много добре. Според мен. Хубаво си контролираш количеството въглехидрати за деня, но като го разпределиш на по-малък брой хранения и се получава по-високо количество В на отделно хранене. Което си е предпоставка за увеличение на КЗ и инсулина. В другата тема четох за едно смути с 40 гр. В. Много е това според мен за едно хранене. Аз повече от 25 грама на хранене не си позволявам. И то на закуска, за да има време да се изразходят през деня. Примерно така са ми в момента: на закуска 20-25 гр, обяд 15-20, вечеря 10-15. И след вечеря половин час бързо ходене - каквото е останало в кръвта да се изразходи, както казва Невена. Аз по други причини ходя от месеци вечерно време, та случайно съм налучкала правилния начин.

# 412
Цитирам отговора на Невена:
"галя, първо включете много зелении - сутрин, обед и вечер! Доказано е, че липсата на витамини и фибри води до ИР. Поне 2 супени лъжици магданоз на ден за Вит К1. Магнезий и цитрат ще и помогнат."

И с риск да ми се ядосате питам: Цитрат - нещо различно лие от магнезиев цитрат.  Посочете ми какъв да взема.
БЛАГОДАРЯ!!!!
[/quote

Ако може да ме ориентирате.

Магнезиев цитрат на Солгар.

# 413
  • под Витоша

Здравейте, момичета! Ето накратко и моята история - след като почти 3месеца поддържах кетоза и свалих само 1-2кг. отидох на ендокринолог.Тя установи, че имам :
- Хашимото /леки промени на ЩЗ с едно възелче, но изледваните хормони бяха в норма - TSH=2.5 , FSH=6.69,  / и
 отделно - Пролактин-525.96  и LH-4.21
- Инсулинова резистентност /глюкоза : 4.6на гладно ,  6.660мин. -  6.20120мин. и  инсулин 16.54на гладно и 147 60мин  /
Предписа ми Метфокон 2х500мг
Въпросът ми е какви точно допълнителни добавки - витамини и минерали трябва да пия?

# 414

Здравейте, момичета! Ето накратко и моята история - след като почти 3месеца поддържах кетоза и свалих само 1-2кг. отидох на ендокринолог.Тя установи, че имам :
- Хашимото /леки промени на ЩЗ с едно възелче, но изледваните хормони бяха в норма - TSH=2.5 , FSH=6.69,  / и
 отделно - Пролактин-525.96  и LH-4.21
- Инсулинова резистентност /глюкоза : 4.6на гладно ,  6.660мин. -  6.20120мин. и  инсулин 16.54на гладно и 147 60мин  /
Предписа ми Метфокон 2х500мг
Въпросът ми е какви точно допълнителни добавки - витамини и минерали трябва да пия?

Дива, TSH e в норма, виж си другите щитовидни хормони FT4, FT3, ТАТ, МАТ, Тrac, Пролактина ти е с високи стойности, но виж реферетните на лабораторията.
Пролактина, как го изследва? Прави ли почивка от 30 мин. в покой преди да ти вземат кръв?
Освен това инсулина ти е висок-касае се за Инсулинова резистентност. На мен също инкулина на гладно ми беше висок, но не ми предписаха медикамент, а да спазвам тази диета НВ-ВМ.
Добавките, които взимам са доста / някъде са 7-8 вида/, а и момичетата ги пият към диетата.

# 415
    В събота правихме изследване с обременяване с глюкоза на дъщеря ми - на 21 години е. Няма излишни килограми. Ще ви помоля за мнение и съвет-резултатите са:

кръвна захар - 0 минута - 5,05 при граници 2,8 - 6,1
                           60 минута - 5,61
                         120 минута - 5,50 при граници 3,5 - 7,8

инсулин - 0 минута - 21,2 - при граници 2,6 - 24,9
                60 минута - 110,4
              120 минута - 97,9 - при граници 2,6 - 24,9

НОМА - 4,75 - рискова зона - 2,5 - 5,0

# 416
   В събота правихме изследване с обременяване с глюкоза на дъщеря ми - на 21 години е. Няма излишни килограми. Ще ви помоля за мнение и съвет-резултатите са:

кръвна захар - 0 минута - 5,05 при граници 2,8 - 6,1
                           60 минута - 5,61
                         120 минута - 5,50 при граници 3,5 - 7,8

инсулин - 0 минута - 21,2 - при граници 2,6 - 24,9
                60 минута - 110,4
              120 минута - 97,9 - при граници 2,6 - 24,9

НОМА - 4,75 - рискова зона - 2,5 - 5,0
Ами, по резултатите, си има ИР.Инсулина е висок и в трите случая.
Това, че няма излишни кг, не значи, че няма омазняване на вътрешни органи.

# 417
Посещението при ендокринолог е задължително. Няма да мине само с диета?

# 418
Как се е хранила досега/как се храни по принцип?
Млада е, може да се получат нещата само с диета.
Но все пак, добре е и лекар да си каже мнението.

# 419
Как се е хранила досега/как се храни по принцип?
Млада е, може да се получат нещата само с диета.
Но все пак, добре е и лекар да си каже мнението.

Не прекалява със сладки и тестени неща, но обича картофи и ориз. Но след като се нахрани казва, че още е гладна. И не се наспива. Спи и като се събуди й се спи и се чувства отпаднала.

Общи условия

Активация на акаунт